God jul

I måndags hämtade jag barnen efter jobbet. 


I tisdags kom jag hem från jobbet 18.45. Jag åkte och handlade på Lekia, Systembolaget, Ica och City Gross samt hämtade ut paket i Årsta. Jag var hemma kl 22. 

I onsdags kom jag hem från jobbet kl 20.30. Då skulle de sista julklapparna slås in och julgodis bakas. 

I torsdags hämtade jag barnen. Efter middagen åkte vi till Gränby för innebandyträning. 

I fredags hade jag tagit ledigt och barnen sov till 8.30. Vi ägnade förmiddagen åt disk, tvätt, julmatsförberedelse och packning. Efter lunch åkte vi till Marcus, Marie, nikki och Hollie i Fors. Vi spelade Bingolotto på kvällen. 

Igår var det julafton och Hanna vaknade kl 7. Vi gick upp och åt frukost och barnen hade fått två paket var i julstrumporna. På förmiddagen gick vi till en lekpark. Efter lunch kom mamma, Mats, Magnus, Ulrika, Ludvig, Cornelia, Lovisa och sex släktingar till Marie. Vi såg på Kalle anka och åt sedan julbord. Kl 18 kom tomten och alla paket öppnades. Jag fick en crockpot, choklad och två böcker. 

Idag sov barnen till kl 7. Efter frukosten duschade vi. Kl 11 mötte vi upp Dennis vid dalahästen och barnen följde med honom till Hedemora. Jag och mamma hämtade mormor och åt julmat hemma hos mamma med Magnus familj. På kvällen åkte jag till Fors och slappade i soffan. 

Fullspäckad vecka

Då veckan för en gång skull såg ut att bli lugn så passade jag på att boka in ärenden som annars inte blir av...


I måndags hade jag bokat tid på däckverkstaden kl 8.30 efter att barnen lämnats i skolan. Däcken jag beställt på nätet hade levererats dit. Jag fick sitta och vänta lite mer än en timme medan de monterade, balanserade och skiftade däck. Sedan åkte jag till jobbet. Efter jobbet åkte jag till Årsta centrum för att sälja julgranar utanför Ica för fotbollsklubben. Dennis hade stått där 1,5 timme, men eftersom han hade barnen så bytte jag av honom och stod där 17.30-20 tillsammans med en annan pappa. Vi sålde två julgranar. Mycket kläder hade jag i alla fall tagit på mig innan. 

I tisdags efter jobbet tog jag buss till gamla Uppsala och Odinsborg för att äta julbord med Åsa. Om man inte är mätt innan desserten så är man det efteråt... jag åt mycket sill och fisk. Tog bussen hem vid kl 20. 

I onsdags gick jag tidigare från jobbet för att vara med på Hannas klass tomtefest kl 14.30. Barnen sjöng och Hanna läste en vers ur en juldikt. Vi fick fika och åkte hem vid kl 16. Nelly testade att sy en mössa med symaskinen och den passade ganska bra. 

I torsdags hade jag bokat in läkartid på vårdcentralen kl 8.30 efter att jag lämnat barnen i skolan. Det har gjort ont i mina hälar i nio månader. Läkaren sa inte så mycket mer än vad jag redan visste, men jag fick en remiss till röntgen på drop-in. Sedan åkte jag till jobbet. Efter jobbet åkte jag till sjukhuset och blodgivningen för att lämna blod. 

I fredags efter jobbet åkte jag hem och bytte om. Tog buss in till stan med Helena J och åt middag på La Parilla. Blev smårätter till förrätt, seabream till huvudrätt och creme catalana till efterrätt. Sedan gick vi till Shotluckan för att testa deras shot. Jag provade en med smak av äppelpaj och en med päronsplit. Jag var hemma kl 24. 

Igår sov jag till 9.30. Jag ägnade några timmar åt städning; att gå igenom alla kläd- och pappershögar i lägenheten samt få bort alla leksaker som ligger överallt. Sedan tog jag buss in till stan och mötte upp Petra från Gävle. Vi åt buffé på Dragon Palace. Därefter gick vi till Olearys och bowlade. Hon vann en serie och jag vann två. Var hemma kl 20.30. 

