Helsingborgsbilder


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Helsingborg

I måndags kom Åsa och hämtade mig kl 9. Vi turades om att köra till Helsingborg. Stannade efter Linköping och åt vår matsäck. Stannade ytterligare en gång vid Lagan och köpte glass. Kom fram till Miatorp Hostel strax efter kl 17. Vi tog sedan buss in till stan och gick längs strandpromenaden. Det regnade en hel del. Vi åt middag på Sea & Salt. Jag åt havstallrik. Därefter promenerade vi tillbaka längs stranden och tog buss vid kl 22. 

I tisdags åt vi frukost kl 9. En timme senare tog vi buss in till stan och sedan färja till Helsingör. Vi promenerade runt i staden, åt pölse och smörrebröd på ett torg. Vi kom fram till Varvets matmarknad där det fanns matbås med mat från 12 olika länder och gemensam yta med bord och soffor. Jag köpte friterad fisk/skaldjur med pommes. Vid kl 16 åkte vi båt tillbaka till Helsingborg. Strosade runt i centrum och besökte terasstrapporna och tornet Kärnan. Därefter åt vi tapas på La Venta. Vi delade på getost, pimientos, dadlar, carpaccio, ryggbiff och lammfilé. Sedan gick vi vidare till olearys och såg första halvlek av damernas EM-semifinal i fotboll. Vi tog buss till hotellet vid 22 och jag såg resten av matchen på mitt rum. 

I onsdags åt vi frukost vid 9. En timme senare tog vi buss till köpcentrumet Väla. Jag shoppade lite kläder och vi åt mexikansk lunch på Zocalo. Sedan tog vi buss in till stan där vi åt glass och fikade marängpaj på 50-talscafeet Ebbas Fik. Därefter åkte vi buss till Sofiero Slott där vi promenerade i slottsmiljö och blomsterträdgårdar. Vid 18 åkte vi buss till stranden där vi åt middag på Fria Bad & Bar. Jag åt moules frites. Vi promenerade längs strandpromenaden till bussen vid 21. 

I torsdags åt vi frukost kl 9 och checkade ut kl 10 för att åka hemåt. Stannade på McDonalds för lunch och senare ett glasstopp. Blev avsläppt hemma vid kl 18. 

I fredags åkte jag till citysallad. Jag tog fram en sängram som stått i förrådet länge och la ut annons på Blocket. Kl 18 cyklade jag in till stan och mötte upp Åsa och Linda i stadsparken. Vi hade picknick utanför parksnäckan där Stiftelsen spelade. Vid 21 gick jag och Åsa till soultrain en stund och hängde på deras uteservering. När de stängde vid 23 så gick vi vidare till stationen och satt på deras uteservering. Jag cyklade hem kl 24. 

Igår rensade jag i min garderob och sorterade bland papper. Slappade i soffan. På kvällen gick jag till Ica och pantade flaskor, handlade lite och hämtade ut paket. 

Idag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Hunnit med lite jobb för vägföreningen också. 

Stadsparken och tandläkaren

I måndags jobbade jag bara. 

I tisdags efter jobbet gick jag och köpte en poke bowl med halstrad tonfisk. Den tog jag med när jag cyklade till stadsparken och mötte upp Susanne och hennes kompis för picknick. Melissa Horn uppträdde på Parksnäckan och vi satt utanför så att vi kunde höra lite musik. Linda kom med en kompis och även Åsa kom dit. Cyklade hem vid 21. 

I onsdags och torsdags jobbade jag bara. 

I fredags jobbade jag hemifrån på förmiddagen. Kl 11.30 hade jag tid hos tandläkaren för att laga ännu ett hål. Därefter cyklade jag till jobbet. När jag kom hem skjutsade jag Susanne och hennes barn till stationen då de skulle med tåg till Norrland. 

Igår åkte jag på ärenden till Bauhaus, Rusta och Coop. Efter lunch plockade jag bort alla saker som stod på min altan. Stolar och dynbox ställde jag ut och alla småsaker fick stå i köket (leksaker, bollar, skateboard, krukor, lyktor, grill mm). Sedan började jag skrubba golvet med såpa. Det var väldigt smutsigt så jag skrubbade och skrubbade och skrubbade tills armarna inte orkade längre. Sköljde bort med vatten. Senare på kvällen när det torkat så bar jag tillbaka stolar och dynbox. 

