Rensning

I måndags efter jobbet cyklade jag till Bishop Arms för att möta upp Susanne och köra musikquiz. Cyklade hem 21.30. 

I tisdags efter jobbet åkte jag till Hemtex för att köpa morgonrockar till barnen och till Bauhaus för att köpa spackel. När jag kom hem spacklade jag igen några hål i mina väggar. 

I onsdags kväll kom en mäklare hem till mig för att kika på lägenheten och göra en värdering. 

I torsdags var barnen hemma när jag kom hem. Jag började rensa i förrådet för att få bort gamla saker och kläder som inte ska vara kvar. Efter middagen tittade vi på finalen av Sveriges yngsta mästerkock. 

I fredags var jag hemma med Hanna på förmiddagen. Hon hade haft lite feber dagen innan. När Dennis hämtat henne så cyklade jag till jobbet. På vägen hem efter jobbet handlade jag på ica. När jag kom hem började jag skruva isär barnens sängar. Susanne och hennes kille kom för att hjälpa mig byta plats på våra sängar. En av barnens sängar ställde vi i förrådet och en i vardagsrummet. Min dubbelsäng flyttade vi in i sovrummet. 

Igår cyklade jag till IP kl 11 för att vara matchvärd på Nellys match. Kom hem kl 13.30. Då började jag röja undan saker inför fotografering av lägenheten. Blev många kartonger med massa grejer som ställdes in i förrådet. Så nu blev förrådet fullt igen... Tyvärr så verkar min tvättmaskin gått sönder så nu får även tvättkorgen vara full ett tag...

Idag åkte jag på ärenden till återvinningscentralen, Ikea, Rusta, Dollar store, Lindex och Kvantum. Köpte med mig citysallad hem. Resten av dagen har jag dammtorkat; torkat både väggar, kakel, lister, bänkar, ugn, skåp, hyllor och på altanmöbler. Barnen kom förbi med blommor och choklad på mors dag. 

Långhelg

I måndags jobbade jag bara. 

I tisdags efter lunch cyklade jag till tandläkaren för att laga ytterligare ett hål. Sedan hämtade jag Hanna och Ewilyn på fritids. De bakade cornflakeskakor. Ewilyn blev hämtad av sin mamma kl 17. Nelly stannade kvar hos Dennis en natt till. 

I onsdags slutade jag kl 14. Jag hämtade Hanna, Ewilyn, Svea och Lilianna på fritids. De lekte sedan utomhus. Nelly var redan hemma med Lisa och Dunya. Alla kompisar åkte hem vid 17.30. Hanna cyklade till Johannesbäck för träning 18.15. Nelly cyklade till sin träning kl 18.30. Jag mötte upp Hanna när hennes träning slutade 19.30. Nelly kom hem strax efter 20. 

I torsdags var det Kristi himmelsfärd. Jag och Nelly cyklade till hennes matchsamling på IP kl 11. Matchen började 12, då jag var matchvärd så fick jag även titta på matchen denna gång. Hanna cyklade med Svea och hennes pappa in till stan. Hon kom hem när vi skulle äta lunch. På eftermiddagen åkte jag till Willys och handlade. Vi bakade smördegssnittar med olika fyllningar samt kolakakor. 

I fredags bakade vi morotsmuffins. Efter lunch åkte vi till Vedyxaskogen och gick vandringsleden som är 6 km, tog 1,5 timme. Redan efter 1 min meddelade Hanna att hon började bli trött i benen... Efter ca 2 km klev Nelly i en stor lerpöl, tur jag hade extra strumpor med... och någon kisspaus längs vägen blev det. Till slut kom vi fram till rastplatsen där vi fikade innan vi gick sista lilla biten till bilen. När vi kom hem cyklade jag och Hanna till ica och köpte fredagsmys. 

Igår blev Hanna hämtad av Sveas pappa 10.15 för att åka till Sigtuna på match. Jag och Nelly åkte till skopunkten och köpte sommarskor till henne. Sen vidare till Hm och köpte lite sommarkläder till henne. Därefter till rusta för att köpa en ram. Hanna kom hem vid kl 15. Lite senare kom Svea. Hon skulle sova kvar, men åkte istället hem vid 23.30. 

Idag skjutsade jag Nelly till matchsamling kl 11.30. Sedan åkte jag och Hanna till stadium outlet, skopunkten och Uppsala Skohus för köpa sportskor och sommarsandaler till henne. Var även in på Lindex och köpte ett skärp. Vi åt korvlunch på biltema. Vi kom hem vid kl 14 och Nelly kom hem från Bälinge strax därefter. På eftermiddagen har Hanna lekt med Simon, Svea och Ewilyn. Jag och Nelly bytte sängkläder i deras sängar och körde hem fotbollsväskorna till Dennis. 

(null)

(null)

(null)

Hanna 10 år

I måndags efter jobbet cyklade jag till Bishop arms och mötte upp Susanne. Var med på musikquiz. Vi cyklade hem vid 21.30. 

I tisdags efter jobbet åkte jag till dollar store för att köpa present. Var även in på ÖoB och city gross. 

I onsdags var Nelly hemma när jag kom hem. Hanna stannade hos Dennis. Efter middagen cyklade Nelly till träning 18.30-20. 

I torsdags var det min födelsedag. Efter jobbet handlade jag på ica. Köpte lite smörgåstårta och drack lite bubbel till tv-tittande. 

I fredags kväll cyklade jag hem till Susanne. Även hennes kompis Linda var där. Snittar och bubbel blev det. Cyklade hem kl 22. 

