Jobbhelg och bio

I fredags jobbade jag 7-14. Jag hämtade barnen och vi gick hem för att hämta packningen. Vi tog bussen till stationen och tåget till Krylbo. Efter middagen tog jag tåget tillbaka till Uppsala. 

Igår jobbade jag 9.30-17.30. Jag väntade en halvtimme tills Åsa slutat och vi gick till Tzatziki för grekisk mat, smördegsinbakade räkor. Sedan gick vi på bio och såg Kärlek de luxe, en svensk romantisk komedi. 



Idag har jag jobbat 9.45-17. När jag kom hem hade mamma och Mats kommit med barnen hem till mig. 

Silvermedalj på badet

I måndags lämnade jag barnen på förskolan kl 9. Jag tog bussen till arbetsförmedlingen för uppföljning av aktivitetsrapporten, fick vänta 45 min på min tur då det är drop-in. Samtidigt som jag hämtade barnen så hämtades även Stella och Nova av Helena. Vi gick med dem till tåglekparken och åkte stjärtlapp. Stella följde med hos hem och lekte en stund, men Nova var alldeles för trött för att följa med. 

I tisdags var vi lediga. Vi tog bussen till Årsta centrum för att kasta sopor i återvinningen och handlade kakor och festis på Ica. Vi åkte vidare till Fyrishov där vi badade, lunchade, simmade och fikade. Tjejerna lyckades ta Kaj Krokodils silvermedalj genom att hoppa från kanten, glida iväg från kanten, göra bubblor i vattnet, åka vattenrutschbana och plocka upp föremål från botten på grunt vatten. 

I onsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. Jag tog bussen till Gränby och handlade för att sedan ta bussen hem. 

I torsdags jobbade jag 8-16. Hann med lite städning när jag kom hem. 

Personalfest

I fredags jobbade jag 7-14. Jag hämtade barnen och på vägen hem går vi förbi en liten skogsdunge där jag ser en turkos jacka ligga fast mellan grenarna. Efter ytterligare några steg kom jag på att vår borttappade filt var turkos! Jag tvärstannar och går tillbaka och visst var det filten som kom tillbaka efter tre dagar! Vi hade sedan fredagsmys på kvällen. 

Igår vaknade barnen kl 7. På förmiddagen åkte vi buss in till stan och åt lunch på Max. Vi gick på bio och såg Bamse och tjuvstaden, 1 timme och 6 min lång. Lite läskig tyckte Hanna när krokodilen nästan åt upp Bamse... 

Vid kl 17 kom Emilia för att vara barnvakt. Jag åkte till Biztron för den årliga personalmiddagen. Vi blev bjudna på trerätters med vin. Till förrätt åt jag rödbetor med Chevre. Till varmrätt valde jag för ovanlighetens skull fisk; röding. Till efterrätt blev det créme brulee. Jag var hemma igen till kl 23, barnen sov och allt hade gått bra. 




Inatt har Nelly sovit dåligt. Hon har jämrat sig och haft hosta flera gånger mellan kl 4 och 7. Sen sov vi i alla fall till 8.30. Nelly har under dagen inte haft någon aptit och sov en stund både i soffan och sängen. Så vi var inomhus och tog det lugnt hela dagen. På kvällen var hon piggare. 



Vab

I måndags jobbade jag 8-14. När jag kom hem så städade jag och tittade på film. Jag såg Monica Z, den var bra. 

I tisdags skulle jag jobba 8-14. Jag fick sms från Dennis att Hanna haft hosta hela natten och inte borde vara på förskolan. Han skulle på kurs och det var dessutom min tur att vabba så jag stannade hemma med Hanna. Vi tittade på tv hela morgonen och somnade båda två i soffan mellan kl 11 och 13. Sedan var vi mycket piggare. Vi hämtade Nelly på förskolan och gick hem till Stella och Nova. Barnen lekte där medan jag gick hem och tvättade kläder. När jag hämtade dem så blev vi bjudna på middag där. När vi kom hem efter 15 min promenad upptäckte jag att vi tappat vår fleecefilt som Hanna hade haft på sig i vagnen. Det var sent och mörkt så jag orkade inte gå tillbaka och leta efter den. 

I onsdags lämnade jag barnen kl 7, och jobbade 8-16 och hämtade barnen. 

I torsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. Jag gjorde ärenden på stan och handlade mat innan jag åkte hem. 

Snö och is

Igår var det snö på marken när jag vaknade. Det ska vara kallt den närmaste tiden så nu är det nog slut på cyklandet till förskolan på ett tag. Vi cyklade dit i torsdags morse och jag lät cykeln stå kvar då jag åker buss in till stan. Jag hämtade den efter jobbet i fredags, men då hade spirallåset frusit! Det gick inte att få in nyckeln. Men som tur var hade jag en låsspray i jackfickan sedan sist det var minusgrader (i början av december). Jag tyckte först inte att den hjälpte något, men efter ett par minuter lyckades jag få upp låset!

