Dag 55

Idag åt jag lite rester till lunch; pastan som användes till pastagratängen, tacoköttfärsen och coleslaw.
Till middag åt jag 2 potatisar, 3 fiskpinnar och 50 g smögensås. 
När vi fikade på stan så delade jag och Nelly på en chokladboll.
Totalt 29 points.

Idag testade jag ett nytt spel till Wii; Dance Workout. Det blev inte så mycket träning idag för det var inställningar som skulle göras först. Man ska skapa en profil med personliga data och välja träningsprogram. Jag testade några av övningarna. Det finns olika latinamerikanska danser, boxningsaerobics, kanot, tjurridning, hopprep och svärdfightning. När man väl lärt sig stegen till danserna så kan det nog bli riktigt bra och jobbig träning.

Dag 54

Jag hade bestämt lunchträff med Petra kl 12.30 så det blev en frukost med både smörgåsar och ägg för att inte bli hungrig tills dess. Lunchen på IKEA blev en kycklingfilé med pommes, ratatouille och bearnaisesås. Och chokladmousse till efterrätt... Onyttig lunch, jag vet.

Middagen blev ett bättre val. Jag fyllde kycklingfilé med 30 g mozzarella och lindade en baconskiva runt för att sedan köra in det i ugnen. En innertemperatur på 70 grader ger en perfekt kyckling. Till det hade jag gjort coleslaw på morot, vitkål, 50 g minifraiche och 25 g lättmajonnäs samt en sallad med italiensk dressing. Mycket god, lyxig och mättande middag för 13 points.

På föräldramötet åt jag en bulle och på IKEA köpte jag godis till Dennis, som jag öppnade och åt lite av själv...

Totala dagspointsen blev 49 points.

Promenerade 45 minuter.


Föräldramöte

Igår var det Dennis tur att få sovmorgon. När han vaknade åkte jag iväg till tandläkaren för att göra avgjutning av mina tänder. Denna ska användas till att göra en bettskena som jag ska ha i munnen på nätterna för att inte gnissla tänder.

Sedan åkte jag, Dennis och Hanna till IKEA för att äta lunch med Petra och hennes Inez. Vi tjejer gick en liten sväng på varuhuset och jag köpte endast smålådor till Nellys kritor och halsband. Jag promenerade sedan hemåt. Under tiden hämtade Dennis Nelly från förskolan och åkte till Elgiganten för att hämta ut vår nya TV som nu står i barnens rum. De åkte även till City Gross för att köpa en liten dammsugare till Nelly som samlat ihop tio klistermärken för gott uppförande. 

På kvällen gick jag till förskolan för att vara med på föräldramöte. Vi fick se vad barnen sysslar med på dagarna, bland annat matematik, språk, drama/sagor och experiment.

Dennis skulle egentligen ha jobbat natten till idag, men fick ledigt för att istället vara instruktör på en kurs idag. Jag lämnade Nelly och sov sedan en stund tillsammans med Hanna. När vi hämtat Nelly tog vi bussen in till stan för att fika och sedan leka på biblioteket.

Dag 53

Till lunch åt jag pastagratängen vi gjorde igår. I den var det pasta penne, bacon, kryddig korv, Keldas ostsås, grädde 4% och mager riven ost.

Till middag blev det tacos. Det går att göra ganska nyttig, men problemet är att man äter alldeles för mycket! Jag åt ett mjukt tprtillabröd, ett hårt tacoskal och 50 g nachochips. Tacofärsen hade jag spätt ut med krossade tomater och sedan tog jag mycket sallad, gurka, tomat och lök. Tacosås är inte så mycket points, men guacamolen innehåller lite mer. Middagen blev 17 points, totalt 36 idag.

Dag 52

Till frukost blev det Polarbröds rågkakor; en med prickig korv och en med lätt lördagskorv. Lunchen intogs på italiensk lunchrestaurang i Gränby. Jag valde pasta med skaldjursmix, jag gissar att den var helt ok ur viktväktarnas synvinkel. Ett litet mellanmål med kräm och en halv smörgås på eftermiddagen. Till middag gjorde vi pastagratäng med bacon till övriga familjemedlemmar, men jag åt istället det sista som var kvar av min nudelsoppa. Kan nog ha blivit ca 29 points idag.

Lek

Idag jobbade Dennis dagpass. Hanna och jag sov en stund på förmiddagen och åkte sedan till Coop för att storhandla. När vi hämtat Nelly så kom Klara hit och lekte. Denna gång höll de sams hela tiden!

Måndag

Natten till igår vaknade Hanna vid 1.30 och var jätteledsen, då hade jag precis somnat. Efter att ha fått en vällingflaska lugnade hon sig och somnade om. Hon vaknade återigen kl 3, men fick ingen mat den gången. Kl 5 var det dags igen för nästa flaska. Kl 7 var hon klarvaken. Hon hade ätit dåligt på dagen så det kanske inte var så konstig att hon var hungrig. Tur att det är ljust på morgonen nu så att det är lättare att komma upp ur sängen.

Dennis jobbade dagpass igår. Jag åkte till Gränby för att luncha med Anneli och hennes lilla William. Jag åkte dit lite tidigare för att hinna handla lite innan, men Hanna vägrade somna i både bilen och vagnen så jag hoppade över handlingen. Istället gick jag in på Åhléns och köpte mig ett par nya solglasögon.

På eftermiddagen kom Emilia hit och lekte. Sedan gick vi till bokbussen och lånade ljudbok. På kvällen åkte Dennis till garaget och hämtade vespan som han ska åka på till jobbet nu när snön är borta.

Dag 51

Idag åt jag en rostad brödskiva med två ägg och lättmajonnäs på till frukost.

Till lunch gjorde jag mig en sallad som innehöll isberssallad, gurka, tomat, purjolök, 50 g kalkon, 150 g räkor, 2 ägg och en halv avokado. Till det hade jag italiensk dressing och rhode island. En stor portion blev det, för 15 points, som höll mig mätt länge.

Till middag köpte jag nudlar med scampi på ett nytt asiatiskt ställe i Gränby. Den var dock inte lika god som den jag brukar köpa på Ahaan Thai. Inte allför stor portion, kanske 12 points. Lite godis har det blivit nu på kvällen.

Totalt 44 points idag. Plus en promenad på 40 minuter.

Dag 50 + vägning

Vägning idag, och tro det eller ej, men vågen visade -0,2 kg. Haha, som vanligt. -1,4 kg på sju veckor är inte så mycket att skryta med. Men eftersom min motivation är helt borta så är jag nöjd ändå. Jag trodde det skulle bli lite mer denna vecka då jag har hållt mig till budgeten. Jag har i och för sig ätit hela veckobonusen och några av mina motionspoints, men de senaste veckorna har jag ju överskridit pointsen och ändå gått ner lite. Så det har väl jämnat ut sig lite nu...

Frukosten intogs på IKEA för 10 kr. Två bröd, smör, skinka, ost, och marmelad för 9 points. Till lunch åt jag nudelsoppan.

Till middag köpte jag kebab med bröd. På pizzerior försöker jag ofta undvika pommes strips och pizzor (de innehåller alldeles för mycket ost). Kebab med bröd har ju i och för sig sås, men är ändå ett bättre alternativ, och alldeles för gott. Jag vägde den hemma och den var normalstor enligt viktväktarna, 500 g för 26 points. På kvällen gjorde jag micropopcorn, en sort som heter American's best. Den innehåller lite mindre fett men är god ändå. Totalt blev det 45 points idag.