Igår städade jag på förmiddagen, samtidigt som det haglade ute. Vid kl 12 kom mamma. Efter lunch tvättade vi (läs hon) fönster. Sedan åkte vi till Gränby, vi shoppade kläder på Kappahl. Därefter åkte vi till ica och handlade. Vi tog buss in till stan och åt på The Loco. Vi åt flatbreads med ädelost/päron, och med pulled pork/rödlök, crispy tacos med räkor, anka hoisin med nudelsallad samt pimientos de padrones. Drack flädermojitos till efterrätt. Tog buss hem vid 19.30. Kollade på en film hemma. Hanna firade sin födelsedag i skärgårdsstugan. 

Idag var till IP och såg slutet på Hannas match, i regn. Medan Hanna duschade så hämtade jag Nelly hos Dennis, sedan sushi och pizza/kebab. Jag och Hanna öppnade presenter och vi fikade med glass. Hanna fick skjuts till Dennis av mamma när hon åkte. Jag och Nelly åkte till ica och köpte altanblommor och jord. Vi åkte även förbi rusta. När vi kom hem planterade vi växterna i balkonglådorna. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kalas


I måndags var barnen hemma när jag kom hem. Hanna bytte om direkt och cyklade till träning som började kl 18. Jag fixade mat till Nelly vars träning började 18.30, hennes träning gästades av landslagets Linda Sembrandt. Hanna åt middag när hon kom hem. 

I tisdags var Nelly hemma när jag kom hem. Hanna hade följt med Svea hem, hon kom hem till middag. Sedan åkte vi alla till ica Maxi. Vi mötte upp Svea och hennes mamma Lotta och handlade fika och godis inför kalas. Vi åkte vidare till dollar store för några inköp. 

I onsdags jobbade jag bara. 

I torsdags följde Hanna med maxima efter skolan och Nelly följde med till Esther. När jag kom hem från jobbet åkte jag till skölsta och hämtade båda barnen. Vi köpte middag på subway på vägen hem.  

I fredags var Nelly hemma när jag kom hem. Hanna hade följt med Svea hem för att förbereda för deras gemensamma kalas som började 17.30. Jag åkte förbi pizzerian och hämtade upp 5 pizzor på vägen till kalaset. De hade bjudit sex klasskompisar som åt mat, körde femkamp, fikade och körde frågesport. Kl 20 var kalaset slut och vi åkte hem till Nelly. 

Igår vaknade jag kl 9 och Hanna 9.30. Väckte Nelly kl 10. Vi plockade rent och städade lite. Nelly rensade leksakslådan på altan. Jag sorterade bort vinterkläder. Jag cyklade till ica och handlade lite. Svea kom på eftermiddagen och de dukade för kalas. Kl 17.30 kom fyra lagkompisar. Lotta kom strax därefter med pizza och kebab. Det blev en repris med femkamp, fika, frågesport och godis. Grenarna var hoppa säck, irländsk julafton, dragkamp, kasta boll i hål och spotta groda. Kl 20 var kalaset slut. Vi kollade sedan på alla bidrag som skulle varit med i inställa eurovision. 

Idag ringde klockan 8.50. Hanna åt frukost och satte på sig fotbollskläder. Hon blev upphämtad av Sveas pappa 9.45 för match i Hagby, i regn. Nelly åt lunch kl 12 och jag skjutsade henne till matchsamling kl 13. Hon fick åka med Stellas bil till Storvreta och spelade i regn. Hanna var hemma när jag kom hem. Vi åt lunch och fikade. Vi åkte till hennes sista crossfit 16-16.45. Sedan hämtade vi Nelly i Lindbacken och lämnade fotbollsväskorna hos Dennis. 

(null)

(null)

(null)

(null)


Valborg och Klang

I måndags tog jag med mig några av legosatserna till jobbet då kollegor ville köpa, så nu har vi sålt 14 av de 24 satserna. Efter jobbet cyklade jag till Bishop arms för att möta upp Susanne och hennes två kompisar. Vi var med på musikquizet och kom tvåa även denna gång. Cyklade hem vid kl 22. 

I tisdags var Nelly hemma när jag kom hem. Hanna hade följt med Svea hem. Vi började rensa i Nellys klädlåda och när Hanna kom hem så rensade vi även i hennes låda. 

I onsdags efter jobbet stannade jag till i galleria kvarnen och handlade på apoteket och Systembolaget. 

I torsdags var det 30 april och jag jobbade halvdag. Inget firande i år pga Corona. Jag stannade på ica på vägen hem och köpte mig en räkbakelse och oliver. Slappade i soffan hela eftermiddagen och kvällen. 

I fredags var det dags att göra fotoboken för år 2019. Tog ca 6 timmar att välja ut foton, ladda upp dem på fotosidan och konstruera boken med färger och layouter. Av ca 1100 bilder från året hamnade nog ca 200 med i boken som nu är beställd. På kvällen cyklade jag hem till Susanne och drack lite vin. Cyklade hem vid kl 22. 

Igår var projektet att rensa i badrumsskåpen. Efter lunch åkte jag till Kappahl och sedan till ica för storhandling. Därefter åkte jag till Fyrishov och simmade 1000 meter. 

Idag har jag sorterat mina pappershögar. Efter lunch åkte jag på ärenden till Cubus och Jysk. Vid kl 16 cyklade jag in till stan och mötte upp Åsa vid Klang market. Vi beställde in smårätter som vi delade på: friterad chèvre, pimientos padrones, Sötpotatispommes, halloumi Fries och gambas i olja med bröd. Jag cyklade hem kl 19. Stannade till vid Dennis och hämtade upp barnen som ville sova hos mig. 

(null)

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0