Bad & kryssning

I onsdags fick Dennis sovmorgon eftersom han skulle jobba natt. Jag var ledig och myste med tjejerna på förmiddagen. Eller ja, inte precis hela tiden. De bråkar ganska mycket så det blir en hel del höjda röster. Bosse kom hit och åt lunch. På eftermiddagen åkte hela familjen till Fyrishov för lite badlek och fika. Dennis skjutsade sedan hem oss och åkte vidare till jobbet för nattpass.

Igår kom Dennis hem från jobbet och lämnade tjejerna på förskolan. Jag satte mig vid datorn för att ägna förmiddagen åt jobbsök. Jag letade på platsbanken och hann skicka in några ansökningar gällande ekonomijobb, får hålla några tummar. Efter lunch åkte jag till jobbet och arbetade 13-20.15. Det blev en promenad hem. Dennis och tjejerna var hemma på eftermiddagen och lekte med Adrian. Med posten kom en stor bunt kort som jag hade skickat in för framkallning, bland annat från sommarens bröllop.

I morse fick jag ligga kvar i sängen till kl 10. Dennis åkte då in till stan för att köpa en extern hårddisk så vi kan spara alla viktiga filer vi har på vår stationära dator. Den håller på att krascha så nu har han köpt nya datorprylar och den ska byggas om.

Kl 12 satte vi oss i bilen hela familjen och åkte mot Norrtälje. Där åt vi lunch på McDonald's innan vi åkte vidare mot Kapellskär. Vi klev på Viking Line Rosella och färdades till Mariehamn. Vi lekte i bollhav, köpte godis, köpte en flaska Bailey's Hazelnut, dansade och åt buffé. Kl 19.30 var vi tillbaka på fastlandet och tjejerna somnade i bilen hem.

Hanna har nu varit väldigt snorig i en vecka. Hon har hostat mycket de senaste nätterna. Även Nelly har hostat en del på nätterna, men är inte så snorig. De är dock pigga och utan feber i alla fall.

Länge sedan...

Oj, har det redan gått sex dagar sedan jag skrev sist...

I söndags kom Dennis hem från jobbet på morgonen. Jag tog barnen med mig till IKEA och åt frukost tillsammans med Louise, Emma och Maja. På eftermiddagen åkte hela familjen på 3-årskalas hemma hos Petra, Johan, William och födelsedagsbarnet Inez där vi blev bjudna på fika och fiskdamm.

I måndags skulle dennis ha jobbat men var i stället kursinstruktör för studenter på universitetet. Jag arbetade 10.30-19.30. Dagen innan hade Hemköp City stängt sin butik för flytt så då var vi plötsligt den enda livsmedelsbutiken på gågatan. Jag kan säga att vi fick jobba järnet den dagen! Emma hämtade flickorna från förskolan tills Dennis kom hem och löste av henne. Jag promenerade hem från jobbet. 

I tisdags skulle Dennis ha jobbat men var återigen kursinstruktör för studenter. Jag var ledig men lät tjejerna gå på förskolan en stund. Under tiden hann jag återhämta lite sömn och storhandla. På eftermiddagen tog jag tjejerna med till gymnastiklektionen. Emilia var tyvärr sjuk, men som tur var så skulle deras förskolekompis Anna börja på gympan idag så Nelly fick sällskap ändå.  

Hanna har blivit väldigt bestämd med vilka kläder hon ska ha på sig, precis som storasyster... Helst ska det vara Nellys kläder som ska på, hon tar av sig sin tröja och går och hämtar plagg ur smutshögen i badrummet och försöker ta på sig.  

Fröbröd

Jag hittade recept på ett LCHF-bröd på www.56kilo.se


3 dl smakrik ost, t ex västerbotten (jag använde cheddar)
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön (hade inga hemma, tog pumpakärnaor istället)
0,75 dl solrosfrön
0,25 dl hela linfrön

Blanda allt och bred ut på plåt. (Jag använde en liten plåt och tyckte inte att det täckte hela ytan så jag gjorde en tredjedels sats till och bredde ut.) Grädda 15 min på 225 grader. Låt svalna och skär upp i rutor (jag fick 12 rutor, ca 5x6 cm)