Men två promenader hann jag med, totalt 50 minuter.

Sommartid

Imorse vaknade jag av att Hanna babblade. När jag tittade upp såg jag henne inte i min säng. Istället sitter hon på golvet och leker, eller pratar, med min väckarklocka. Hur hamnade hon där?! Jag och en vägg hindrar henne från att komma ner från sängens sidor och i fotändan ligger massa kläder och ett överkast. Tydligen har hon tagit sig ner ändå och verkar helt oskadd och glad. Får se till att bygga en bättre borg runt henne. Klockan var då 7, men den skulle då ställas fram en timme och bli 8 istället.

När det var dags för första middagsluren så sov vi tillsammans en stund. När det var dags för den andra middagsluren så tog vi en promenad till Gränby centrum. Där shoppade jag trosor till mig själv. Jag har hittills använt flera stora, urtvättade trosor som jag började använda när jag var gravid, så det var dags att införskaffa nya. På Lindex köpte jag 3 trosor med erbjudandet att betala för 2. Dessutom köpte jag två trosor med shaping, de går lite högre upp och ska trycka in magen. De var lite dyrare, men jag hade fått SMS-erbjudande med 30% rabatt.

Nu sitter jag och väntar på de två resande familjemedlemmarna som kommer hem om ca en timme. Jag har ju min bok som hela tiden skriker efter mig, har läst över hundra sidor redan. Skulle kunna läsa hela dagarna om den tiden funnits!

Tand nr 3

Igår hade Dennis jobbat nattpass och stannade kvar på jobbet för att sova några timmar extra. Jag och tjejerna tog en promenad till IKEA och åt frukost där. Vi var in en sväng på Babyland (köpte parasoll till vagnen och sparkskydd till bilen), leksaksaffären, apoteket (hämtade ut hostmediciner till barnen) och Coop (hämtade paket från Ellos och köpte lördagsgodis).

När vi kom hem åt vi lunch och väntade på Dennis. När han anlände så åkte han och Nelly iväg till Hedemora. Dennis skulle på fest i en stuga i Fagersta, medan Nelly skulle få sova hos sin farmor och farfar. Jag skulle tro att hon även leker med sina kusiner en hel del. 

Jag och Hanna tog en promenad som slutade med att jag köpte med mig mat hem, orkade inte laga något åt mig själv. Hanna har varit gnällig de senaste dagarna och har blivit ledsen utan anledning ibland. Nu kan man dock se en liten vit prick bredvisdde två tänderna hon har i nederkäken! I övre delen av munnen finns det ännu inga tecken på några tänder alls. Så jag ägnade eftermiddagen till att försöka roa lilltjejen så gott jag kunde. Det är inte lätt att hinna göra något annat än ha full uppmärksamhet på henne. Hon gillar att hitta på hyss och vill gärna stoppa allt hon hittar i munnen, till exempel småsten och pärlor. Och man får inte gå in i ett annat rum, då blir hon ledsen direkt. Men om man busar med henne så är hon jätteglad och tjuter av skratt. Vi hann även med att bada tillsammans.

När Hanna somnat så tittade jag på en film som jag spelat in från TV. The Queen hette den och var från 2006. En stillsam och tänkvärd film om det brittiska kungahuset och premiärministern under perioden från prinsessan Dianas död fram till hennes begravning.

Tandläkaren

Jag höll på att glömma att jag varit till tandläkaren idag. De gjorde om en lagning som det varit en luftbubbla i. Fick en ny tid nästa vecka då de ska göra avgjutning för en bettskena (pga tandgnissel).

Dag 49

Idag åt vi mellanmål på öppna förskolan. Det blev både en grov smörgås med smör och ost samt smörgåsrån med smör på. Till lunch åt jag trasiga våfflor, men fick nog ihop det till två våfflor i alla fall. På dem låg det sylt och grädde. På eftermiddagen blev det en korv med bröd till mellis och till middag den nyttiga nudelsoppan. Till fredagsmys har jag ätit stjärnor med sourcream & onion. De är nästan lika onyttiga som chips, men de väger inte så mycket, en påse är endast 100 gram (till skillnad mot dagens chipspåsar på 300 g, ok det finns pyttesmå påsar chips också men det känns som att är väldigt lite i dem).

Så det blev till slut 51 points, dvs 22 points av veckobonusen användes.

Dag 48

Idag gjorde jag den nyttiga nudelsoppan, 2-3 points per portion. Jag åt den både till lunch och mellanmål. På kvällen när dennis kom hem från jobbet åkte han förbi Ahaan Thai och köpte med sig mat. Jag valde, som alltid, nudlar med räkor. Inte så onyttigt tror jag, men en väldigt stor portion. Dagens points blev nog ca 29, så det var en bra dag.

Jag tränade 40 minuter Wii. Det blev step, cykling, styrketräning, yoga och rytmparad.

Våffeldagen

Imorse var det Dennis tur att ha sovmorgon. Vi tjejer åkte till Årstakyrkan på öppna förskolan. När vi kom hem skulle det gräddas våfflor, dagen till ära. Vi har ett gammalt våffeljärn som Dennis ärvt från sin mormor. Det brukar vara jättebra och bli supergoda våfflor, men idag gick det inget vidare. Varenda våffla fastnade och gick sönder! Vi fick äta små bitar våffla med sylt, grädde, glass och chokladsås (Nellys önskan) på. "Nästa gång ska vi köpa ett dyrt våffeljärn med kvalitet", snäste Dennis som blev skapligt trött på matlagning.

Vi åkte iväg till Elgiganten som hade ett dagserbjudande på 32 tums LCD-TV. 2 222 kr var väl ett ganska bra pris? Den var slutsåld, men skulle komma in igen nästa vecka till samma pris, så vi bokade och betalade den! Den ska stå i barnens rum, så vi köpte även en billig DVD-spelare till deras filmer. Ja, när man får lön är det väl meningen att man ska göra av med pengarna...

Dennis åkte till jobbet för att jobba natt. Matilda kom hit en stund och gjorde halsband tillsammans med Nelly.

En förtjusande man

Jag har haft så svårt att somna de senaste kvällarna. Kan ligga vaken fram till ett, halv två. Barnen har sovit hyfsat bra, men vaknar ett par gånger per natt i alla fall. Igår bestämde jag mig för att börja läsa en bok som jag köpte på bokrean. Den heter En förtjusande man och är skriven av Marian Keyes, en av mina favoritförfattare. Boken är dock på 700 sidor(!) så jag har dragit mig för att börja läsa den. Jag fastnar väldigt lätt i böcker och risken blir att jag inte gör annat än läser. Men nu har jag bestämt att jag ska läsa 30 sidor varje kväll. Förhoppningsvis blir jag lite tröttare när det är dags att gå och lägga sig, istället för att gå direkt från datorn då ögenen är stora som tefat och hjärnan snurrar. Igår var det liiite lättare att somna i alla fall.

Igår jobbade Dennis dagpass. Jag la Hanna för att sova på förmiddagen, men för en ovanlighetens skull så la jag inte mig själv bredvid henne. Istället sorterade jag lite kläder ur min garderob. Jag plockade bort plagg som (fortfarande) är för små för mig. Om jag inte kan ha dem i höst, då är det dags att göra sig av med dem. Men förhoppningsvis kommer jag i några utav dem då i alla fall. Så nu finns det plats för de nya kläderna jag beställde från Ellos.

