BVC

I måndags hade båda småtjejerna tid för kontroll på BVC. Det gick bra att åka dit trots att Nelly hade feber.

Hanna hade 10-månaderskontroll. Hon väger 8 620 g och är 75,5 cm lång. Hon är lika stor nu som Nelly var vid 12 månader. Hon visade sköterskan att hon kan resa sig mot möbler och att hon kan klappa händerna.

Nelly hade 3-årskontroll. Hon väger 13,3 kg och är 98 cm lång. Båda tjejerna är långa och smala, men följer sina mätningskurvor helt perfekt. På treårskontrollen görs en tal- och språkbedömning. Sköterskan hade bilder som Nelly fick titta på och berätta vad det var för föremål och vilken färg föremålet hade. Hon bad Nelly ge henne några av bilderna och ställde även några frågor som hade samband med dem. Nelly visade även andra färdigheter som inte ingick i kontrollen, såsom att knäppa knappar och visade att hon kan bokstäver.

Efter kontrollerna åkte Dennis och Nelly hem medan jag och Hanna åkte vidare hem till Petra och hennes Inez. Där blev vi bjudna på lunch. När jag kom hem var det Dennis tur att åka iväg. Han hade tid för hållagning hos tandläkaren.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0