Idag sov jag till kl 9. Åkte direkt till sjukhuset och röntgen som har drop-in även på helgen. Jag fick komma in efter fem minuter och var klar efter ytterligare tio minuter. Åkte sedan till Ikea för att köpa glödlampa, till biltema för att köpa reflexspray (var slut) och till lekia för att titta på leksaker. Därefter åkte jag till Gränby och shoppade massa julklappar på tre olika butiker och kom på att jag behövde köpa spolarvätska också. Jag tror jag fyllde på den i rätt behållare...  kl 14.30 hade jag bokat tid för synundersökning på specsavers. Jag hade bara något sämre syn än sist (för ca sju år sedan kanske). Sedan skulle jag lyckas bestämma vilka bågar jag skulle köpa. Synundersökningen kostade bara en krona om man köpte glasögon samtidigt. Det blev ett par bruna glasögon. Jag valde även ett par bruna solglasögon då det var köp 2 betala för 1. Därefter åkte jag till Ica och handlade lite, till lekia för att handla en till julklapp (men de hade hunnit stänga) och förbi macken för att tanka. Väl hemma tog det ett tag att slå in alla klappar. 


Knäck och fotbollscup

I måndags och tisdags hämtade jag barnen. 


I onsdags jobbade jag lite längre. 

I torsdags hämtade jag barnen och Nelly åkte med Dennis på innebandyträning. 

I fredags hämtade jag Hanna. Nelly hade redan blivit hämtad av Esthers mamma då hon skulle följa med dem på dansföreställning. Hon kom hem kl 20.30. Jag och Hanna handlade på Ica och hade fredagsmys. 

Igår vaknade Hanna 7.25 och blödde näsblod. På förmiddagen byggde vi pepparkakshus och bakade knäck. På eftermiddagen slog vi in julklappar. Nelly slant med saxen och skar sig på fingret. Vi plåstrade om med en penna fastknuten bakom fingret så att hon inte skulle böja på det då det blödde mer då. Vi åkte sedan till Gränby och köpte lördagsgodis. 

Idag vaknade barnen 8.10. Vi kollade på några avsnitt av julkalendern och vi bakade kolakakor. Kl 14 hade Nelly samling för avfärd mot Rimbo med fotbollslaget och inomhuscup. Jag och Hanna åkte hem en stund innan vi åkte till hennes innebandyträning kl 16. Efter träningen köpte vi plocksallad och åkte till Rimbo. Vi hann se två av de fyra matcherna. De vann tre och en oavgjord, två mål av Nelly. Vi var hemma kl 21. 

Det har snöat både lördag och söndag. 


Bildäck

I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade. Handlade på Ica efter jobbet. 


I tisdags hämtade jag barnen. 

I onsdags efter jobbet åkte jag till Gränby och fikade med Anneli och hennes lilla Meja (5 månader). Jag var hemma 20.30. 

I torsdags efter jobbet mötte jag upp Åsa på stan och vi åt middag på Texas Long Horn. Jag åt hamburgare med sötpotatispommes. Var hemma 20.30. 

I fredags jobbade jag bara, passade på att jobba lite längre då jag var barnfri. 

Igår åkte jag till Thuns outlet (3,5 mil) och shoppade lite. Det blev pyamas och vinterhandskar till barnen. Jag var även in på stadium och hämtade en innebandyklubba jag beställt till barnen och till Willys för att hämta en luftavfuktare jag beställt till min bil. Sedan slappade jag med tv-serier. På kvällen ägnade jag några timmar till att skapa en fotobok av bilder från 2015. 

Idag har jag surfat på nätet efter nya vinterdäck till min bil. Jag vill ju ha bra däck, men inte alltför dyra. Nu är däcken och tid på verkstad beställd. Jag åkte ut på ärenden till Rusta, Biltema, ÖoB, Ica och tankade bilen. Sedan har jag ägnat mig åt att titta på de fyra nya kortfilmerna av Gilmore Girls i sex timmar. 


Skriv inläggstext

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0