Granntjejen Klara kom hit och åt mellanmål och lekte en stund på eftermiddagen. Ibland leker de jättebra med varandra, men ibland blir de lätt osams. Igår fick jag medla ganska många gånger då Nelly inte ville dela med sig av sina saker och Klara var trött och blev väldigt lätt ledsen. Ibland orkade jag inte blanda mig i på en gång, men de lyckades bli sams ändå på egen hand.

Dag 47

Idag åt jag 6 st smörgåsrån till frukost, några med lätta och några med philadelphia light på.

Till lunch gjorde jag wok med kyckling, wokgrönsaker, sweet chilisås, soya och ostronsås. Sererades till ris. Jag åt en lite mindre portion eftersom jag skulle äta tidigt middag på kinarestaurang. Från buffén åt jag allt möjligt, har inte räknat ut exakta points. Jag åt bland annat fem bitar sushi, ris, lite nudlar, en minivårrulle, en friterad räka, sötsur sås, jordnötssås, wok och räkchips. På bion åt jag popcorn.

Min gissning är att jag ätit ca 35 points. Tack vare en lätt frukost och lunch blev det inte allt för stort dagsintag.

Jag promenerade 25 minuter med vagnen.

Dag 46

Idag har jag ätit spenatsoppa till både lunch och middag. Till en portion har jag 185 g stuvad spenat, 1,25 dl grädde 4% och 2 kokta hackade ägg, det blir 8,5 p.

På kvällen hade jag points kvar och gjorde mig lite marängswiss till Detsperate Housewives. Det totala pointsintaget blev 33 points.

Jag promenerade 30 minuter. På kvällen tränade jag 40 minuter wii. Det blev step, styrketräning, yoga och rytmparad.

Bio

Igår skulle Dennis ha varit ledig, men istället jobbade han ett extra dygnspass i Stockholm. Jag lämnade Nelly på förskolan och gick sedan hem och la mig och sov en timme tillsammans med Hanna. När hon vaknade låg vi kvar en stund i sängen och efter en halvtimme somnade hon om. Jag vågade inte lämna henne ensam i min säng så jag låg kvar och surfade på min mobil i ytterligare en timme. Sedan var det bara att försöka hinna med att äta lunch innan Nelly skulle hämtas igen.

På eftemiddagen lekte Nelly hemma hos Emilia och hon fick även äta middag där. Under tiden kunde jag promenera med Hanna, plocka disk och leka lite med lilltjejen.

Imorse kom Dennis hem från jobbet och kunde lämna Nelly på förskolan innan han skulle sova. Jag och Hanna gick återigen och la oss för att sova en timme. På eftermiddagen tog jag en promenad med Hanna. Sedan tog jag bussen in till stan för att träffa Petra. Vi åt asiatisk buffé på Dragon Palace och gick sedan på bio. Filmen hette Sarahs nyckel och handlade om en judisk familj som blev hämtade till koncentrationsläger. Det var en sorglig film. Det hade jag förväntat mig, men jag trodde att det skulle vara lite mer glädje i den också. Men den var godkänd ändå.

Min bror!

...är fotomodell denna vecka och syns i alla tunnelbanor i Stockholm! Vilken snygging, va!




Vårdagjämning

Idag inträffade vårdagjämningen i Sverige. Då är dagen och natten precis lika långa. Men i Uppsala var den här redan i lördags. Solen gick då upp kl 05.59 och gick ner 17.59. Nu börjar våren komma!

Skatt

Idag har jag varit inne på Skatteverkets hemsida för att tjuvkika på deklarationen. Både jag och Dennis får pengar tillbaka. Vi betalar ca 38 000 kr i ränta varje år för bolånet. På deklarationen får man tillbaka en del av den räntan, tror det är ca 30%, vilket blir totalt 11 000 tillbaka till våra konton. Dessutom fick vi ett par tusenlappar ytterligare tillbaka som våra arbetsgivare och försäkringskassan dragit för mycket från oss.

En del av pengarna går in på semesterkontot. En del av pengarna måste jag använda i juni, då jag knappt får någon lön eller föräldrapenning i slutet av maj. Från jobbet får jag lönen månaden efter, det jag arbetar i maj får jag inte förrän i juni. Från försäkringskassan däremot får man pengarna snabbare. Det borde jag ju tänkt på i början av föräldraledigheten då jag fick "dubbel betalning" och sparat en del. Men det har jag ju råkat glömma bort... Och vart Dennis pengar försvinner är inte så svårt att gissa. En viss Mustang kanske...

Dag 45

Idag åt jag 135 g spagetti och 8 småköttbullar till lunch. På det hade jag lite riven ost och ketchup.

Till middag gjorde jag varma smörgåsar. Trots att jag åt två och en halv smörgåsar så blev pointsvärdet lägre för den måltiden, 13 p, än för gårdagens sallad. Jag använde Pågen rasker, philadelphia light med vitlökssmak, kalkon och ost 17% på smörgåsarna. Ibland är det inte det man tror som är fettsnålast, man tar ofta sallad för att det borde vara nyttigare. Men det gäller att räkna ordentligt, det beror ju helt på vilka livsmedel som ingår.

Maten kostade idag 29 p.

Jag gick promenad med Hanna i 30 min.

Dag 44

Idag blev det rester till lunch; en kycklingburgare som jag lade mellan två rågkakor.

Till middag gjorde jag räksallad som innehöll isbergssallad, morot, en avokado, ett och ett halvt ägg och 150 g skalade räkor. Som dressing hade jag lite italiensk dressing och några matskedar caesardressing. Räkor och ägg är bra mat. Tyvärr så är avokado väldigt många points, 5 p, så salladen blev inte så nyttig som jag hade tänkt, totalt 15 p. Och inte blir det bättre av att jag därutöver åt två skivor vitlöksbröd, 3 p. Men det var gott!

Totala dagsintaget blev 32 points.


Ellos

Förra veckan hämtade jag paket som kommit från Ellos. Idag skickade jag iväg de plagg som jag inte ville köpa.

