Blåkulla

Igår jobbade Dennis dag och jag jobbade extra 8-14. På eftermiddagen fick tjejerna byta om till påskkärringar och ringa på hos grannarna. De hade ritat påskkort och fick ihop en hel korg med godsaker.

Nu har cyklarna åkt fram och det blev premiärturer på både sparkcyklar och vanliga cyklar.

Idag har jag jobbat 10-17. Dennis släppte av tjejerna på mitt jobb och åkte själv till jobbet för nattpass. Vi tog bussen hem och hade fredagsmys.

Brimnes & Thai Village

I onsdag åkte jag och storhandlade. Sedan åkte vi till IKEA och köpte en säng åt mig med 30 procent rabatt, en Brimnes 180 cm bred med förvaringslådor under. På kvällen tog jag och granntjejerna Helena, Maria, Marie och Ann-Sofi bussen in till stan och åt middag på Thai Village.

Våffeldagen

I måndags var jag på en anställningsintervju. Det gällde ekonomiassistent på 50 procent. För att kunna försörja mig så måste jag i så fall kunna kombinera tjänsten med arbete på ICA. Kan bli svårt och bökigt att få ihop det då jag har så varierande tider. Får se vad de säger om de hör av sig igen. Sedan träffade jag min jobbcoach. Dennis jobbade som kursinstruktör. På kvällen gräddade vi våfflor.

I tisdags gick jag till Årsta och hämtade en inspelningsbar digitalbox som jag köpt från Comhem. Sedan jobbade jag 12-20.15. Dennis jobbade som kursinstruktör.

Jobbhelg

I torsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. Dennis fick sovmorgon och jobbade sedan natt.

I fredags jobbade jag 10-20.15. När Dennis vaknat så åkte han och barnen till Hedemora. Där tittade de på kusin Klaras innebandyavslutning och fick medalj och glass.

I lördags jobbade jag 8-16. Efteråt hann jag in på Lindex som hade köp 3 och betala för 2 på barnkläder. Nelly fick klänningar, tights och yttertröja. Hanna fick tights. I Hedemora hade de gått på marknad och haft kalas för Nelly.

Idag har jag jobbat 10-17. Dennis och Nelly har åkt slalom tillsammans med hans bror med barn. På kvällen kom de tillbaka till Uppsala igen.

Biblioteksbild:

Biblioteket

I tisdags jobbade Dennis dag. Jag och barnen var lediga. Vi tog bussen in till stan och gick till biblioteket där vi lekte, läste och lånade böcker.

I onsdags var Dennis på kurs. Jag försökte plugga ett par timmar, sedan åkte jag in till jobbet och jobbade extra ett par timmar. På eftermiddagen åkte jag och barnen till mitt gym för att säga upp mitt träningskort som jag haft i snart ett år, det gäller till sista april. Sedan åkte vi till City Gross och köpte ett våffeljärn. Dennis var ute med kollegorna på restaurang på kvällen.

Nissan

Dennis nya bil är en Nissan Note från 2011.

Kalas, kalas, kalas!

I lördags jobbade Dennis dag. Nelly hade kalas för sina kompisar Emilia, Anna, Izabella och Fröya. Tyvärr kunde inte Edvin, Adrian och Klara komma. Barnen fikade, lekte och fiskade i fiskdammen. Efter kalaset lekte vi utomhus med Emilia och Fröya. Sedan gick de in till Emilia en stund.

Igår jobbade Dennis dag. På förmiddagen kom Anneli, Sebastian och William på kalas. Vi bjöd på lunch och fika och sedan följde fiskdamm igen. På eftermiddagen lekte vi ute ett par timmar och sedan lekte Nelly hos Emilia.

Idag hade jag sovmorgon. Sedan lämnade jag in en inlämningsuppgift till kursen. Jag åkte till jobbet och hoppade in extra på kontoret i två timmar. Därefter träffade jag min jobbcoach. Dennis var till bilfirman och hämtade en ny bil (Nissan tror jag) som han bytte mot sin Volvo. Den nya är billigare i drift. På kvällen kom Olle, Camilla, Emilia och Julia på kalas. Vi bjöd på tacos och marängswiss.

Mar. 15, 2013

I onsdags var Dennis på kurs. Jag och barnen var lediga. Vi åkte in till stan och åt lunch på Thai Village. Sedan var vi hemma och byggde lego.

I torsdags jobbade jag 8-16. Dennis tog tåget till Hedemora för att hämta bilen som varit inlämnad för tredje gången på verkstad för samma fel.

Idag har jag jobbat 7-14. Dennis jobbade dag. När jag hämtat barnen tog vi bussen till City Gross. Vi handlade kalasvaror och Nelly köpte Barbie, barbiefilm och finklänning för sina födelsedagspengar.

