Vintertid

I fredags cyklade jag till jobbet och arbetade 7-14. Sedan hämtade jag barnen och vi handlade i Årsta på vägen hem. 

Igår var vi bara hemma och tog det lugnt. Barnen lekte med granntjejen på förmiddagen. Efter lunch tog vi en liten cykeltur till McDonalds och åt glass/paj. Väl hemma fortsatte de leka ännu mer. 

Idag cyklade vi till Årstaskolan för innebandyträning kl 10. Hanna ville inte vara med, utan satt i mitt knä. När vi kom hem tog vi bussen in till stan. Vi åt lunch på Max och gick sedan på bio och såg Pettsson och Findus. När vi kom hem var barnen ute och lekte en stund och när det blev mörkt lekte de inne en stund. 





Cykelservice

I måndags var jag på anställningsintervju del 2. Förra veckan var jag hos ett bemanningsföretag och nu hade jag gått vidare till intervju hos det anställande företaget. Men jag har efter nästan en vecka inte hört något från dem, så jag har inte så stora förhoppningar om tjänsten. Det var en regnig dag så jag tog bussen till jobbet och arbetade 12-20.15. 

I tisdags cyklade jag till jobbet och arbetade 8-14. Sedan lämnade jag in min cykel på en cykelverkstad för service. Jag nappade på ett erbjudande på service för halva priset. De skulle smörja, spänna vajrar och skruva lite på den. Jag promenerade hem ca 4 km. 

I onsdags tog jag bussen till jobbet och arbetade 8-14. Sedan skyndade jag mig för att hämta ut cykeln och hämtade barnen. De lekte inomhus med granntjejen. De vill gärna spela bowling, basket, golf och super Mario bros på Wii. 

I torsdags lämnade jag barnen kl 7, cyklade till jobbet och arbetade 8-17. Sedan cyklade jag till sjukhuset för att hälsa på Petra som genomgår andra omgången med cellgifter. 


Läsning och städning

I fredags cyklade jag till jobbet och arbetade 12-20.15. Jag fick bilder på Nelly som varit på sitt första skoldisco. 





Igår cyklade jag till jobbet och arbetade 8-16. Jag gick i några affärer efter jobbet och köpte ett par nya solglasögon. Sedan cyklade jag hem och slappade i soffan. Jag läste ut en bra bok som jag laddat ner från biblioteket till surfplattan; Livet efter dig av Jojo Moyes. För någon vecka sedan läste jag Liza Marklunds Lyckliga gatan. 

Idag hade jag sovmorgon. Har ägnat större delen av dagen till städning. Jag har sorterat barnens alla tusen småsaker och även dammsugit. Har även bara tagit det lugnt och tittat på tv-serier. 

Nya möbler

I måndags lämnade jag barnen på förskola/skola kl 8.20. På förmiddagen kom min mamma på besök. Vi började med att stanna till vid skopunkten. Vi åkte sedan till Ikea för att titta efter möbler till mig och barnen. Det blev ett skrivbord och en hylla till barnens smycken och hårgrejer. Vi åt asiatisk lunchbuffé och fortsatte sedan shoppa. Jag behövde nya regnkläder som införskaffades på XXL. Vi hann även med biltema. På eftermiddagen skjutsade mamma mig till stan så jag kunde gå på anställningsintervju. Sedan tog jag bussen till Coop för att handla mat och därefter bussen hem. 

I tisdags hade jag sovmorgon. När jag vaknat var det dags att skruva ihop möblerna. På eftermiddagen hämtade jag barnen som blev glada över inköpen. 




I onsdags lämnade jag barnen kl 7. Jag cyklade till jobbet och arbetade 8-14. Sedan hämtade jag barnen. 

I torsdags lämnade jag barnen kl 7. Jag cyklade till jobbet och arbetade 8-17. Sedan mötte jag upp min kollega Åsa. Vi gick till den brittisk puben Sherlock's och åt god mat. Jag tog burgare och Åsa fish'n chips. Därefter gick vi tillbaka till jobbet för personalmöte i 1,5 timme. 



Bio och lek

I fredags cyklade jag till jobbet och arbetade 7-14. Sedan hämtade jag barnen. De lekte ute på gården. 