Ersättning

När jag en tidig morgon i november åkte buss till jobbet så skadade jag mina byxor. När jag skulle kliva av bussen fastnade byxorna i en trasig stol. Det blev en liten reva bak på byxorna. Jag fotograferade stolen och påtalade detta till busschauffören, han skulle felanmäla detta. Jag mailade bilder på stolen och byxorna till bussbolaget och fick en skadeblankett hemskickad. Nu har jag fått in 499 kr som byxorna kostade in på mitt konto! Tack för hjälpen UL!




Bowling

I torsdags lämnade jag barnen på förskolan kl 7 och jobbade 8-16. Jag mötte sedan upp Åsa vid O'learys där vi bowlade en timme. Det gick inte så bra, inte en enda strike. Men många nior. Vi åt därefter mat, blev fish and chips, innan jag fick skjuts av henne hem. 


I fredags jobbade jag 7-16 och bara slappade på kvällen. 

Igår jobbade jag 8-16. Sedan kom barnen hem till mig då Dennis skulle på inflyttningsfest. Det var redan bestämt sedan tidigare då vi gjorde schemat. Vi åt Fajitas och tittade på tv. 

Idag var vi inne på förmiddagen och byggde lego friends. Efter lunch lämnade jag tillbaka barnen till Dennis och tog bussen till Boländerna. Gick en sväng på Rusta och på Coop. Då det är söndag går inte direktbussen så sent, så jag fick åka in till stan för att byta buss på vägen hem. 




Till Gävle

I måndags var vi lediga. Vi tog bussen till stationen och åkte tåg till Gävle. Vi spenderade dagen hemma hos Petra, Johan, William och Inez. Vi lekte, åt lunch och fikade innan vi tog tåget tillbaka. Kom hem lagom till middagstid och åt på McDonalds på stan innan vi gick till bussen. 


Nelly



I tisdags lämnade jag barnen på förskolan. Min förkylning som hade blivit bättre under helgen började istället om igen. Jag la mig i sängen och läste boken jag fick i julklapp; Sex and the mammaliv. Sedan tog jag bussen till Gränby för att hämta ut en försenad julklapp som jag ska ge bort. Passade på att handla på Coop och köpte strumpor åt Nelly på Åhléns. 

I onsdags jobbade jag 8-16 och hämtade sedan barnen. Förkylningen kändes bättre, men istället kom hostan. 

Julklappar

Jag fick i julklapp två böcker som jag hade önskat mig och sex margaritasglas. 


Från jobbet fick jag fyra plankor till plankstek och åtta små tillhörande skålar. 


Barnen fick bland annat monster high-dockor, lego friends, pussel, portmonnä, badrockar, tofflor, porslinsdockor, snoddar, sminkdocka, glittertatueringar, pengar, kläder och pyssel. 

Tropiskt växthus

Igår sov vi till 8.45. Vi åkte in till stan och åt lunch på Max. Sedan gick vi på bio och såg Emil och Ida i Lönneberga, tecknat och ca en timme lång. Vi åkte hem och byggde lego och försökte sortera bort gamla leksaker som barnen blivit för stora för. 

Idag vaknade vi kl 8. Vi åt tidig lunch och hoppade sedan på bussen vid halv ett. På bussen mötte vi upp Emilia, hennes mamma Helena och hennes mormor Barbro. Vi klev av vid Botaniska trädgården och gick till det tropiska växthuset. Där hade de en guidad visning och vi fick se bl a bananer, kakao och citroner som växte i träden. Vi tog bussen hem och Emilia hängde med oss hem och lekte några timmar. 





Pyssel

På nyårsdagen sov vi till kl 10. Jag fick frukost hos Marie innan jag gick till tåget. I Uppsala mötte jag upp Åsa och åt lunch på Burger King. Kl 14 startade inventeringen på jobbet och vi var klara efter tre timmar. Väl hemma igen kände jag mig frusen och hade ont i halsen. 

I torsdags jobbade jag 10.30-18.30. Jag mådde bättre, men kände mig inte helt pigg. 

I fredags jobbade jag 7-14 och hämtade sedan barnen. Vi var hemma och pysslade. De ritade tatueringar med glitter på armarna och gjorde kläder till pappersdockor. Jag var nu förkyld; snuvig och täppt i näsan. 

Nellys armar


Hannas armar




Nellys design


Hannas teckning



Gott nytt år

I måndags hade jag sovmorgon. Jag åkte in till stan och shoppade. Jag köpte två par nya sköna, svarta mysbyxor till mig själv (är trött på att sy de gamla som bara går sönder i grenen) och ett par svarta tights. Till Nelly köpte jag en jacka på rean som hon kan ha nästa höst/vinter. Sedan jobbade jag på butikskontoret ett par timmar innan det var dags för tvättstugan. 

På nyårsafton jobbade jag 10-16. Sedan tog jag tåget till Stockholm. Jag promenerade hem till Marie, tog ca 25 min (Vasastan/Norrmalm). Vi bytte om och fixade till oss och promenerade till Golden Hits dit vi redan köpt biljett. Vi fick fördrink och en enklare buffé. Den bestod av västerbottenpaj, Skagen, fetaostsallad och bröd. Vi fick även en goodiebag med oss hem. Efter maten ingick nattklubben på tre våningar där vi skålade in nya året. Vi promenerade hem till Marie vid kl 1.30 igen. 




Innehåll i goodiebag




grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0