Däckbyte & älg


Igår skulle Dennis ha jobbat natt så egentligen var det han som skulle ha sovmorgon. Men eftersom jag skulle ut på vägarna och köra så fick jag ligga kvar i sängen en timme extra. Hanna vaknade med snorig näsa. När jag kom upp packade vi ihop oss och åkte till IKEA för att äta lunch. Jag och barnen åkte vidare mot Hedemora medan Dennis fick åka hem och vila innan arbetspasset. När vi kom fram till Dalarna fikade vi på café tillsammans med Jimmie, Joel, Klara och Gert. Nelly lekte sedan en stund hemma hos Joel och Klara. Under tiden åkte jag till däckfirman så vi fick våra vinterdäck ditsatta istället.

Jag lämnade barnen hos Mona och Gert och åkte ensam tillbaka till Uppsala. Strax innan Sala blev jag stillastående i bilkö. Jag såg två bilar som stod och blinkade lite längre fram, men inga blåljus. Efter ca fem minuter började vi sakta åka framåt. Då åker jag förbi en älg som ligger helt stilla på marken!!! En av bilarna har kört på älgen! Jag stod som sjätte eller sjunde bil i bilkön, så hade jag kommit några sekunder tidigare så hade det varit jag som kört på den... Efter några minuters körande mötte jag två ambulanser. Hoppas det gick bra för de drabbade!

Idag har jag arbetat 8-15. Barnen hade på förmiddagen varit i Avesta badhus och plaskat och busat. Sedan blev de hitskjutsade till Dennis som sovit efter sitt nattpass. När jag kom hem åkte vi till City Gross och köpte lördagsgodis. Dennis åkte till jobbet för ett till nattpass.


Skoshopping, sömnad, kryssning och bajs

I tisdags fick jag sovmorgon medan Dennis lämnade barnen på förskolan. Efter lunch skjutsade jag honom till tåget då han skulle på finlandskryssning med arbetskollegorna. Jag åkte sedan vidare till Coop för lite shopping. Hittade där skor till halva priset åt både mig och Nelly. Hanna fick nya strumpor och nya vantar (lär gå åt några denna säsong då hon hela tiden tar av sig dem). Jag köpte dessutom fina orkidéer till halva priset. När jag kom hem hann jag sy lite hål i våra kläder. Jag lyckas alltid få hål i sömmarna precis mellan benen på mina byxor... Och Nelly hade gjort hål på knäna i flera av sina leggins.

Sedan blev det gymnastiklektion. Denna dag fick Hanna, jag och Helena vara inne i omklädningsrummet och vänta då regnet bara öste ner. Efter middagen fick Hanna gå utan blöja en stund för att lufta rumpan. Och naturligtvis bajsar hon... på badrumsmattan... och denna gång var det för en gångs skull löst bajs... In med ungen i duschen! 

I onsdags lämnade jag barnen och tog bussen till jobbet för att arbeta 10.30-16. Nu har jag lämnat cykeln hemma för detta år, ska se till att ställa in den i förrådet istället. Jag tycker det är alldeles för kallt nu och jag vill inte cykla när det blir halt ute! Sent på kvällen kom Dennis hem från kryssningen, lite smått berusad...

I torsdags lämnade jag barnen tidigt och arbetade extrapass 8-13. Dennis fick sovmorgon efter hans nöjestripp. Vi möttes sedan på stan för en asiatisk lunch och presentshopping till kalas på söndag. Sedan hämtade vi barnen och Nelly lekte en stund hos Emilia. Dennis åkte på kvällen återigen ut på nöje. Eller inte enbart nöje kanske... Hans kompis/kollega har svår cancer och ska snart in på ny behandling. Tillsammans med arbetsgruppen gick de ut på restaurang för att äta middag tillsammans med honom. De hade även bokat in aktivitet på Bowlaget med nya simulatorn för bilracing och skjutbana. Nästa vecka är det min tur att roa mig... 


Mina nya skor 199 kr, får se hur länge de håller sig vita...