Det som jag valde att behålla är:

blekrosa klänning, nu har jag beställt en till i svart
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Klanningar-tunikor-Klanningar/jsfn/_/N-f4bZ1z141ho?Nr=281426
pastellrosa klänning, nu har jag beställt en till i starkrosa
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Klanningar-tunikor-Klanningar/FreshSpirit/_/N-f4bZ1z13zt2?Nr=251151
vit/marin tröja till Dennis, nu har jag beställt en till i grå
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Trojor/e-basics/_/N-f48Z1z141mi?Nr=278660
svart+mönstrade tunikor till Nelly
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Klanningar-tunikor-Tunikor/_/N-f4c?Nr=281528
khakimönstrade byxor till Nelly och till Hanna
http://www.ellos.se/dv/1-Nederdelar-Byxor/_/N-f4q?Nr=231941
blå/vitrandig lång blus
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Skjortor-blusar-Skjortor/FreshSpirit/_/N-f4eZ1z13zt2?Nr=281177
rosa tröja till Nelly
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Trojor/_/N-f48?Nr=294899
dessutom vita leggins till mig, fyra olika leggins till Nelly och svarta överdragsbyxor till Nelly

Det som jag skickade tillbaka var:

ljuslila topp, lite för kort framtill
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Toppar/_/N-f45?Nr=283109
ljuslila tunika, konstigt veckad
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Klanningar-tunikor-Tunikor/_/N-f4c?Nr=283108
dimrosa klänning, för tajt över bröstet
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Klanningar-tunikor-Klanningar/jsfn/_/N-f4bZ1z141ho?Nr=281050
Lång tröja i svart och i starkrosa, för tajta över magen
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Trojor/jsfnbasic/_/N-f48Z1z141er?Nr=260352

Vit kjol är restnoterad
http://www.ellos.se/dv/1-Nederdelar-Kjolar/e-basics/_/N-f4nZ1z141mi?Nr=245968

Kalas nr 4

Igår hade vi det sista kalaset för denna gång. Louise och hennes dotter Emma kom hit för att fika och fiska i fiskdammen. Nelly fiskade upp en strumpa... men hon fick ett försök till och denna gång blev det en godispåse. Alla presenter hon fått denna helg var fina. Bland annat blev det ett barn-yatzy, hello kitty-handduk, färgpennor, målarbok, halsband, bok om "Tummen", pärlor till halsband, leksakskamera, ljudbok om Bamse och rockring.

Under tiden var Dennis på bandyfinalen för första gången. Dock som ambulanssköterska (han skulle varit ledig egentligen). Han och en kollega såg matchen från kanten med en ambulans i beredskap. Denna gång blev det inga sjukdomar eller skador så de fick stå och sola istället.

Idag fick jag sovmorgon och det kommer dröja innan jag får det nästa gång. Dennis lämnade Nelly på förskolan. Där blev hon födelsedagsfirad. Hon fick ha en guldkrona på huvudet medan barnen sjöng för henne. Under lunchen hade hon extra fin dukning med vinglas och flagga. Med sig hem fick hon ett lejon som heter Knutte. Han ska bo hos oss inatt och lämnas tillbaka imorgon.

Efter förskolan lekte hon hemma hos Klara. Jag tog fram symaskinen och sydde några klädesplagg som det blivit hål i. Dennis åkte hem till Bosse för att hjälpa honom med att sätta upp hyllor.

Nu kan Nelly nästan hela alfabetet. Hon hoppar dock över några av bokstäverna, oftast Q-V. Hanna klappar sig på magen och öronen när vi sjunger "Klappa lilla magen".




Dag 43 + vägning

Dagens vägning resulterade i -0,2 kg. Jag är förvånad över att jag faktiskt går neråt, så mycket onyttigt som jag stoppar i mig...

Idag hade vi bråttom med lunchen så det blev McDonald's drive-in, andra dagen i rad... hmm. Jaja, Nelly är dålig på att äta, men en cheeseburgare brukar (nästan) gå i för det mesta. Jag åt Big Mac, men tar bort den ena hamburgaren (tycker det blir för torrt annars). Åt halva pommesen också.

Till middag fick vi spontangäster och stekte hamburgare (igen). Jag stekte kycklingburgare åt mig och la den mellan två rostbröd med sallad, amerikansk lättdressing och barbequesås.

Chips, godis, fika och ett glas rött vin har det intagits också. Ca 46 points blev det idag, alltså tagit 17 p från veckobonusen.



Igår glömde jag skriva att vi åt mellanmål på öppna förskolan. En skiva grovt bröd med bregott och ost samt tre smörgåsrån.

Dag 42

Idag var jag på stan med småtjejerna och det blev lunch på McDonald's. Jag åt 9 st chicken nugget's (1 p per bit) och doppade dem i sötsur sås (1 point per såsburk). Jag smakade av Nellys pommes.

Till middag gjorde vi helstekt fläskfilé i stekpannan och potatiskroketter i ugn. Såsen gjordes på grädde, 4%, steksky och fond. Jag åt en liten portion och kompletterade med mycket sallad, med avokado i. Ett glas rött vin.




Dag 41

Idag åt vi lunch på Fyrislundsrestaurangen. Jag valde fisk, eftersom vi inte äter det så ofta hemma. Det är gott tillsammans med stekt potatis och kall romsås. Portionerna är stora (ca 13 småpotatisar) och jag åt nog bara hälften. Kompletterade med en tallrik från salladsbuffén också.

På kvällen åt jag kycklingkorv som fanns kvar. Jag la bitarna på en rågkaka och hade på amerikansk lättdressing och gurkskivor. Mums.





Kalas nr 3

I torsdags var Nelly på förskolan. Jag fick för första gången denna vecka möjlighet att vila på förmiddagen. Jag och Hanna sov i en och en halv timme. Sedan föreslog Dennis att vi skulle äta lunch på Fyrislundsrestaurangen, han var sugen på ärtsoppa och pannkaka. Medan Dennis och Hanna hämtade Nelly så åkte jag och handlade kalasvaror inför helgen. Sedan kom granntjejen Emilia hit och lekte, och Dennis åkte iväg till jobbet för ett nattpass.

I fredags morse skulle Dennis ha kommit hem från jobbet, men denna dag var han kursinstruktör på en ambulansutbildning, så han stannade på jobbet hela dagen. Vi tjejer tog bussen till öppna förskolan. När den stängde åkte vi ner på stan och lekte på biblioteket. Medan vi var på stan började snön falla, och fortsatte falla...

Idag fick jag äntligen en liten sovmorgon. När jag gick ut med vagnen på förmiddagen så var marken täckt av snö. Bläää. Kl 13 väntades gäster, så det blev en snabbmiddag från McDonalds Drive-in. Sedan var det dags för barnkalas. Jag hade egentligen inte tänkt att Nelly skulle ha något barnkalas, hon fyller ju bara tre år. Men hon har redan varit på tre av grannarnas barnkalas, så hon ville ju också ha kalas. Vi hade bjudit sex barn och deras föräldrar, så det var full rulle, hann inte ta några kort ens. Vi fikade och fiskade förstås i fiskdammen.

Efter två timmar var kalaset slut. Stefan och hans lilla Adrian stannade kvar. Barnen gick ut på gården. Där det annars brukar var ganska tomt var nu helt plötsligt tio barn och lekte. Solen sken och snön var borta från cykelbanan.

Stefan och Adrian stannade på middag. Deras Marie har precis slutat jobbet och kommit hit för att dricka vin med mig nu.

Dag 40

Idag åt jag kinalunch. Det blev 6 bitar sushi, ris, 3 friterade räkor, 2 minivårrullar och sötsur sås. Jag och Nelly delade på en fransk hot dog som mellanmål. Till middag blev det rester.

Idag har jag äntligen tränat wii. Jag körde step, rockring, styrketräning och yoga. Sammanlagt blev det 40 min träning och 202 kalorier förbrukades. Men tiden framför TV'n blev nog ca 1 timme då det är många knapptryckningar och små pauser mellan varje övning.

Dag 39

Igår åt jag lingongrova med mager ost och marmelad.

Till lunch åt jag av min nyttiga nudelsoppa. Jag åt ytterligare en portion till mellanmål.

