Ikea, kalas, matcher

I måndags när jag kom hem från jobbet hade jag huvudvärk så jag vilade en halvtimme. Sedan byggde jag ihop hyllan jag köpte på Ikea. Den är över två meter hög och 80 cm så bred så det var inte lätt att göra det ensam...


I tisdags efter jobbet åkte jag till Ikea och köpte två till hyllplan, jag hade bara köpt fem hyllplan innan då jag inte bestämt för hyllor eller lådor. 

I onsdags efter jobbet åkte jag till Gränby och hämtade ut mina solglasögon på specsavers, både rätt glas och rätt bågar denna gång. Jag mötte upp Jenny W och vi åkte till Aspentos och åt middag. Vi åt flera små Meze-rätter. 

I torsdags var jag på min tredje stötvågsbehandling av hälarna. När jag kom hem från jobbet plockade jag bort julsakerna. 

I fredags hämtade jag barnen. Vi handlade på Ica innan vi åkte hem. 

Igår vaknade barnen kl 6.30 när jag gick på toa. Jag tror de somnade om en liten stund till. Vi åkte till Gränby och köpte present på leksaksaffären. Vi åt lunch på food court. Därefter åkte vi till Bonbon och köpte lördagsgodis. Kl 17 skjutsade vi Hanna till kalas hos en klasskompis och jag hämtade henne kl 19. 

Idag ställde jag klockan på 7.30, och då vill de minsann sova. En timme senare åkte vi till Alunda (4 mil) där Nelly spelade två innebandymatcher;  en vinst och en förlust. Kl 14 hämtades barnen av Dennis och jag har bara slappat i soffan. 


Restaurangbesök och Ikea

I måndags, tisdags, onsdags och torsdags lämnade jag barnen i skolan, jobbade och hämtade dem. Jag brukar lämna dem ca 7.15, men i onsdags försov vi oss... jag hade glömt att ställa klockan och vaknade 7.20. Barnen var redan vakna och lekte på sitt rum... vi hann till skolan innan den började kl 8.20. Jag kom till jobbet en halvtimme försent, men har ju flex. 


I fredags var jag till sjukgymnasten för andra omgången av stötvågsbehandling. Jag jobbade lite längre tid på kvällen för att ta igen den tid jag missat under veckan när jag hämtat barnen. 

Igår vaknade jag kl 8 och kunde inte somna om. Jag körde igång tvättmaskinen och tittade på några avsnitt på Netflix. Jag åkte till Ikea för att titta på hyllor till barnens rum. På eftermiddagen tog jag buss till Aspentos för att äta grekisk-turkisk mat med Åsa. Jag åt lammfärs inlindat i bröd, sötpotatis och aubergineröra. Vi åkte sedan in till stan och drack en cider och en milkshake på Olearys. Jag var hemma kl 22. 

Idag sov jag till kl 10. Jag åkte till siba på andra sidan stan för att lämna in min dator som har problem med ljudet. Men de skulle tydligen stänga butiken på fredag... de hänvisade till Netonnet för service. Så jag åkte tillbaka till min sida av staden, men de tyckte först att jag skulle göra fabriksåterställning själv för att inte riskera att få betala för mycket. Om det inte fungerar så skulle jag komma tillbaka så hjälper de mig. Jag åkte vidare till Ikea för att köpa en hylla som jag bestämt mig för. Hann dock inte bygga ihop den då jag skulle möta Marie från Stockholm vid tåget. Vi åt middag på olearys. Jag åt baked potato skins och sizzling fajitas samt en milkshake. Jag var hemma 18.30. 


Matcher

I måndags lämnade jag barnen kl 7.30, jobbade och hämtade sedan barnen kl 17. Det var fortfarande jullov och endast fritids. 


I tisdags började skolan igen. Efter jobbet åkte jag till Coop och handlade. 

I onsdags efter jobbet åkte min avdelning hem till en kollega. Vi blev bjudna på fisksoppa och bubbel. Tog buss hem vid kl 20. 

I torsdags efter jobbet åkte jag till specsavers för att hämta ut mina beställda solglasögon. När jag skulle göra det förra gången så kom de med vanliga glas istället för med solglas. Denna gång var det rätt glas, men fel bågar... de hade satt solglas på likadana bågar som jag har som vanliga glasögon... så jag fick åka hem tomhänt. 

I fredags åkte jag från jobbet vid kl 10 för att besöka en sjukgymnast. Jag fick stötvågsbehandling på båda hälarna. Tre minuter på varje häl och det var inte ett dugg skönt... ont gjorde det, men det kanske hjälper efter ytterligare några gånger. Efter jobbet hämtade jag barnen och vi handlade på Ica. 

