Julbord

Igår lämnade jag barnen till Dennis. Sedan tog jag bussen till stan och mötte Åsa. Vi köpte varsin baguette på Subway och gick till resecentrum. Där väntade buss som tog oss till Kapellskär och Viking Lines Rosella. På vägen till Åland så shoppade vi godis i taxfree och drack en drink. På hemvägen åt vi julbord och drack vin. Alldeles för mätt blev jag trots att jag nästan bara åt av de kalla rätterna. Enda varmrätten jag åt var Janssons frestelse. Annars var det sill, lax, makrill och räkor samt en liten dessert. Vi var tillbaka i Uppsala vid 21.30. Vi gick en sväng till Allstar, men jag var hemma igen till kl 23. 

Idag har jag jobbat extra 11.30-17.30. 

Tråkig jobbvecka

I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-15.15. 

I tisdags jobbade jag 8-15.15. 

I onsdags jobbade jag 8-16 och hämtade sedan barnen. 

I torsdags lämnade jag barnen kl 7, jobbade 8-16 och hämtade sedan barnen. 

I fredags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-15.30. Sedan hämtade jag barnen och vi cyklade hem till Stella och Nova och deras föräldrar. Vi blev bjudna på middag och fika innan vi cyklade hem igen vid kl 20. 



Möhippa


I fredags jobbade jag 7-14. Sedan hämtade jag barnen. Vi lånade Dennis bil och åkte mot Hedemora. En timme senare tog jag tåget tillbaka till Uppsala. 

Igår jobbade jag 8-16. Men jag smet iväg en kvart tidigare för att hinna med tåget till Gävle för att ansluta till Emmas möhippa, de hade redan kidnappat henne tidigare på förmiddagen. Hon fick gå in på Centralstationen utan att veta vem hon skulle möta, det var inte så svårt att missa henne med då hon hade roliga kläder på sig. Vi var sju tjejer som åkte till Emmas kompis och åt middag, drack vin, pratade och skrattade. Alla hade en inslagen present med som Emma skulle gissa vem som givit. Jag hade slagit in två snapsglas, salt och en citron. Hon gissade rätt, då jag ofta har "tvingat" i henne tequila på mina fester. Kl 23 gick tåget tillbaka till Uppsala. 





Idag fick jag äntligen sovmorgon. Efter lunch tog jag tåget till Hedemora igen för att hämta barnen. Vi tog en fika och åkte sedan med bilen tillbaka till Uppsala. När vi lämnat bilen hos Dennis så cyklade vi till mig. Orkade inte laga mat så vi stannade till på McDonalds på vägen hem. 

Bio

I onsdags jobbade jag 8-14. Sedan mötte jag upp Petra som kom från Gävle för att hälsa på mig. Vi åt pasta i Svavagallerian och gick sedan på bio. Filmen hette The butler och är ett drama. Den var väl godkänd. 

I torsdags jobbade jag 8-18. 

Fyrishov

I måndags var jag och barnen lediga. Vi tog bussen till Fyrishov och badade i fyra timmar. Vi hade med oss pastasallad och fika. Nelly var ännu säkrare på att simma nu och kom riktigt långt utan puffar. 

I tisdags lämnade jag barnen kl 9 och jobbade ett par timmar på butikskontoret. På eftermiddagen var jag hemma och tittade på tv-program som jag missat senaste veckan. Samtidigt hade jag pulled pork i ugnen och tvättstugan. 

Personalmöte

I torsdags lämnade jag barnen kl 9 och jobbade ett par timmar på kontoret. Jag stannade kvar ett tag på jobbet för att fira en kollegas födelsedag och äta tårta. Jag tog bussen till Gränby för att handla och hämta ut paket från Ellos. Ett par vinterkängor till mig själv för halva priset. 


I fredags jobbade jag 7-14. Jag hämtade barnen och vi cyklade hem och bakade chokladbollar. Kl 19 kom Emilia (16 år) hit för att vara barnvakt för första gången. Jag åkte in till stan för personalmöte med efterföljande vin, ost och kex. Jag var hemma kl 23 och det hade gått toppenbra för barnvakten, barnen sov så gott efter fredagsmyset. 




Igår var barnen bjudna på kalas av Anna. Kalaset var utomhus i en fin lekpark där det bjöds på Happy Meal och fika. Vi åkte sedan in till stan för att köpa lördagsgodis och varsin pysselbok med klistermärken i till tjejerna. Sedan var vi bara hemma och tog det lugnt. 

Idag har Nelly varit med Emilia (6 år) i fem timmar. Jag och Hanna har varit hemma och lagt pussel, spelat kort och tittat på film. Vi cyklade iväg och hämtade hem Nelly vid kl 16.

Hanna med "öronringar"


 

Tandläkaren

I måndags hade jag återbesök hos tandläkaren för resultat av salivundersökningen. Alla delar av undersökningen visar att jag har ökad eller starkt ökad risk för karies. Bland annat beroende på att jag har för lite saliv, för mycket bakterier i salivet och att återhämtningskraften i salivet är för svag. Sen måste jag naturligtvis tänka på vad och hur ofta jag äter.  

Sedan åkte jag in till stan och jobbade en timme på kontoret. Därefter gick jag i affärer för att shoppa presenter till kollegor innan jag hoppade in och jobbade tre timmar extra i kassan. Jag hann i alla fall hem till tiden i tvättstugan. 

I tisdags tog jag lite sovmorgon. Jag jobbade 12-16. Skulle egentligen ha slutat 20.15 men hade fixat vikarie då jag skulle hämta barnen på förskolan innan de stänger. 

I onsdags lämnade jag barnen kl 7, jobbade 8-16 och hämtade barnen. 

Jobbhelg

I onsdags jobbade jag 8-16 och hämtade barnen. 

I torsdags lämnade jag barnen kl 9 och jobbade 10.30-18.30. 

I fredags jobbade jag 7-16. 

Igår jobbade jag 8-16. 

Idag jobbade jag 10-17. 

Kul helg, va? Har bara tagit det lugnt i soffan på kvällarna.  

Bowling & klippning

I måndags var vi lediga. Vi tog bussen in till stan och åt lunch på Thai Village. Vi gick in på en bokhandel och köpte pennor och pysselbok. Sedan tog vi bussen till Fyrishov där vi bowlade. Det var första gången för Hanna. Nelly bowlade för nästan två år sedan, men det kommer hon inte ihåg. De hade ställningar som man la klotet på, då kunde barnet rulla ner klotet med mer fart, de hade även staket på sidan av banorna. Vi hann spela två serier innan vi tog bussen hem. 








I tisdags lämnade jag barnen kl 9 och jobbade på kontoret ett par timmar. Sedan gick jag till en frisör i Svartbäcken för att toppa håret. Jag hade fått erbjudande från Let's deal om halva priset på klippning, så jag passade på. Därefter åkte jag till Gränby och handlade och sedan hem för att tvätta. På kvällen åkte jag in till stan för att äta middag på Terassen med Åsa. De hade halva priset på varmrätter denna månad så jag åt oxfilé, västerbottenpure, kryddsmör och rödvinssky. 




grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0