Till middag gjorde jag lax i ugnen kryddad med citronpeppar. Som tillbehör serverade jag "ägghack". Ägghack består av 6 ägg, ½ dl majonnäs, 1 dl strimlad purjolök, 300 g räkor, salt, peppar (4 portioner). Receptet är från bloggen www.56kilo.se. En sida där jag hämtar inspiration till måltider med mindre andel kolhydrater. Grekisk sallad med italiensk dressing hade jag också till maten. Lax är en ganska fet fisk, men nyttig på andra sätt. Vi är dåliga på att laga fisk, men lax kan vara enkelt att bara slänga in i ugnen. Chokladmousse till efterrätt (med kolhydrater...).

Promenerade 20 min.


Dag 38

Just nu orkar jag inte skriva ut mina points. Det känns som om jag upprepar mig väldigt mycket. Istället beskriver jag lite hur jag ätit och tränat. Jag lägger ut lite recept om jag hittar några bra sådana.

I måndags åt jag lingongrova med äggröra till frukost.

Lunch blev jag bjuden på hos Petra; spagetti med köttfärssås. Jag tror inte det var grädde eller något annat onyttigt i den. Rivna morötter till det.

Till middag gjorde jag korvgryta på kycklingkorv (9%), krossade tomater, lätt creme fraiche, vitlök, curry och fond. Till det serverade ris. När jag gör falukorv måste jag också ta fram en kanelbulle ur frysen och äta tillsammans med en skiva rå korv...

Kinalunch

Hanna sover så oroligt på kvällarna. Hon vaknar många gånger, vi får springa fram och tillbaka till hennes säng för att söva om henne. Igår vaknade hon vid kl 22 och ville inte somna om. Jag lade henne bredvid mig, men denna gång hjälpte inte detta. Hon ville inte ligga ner utan satte sig upp hela tiden. Hon var inte ledsen eller så utan satt bara och stirrade på mig. Jag kunde inte slappna av för jag är rädd att hon börjar krypa mot fotändan av sängen, vi har ingen sänggavel där. Sidorna är inga problem, den ena sidan av sängen står mot väggen och på den andra sidan ligger jag i vägen. Hon somnade inte om förrän hon fick ligga ovanpå mig... kl 24... Hon vaknade igen vid kl 3 och var svår att söva om. Hon fick då en flaska (hon hade inte fått det sedan kl 19). Då gick det bättre och hon vaknade först 6.30 och sedan igen 7.15 när vi blev väckta av Nelly.

Idag har dennis jobbat dagpass. Nelly har mått bättre, temperaturen har legat kring 37,5 grader. Idag fick hon vara hemma, men imorgon hoppas jag hon kan gå på förskolan. Idag tog vi en busstur in till stan för att äta lunch på kinarestaurang. Min favoritrestaurang heter Dragon Palace, men tyvärr tar de 68 kr för barnbuffé (från 3 år). Det tycker jag är för dyrt då Nelly mest äter lite ris och en vårrulle. Jag protesterade genom att gå därifrån till en annan kinarestaurang, China Garden. De tog 45 kronor för barn och det kändes lite bättre. De har även en liten damm med fiskar och lugn musik. Maten är inte riktigt lika bra, men de hade istället räkchips som är Nellys favorit.


Förskoleplats

Igår hade Nelly fortfarande feber och fick stanna hemma från förskolan. Dennis hade möte på jobbet på morgonen medan jag och tjejerna softade hemma. På eftermiddagen gick jag en promenad med Hanna och sedan åkte hela familjen iväg för att tvätta bilen.

Igår fick vi post från kommunen. Hanna har fått plats på Slavsta förskola (samma som Nelly) från och med 1 augusti. Syskon har förtur till platserna så jag var ganska säker på att hon skulle få en plats, men det är skönt att ha fått det bekräftat nu.

Jag kommer att börja arbeta 27 april på ICA, medan Dennis blir föräldraledig maj, juni och juli. Jag har tre veckor semester efter midsommar och Dennis har semester i augusti. Någon gång i augusti sker inskolningen av Hanna. Från september är det inte riktigt klart än hur jag kommer att arbeta. För att jag ska kunna arbeta kvar på ICA krävs hjälp från kommunen med barnomsorg på kvällarna. Vi ska göra en särskild ansökan angående detta. Annars blir jag arbetslös och får söka arbete på kontorstider istället.

BVC

I måndags hade båda småtjejerna tid för kontroll på BVC. Det gick bra att åka dit trots att Nelly hade feber.

Hanna hade 10-månaderskontroll. Hon väger 8 620 g och är 75,5 cm lång. Hon är lika stor nu som Nelly var vid 12 månader. Hon visade sköterskan att hon kan resa sig mot möbler och att hon kan klappa händerna.

Nelly hade 3-årskontroll. Hon väger 13,3 kg och är 98 cm lång. Båda tjejerna är långa och smala, men följer sina mätningskurvor helt perfekt. På treårskontrollen görs en tal- och språkbedömning. Sköterskan hade bilder som Nelly fick titta på och berätta vad det var för föremål och vilken färg föremålet hade. Hon bad Nelly ge henne några av bilderna och ställde även några frågor som hade samband med dem. Nelly visade även andra färdigheter som inte ingick i kontrollen, såsom att knäppa knappar och visade att hon kan bokstäver.

Efter kontrollerna åkte Dennis och Nelly hem medan jag och Hanna åkte vidare hem till Petra och hennes Inez. Där blev vi bjudna på lunch. När jag kom hem var det Dennis tur att åka iväg. Han hade tid för hållagning hos tandläkaren.

Dag 37

Idag blev det rester till både lunch och middag. Mellanmål på McDonald's.

Frukost 4 p: Lingongrova, lätta, ost 17%

Lunch 15 p: Kebabrulle

Mellanmål 8 p: Cheeseburgare

Middag 11 p: Samma som onsdag middag

Nattgäster

Igår eftermiddag kom Dennis kusin Ida och hennes sambo Joakim hit till Uppsala. De skulle på konsert på kvällen och fick sova hos oss. Dennis sov på soffan (han skulle upp och jobba i morse) och småtjejerna sov hos mig i stora sängen. Gästerna fick ta Nellys rum.

Hanna vaknade kl 6.20, men jag lyckades få henne att somna om efter en liten stund. Nelly vaknade kl 6.40 och ville gå på toaletten. Hon var väldigt varm och termometern visade 39,8 grader. Vi la oss i sängen igen och hon somnade om efter en liten stund. Kl 7.20 vaknade Hanna och denna gång gick det inte att söva henne. Men vi kunde ligga kvar i sängen tills Nelly vaknade kl 8.30. Då mådde hon bättre och var piggare.

Efter lunch hade vi det väldigt tråkigt och jag kände att vi behövde lite luft. Och köpa lite mjölk och fil. Så vi tog bussen till affären och åt mellanmål på McDonalds. Där hade vi stämt träff med Jenny, Samuel och lilla Max som hade vägarna förbi Uppsala. Nu på kvällen var Nelly varm igen och somnade i min famn i soffan.

Final

Idag var det dags för melodifestivalfinal. Jag tycker startfältet var ganska bra. Det är lättare att räkna upp de artister som jag INTE ville skulle vinna; Linda Bengtzing, Nicke Borg, The Moniker och The Playtones. Bland övriga artister kvittade det. När det i slutet stod mellan Saade och Danny så visste jag faktiskt inte alls vilken jag hejade på. Men jag är nöjd med vinnaren. Heja Eric Saade!

