Fotboll

I måndags efter jobbet hämtade jag barnen hos Dennis, Hanna hade varit hängig och stannat hemma från skolan. Vi cyklade hem, Hanna fick hoppa över träningen. 

I tisdags hämtade jag barnen. Vi cyklade hem och Nelly bytte om. Sedan cyklade vi till IP och åt pastasallad på gräset. Jag och Hanna cyklade hem medan Nelly tränade. Vi hämtade henne 18.30. 

I onsdags kväll var jag på årsstämma i min bostadsrättsförening kl 19-21. 

I torsdags hämtade jag barnen. Vi cyklade hem och båda tjejerna bytte om. Vi cyklade först till Nellys träning på IP 17.30 och sedan direkt till Hannas i årstaparken 17.45. Därefter hämta Nelly kl 18.30 och tillbaka för att hämta Hanna kl 19. 

I fredags hämtade jag barnen. Vi cyklade till ica och handlade. 

Igår förmiddag fick Hanna följa med Svea till Fyrishov kl 11. Jag skjutsade Nelly till stadsteatern kl 12.30 för samling med dansgruppen. Hem och hängde tvätt, iväg till blomaffären för att köpa ros till Nelly och tillbaka till stadsteatern för dansföreställning 14.30-15.30. När vi kom hem så fyllde vi i lite vatten i barnpoolen och jag spolade av pollen från altan. Hanna kom hem vid 17.30. 

Idag gick vi upp 6.30. Vi skjutsade Nelly till Fanny kl 7.30 så hon skulle få sällskap till sin samling kl 9. Jag och Hanna åkte till Bälinge för samling kl 8. Hon spelade match 8.30 och 10. Sedan fick hon stanna kvar för sin sista match medan jag åkte tillbaka till Årsta för att hinna se Nellys andra match 11.30. Vi åkte hem och Hanna kom strax efter, hon fick skjuts av Tuvas pappa. Barnen firade mig på mors dag och jag fick en chokladask. Efter lunch skjutsade vi Hanna till Ewilyns kalas. Jag och Nelly åkte vidare till Intersport och rusta. Vi hämtade Hanna två timmar senare. Därefter åkte vi till skopunkten för att köpa sommarskor till tjejerna. När vi kom hem så oljade jag in några träplankor på altanen som jag missade för två veckor sedan. 


Grattis Hanna

I måndags blev jag väckt 6.20 med sång och paket. Jag fick halsband, örhängen och vattenkanna av barnen. Jag lämnade dem på fritids 7.30. Jag cyklade tidigare från jobbet på eftermiddagen då jag hade en tid på vårdcentralen. Sköterskan mätte blodtrycket och det var mer normalt denna gång. Jag tog det lugnt hemma resten av dagen. 

I tisdags hämtade jag barnen. Vi cyklade hem och hämtade förberedd pastasallad och Nelly bytte om. Vi cyklade till IP och åt maten i gräset. När Nellys träning började 17.30 så cyklade jag och Hanna hem. Hämtade Nelly en timme senare och därefter åkte vi till Gränby för sista dansträningen. Jag och Hanna strosade i butiker under tiden, hon köpte en klänning på Lindex för presentkort hon fått i present. 

I onsdags väckte vi Hanna med frukost på sängen. Hon fick ett spel i present, hon hade redan tidigare fått rullskor. På kvällen efter jobbet var jag på kundmöte i Virsbo, kom hem kl 21. 

I torsdags jobbade jag bara och handlade på ica. 

I fredags efter jobbet tog jag en 45 min promenad i det varma vädret vid kl 20. 

Igår sov jag till 9.30. Jag tittade på Hannas fotbollsmatch på IP kl 10.30. Sedan gjorde jag ärenden på hm och Lindex. På eftermiddagen städade jag. På kvällen promenerade jag till Susanne i slavsta. Vi drack bubbel på hennes altan. Jag gick hem kl 24. 

Idag sov jag till 9.30. Jag tog en 45 min promenad innan frukost. Jag åkte till ica och handlade. Vid kl 13 cyklade jag till station och tog tåget till Stockholm. Jag mötte upp Marie vid biograf Saga. Vi såg filmen Tully. Sedan gick vi till Koh Pangan. Jag åt nudelwok med scampi och till efterrätt thaipannkakor med kokosgrädde. Jag tog tåget hem kl 19. 

(null)

(null)

(null)

Altan

I måndags efter jobbet mötte jag upp Helena på Pinchos kl 18. Efter två timmar mat och prat cyklade jag hem. 

I tisdags var jag till vårdcentralen för nytt recept på p-piller. Hade då högt blodtryck. Fick dock receptet och en ny tid. Cyklade till jobbet. Efter jobbet hämtade jag barnen. Ewilyn följde med hem. Vi cyklade till ica och handlade plocksallad. Nellys träning blev inställd så vi åt salladen i en lekpark istället. Hanna lekte med ewilyn en stund hemma innan hon hämtades. Vi åkte till Gränby 19.15-20.15 då Nelly hade dansträning. 

I onsdags var det dag före röd dag och jag slutade kl 14. Hämtade barnen och vi åkte till Lager 157 där de shoppade kläder. Vi åkte vidare till Cubus och Hm där de shoppade ännu mer kläder, solglasögon och solhattar. 