Idag började jag dagen med att bära ut stolar och dynbox igen. Jag körde på med kiselbehandling på altangolvet. Sedan åkte jag till biblioteket i Gränby för att skriva ut lite papper. Jag handlade även på Clas Ohlson och Ica. På eftermiddagen körde jag på en ytterligare omgång med kiselbehandlingen. Därefter har jag mest slappat. Har även packat inför Helsingborg-resa, nu har jag semester! På kvällen bar jag tillbaka möbler till altan och lade ut alla grejer som stått i köket.

(null)

 

Tjejfest

I måndags jobbade jag hemifrån på morgonen  vid 11 cyklade jag till tandläkaren och fick två tänder bredvid varandra lagade. Därefter cyklade jag till jobbet. Barnen åkte till USA med Dennis. 

I tisdags efter jobbet cyklade jag förbi Ica och handlade. När jag kom hem körde jag tre tvättmaskiner med sängkläder. 

I onsdags efter jobbet kollade jag på fotbolls-EM för damer och körde samtidigt tre tvättmaskiner med kläder och en diskmaskin. 

I torsdags efter jobbet åkte jag till city gross och handlade inför fest. 

I fredags efter jobbet tog jag det lugnt. 

Igår sov jag till 10. Jag åkte till citysallad och köpte lunch. Sedan ägnade jag ett par timmar åt städning. Därefter gick jag till Ica en sväng. När jag kom hem gjorde jag mig iordning och fixade med maten. Susanne och Linda kom vid 18.30, de hade också mat med sig. Jag gjorde sangria. Vid 23 tog vi bussen in till stan. Vi gick först till Stationen och sedan till Harrys. Jag tog buss hem 2.15. 

Idag sov jag till 11. Jag fixade med gårdagens disk och tog det lugnt på förmiddagen. Eftermiddagen och kvällen har jag ägnat till att göra en fotobok med föregående års foton som nu är beställd. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tandläkaren

I måndags jobbade jag två timmar och cyklade sedan hem igen. Jag och Nelly åkte in till stan då hon hade tid hos tandläkaren. Två tänder drogs ut. På vägen hem kom värsta regnovädret  När vi kom hem hade Hanna cyklat iväg till dollar store. Hon kom hem efter att det slutat regna. Jag fortsatte att jobba hemifrån. 

I tisdags jobbade jag hemifrån på morgonen. Vid kl 9 kom Carro hit. Jag hade tandläkartid kl 10 för att laga hål. Carro tog buss in till stan på ärenden. Hanna tog buss till Gränby och mötte upp malva för shopping och lunch. Jag tog buss till jobbet efter tandläkaren. Vid kl 13 mötte jag upp Carro på stan och åt thaibuffe. När jag kom hem efter jobbet var Hanna och malva hos oss. De blev hämtade av malvas mamma och skulle sova hos dem. Jag och Nelly åkte till industristaden och hämtade upp Carro efter hennes ärenden. Vi handlade på Willys och köpte sushi. Åkte förbi Dennis och hämtade grejer. Carro sov kvar hos oss. 

I onsdags cyklade jag till jobbet. Carro åkte hemåt lite senare. Hanna tog buss hem från lindbacken. Nelly åkte med Astrid till arenahotellet och ifu för innebandyläger. Hanna åt lunch hemma och gick sen till Emma. När jag kom hem från jobbet gjorde jag middag och därefter åkte jag till Bauhaus. Jag hämtade upp Hanna i fålhagen på vägen hem. 

I torsdags jobbade jag. Vid 14 kom Hanna till jobbet med buss. Vi gick till stationen då hon skulle åka tåg till mormor. Jag fortsatte jobba några timmar till. 
 
I fredags kom jag hem från jobbet 16.40. Packade in packning i bilen och åkte till Avesta. Där åt jag tacos med mamma, bröder och deras familjer. Vi spelade kort på kvällen. 

Igår gick vi till badhuset. Men det var tyvärr stängt pga sjukdom. Då åkte vi istället till sandvikabadet. På vägen tillbaka handlade vi godis på pickaboo och dollar store. På kvällen kom Ann-Marie och Mats. Det blev grillat, sangria och tårta utomhus. 