Dag 36 + vägning

Enligt vågen hade jag stått still i vikt denna vecka. +-0 kg.

Idag blev det spagtti med köttfärssås till lunch. Till fikat åt vi hemmagjord tårta. Efter kalaset var vi så trötta så vi köpte kebab till middag. Godis och brie i soffan.

Frukost 6 p: Lingongrova, 2 ägg

Lunch 10 p: 135 g spagetti, 90 g nötfärs, 60 ml grädde 4%, ketchup

Mellanmål 7 p: Tårta

Middag 20 p: Kebabrulle

Mellanmål 14 p: Godis, brieost

Dag 35

Idag åt jag lunch på MAX, det blev ett minimål med dip. Till middag värmde vi på frysta kycklingspett och åt sallad till. Godis till fredagsmys.

Frukost 6 p: Lingongrova, 2 ägg

Lunch 18 p: Hamburgare, liten strips, dip

Mellanmål 3 p: Nudelsoppa, 3 smörgåsrån

Middag 10 p: 3 kycklingspett, 25 g fetaost, italiensk dressing

Mellanmål 9 p: Godis

Dag 34

Idag åt jag kycklingtoast med mangodressing på Brantingskonditoriet. Till middag gjorde jag nyttiga nudelsoppan och åt två portioner på kvällen. Men en chokladmousse till fikat på IKEA blev det. Jag promenerade till Branting i alla fall.

Frukost 6 p: Lingongrova, 2 ägg

Lunch ? p: Kycklingtoast, mangodressing

Mellanmål 7 p: Chokladmousse

Middag 4 p: Nudelsoppa

Motion -3 p: Promenad 35 min

Bilder från öppna förskolan




Nelly vill gärna ha sin jeanskjol på öppna förskolan, precis som ledaren Gun som står i bakgrunden.




Idag fick även Hanna ha jeansklänning och rosa tröja.



Till och med jag matchade med kläder. Jeanskjol och rosa tröja tog jag på mig. Dock finns inget bildbevis.

Hanna övar nu på balansen. Igår när jag ställde henne på golvet så stod hon själv ca 10 sekunder. Idag stod hon utan stöd ca 20 sekunder. Dock var hon just då väldigt arg och ledsen så hon märkte nog inte att hon stod själv...

3 år

Grattis Nelly!

Idag var den efterlängtade dagen här. Vi har räknat ner dagarna till födelsedagen. Dennis fick sovmorgon. Men Nelly började firas lite redan till frukost av mig och Hanna. Hon fick en kortlek med Hello Kitty i present. Den använde vi även som ett memory där vi samlade par med olika färger. När Dennis vaknat var det dags för den stora presenten; en rosa cykel med korg och stödhjul!

Vi lagade lunch som vi bjöd de första gästerna på. Dennis föräldrar och hans brorsbarn Joel och Klara kom från Hedemora. Till fikat fick vi även besök av Olle, Camilla, Emilia och Julia samt Bosse och hans dotter Ella. Vi dukade till kalas, mumsade tårta och fiskade i fiskdamm. Nelly fick en mikrofon med stativ, en docka, gympatofflor, schampoo, tvål, magnetbokstäver, munspel, pruttkudde, rosa hund med lysande koppel och bok med CD (Lilla Anna och Långa farbrorn).

Tyvärr så har Nelly inte varit riktigt pigg idag. Hon har hostat och hostat och hostat. På kvällen kändes hon varm och fick lite medicin. Hon däckade i Dennis famn. Men nog var det en toppendag.









Tårta med chokladbottnar, hallonmousse, mangomousse, hallon, dumlegrädde och rosa marsipan.



Klara och Nelly



Ella och Joel




Lekdag

Igår jobbade Dennis dagpass. Vi tjejer åkte till öppna förskolan för att leka, fika och sjunga. Hanna hänger med och försöker nu göra en del av rörelserna. Hon klappar med händerna på benen, hon klappar händerna och vinkar. Nelly sjunger för fullt på sångerna, även när vi är hemma. Vi åkte vidare till MAX och åt lunch, efter önskemål från Nelly. När vi kom hem så kom grannen Klara hit och lekte. När hon gått hem så åkte vi till ambulansstationen för att hämta hem Dennis.

IKEA

I torsdags fick jag äntligen en liten sovmorgon. Sedan tog jag och Hanna en promenad till Brantingskonditoriet för att äta lunch med Louise och lilla Emma. Efter lunchen tog vi bussen till IKEA där vi mötte upp Dennis och Nelly. Vi fikade och shoppade. Med oss hem fick vi en ny matta till vardagsrummet, en ny badkarsmatta, två lådor till Nellys hylla och batterier.

Glad tjej äter frukost



Dag 33

Idag åt vi lunch på Fyrislundsrestaurangen. Jag valde kummelfilé med potatis och ishavssås. Jag har inte uppskattat pointsen. Men både fisken och potatisen var stekt och såsen var nog en gräddfilssås, så det var inte jättenyttigt. Portionen var väldigt stor, det är många buyggjobbare som äter på den restaurangen. Jag åt ca två tredjedelar av maten.

Till middag blev det blodpudding.

Frukost 6 p: Lingongrova, 2 ägg

Lunch ? p: Kummelfilé, stekt potatis, ishavssås

Middag 11 p: 100 g blodpudding, 60 g bacon, 2 msk lingonsylt




Gårdagens kyckling i ugn, med ris och fetaostsallad

Dag 32

Till middag gjorde vi kyckling i ugn. En enkel och god rätt. Jag blandade grädde, fond, vitlök och hackad gul lök och hällde det över kycklingfiléer. Det fick stå i ugnen på 250 grader tills innertemperaturen blivit 70 grader (ca 20 minuter).

Jag promenerade med vagnen och det var inte lätt. Jättestora vattenpölar på vissa ställen och skrovlig is på andra ställen.

Frukost 6 p: 2 ägg, 1 dl fil

Lunch 10 p: Samma lunch som måndag

Mellanmål 1 p: Smörgåsrån med skivad banan

Middag 11 p: 125 g kyckling, 100 g ris, 1 dl matlagningsgrädde (4%), sallad, fetaost, italiensk dressing

Mellanmål 4 p: 50 g godisnappar

Motion -3 p: Promenad 40 min

Bad

Igår kväll vaknade Hanna redan vid 21.30 och ville inte riktigt somna om. Hon hade inte ätit så mycket ur flaskan som hon fick tidigare på kvällen, så hon fick en flaska till. Sedan sov hon bättre fram till kl 6, med ett par små uppvak på natten. Jag lämnade Nelly på förskolan och Hanna somnade i soffan. När hon vaknade till fick jag söva om henne i min säng. Då somnade även jag... idag också... Jag bara sover och sover på dagarna känns det som. Men skönt är det.

Jag och Dennis åt lunch på Fyrislundsrestaurangen och shoppade lite på det nya systembolaget som ligger i vårt handelsområde Boländerna. På eftermiddagen åkte Dennis och Nelly till Fyrishov och badade. Jag och Hanna promenerade en sväng.

Fotobok

I måndags fick jag fotoboken som jag beställt från Icafoto. 30 sidor med bilder från Egyptensemestern. Här får ni ett smakprov.