I torsdags var vi lediga. Kl 12 kom mamma och Mats. Vi köpte hamburgare på American Steakhouse Burger. De tvättade mina fönster och fixade altanräcket som lutade utåt. Vi fikade muffins som Nelly bakat, jag och Hanna fick presenter. När de åkte hem så cyklade vi till Nellys fotboll på Årsta IP 17.30. Jag och Hanna cyklade sedan åt andra hållet till hennes fotboll i årstaparken 17.45. Jag cyklade tillbaka och hämtade Nelly 18.30 och vi hämtade sedan Hanna kl 19. 

I fredags lämnade jag barnen på fritids, klämdag då endast ca 10% av barnen är där. Jag flexade ut lite tidigare vid 15.30 och hämtade barnen. Vi handlade på ica på vägen hem. 

Igår åkte vi till Bauhaus och köpte terasstvätt, terassolja, penslar och målarfärg. Vi började med att måla stolpen som rätar upp altanräcket vit. Sedan bar vi ut alla möbler på gräset och blötte altanen med vattenslangen. Därefter hällde/penslade jag på terasstvätt, lät det verka och skrubbade med en kvast innan jag sköljde bort det. Jag skruvade isär gamla altanbordet och bänken. Hanna hjälpte mig att bära in bitarna och de två gamla altanstolarna i bilen och köra dem till återvinningen. Esther kom till Nelly och sov kvar. Vi kollade på eurovision, de gick och la sig efter låtarna 23.30. 

Idag vaknade vi 8.30, Esther hämtades kl 9.30. Vi cyklade till IP där halva laget hade match kl 10 (ej Nelly) och vi hejade på. Nelly spelade i andra matchen kl 11.30. Inte ett moln på himlen. Nelly följde med Fröya hem. Kl 13.30 kom Agnes till oss och lekte med Hanna. De lekte både ute och inne. Jag oljade in altangolvet under tiden. Agnes hämtades kl 16.30. Vi åkte och hämtade Nelly i skölsta. Stannade på stadium där barnen köpte skor. 


(null)

(null)


(null)

Valborg

I måndags när jag skulle cykla till jobbet så var mitt framdäck platt... inte bra denna dag! Jag pumpade upp det och chansade på att cykla ändå. När jag kom fram till jobbet var det fortfarande fullt med luft. Eftersom det var dagen före röd dag så slutade jag kl 14. Däcket var ännu ganska fullt men för säkerhets skull stannade jag till vid en av stadens alla pumpstationer. Sedan cyklade jag till flustret och mötte upp Susanne. Eftersom hon kände vakten så kunde vi gå förbi den superlåååånga kön, hade nog fått köa en halvtimme annars. Vi drack bubbel och cider, det var ganska bra väder så vi var både ute och inne. Vid kl 19 cyklade vi till Susannes kompis i Löten, nordöstra Uppsala. Vi grillade och satt ute och åt, men då var det riktigt kallt. Efter maten flyttade vi in festen. Vid 23.30 cyklade vi in till stan igen och hamnade på baren Pera. Kl 2 skulle jag cykla hem, men då var däcket platt igen... och det regnade... och sista bussen skulle gå 10 minuter senare så valet blev enkelt. 

I tisdags gjorde jag inget särskilt förutom lite tvätt och disk. Var ledig och slappade. Mådde bra i alla fall. 

I onsdags promenerade jag till jobbet. Efter jobbet gick jag in till stan, hämtade upp cykeln och lämnade in på cykelverkstad. Promenerade hem. 

I torsdags promenerade jag till jobbet. Kl 10 ringde skolan då Hanna drabbats av pollenallergi med kliande ögon, så bara att promenera hem igen. Jag hämtade henne och vi gick direkt till vårdcentralen som hade drop-in 10-12. Hon fick tabletter på recept, vi gick ner till apoteket och hämtade dem samt köpte ögondroppar innan vi gick hem. Kl 15 gick jag tillbaka till skolan och hämtade Nelly. Vid 16.30 tog jag bil in till stan och hämtade cykeln som nu hade hela däck. 

I fredags efter jobbet stannade jag vid ica och handlade. 

Igår gjorde jag lite ärenden på ÖoB och ica Maxi. Köpte bl a en blus och sommarsandaler. Kl 14 cyklade jag in till stan och mötte upp Petra från Gävle. Vi åt på italienska Il Forno, jag åt kalvrygg med gnocchi och cognacsås. Sedan åt vi mjukglass vid ån och därefter gick vi på bio och såg Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap. Vi drack ett glas bubbel på stationens uteservering innan hon åkte hem kl 20. 

Idag klev jag upp kl 9. Jag hämtade upp Nelly, Mira och Esther kl 10 och vi åkte till Ulva Kvarn där deras klass skulle stå på loppis. Vi kunde bara stanna en timme innan de skulle hem och äta lunch för att sedan åka vidare på fotbollsmatch. Jag däremot åkte till bolandcity och provade kläder på Cubus, Lindex och Hm. Köpte sommartights, byxor och en kofta. Sedan åkte jag till ica och köpte sommarplantor och jord. Därefter har jag försökt plantera lite med mina icke-gröna fingrar. 

(null)

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0