Nellys skor 149 kr




Orkidée till köket 75 kr + svart kruka




Orkidée till vardagsrummet 75 kr + vit kruka


Invigning av lekstuga

I fredags var det tidig uppstigning. Jag lämnade barnen på förskolan kl 7 och åkte till jobbet för att arbeta 8-13. Dennis kom hem efter ett nattpass och sov ett par timmar. Medan jag packade i ordning för helgresa så hämtade Dennis barnen. Vi satte oss i bilen och for mot Hedemora. Väl framme där så stannade vi vid Monas hårsalong och hela familjen blev friserade.

I lördags morse fick jag äntligen ligga kvar i sängen och sova. Det var 20 dagar sedan som jag inte behövde gå upp till jobb eller med barn på morgonen. När jag steg upp klockan 11 hade Dennis och barnen åkt iväg till kusin Klara som hade 4-årskalas. Jag tog en dusch och promenerade sedan dit, ca 1,5 km. Kalaset vär då slut och Hanna var trött. Jag la henne i vagnen och promenerade tillbaka i strålande höstväder.

Efter lunchen åkte jag och tjejerna till Skogsbo för att hälsa på Siv, Tommy och Niklas. Där var även min mormor och Karlskogafamiljen på besök; Ullis, Ari, Alexander, Adam, Anton, Albin och Tuva. Vi fikade och lekte en stund innan det var dags att åka tillbaka till Hedemora och inta middag. Under tiden vi varit borta så hade Dennis gått igenom garderober fulla med leksaker från hans barndom. En kasse med grejer fick följa med till Uppsala.

Även i söndags var jag ledig. Tänk att det är fyra veckor sedan som jag var ledig två dagar i rad! Denna morgon var det Dennis tur att ligga kvar i sängen. Jag och tjejerna åt frukost och åkte sedan hem till Kattis och Hedvig som nu köpt hus i Hedemora. Vi lekte i deras lekpark en stund.

På eftermiddagen var det dags att inviga lekstugan som farmor och farfar har renoverat under sommaren. Joel, Klara, Nelly och Hanna fick fika och ha disco inne i lekstugan. I brevlådan låg det även små godispåsar. Dennis passade på att städa ur bilen, det behövdes. När kvällen kom packade vi in oss i bilen och återvände till Uppsala.

Idag har jag jobbat 7-15. Dennis har lagat våran kran i köket som stått och smådroppat i ett par veckor. Han har även hunnit med att täcka över våra altanmöbler inför vintern. Nelly har lekt med Emilia och vi gick sedan till bokbussen.















Höstmarknad

I måndags gick jag upp med barnen och lämnade dem på förskolan. Jag tog bussen till jobbet och arbetade 10.30-19.30 och sedan blev det en promenad hem. Dennis åkte till båten för att ta upp den ur vattnet inför vintern.

I tisdags var jag äntligen ledig, medan Dennis jobbade ett extrapass. Barnen var på förskolan medan jag sov ett par timmar till för att försöka ta igen massa sömn. När jag vaknade så strålade solen och termometern visade nio grader. Jag kunde inte motstå en promenad, så jag tog på mig fleecejacka och vantar och gick in till stan där jag tog en sväng på höstmarknaden på Vaksala Torg. Jag hittade en svart handväska i lagom storlek som jag köpte till mig själv. Jag tog bussen hem och hämtade barnen för att sedan åka vidare till Nellys gymnastiklektion. Medan hon aktiverade sig så var jag och Hanna utanför skolan och lekte i lekparken. Emilias mamma Helena satt i omklädningsrummet och läste utifall tjejerna ville något.

Igår gick hela familjen upp tidigt. Dennis jobbade dagpass och jag arbetade 8-17. Jag skulle egentligen ha jobbat ett senare pass så det var Emma som hämtade barnen på förskolan. Jag kom hem vid sextiden och kunde lösa av henne.

Natten till idag har Hanna sovit oroligt och vaknat ofta. Kl 7 tyckte hon att det var dags att gå upp, medan Nelly sov till 8.30. Dennis fick ligga kvar ett par timmar till i sängen då han ska jobba nattpass. Efter att ha lagat lunch så tog jag bussen till jobbet och arbetade 13-20.15. Dennis lämnade barnen på förskolan kl 15! Det var första gången vi lämnade dem så sent på dagen, måste ha känts konstigt. När förskolan stängde kom Emma och hämtade dem. När jag kom hem vid niotiden så sov båda barnen.  