Natten till igår jobbade Dennis. Hanna vaknade till vid halv tolv och fick lägga sig bredvid mig, utan mat. Sedan sov hon fram till kl 5 då hon fick välling. Nu tror ni att jag fick sova fem timmar i sträck. Men då tror ni fel... Kl 1 vaknade jag av att någon satt på toaletten och ropade klaaaar. Nelly var vaken och även lite ledsen. Men hon gick in till sin säng och somnade om. Kl 3 upprepades samma procedur.

När Dennis kommit hem och lämnat Nelly på förskolan så sov jag och Hanna en och en halv timme till, även denna dag. På eftermiddagen gjorde Dennis och Nelly ärenden på hans jobb, medan jag och Hanna promenerade. Jag hann med att handla lite också.



Dag 31

Idag gick jag och la mig ytterligare en stund, så frukosten blev väldigt lätt. Till lunch gjorde jag spagetti med köttbullar och till middag köttfärslimpan som fanns kvar. Lunchportionen var ganska liten så det blev ett litet större mellanmål istället.

Frukost 2 p: 1 dl fil

Lunch 9 p: 100 g spagetti, 6 köttbullar, ketchup

Mellanmål 8 p: 4 finn crisp, 1 pannkaka, lite sylt och grädde

Middag 10 p: Samma middag som i torsdags

Dag 30

Till lunch gjorde vi tacos. Även till middag åt jag den rätten, men en vegetarisk variant. Till födelsedagsfikat hade jag bakat kladdkaka och krispiga kokostoppar.

Frukost 6 p: Lingongrova, 2 ägg

Lunch 13 p: 2 tortillabröd, nötfärs, kyckling, 1 dl salsa, ½dl guacamole, grönsaker

Mellamål 10 p: Kladdkaka, vispad grädde, kokostopp

Middag 13 p: 60 g nachochips, 2 dl salsa, 1 dl guacamole, grönsaker


20-timmarsvecka

De borgerliga partierna i Uppsala har bestämt att från och med första mars får barn till arbetslösa och föräldralediga gå på förskolan 20 timmar per vecka, mot tidigare 15 timmar per vecka. På Nellys förskola får föräldrarna välja om man vill ha fem dagar per vecka kl 9-13 eller fyra dagar per vecka kl 9-14 (med valfri ledig dag). Vi valde måndag till torsdag 9-14. Så idag var första måndagen sedan Hanna föddes som Nelly tillbringade på förskolan.

Jag tycker det är ganska skönt att få möjlighet till fler timmar för äldre syskon på förskolan. Idag behövdes det speciellt. När jag gick och lade mig igår kväll hade Hanna ännu inte vaknat för att äta, hon brukar oftast göra det mellan kl 22 och 23. Ibland vaknar hon senare och då ligger jag bara och väntar på att hon ska vakna. Igår vaknade hon inte förrän kl 0.30. Då tänkte jag att jag försöker lägga henne bredvid mig utan att mata henne! Efter en liten stund somnade hon om! Ändå kunde inte jag somna, jag låg nog vaken till kl 2. Kl 4 vaknade hon och fick då en flaska, den som hon brukar äta mellan kl 5 och 7. Sedan vaknade hon även kl 6.30 och höll på att krypa ur sängen. Hon verkade pigg, men efter en halvtimme lyckades vi somna om och blev väckta av Nelly kl 7.30.

Dennis kom hem från jobbet imorse och kunde lämna Nelly på förskolan. Jag och Hanna la oss och sov i en och en halv timme till. Det hade vi inte kunnat göra om Nelly varit ledig idag.

På eftermiddagen kom granntjejen Emilia hit och lekte. Dennis åkte iväg för ytterligare ett nattpass. Vi tjejer gick till bokbussen för att låna några fler ljudböcker. Denna gång blev det bland annat Pettson och Findus.

Kalas nr 1

Igår var det dags att börja fira Nelly som snart fyller 3 år. Vi fick besök av min mamma, Mats, min mormor, min bror Magnus, Ulrika och lilla Ludvig. Nelly blev uppvaktad med en massa fina presenter och var överlycklig. Hon fick en docka som kan krypa, påslakanset med Hello Kitty, regnkläder, glas med Disneymotiv och playdoh-lera.









Dag 29 + vägning

Vågen visade i morse -0,2 kg. Totalt har jag gått ner 1 kg på fyra veckor. Det går låååångsamt, vilket inte är så konstigt med tanke på allt jag stoppar i mig. Men huvudsaken det går neråt. Att det tar tid gör egentligen inget. Jag ska ju vara smal resten av livet sen! Och det borde bli lättare att hålla vikten när jag redan är inne i ett matmönster där jag försöker att begränsa mina val samtidigt som jag unnar mig saker ibland.

Idag låg jag i sängen så länge så det blev en lätt frukost. Till lunch gjorde vi helstekt fläskfile. Till det serverades steakhouse fries som ugnsstekts med rotselleri och rödlök, en sås gjord på matlagningsgrädde, steksky och buljong samt sallad med mozzarella.

Till middag gjorde vi tigerräkor som stektes med paprika, rödlök och sweet chili sås. Det lades på tortillabröd tillsammans med grönsaker och turkisk yoghurt.

Frukost 5 p: 2 ägg, kaviar

Lunch 10 p: 125 g fläskfile, 100 g steakhouse fries, 60 ml grädde (4%), 30 g mozzarella, 2 tsk italiensk dressing

Middag 13 p: 2 tortilla, 10 scampi, 2 msk sweet chili, 6 msk turkisk yoghurt

Mellanmål 19: Chips, ahlgrens bilar

Andra chansen

I morse fick jag äntligen en sovmorgon. När jag klivit upp tog jag en dusch och en promenad med Hanna. Till lunch fick vi gäster från Hedemora; Mona och Gert kom hit med några bildelar från Dennis Mustang som han ska renovera. Vi fikade, och Dennis och Nelly fick sedan håret friserat innan de åkte igen. Nelly lekte en stund utomhus med Matilda medan jag åkte och handlade. Dennis åkte efter middagen iväg på innebandymatch, Hanna somnade och jag och Nelly hade lördagsmys i soffan tills hon däckade i min famn.

Vi har nu kommit fram till andra chansen i melodifestivalen. Ett starkt startfält tycker jag.

Duell 1. Jenny Silver - Love Generation: Jag vill ha båda! Men lite övervikt mot Love Generation som också gick vidare till semifinal.
Duell 2. Loreen - Sara Varga. Jag gillar båda! Men lite fördel mot Varga som gick till semifinal.
Duell 3. The Moniker - Linda Pritchard. Jag ville ha med Linda, men det blev Moniker som gick vidare. Vilket jag kan förstå då det är en väldigt glad låt.
Duell 4. Shirley's Angels - Pernilla Andersson. Båda var godkända, mig kvittar det vilken. Det blev Pernilla.

Semifinal 1. Love Generation - Sara Varga. Synd att dessa två låtar hamnade på samma sida i fältet. Mina favoriter båda två. Sara Varga gick vidare till finalen.
Semifinal 2. The Moniker - Pernilla Andersson. Helst Pernilla faktiskt för min del. Men The Moniker gick vidare till final.

Dag 28

Idag åt jag mellanmål på öppna förskolan. Till lunch köpte jag kebab med bröd, men åt inte upp hela. På kvällen kände jag mig fortfarande mätt så det blev bara knäckebrödsmacka med tomat, rödlök och italiensk salldskrydda. Popcorn till fredagsmys.