Igår tog vi bussen till stan. Alla 4-åringar har fått presentkort på biblioteket så vi gick dit och Hanna fick välja en bok att ta med hem. Vi köpte korv med bröd och godis. Sedan gick vi på bio och såg Flygplan 2 i 3D. När vi kom hem lekte barnen ute och sedan kom de in och spelade bowling på Wii. 

Idag cyklade vi till Årstaskolan för innebandyträning. På eftermiddagen kom Fröya och maxima hit och lekte. Även grannflickan och en grannpojke kom in. Det regnade ute, så sex barn var i vår lilla lägenhet. De pysslade med garn, spelade Wii och försökte bygga en koja. 

Höstmarknad och garnpyssel

I måndags hade jag sovmorgon för första gången på sjutton dagar. På förmiddagen gjorde jag ett besök på höstmarknaden på Vaksala torg. Det blev en langos, en donut, vinterskor till Nelly och prinsessklänningar till tjejerna i julklapp. Efter lunch hämtade jag barnen. Barnen och grannflickan satt hos oss och gjorde garnbollar. 

I tisdags lämnade jag barnen 8.20. Jag hann hem för att duscha och äta frukost innan det var dags för jobb. Det hade precis börjat regna så för första gången på länge blev det buss till jobbet. Arbetade 12-20.15. 

I onsdags var det också väldigt regnigt. Åkte buss till jobbet och arbetade 8-14. Åkte hem och hämtade regnkläder och cykel för att kunna hämta barnen. På väg hem från skolan slutade det att regna och solen kom fram. Nelly hade lärt sig att fingervirka i skolan, så hon fick lära mig, Hanna granntjejen. 

I torsdags lämnade jag barnen kl 8.20. Var så himla trött så jag somnade en stund till när jag kom hem. Efter lunch tog jag bussen till Gränby. Shoppade en del julklappar till barnen (lego friends, My little pony och vävramar) och flera garnnystan till pysseltjejerna. När jag kom hem tog jag cykel till Årsta för att handla mat. 

Jobb- och kompishelg

I fredags cyklade jag till jobbet och arbetade 7-14. Sedan gick jag till café fågelsången som ligger vid sjukhuset. Jag fikade på uteserveringen med Petra från Gävle och hennes sambo Johan. Petra har spenderat denna vecka på sjukhuset för att påbörja behandling mot livmoderhalscancer. Därefter cyklade jag hem och slappade i soffan. 

Igår cyklade jag till jobbet och arbetade 8-16. Sedan mötte jag upp Anneli på bion och vi såg Min så kallade pappa. Därefter gick vi till Villa Romana och åt italienskt. Det blev min favoritpasta med pilgrimsmusslor. Cyklade hem 21.30. 


Idag cyklade jag till jobbet och arbetade 9.45-16.30. Sedan mötte jag upp Marie som kom från Stockholm. Vi gick till tzatziki och åt grekiskt. Aubergineröra och stekt fetaost till förrätt, kyckling souvlaki till varmrätt och créme caramel till efterrätt. Cyklade hem kl 20. 




Öroninflammation

I måndags hade Nelly studiedag, så vi var lediga. Vi hade planerat att åka till Fyrishov, men på morgonen var Nelly så ledsen och klagade på ont i örat, vänster denna gång. Så vi tog bussen till stan och gick till närakuten på Samariterhemmet istället. Vi fick hjälp snabbt och träffade en sköterska. Hon gav oss en läkartid som var en kvart senare. Läkaren konstaterade dubbelsidig öroninflammation och skrev ut penicillin. Det är första öroninflammationen för Nelly. Vi gick sedan till biblioteket för att låna nya böcker. Därefter tog vi bussen hem igen. 

I tisdags lämnade jag barnen på skola/förskola kl 8.20. Nelly har inte haft någon feber alls och medicinen verkade hjälpa direkt. Hemma var det dags för städning igen, smulor och damm överallt. Sedan cyklade jag in till stan. Köpte lite trosor och en gympadräkt till Nelly. Handlade på jobbet. När jag kom hem tog jag en promenad på ca 4 km. 

I onsdags cyklade jag till jobbet och arbetade 8-14. Sedan hämtade jag barnen. Hanna hade haft maskerad och varit en ballerina. 

I torsdags lämnade jag Nelly på skolan 8.20. Dennis kom och hämtade Hanna 9.30. Jag cyklade till jobbet och arbetade 10.30-19. 

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0