Barnhelg

I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade. På kvällen gick jag och Susanne på 50 minuters promenad. 

I tisdags jobbade jag. Stannade kvar på jobbet till 19.30 för att vara med på ett bokslutsmöte med en bostadsrättsförenings styrelse. 

I onsdags jobbade jag och hämtade barnen kl 17. 

I torsdags lämnade jag barnen kl 7, jobbade och hämtade barnen kl 17. 

I fredags lämnade jag barnen kl 7, jobbade och hämtade barnen. Vi handlade på Ica innan vi cyklade hem. 

Igår vaknade Hanna 7.20. Hon och Nelly lekte på sitt rum medan jag låg kvar i sängen ett tag till. Vid 12 tog vi buss in till stan och åt lunch på Max med ansiktsmålning och fiskdamm. Vi skulle köpa inneskor till barnen. På Sko-August hittade Hanna ett par hon gillade, medan Nellys inte fanns i rätt storlek. Så vi tog buss till Gränby istället där de fanns. Vi köpte även fleecebyxor till Nelly, vantar till båda tjejerna och varsin häxkvast till dem. Vi var hemma till kl 16 och hann vila en stund innan middag. 

I morse vaknade Hanna först 6.30, vilket betydde att klockan var 5.30...  Hon låg kvar en timme till innan Nelly vaknade. Vi behövde iallafall inte stressa till innebandyträningen som började kl 10. På vägen hem handlade vi på Ica. Väl hemma blev det lunch, vila, tvätt, disk och byte av sängkläder. Kl 16 var det dags för nästa innebandyträning. 






Klädparty och barnkalas

I måndags, tisdags och onsdags jobbade jag samt tvättade kläder och handlade mat. 

I torsdags hämtade jag barnen efter jobbet. 

I fredags lämnade jag barnen kl 7, jobbade och hämtade barnen kl 17. Hem för att äta och sedan tillbaka till skolan då Nelly skulle på skoldisco kl 18. Jag och Hanna handlade på Ica och hann vara hemma en timme innan det var dags at cykla till skolan och hämta Nelly kl 20. 

Igår tog vi bussen 9.40 till stationen och sedan tåget till Krylbo. Vi åt lunch hos mamma och därefter köpte vi lördagsgodis på pickaboo. Kl 15 gick jag hem till Emma för att vara med på Me&I-party och fika. Jag köpte ett par svarta byxor till mig själv. På kvällen fick jag skjuts ner på stan för att äta middag på White Monkey med Nina, Jenny och Anna. Jag åt hjort med västerbottenpure och rödvinssky, sedan äppelpaj till efterrätt. Kl 22 fick jag skjuts av Jenny tillbaka till Krylbo. 

Idag sov jag till 9.30. Efter lunch åkte vi till fors på brorsdotter Nikkis tvåårskalas. Fikade tårta och bulle. Sedan åkte vi förbi min mormor för att hälsa på henne. Vid halv fem gick tåget tillbaka till Uppsala. 





Marknad och firat nytt jobb

I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade. Efter jobbet gick jag en sväng på höstmarknad på Vaksala Torg. Jag köpte mössor och strumpor åt barnen och korv, langos och munkar till mig själv. 

I tisdags jobbade jag och hämtade barnen. 

I onsdags lämnade jag barnen kl 7, jobbade och hämtade sedan barnen. 

I torsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade. Därefter gjorde jag lite ärenden på stan innan jag åkte till Årsta och handlade på Ica. 

I fredags jobbade jag och därefter mötte jag upp Helena, Maria och Ann-Sofi på stan. Vi drack bubbel på Terrassen. Sedan gick vi till Trattoria Commedia för middag. Jag åt pasta med parmaskinka och Karl-Johansvamp. Vi avslutade på La Parilla med en drink. Vi tog buss hem kl 00.30. 

Igår sov jag till klockan 10. Hade tänkt ägna dagen åt städning, men Åsa ringde och frågade om jag ville med och titta på basketmatch. Jag hann plocka undan lite iallafall innan jag tog buss in till stan. Jag mötte upp Åsa och vi åkte buss till Rosendalshallen och tittade på Uppsalas damer när de vann mot Visby. Därefter tog vi buss till salabacke och åt middag på grekisk-turkiska Aspentos. Jag åt lammspett, oxfilé och lammracks med rostad sötpotatis, vitlöksbröd, rödvinssky, ezme och tzatziki. Tog buss hem vid kl 20. 

Idag sov jag till kl 10. Jag fortsatte städningen med att damma och dammsuga. Har knappt städat på fyra veckor då jag varit sjuk och trött. Nu mår jag bättre och känner mig piggare. Har lite lock för öronen ibland och blir hes om jag pratar för mycket. Kl 12.30 tog jag buss till station och tåg till Stockholm. Jag mötte upp Marie och vi gick på bio på Saga och såg The Intern. Sedan gick vi till Pong och åt asiatisk buffé. Jag tog tåg hem 19.40. 

Denna helg har jag firat att jag nu fått en tillsvidareanställning på ISS som förvaltningsekonom!





Fotbollscup

I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade. Efter jobbet åkte jag förbi närakuten för att ta ett blodprov i fingret. Ingen bakterie visade sig så antagligen virus vilket betyder inga mediciner. Haft ont i halsen nästan två veckor, lock för öronen i nästan en vecka, hostar och hes röst. Men bara att vänta ut det...

I tisdags jobbade jag och handlade sedan på Ica i Årsta. 

I onsdags var jag på föräldramöte på förskolan efter jobbet. 

I torsdags kom barnen efter jobbet. Hanna hade kräkts flera gånger under natten och varit hemma från förskolan. 

I fredags var jag hemma med Hanna för säkerhetsskull trots att hon verkade frisk. Nelly var i skolan 8.20-13.30. När vi hämtat henne åkte vi till Gränby en sväng. Vi shoppade sadelvärmare och cykelljus. 

Igår hade Nelly fotbollscup. Vi var på Årsta ip 11.30-17. Då hennes klubb arrangerade cupen så måste vi föräldrar jobba lite. Jag stod vid speedshootingen med en annan förälder. Vi turades om att gå ifrån så att vi kunde se en halvlek var varje gång de spelade match (3 st). Hanna lekte med Esthers, Miras och fröyas lillasystrar hela dagen under uppsikt av deras föräldrar. Vädret var fantastiskt och vi hade pastasallad och kakor med oss. Vi var väldigt trötta på kvällen...

Imorse väckte Hanna mig 6.20 då hon blödde näsblod. Sedan sov vi en liten stund till. Kl 10 tränade Nelly innebandy i Årstaskolan. Efter lunch röjde vi lite på altan inför vintern. Sedan fixade vi till Nelly som skulle på Esthers kalas i skölsta. Hon fick lockar i håret och fick skjuts av Miras mamma dit. Jag och Hanna åkte till Årstaskolan igen för hennes träning kl 15. 

Under helgen har locket för öronen släppt lite, men kommer då och då. Rösten är nästan tillbaka helt och hostan mycket bättre, inget ont i halsen längre. Dock är jag väldigt täppt i näsan och snuvig istället. 



grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0