Stockholm

I torsdag jobbade jag 8-16. När jag kom hem hade resten av familjen tagit tåget till Hedemora så jag tog det bara lugnt på kvällen.

Igår jobbade jag 7-14. Sedan tog jag tåget till Stockholm för att träffa Marie. Vi åt mongolisk buffé på New Peking och gick på bio. Filmen heter Äta, sova, dö och vann Guldbaggen. Den var godkänd.

Nelly fick vara med på kusin Klaras innebandyträning i Hedemora. Sedan var det bastu och fredagsmys med kusiner. Nelly sov kvar hos Klara medan Dennis och Hanna sov hos farmor och farfar.

Idag har jag jobbat 8-16. Dennis och barnen kom hem strax innan mig. Dennis tog bussen in till stan för partaj. Jag och barnen åkte först till Coop och handlade för 800 kr och sedan till City Gross och handlade för 800 kr. Därefter lördagsmys.

Bilservice

Ja snittarna i förra inlägget var från jobbfesten och barnen var på kalaset...

På söndagskvällen åkte Dennis till Hedemora för att på måndagen lämna in bilen på service. Den hann inte bli klar under dagen så han fick ta tåget tillbaka. Jag pluggade under måndagen medan barnen var på förskolan. På eftermiddagen var vi ute en stund och åkte stjärtlapp.

I tisdags jobbade Dennis dagpass och jag jobbade 8-16.

I onsdags fick Dennis sovmorgon. Jag gjorde ärenden till banken och leksaksaffären och Coop och Ikea. Fick ta bussen överallt eftersom bilen var i Hedemora. Dennis jobbade sedan nattpass.

Jobbfest

Förra lördagen kom Dennis hem efter nattpass för att sova. Jag och tjejerna åkte och handlade och åt lunch på Max. Mamma och Mats kom hit på eftermiddagen. Dennis jobbade ytterligare ett nattpass medan jag åkte in till stan för att gå på personalfest. Vi samlades först i personalrummet för snittar, bubbel och frågesport. Sedan gick vi vidare till restaurang Biztron för middag. Jag åt oxfilé med pommes, Bbq-sås och vitlökssmör med ett underbart rödvin till. Efterrätt blev crème brulee. Blev även bjuden på en drink av cheferna. Många utav oss satt kvar och pratade tills de stängde kl 1, då tog jag bussen hem.

I söndags fick jag ligga kvar i sängen en stund medan barnen åkte med mamma till Ikea. Efter lunch hade Dennis vaknat och jag tog med Nelly på 5-årskalas i Knivsta.

Budgivning...

I onsdags jobbade jag 8-16. Samma dag började budgivningen på lägenheten. Den ligger ca 1 km härifrån. Den är bara 43 kvm och ett rum och kök. Fördelen är mycket låg hyra och altan. Dessutom är den helt nyrenoverad i både kök och badrum.

I torsdags jobbade Dennis dagpass och jag jobbade 8-16. Budgivningen fortsatte och slutade med ........ att jag vann! Jag och barnen kommer att få det trångt och mysigt :) men förhoppningsvis räcker mina pengar till vår överlevnad :).

Idag har jag jobbat 8-14. Därefter gick jag till mäklaren för att skriva på lägenhetskontraktet. Inflyttning blir i april.

Tandläkaren

I måndags var jag ledig. Dennis var på läkarbesök och ytterligare undersökningar av hans hals, då de förde in en slang i näsan och ner i halsen. På kvällen åkte vi till Olle, Camilla, Emilia och Julia där vi blev bjudna på god pastagratäng med kyckling och svamp. Hallon och glass till efterrätt.

I tisdags jobbade jag 8-14. Dennis hämtade Nelly lite tidigare för att åka till tandläkaren och laga hål. Nu behövde hon inte laga hålet utan det räckte med att fila på tanden. På kvällen var jag på lägenhetsvisning och lite senare på promenad med Helena, Maria och Ann-Sofi.

Ommöblering

Oops, länge sedan jag skrev nu.

I fredags hade Dennis jobbat natt och gick och la sig på morgonen. Jag jobbade 12-20.15.

I lördags jobbade jag 8-16. Dennis och barnen åkte till Vedyxaskogen och grillade korv med två grannfamiljer.

I söndags var vi lediga. Vi passade på att möblera om lite i lägenheten. Nu står dubbelsängen i det stora sovrummet igen och barnens våningssäng i lilla rummet. En del leksaker finns dock fortfarande kvar i stora sovrummet. Det var inte lätt att flytta våningssängen då den är en meter bred. Fick skruva isär gavlar och massa brädor för att sedan skruva ihop den igen.