Frukost 5 p: Lingongrova, ägg, kaviar

Mellanmål 3 p: 3 smörgåsrån, 2 tsk bregott

Lunch 20 p: Kebab med bröd

Middag 4 p: 2 knäckebröd, 4 tsk lätta

Mellanmål 4 p: 10 dl popcorn

Dag 27

Idag gjorde vi köttfärslimpa till middag. Det serverades med potatis, gräddsås (pulver + mellanmjölk) och sylt.

Frukost 6 p: Lingongrova, 2 ägg

Lunch 12 p: Samma som onsdagens middag

Mellanmål 1 p: 2 finn crisp

Middag 10 p: 90 g nötfärs, 2 potatisar, 1 dl mellanmjölk, lingonsylt

Mellanmål 5 p: 35 g toblerone

Motion -1 p: Promenad 15 min

Städ & lek

Igår skulle Dennis varit ledig. Men istället hade de utbildningsdag på hans jobb, med årliga obligatoriska kurser som måste göras. Jag lämnade Nelly på förskolan och sedan sov jag en stund tillsammans med Hanna. Efter lunch hann jag med en snabb shoppingrunda där födelsedagspresent till Nelly inhandlades. Dennis hann hem för att hämta Nelly och hon tillbringade eftermiddagen hemma hos granntjejen Emilia. Under tiden hade vi vuxna storstädning och klädtvätt hemma.

Idag jobbade Dennis dagpass. Vi tjejer åkte till Årstakyrkan för att sjunga och leka. Efter lunch var Nelly hemma hos granntjejen Klara och lekte. Jag passade på att sätta in fotografier i album och rengöra badrummet.

Både Dennis och Nelly har känt sig bättre i ögonen. Möjligen att det rinner lite på natten, men på dagen märks inget av någon ögoninflammation.

Hon står!

Igår reste sig Hanna mot Dennis ben. Sedan släppte hon taget och stod helt själv i ca 10 sekunder! Idag ställde jag ner henne på golvet och hon höll då balansen i ca 5 sekunder. För korta stunder för att hinna ta bilder. Men vi får väl se om hon blir modigare snart...

Första marsdagen

I förrgår var det äntligen 1 mars! Kan vi bara bli friska nu så ska jag krypa fram ur mitt ide...

Ögoninflammation

Smittan går vidare. Imorse var Dennis ena öga svullet och rött. Nu på kvällen var det Nellys tur. Stackars lilla tjejen såg ut som om hon gått en runda i ringen...

Dag 26

Lunchen intogs på Brantingskonditoriet och min favorit där är kycklingtoast. Till middag gjorde vi Pertys chicken tandoorigratäng. Receptet la jag in här 8 november 2010.

Frukost 6 p: Lingongrova, 2 ägg

Lunch ? p: Kycklingtoast, sallad, mangodressing

Mellanmål 6 p: 2 finn crisp, fransk nougat

Middag 12 p: 125 g kycklingfile, 1 stort tortillabröd, 65 ml kokosmjölk light, 65 g minifraiche, 3 msk riven ost

Motion -4 p: Promenad 45 min


Dag 25

Eftersom jag gick och la mig igen på morgonen så blev det en lätt frukost. Till lunch gjorde vi omelette. Till middag blev det rester.

Frukost 4 p: 1 ägg, 1 dl fil

Lunch 8 p: Omelette på 3 ägg, 3 köttbullar, 2 msk ost, tomat, rödlök

Mellanmål 1 p: 2 finn crisp

Middag 9 p: Samma som lunch i fredags

Mellanmål 7 p: 75 g brieost



Dag 24

Rester till lunch. Till middag värmde jag färdiga kycklingspett i ugnen, köpta från frysdisk. Tillbehör blev sallad. Jag promenerade från Dennis jobb till busshållsplats på stan.

Frukost 5 p: Lingongrova, 1 ägg, kaviar

Lunch 12 p: Samma lunch som i fredags, lite större portion

Middag 12 p: 3 kycklingspett, sallad, 50 g mozzarella, 2 tsk italiensk dressing, 2 msk caesardressing

Mellanmål 4 p: Toblerone

Motion -1 p: Promenad 15 min

Lunchträff

Det var naturligtvis tisdagen jag skrev om i förra inlägget. Idag onsdag kom Dennis hem på morgonen och kunde lämna Nelly på förskolan. Jag och Hanna promenerade till Brantingskonditoriet och träffade Anneli och lilla William. Efter en lunchen gick vi med dem till Gränby centrum för att kika lite i affärer och handla på ICA. Jga köpte ett par svarta glittriga benvärmare till Nelly. Hon vill ju ha benvärmare precis som jag har...

Jag tog bussen hem. Under tiden hade Dennis vilat, träffat en kompis, varit på bilaffärer och hämtat Nelly. De åkte iväg på ärende till Biltema, medan jag och Hanna lekte hemma.

Jag har nog glömt berättat att jag förra veckan köpte DVD-spelare till bilen. Det är två skärmar (varav den ena stoppar man filmen eller USB-sticka i) som man kan hänga på nackstöden. Har inte testat dem ännu.

Cocillana

Mitt halsonda fortsätter. Jag har ätit Strepsils i några dagar, men det har inte hjälpt något. Jag gick upp i natt och drack honungsvatten istället. Och käkar Fisherman's friends som i alla fall hjälper för stunden. Idag har jag i alla fall hämtat ut en ny flaska hostmedicin, Cocillana förstås! Det är det enda som hjälper mot hostan. Ögonen känns mycket bättre, men det kan rinna lite ur dem på natten.

När jag lämnat Nelly på förskolan så gick jag hem och sov en stund med Hanna. Jag vilade en stund på eftermiddagen också medan Dennis och Nelly lekte utomhus. Dennis åkte sedan iväg till jobbet för ett nattpass.

Tandläkarpremiär

I måndags jobbade Dennis dagpass. Nelly hade fått tid för sin första tandläkarundersökning. Jag och Hanna följde med henne dit. Vi hade pratat mycket innan om att man måste gapa och att tandläkaren skulle räkna tänderna och känna på dem. När vi kom dit tyckte Nelly att tandläkarstolen såg läskig ut. Hon ville inte sitta i den utan hellre i mitt knä. Men när hennes hund Aro fick sitta bredvid så gick det bättre. Nelly fick hjälpa till att trycka på knapparna för att tända lampan, hissa upp stolen och luta ryggstödet bakåt. Men att luta sig själv bakåt ville hon inte. Så jag satte mig på en stol vid hennes huvudände istället så till slut så gjorde hon det. När hon väl lagt sig till rätta så gapade hon stort och tandläkaren kunde räkna till 19 och en halv tänder (den sista är halvvägs upp).

Hon kände på tänderna och upptäckte att en av tänderna längst bak var gropig och missfärgad, den var emaljskadad tror jag. Den kan ha varit det redan från början. Men den kändes hård så inga hål i den, ännu. Istället för att vänta två år till nästa undersökning så kommer Nelly att kallas varje halvår för extra kontroll av den tanden. Efter undersökningen fick Nelly välja ett klistermärke ur en skattkista.

På eftermiddagen åkte vi till Dennis arbete för att hälsa på. Vi lämnade bilen där och tog bussen hem istället.


Nelly fick låna ett par glasögon av tandläkaren.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0