Sista septemberdagen

De senaste åren har jag kommit på att september är en av mina favoritmånader. Så härligt väder när solen är framme! Men imorgon börjar de "tråkiga" månaderna (förutom december). Kanske ska gå i ide fram till början av mars?
Igår kväll vaknade Nelly och var ledsen. Hon sa att hon hade ont i örat. Vi gav henne en supp alvedon och flyttade sedan in henne till min säng. Dennis skulle upp tidigt och jobba idag, så jag erbjöd mig att ta hand om båda barnen i natt. Efter en halvtimme somnade hon om och sov sedan ganska bra resten av natten, dock kändes det lite trångt i sängen när båda tjejerna ska ligga tätt intill mig. I morse frågade jag henne om hon hade ont någonstans, men det hade hon inte svarade hon, och jag har inte märkt något av det under dagen. Hanna vaknade några gånger (fick äta två gånger) och somnade om ganska fort igen. Kl 7.15 var det morgon tyckte båda barnen.
När jag och Hanna lämnat Nelly på förskolan, så gick vi hem och la oss och sov en stund till. När vi hämtat Nelly så hängde vi i lekparken i det underbara vädret. Vi gick bort till nästa lekpark och gungade lite också. När Dennis kom hem gick han direkt till förskolan för att vara med på föräldramöte. Där blev han bjuden på nybakat bröd som Nelly hade brett i ordning och bestämt pålägg till. Leverpastej och gurka tyckte hon att han skulle ha, och det passade honom väldigt bra.

Dag 47

Veckans vägning hoppas jag att jag hinner med i morgon. Det blir nog oftast på fredagar i fortsättningen då de har drop-in vägning kl 9-15 (istället för att behöva passa en specifik tid). Det känns dock som att vågen har stått stilla denna gång.
Lunchen fanns ju kvar i kylskåpet sedan igår. Även middag blev rester. 
Frukost 6 p: 100 g turkisk yoghurt, hallon, 20 g havremix
Lunch 8 p: 9 bitar sushi
Mellanmål 2 p: 2 finn crisp, messmör
Middag 11 p: 2 tortilla, 80 g nötfärs, salsa, turkisk yoghurt, grönsaker
Mellanmål 5 p: Glass light, krossad ananas (konserverad)

BVC

Dålig natt igen! Hanna vaknade ofta, och kl 6 ville hon inte sova mer för denna natt...
Idag var det dags för 4,5-månaderskontroll. Resultatet blev 67 cm och 6 620 gram. Det är längre än medel, medan vikten låg ganska nära medelkurvan. Nelly hade ingen kontroll vid denna ålder, det var då mitt i sommaren och semestrar, så denna gång blir det ingen jämförelse.
Efter BVC-besöket åkte jag och Hanna in till stan och hälsade på hos mitt jobb. Hanna var då mycket gladare än på natten. Hon skrattade och skrattade åt alla som hälsade och höll i henne. Jag köpte ett "klubbkort" av en arbetskollega, vars barn spelar i ett innebandylag som säljer dessa. Det är ett häfte med rabatter på flertalet restauranger, köp 2 betala för 1 är det på de flesta. Det finns även rabatter på t ex massage, skönhetssalonger och några klädbutiker. Jag såg till att utnyttja rabatten direkt när jag köpte sushi till lunch, så nu har jag en portion kvar i kylskåpet. Arbetskollegans barn säljer även jultidningar, så jag beställde en familjekalender (en almanacka där varje familjemedlem har en egen kolumn att skriva sina händelser i).
På eftermiddagen var vi ute i lekparken en stund. Nelly följde med en granntjej hem till henne och lekte. Då passade jag på att gå hem och laga mat istället.
Nu på kvällen har Dennis bytt sina cykeldäck, då de gamla var väldigt slitna. Får se om han kommer ut på cykelturer nu... Han köpte dessutom en cykelhjälm till sig själv, så nu måste ju även jag inhandla en till mig. Det var dock länge sedan jag använde min cykel...