Igår kom mamma och Mats och åt lunch hos oss. Sedan åkte vi alla till Björklinge där Nelly spelade innebandymatcher, 4-4 och vinst med 9-1. De åkte därefter hem till sig och vi åkte hem till oss. 

Idag var vi på Nellys fotbollsträning kl 11. Efter lunch gick vi ut för att barnen skulle prova åka längdskidor. Det var dock lite svårt när det inte är så mycket snö utan mest is och gräs. Kl 16 var vi på Hannas innebandyträning. När vi kom hem var maten klar i crock poten, det blev potatis och fläskfilé kokad i coca-cola. Jag tillsatte grädde till såsen, det blev gott. 

Trettondagshelgen

I måndags efter jobbet hämtade jag barnen från fritids. 


I tisdags lämnade jag barnen på fritids, jobbade och hämtade barnen. 

I onsdags hade jag tagit ledigt. Det hade kommit mycket snö under natten så vi gick till backen och åkte snow glider. Det blåste lite kallt så stannade bara ute en timme. Kl 15 lämnade jag barnen hos Dennis. Därefter åkte jag till city gross och handlade. 

I torsdags jobbade jag till kl 14 (dag före röd dag). Kl 15 kom barnen till mig. 

I fredags tog jag fram min nya crock pot och la i potatis, sötpotatis, oxgrytbitar, lök, bbq-sås, kryddor och krossade tomater. Ställde den på låg värme i åtta timmar. Efter lunch skjutsade vi Hanna till hennes kompis ewilyn. Nellys kompis mira kom hem till oss och lekte. När jag hämtat Hanna vid 15.30 så skjutsade vi hem mira och åkte sedan till Skohuset i Boländerna och provade skor. Nelly fick varma skor och gummistövlar. När vi kom hem var maten klar och jag hällde även i grädde. 

Igår åkte vi bil till Gävle och hälsade på Petra, Johan, William och inez. Barnen lekte i två timmar och sedan åkte vi in till stan för att äta på Church Street Saloon med Petra och inez. Därefter gick vi på bio och såg Bamse och häxans dotter. Vi var tillbaka i Uppsala kl 20. 

Idag gjorde jag iordning crock pot igen. Denna gång blandade jag kokosmjölk, jordnötssmör, sweet chilisås och soja och hällde över kycklingfilé. Efter lunch skjutsade vi Hanna till ewilyn igen. Nellys kompis Alice kom hem till oss och lekte. Jag hämtade Hanna kl 15 så hon kunde byta om till innebandykläder. När vi åkte till träningen skjutsade vi hem Alice. Efter träningen var middagen klar när vi kom hem och serverades med ris och nudlar. 


Gott nytt år

I måndags åt vi alla lunch hos Marcus i Fors. Jag skjutsade mina bröder in till stan och var sedan hemma hos mamma. Jag mötte upp Dennis vid dalahästen på kvällen och tog emot barnen. Vi åt middag hos mamma och sov sedan i Fors. 


I tisdags åt vi lunch hos mamma. Jag skjutsade Magnus familj till tåget. Jag och tjejerna åkte tillbaka till Uppsala på eftermiddagen. Tjejerna pysslade med lego och provade julklappskläder. 

I onsdags vaknade Hanna kl 8 och Nelly kl 9. Vi tog buss in till stan och åt asiatisk lunch. Tjejerna handlade på Hm för sina presentkort. På eftermiddagen åkte vi till Gränby och hämtade ut mina nya glasögon. Barnen hittade reakläder på Lindex som vi köpte. 

I torsdags lämnade jag barnen på fritids 7.30. Efter jobbet mötte jag upp Helena och Ann-Sofi på stan. Vi åt middag på Frenchi. Jag åt moules frites och sedan banansavarin med jordnötsglass till efterrrätt. Var hemma kl 23. 

I fredags jobbade jag och handlade sedan mat på Ica i Årsta. Jag hämtade ut paket som innehöll en grillpanna som jag köpt för presentkort som jag fått av jobbet i julklapp. 

Igår sov jag till kl 9. Jag ägnade hela förmiddagen åt städning. Jag åkte till Gränby en sväng för att shoppa, men hittade inget att köpa. Kl 17 kom Åsa hit för nyårsfirande. Vi åt krustader med avokadomousse och räkor till förrätt. Till varmrätt blev det plankstek och efterrätt after eight-fondant med vaniljglass och passionsfrukt. Kl 23 tog vi buss till Flustret. Vi skålade på deras uteplats vid midnatt och tittade på fyrverkerier. Var hemma kl 3. 

Idag sov jag till 10.45. Jag har diskat, tvättat och bara slappat framför tv'n. 

Barnen har firat nyår i Skåne. 

Klänningarna som Marie sytt:

reakläder:


Juklappskläder:


Bilder från julafton

Som inte gick att ladda upp förra veckan. 

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0