Plugg och jobb

I tisdags jobbade Dennis dagpass. Jag satt vid datorn och pluggade i fem timmar innan jag hämtade barnen på förskolan. Emilia kom hit och lekte på eftermiddagen. Jag och Helena tog en timmes promenad på kvällen.

Igår jobbade jag 8-14 och Dennis jobbade dagpass. På eftermiddagen var vi bara hemma och slappade. Dennis var på restaurang med sin jobbgrupp.

Idag har jag jobbat 8-16. Dennis jobbar nattpass.

Bio, bad & bio

I söndags jobbade Dennis dagpass. Jag och tjejerna tog bussen in till stan och gick på bio. Vi såg Lilla Anna och långa farbrorn, den var 47 min lång. När vi kom hem var Nelly hemma hos Emilia och lekte.

I måndags var vi alla lediga och jag fick sovmorgon. När jag vaknat åkte vi till Fyrishov för bad. Efteråt tog vi en fika på ett café. På hemvägen släppte de av mig på stan där jag mötte upp Louise. Vi åt middag på grekiska Tzatziki, jag åt kyckling souvlaki. Därefter gick vi på bio och såg En oväntad vänskap. En toppenfilm som får mycket väl godkänt!

Mystisk tid

Nelly väckte mig i morse och sa: "mamma titta på klockan". Den visade 6.10. "Ja klockan är sex, du måste sova två timmar till". "Ååh jag orkar inte sova mer" sa hon. Jag gick då upp för att gå på toaletten och tyckte att det var väldigt ljust ute... Jag tittade på klockan i köket som visade 8.10!

Hmm, klockan i sovrummet ställer vi inte in själva. Det är en sådan som ställer tiden automatiskt med hjälp av någon satellit eller nåt. Men detta har hänt vid några tillfällen tidigare, att den har gått två timmar fel... När barnen gick till sängs ikväll gick den fortfarande fel, men nu går den rätt igen!

Biotopia

I torsdags hade jag bara lite feber kvar. Däremot hade Hanna fått feber och hosta och fick stanna hemma från förskolan. Jag försökte städa lite hemma då och då vid tillfällen då jag kände lite extra ork medan Hanna sov eller tittade på film. Dennis sov efter sitt nattpass. Han träffade Andreas på stan på eftermiddagen. När han kom hem så dammsög han och svabbade golven.

Igår jobbade Dennis dagpass. Jag skulle ha jobbat kl 7 men stannade hemma med Hanna som var sjuk. Jag var nog feberfri men fortfarande orkeslös. Dock var vi tvungna att ta bussen in till stan för att besöka arbetsförmedlingen. Jag hade uppföljning denna vecka och tidigare dagar har det ju inte gått pga helg och sjukdom. När vi hämtat Nelly på förskolan åkte vi till Coop en sväng för handling.

Idag har Dennis jobbat dagpass. Nelly fick följa med Emilia till museet Biotopia där de fick trycka djurspår på tröjor de tagit med sig. Jag och Hanna tog bussen in till stan för att byta biobiljetter. Eftersom Nelly var på utflykt blir det biobesök imorgon istället. På eftermiddagen var Emilia här och lekte.

Gott nytt år

I måndags kände sig Dennis lite bättre men var hemma från ytterligare ett nattpass. Jag och tjejerna åkte till Gävle för att fira nyår med Petra, Johan, William och Inez. Vi åt pilgrimsmusslor med bacon, sparris och balsamico till förrätt. Varmrätt blev lax, potatis och romsås. Till efterrätt hade Petra bakat cheesecake. Barnen la sig vid kl 22 och jag lyckades knappt hålla mig vaken till tolvslaget.

Igår var jag superförkyld. På eftermiddagen var jag till jobbet för inventering. I natt hade jag 39 graders feber. Idag har barnen varit på förskolan. Jag har sovit mycket och nu mår jag bättre.

Årstaparken

I torsdags jobbade jag 10.30-18.30. Dennis hade jobbat ett extra nattpass på larmcentralen och fick sova. Barnens förskola är stängd i två veckor och jag fick därför lämna dem på en annan förskola som heter Årstaparken och ligger ca 2 km bort. Några av deras pedagoger och kompisar var också där.

I fredags jobbade jag 7-14. Dennis jobbade på larmcentralen 7.30-15. Nelly blev hämtad på förskolan lite tidigare av sin kompis Anna med mamma. Jag hämtade Hanna och vi blev upphämtade vid förskolan av Dennis när han slutat. Vi åkte och handlade innan vi hämtade Nelly.

I lördags jobbade jag 8-16. Dennis var sjuk i feber så han och barnen var inne hela dagen.

I söndags jobbade jag 10-17. Dennis var fortfarande sjuk och sjukskrev sig från sitt nattpass.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0