Idag åkte jag, Ulrika, Othilia, Hanna och Ludvig på ärenden till dollar store, rusta och ÖoB medan de yngre barnen gick till lekpark. Sedan åkte vi A-M’s nya lägenhet. Därefter tillbaka till mamma för att äta lunch. Vid 14 åkte jag och Hanna hemåt. Vi hämtade några saker hos mig innan jag skjutsade henne till Dennis. Nelly hade kommit dit efter lägret. På kvällen har jag bara slappat. 

(null)

Dalecarlia cup

I måndags åkte Hanna iväg med Svea till Lännabadet kl 12. Jag och Nelly åkte till Lafsen och badade. Där var även Susanne, Maja och Thea. Vid 14.20 åkte vi till Länna och hämtade upp Hanna. Sedan åkte vi till Svartbäcken för Hanna hade tid för covidvaccin 15.30. Vi åkte vidare till Dennis och hämtade upp lite grejer som barnen behövde. Sedan åkte vi förbi Lager 157 och kollade på kjolar. Vi åkte därefter hem och åt middag. Efter maten åkte vi och hämtade upp Norah. Vi släppte av Nelly på samma plats då hon skulle åka med Ellen till fysträning. Vi åkte in till stan och jag släppte av tjejerna nära Studenternas där de skulle kolla på allsvensk fotboll med laget. Jag hämtade upp dem igen efteråt vid 21. Vi släppte av Norah och plockade upp Nelly innan vi åkte hem. 

I tisdags packade vi matsäck och badkläder. Vi tankade bilen och åkte sedan och hämtade upp Ellen och Norah 9.30. Vi åkte nästan en timme till Trollsjön i Tierp. En bergstäkt med djupt och klart vatten. Vi badade, åt pastasallad och fikade. Åkte hemåt vid 14.30. Efter middagen åkte jag och Hanna till Gränby där hon gjorde några ärenden. Nelly cyklade hem till Idde en stund och kom hem kl 21. 

I onsdags packade vi på förmiddagen. Efter lunch åkte vi till Avesta och släppte av Nelly hos mamma. Jag skjutsade Hanna till Borlänge för samling på skolan där de skulle sova. Åkte sedan tillbaka till Avesta. 

I torsdags åkte jag, Nelly och mamma till Hedemora och hämtade upp Klara kl 8. Vi åkte vidare till Borlänge och tittade på match som de vann. Vi tittade även på andra lagets match. Vi blev upphämtade av Marcus och åkte till Kupolen. Vi åt lunch på Matpalatset innan Marcus åkte hemåt. Vid kl 14 gick vi till busstationen med Klara. När hon åkt iväg så promenerade till sportfältet och såg match som blev oavgjord. Åkte tillbaka till Avesta. 

I fredags kom Nikki och Hollie. Kl 11 åkte vi till pickaboo och köpte godis. Sedan åkte vi till Borlänge. Marcus kom och såg första matchen, det regnade rätt mycket. Det blev vinst. Vi åt sedan lunch på McDonalds och handlade fika på Coop. Vi åkte till Ornäs och mötte upp Othilia vid hennes stuga. Vi fikade och badade innan vi åkte till Borlänge och såg match som de förlorade. Vi åkte därefter till Avesta och åt räkor på altanen.

Igår åkte vi mot Borlänge vid 8.15. Vi stannade till i Hedemora och lämnade kläder till Ida och Ponyo. Vi såg första matchen i regn, det blev vinst. Vi åkte sedan till kupolen och åt lätt lunch på Espresso house. Vi shoppade i butikerna, åkte även förbi Myrorna och Ikea. När vi kom tillbaka till sportfältet åt vi langos. Därefter såg vi match som de vann. Marcus, Othilia och barnen kom också och tittade. Vi åkte sedan till Avesta. Vid 19 fick jag skjuts till Bernt’s och mötte upp Nina och Anna. Vi åt hamburgare. Mamma hämtade upp mig igen 22.15. 

Idag åkte vi 8.30. Vi släppte av Nelly i Hedemora hos hennes farmor. Åkte vidare till skolan där Hanna sovit och hämtade upp henne och packningen. Vi åkte till sportfältet och köpte pommes. Sista matchen blev en vinst. Vi åkte och hämtade Nelly och stannade till i Avesta. Vi åt en sen lunch och packade ihop allt. Åkte mot Uppsala, men stannade och tankade i Heby. Hemma har vi packat upp, bytt sängkläder och tvättat. Nelly har städat och plockat. Jag cyklade till Ica och handlade. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0