Barnförsäkring

Vi skickade in skadeanmälan till försäkringsbolagen angående Hannas ärr i pannan.

Uppsala Kommun har skolförsäkring i Folksam. Men i den ingår inte försäkring för ärr. Vi har däremot fått 150 kr som täcker läkarbesöket på akuten...

Vår privata barnförsäkring i If täcker "klart framträdande ärr". Vi ska höra av oss dit när det gått ett år från skadetillfället för att begära ersättning för ärret.

Restnoterat

I fredags fick jag ett paket från Ellos som var restnoterat från förra leveransen.

Till mig en poncho i kamelbeige http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Cardigans/e-basics/_/N-f49Z1z141mi?Nr=302133

Till Dennis blå Leviströja http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-T-shirt/Levi-s/_/N-f47Z1z140rc?Nr=317758

Till Nelly en vit/mönstrad stickad cardigan http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Cardigans/EllosKids/_/N-f49Z1z128gg?Nr=302164

Jobbhelg

I fredags var det uppstigning tidigt. Dennis jobbade dagpass och jag cyklade till jobbet för att arbeta 8-16. När jag hämtat barnen på förskolan så hann vi knappt hem innan vi fick besök. Mamma och Mats kom hit med sin övernattningspackning. Vi lagade fläskfilé och potatisgratäng till middag.

Igår var det återigen uppstigning tidigt. Dennis jobbade dagpass och jag arbetade 8-15. Under tiden åkte mamma och Mats med tjejerna till Gränby Centrum för lite shopping, och ett besök i lekparken hanns med medan Hanna sov. När jag kom hem lagades snittar och orientaliska räkor, och sedan kex och ost med goda viner.

I morse vaknade jag 7.45, fem minuter innan Hanna vaknade! Och en timme innan Nelly vaknade! Dennis hade ytterligare ett dagpass och jag tog bussen till jobbet för att arbeta 10-17. Två grader var det ute när jag åkte..! Barnen var hemma och lekte hela dagen med mormor och morfar. De stekte pannkaka till lunch och när vi kom hem stod det lax, potatis och sås på bordet.

Nu är jobbiga arbetsveckan över, 50 timmar blev det både för mig och för Dennis. Nästa vecka hoppas jag blir lite lugnare. Det börjar en ny tjej på mitt jobb imorgon, så när hon har tränat klart så återgår jag till mitt ordinarie schema på 22 timmar per vecka.

Tillfälligt förlängd öppettid på förskolan

I måndags klev jag upp tidigt för att lämna barnen på förskolan och cyklade till jobbet för att arbeta 8-17. Dennis jobbade natt och kom hem för att sova och sedan åka till jobbet och jobba ytterligare en natt. Varken han eller jag hade möjlighet att hinna till förskolan innan de stängde kl 17. Denna dag var därför anmäld till kommunen att barnflickan skulle hämta barnen. Förskolechefen tyckte dock att det var onödigt att barnflickan endast skulle jobba en timme så istället fick barnen stanna på förskolan, som hade öppet en timme extra för vår skull!

När jag hämtat barnen så gick vi till bokbussen som stod och väntade utanför förskolan. Sedan åkte vi till McDonalds för en snabbmiddag. där kom Nelly på att hon glömt sin gosekanin på bokbussen. På vägen hem lyckades vi hitta på bokbussen i en annan del av stadsdelen så kaninen kom till rätta.

I tisdags hade jag min enda lediga dag denna vecka och Hanna väljer då att vakna kl 5.35! Antagligen hade hon lite ont i magen för hon låg och skrek och ylade i sängen. Kl 6 hade även Nelly vaknat i sitt rum av ljudet och kom in till oss. Ingen av oss lyckades somna om och jag höll på att bryta ihop... Som tur var hade jag skrivit att barnen skulle gå på förskolan i fyra timmar, Dennis lämnade dem när han kom hem från jobbet. Jag hade tänkt ägna mig åt jobbsök, men istället blev det tre timmar välbehövlig sömn. På eftermiddagen åkte jag och Nelly till Coop och handlade och sedan till Ångelstaskolan för gymnastiklektion. Dit fick även Hanna följa med då Dennis skulle till båten och serva den.