Nelly 5 år

I söndags blev Nelly firad av mamma och Mats med fika och paket. Mamma och barnen hälsade på min mormor medan jag vilade. Sedan åkte jag och barnen till Hedemora med bilen som skulle in på service. Därifrån tåg vi tåget till Uppsala och bussen hem. Dennis jobbade natt.

I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Sedan träffade jag min jobbcoach innan jag hämtade barnen kl 17. Dennis jobbade ytterligare en natt.

I tisdags var äntligen den stora dagen här! Nelly har länge räknat ner till denna dag. Jag och Hanna väckte henne med sång och paket. Jag lämnade dem på förskolan kl 7 och jobbade 8-14. Efter förskolan fick hon fler paket av oss. På eftermiddagen kom Louise, Emma och Maja på kalasfika och pannkaksmiddag.

Grattis mormor!

I lördags åkte jag och barnen till Krylbo. På eftermiddagen var vi hos moster Siv för att fira min mormor som fyller 80 år. Jätteroligt att träffa alla mostrar och kusiner. Vi åt och drack gott. På kvällen tittade vi på melodifestivalfinal hos mamma. En bra låt vann, men jag höll lite på Ulrik Munther.

Lekträff

I onsdags jobbade jag 8-14 och Dennis var på kurs. När jag hämtat barnen fick vi besök av Ellen, Klara och Irma. Vi fikade och lekte. Tillsammans med dem åkte vi till Max och åt middag.

I torsdags jobbade jag 8-16. Nelly fick följa med sin förskolekompis Anna hem. Dennis och Hanna hämtade mig från jobbet så att jag fick med fler tomma banankartonger.

I fredags jobbade jag 7-16. Dennis jobbade dag. Sedan jobbade han natt på larmcentralen.

Blodgivning

I söndags fick jag sovmorgon. Nelly var hemma hos Emilia och lekte. Jag började packa lite i kartonger. Började med lakan, gardiner och dukar. Även jackor, sommarskor och en del kläder.

I måndags jobbade Dennis dag. Jag pluggade och gjorde nästan klart den andra inlämningsuppgiften.

I tisdags fick Dennis sovmorgon. Sedan åkte vi till Exceed som sköter vårt sparande. Jag sänkte mitt privata pensionssparande då jag måste försöka få ner mina kostnader. Däremot försöker vi behålla barnens sparande ett tag till. Därefter gick jag till sjukhuset för blodgivning. På eftermiddagen. Spelade Dennis innebandy med kollegor.

Utgång

I fredags jobbade jag 7-14. Dennis lämnade barnen och gick hem för att sova mer då han bokat in ett nattpass. Jag träffade efter jobbet en jobbcoach på jobbet.se. När jag kom hem åkte Dennis till jobbet och vi hade fredagsmys.

Igår jobbade jag 10.30-18 få jag hade bytt ett pass. När jag bokade in passet missade jag att Dennis skulle jobba så jag fick lämna barnen till barnvakt. Vi tog bussen in till stan och gick hem till Olle, Camilla, Emilia och Julia. Där fick barnen vara tills Dennis sovit klart. När jag slutat träffade jag min kollega Åsa och vi åt buffé på Thai Village. Sedan gick vi till sportbaren Allstar som även har nattklubb. Kl 2 var jag hemma igen.

Jobb och skola

I tisdags jobbade Dennis dagpass. Jag jobbade 8-18, då jag hade både kassapass och kontorsuppgifter. Emma hämtade barnen på förskolan.

I onsdags fick Dennis sova. Jag ägnade dagen till att börja med min andra inlämningsuppgift till kursen. På eftermiddagen var jag ute med barnen som lekte med Emilia, Edvin, Adrian och Nikita. Dennis jobbade natt.

I torsdags jobbade jag ett par timmar på kontoret. Sedan kom min mamma på besök och vi åt asiatisk lunch innan vi hämtade barnen. Emilia kom hit och lekte på eftermiddagen. På kvällen tog jag och Helena en promenad.

Slalom

I söndags jobbade jag 10-17. När jag kom hem hade barnen kommit hem från Hedemora.

I måndags var vi lediga och Dennis fick sovmorgon. På eftermiddagen åkte vi till Gränby och fikade och fyllde på Dennis garderob på Jack & Jones.

Kl 17 åkte vi till Sunnerstabacken, ett alpint center i Uppsala. Nelly och Dennis åkte slalom, Nelly åkte framför honom i sele. Backarna är ganska branta. Jag och Hanna åkte pulka och bob i pulkabacken.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0