Igår lämnade jag barnen på förskolan och tog bussen till jobbet för att arbeta 10.30-19.30. Jag promenerade hem. Dennis och barnen åkte till IKEA för fika och lek.

Idag var det regnigt ute så jag tog bussen för att arbeta extrapass 8-16.30. Efter middagen åkte hela familjen till Gränby för shopping på Systembolaget. Jag var in på H&M för att se om jag kunde hitta en till likadan tunika som jag köpt (i en annán färg), men icke.

Biotopia

I morse hade jag veckans andra lediga dag. Men eftersom Dennis ska jobba nätter nu så gick jag upp med barnen på morgonen. Vi gjorde oss i ordning och tog bussen till tågstationen. Där mötte vi Cicci och hennes Tilda som kom från Stockholm på besök. Vi promenerade till Biotopia, ett biologiskt museum. Nelly somnade då ståendes på ståbrädan... Vi tittade på uppstoppade djur, åt matsäck (smörgåsar som Cicci hade med sig) och barnen fick måla på löv som trycktes mot papper. Hanna fick nöja sig med färgpennor.





Vi gick sedan utanför till lekparken i Vasaparken. Vi lekte och fikade innan det var dags att gå tillbaka till tåget och bussen. När vi kom hem hade Dennis vaknat till liv och dessutom hunnit med att dammsuga och svabba golv. Han åkte sedan till jobbet medan vi slappade i soffan.

Tyvärr så har vi nu kommit in i oktober så det är väl lika bra att man går i ide direkt..! September var väldigt regnig i början, men de senaste dagarna har varit fantastiskt soliga och härliga. Men nu är nog hösten här på riktigt då det ska bli regnigt och kallare.

Fina höstbilder:




Hanna ska gå balansgång, precis som Nelly brukar göra....






Nelly på sin nya balanscykel (inga pedaler, man springer och försöker parera med balansen)

Shopping

Natten till fredagen när Dennis jobbade natt var inte så rolig. Nelly kom in till mig på natten så vi sov alla tre tjejer i samma säng. Kl 4.20 pratade Nelly i sömnen och lyckades väcka oss alla tre. Hanna verkade då klarvaken och låg och pratade. Efter en liten stund hade de somnat om, men då började Nelly hosta istället och alla vaknade igen. Kl 5 hade tjejerna återigen somnat, medan jag låg klarvaken. Jag lyckades i alla fall sova några minuter till innan klockan ringde kl 6.

I lördags var i alla fall Dennis ledig. Jag cyklade till jobbet och arbetade 8-15. Innan jag cyklade hem så sprang jag in på H&M och köpte en tunika. Jag hade sett två av mina kunder bära den. Den första hade en senapsgul sär jag inte gillade färgen. När jag sedan såg att en annan kund hade en rosa så var jag tvungen att fråga var hon köpt den. När jag skulle köpa fanns enbart en puderrosa kvar så det fick bli den!





Jag har även varit och hämtat ett paket från Ellos. Det var endast ett plagg som jag vill behålla:
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Trojor/e-basics/_/N-f48Z1z141mi?Nr=302143
en finstickad ljusrosa tröja med draperad hals.

Och till Nelly:
http://www.ellos.se/dv/1-Nederdelar-Byxor/EllosKids/_/N-f4qZ1z128gg?Nr=231941
(Det är dock väldigt svårt att få på henne byxor, hon vill bara ha leggins och strumpbyxor...)


Jag kommer skicka tillbaka:

http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Skjortor-blusar-Skjortor/FreshSpirit/_/N-f4eZ1z13zt2?Nr=301830
Gammalrosa blus som var fin, men för trång över bysten

http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Toppar/FreshSpirit/_/N-f45Z1z13zt2?Nr=301821
jeansblå topp som satt mycket tajtare på mig än på modellen...

http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Klanningar-tunikor-Tunikor/FreshSpirit/_/N-f4cZ1z13zt2?Nr=301820
brun tunika som var jätteskön, men i virkningen så var hålen på vissa ställen så stora så huden syntes igenom...


När jag kom hem från jobbet så gick Dennis till grannen Stefan på fest. De skulle in till stan på natten på hårdrockskonsert. Jag och tjejerna beställde hemkörning på pizza/kebab.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0