Dag 46

Idag åt jag en ordentligt frukost och sedan promenerade jag till BVC. Jag åkte sedan buss in till stan och köpte två lådor med sushi, som jag tog med hem, och åt upp den ena lådan. Till middag gjorde vi lasagnette. Köpte Kungsörnens lasagnette och blandade i en ugnsform tillsammans med en köttfärssås bestående av nötfärs, kryddor, vitlök, krossade tomater, vatten, mjölk och buljong. Mager riven ost ovanpå och in i ugnen 45 minuter. Till lasagnette brukar jag göra en morotssallad av rivna morötter, olja, vinäger, flytande honung och svartpeppar. Den är väl inte så nyttig, men mycket god till denna rätt.
Frukost 8 p: Filmjölksbröd, ägg, kaviar
Lunch 8 p: 9 bitar sushi
Mellanmål 2 p: 2 finn crisp, skrattande kon light
Middag 19 p: Lasagnette, morotssallad
Mellanmål 3 p: 20 g mörk choklad
Motion -2 p: Promenad 20 min

IKEA

Dennis kom hem i tid från jobbet i morse och kunde då gå med Nelly till förskolan. Jag och Hanna la oss och sov i ytterligare 1,5 timme. Det har dock inte blivit så många timmars sammanhängande sömn då Hanna vaknat ofta och gnäller/skriker.
När vi hämtat Nelly från förskolan tänkte vi ta en tur till IKEA för att fika. Eftersom Hanna precis skulle till att sova så tog jag henne i vagnen och promenerade dit, soligt med blåsigt var det. Dennis och Nelly åkte bil, ont i ljumskarna efter innebandymatchen skyllde han på... Vi fikade och gick en sväng på den nedre våningen av varuhuset. Vi shoppade en lampa till hallen, en billig och enkel plafond för 49 kr. Det blev även en krukväxt för 35 kr, då vi har några sådana hemma som börjar ge upp. När det var dags för hemfärd var Hanna trött igen och jag tog tillfället i akt och gick även den vändan, i motvind. Men fick ju använda mina nya skor i alla fall.

Dag 45

Igår glömde jag redovisa promenaden till och från lekparken, -2 p. Idag blev det promenad till och från IKEA. det var bra då jag åt en god och onyttig chokladmousse, dock med cola light till.
Det blev en lätt frukost då jag inte behövde gå med Nelly till förskolan, utan kunde gå och lägga mig med Hanna igen. Till lunch gjorde jag en kycklinggryta med wokgrönsaker, krossade tomater och Arlas creme fraiche "Vitlök och parmesan". Till middag gjorde vi den supergoda och nyttiga spenatsoppan.
Frukost 3 p: Ägg, kaviar
Lunch 10 p: 135 g pasta, 120 g kycklingfilé, 40 g creme fraiche lätt
Mellanmål 10 p: Chokladmousse med lite grädde, 20 g mörk choklad
Middag 10 p: Spenatsoppa med ägg, grillad kyckling
Motion -4 p: Promenad 40 min

Sömnproblem

Den senaste veckan har Hanna inte sovit så bra som hon brukar. Hon vaknar ofta och gnäller/skriker. Hon rullar ofta över på magen och kan då ibland bli arg. Jag får försöka vända tillbaka henne på rygg eller sidan, och sedan upprepas det ganska ofta. Jag undrar om hon vaknar för att hon är hungrig? Eller om det är för att hon är förkyld (men det har blivit bättre nu)? Eller har hon ont i magen (den kanske inte är redo för maten hon får)? Eller är det tänder på gång (jag tycker det känns som om det är något vasst under tandköttets yta)? Det är svårt med små barn när de inte kan berätta vad som är fel!

Mormordag

Idag kom min mamma på besök. Vi tjejer åkte in till stan för att äta asiatisk buffé. Mycket mumsigt fanns det där för alla tre stora tjejer. Den lilla fick äta innan vi åkte. Sedan åkte vi till en leksaksaffär, där det inhandlades ett pussel med Pippi Långstrump. Det var populärt och har byggts om och om ikväll. Tillbaka i Slavsta tog vi barnen i varsin barnvagn och promenerade till en lekpark (med mina nya skor på förstås). Hanna fick premiärgunga i solskenet. Dennis har haft fikabesök av Karlis, en arbetskollega, och sedan varit på stan och ätit lunch med Jim, också det en arbetskollega.
För Nelly har oflytet fortsatt idag. Dagen började med att hon lyckades pumpa ut alcogel i ögat (flaskan stod uppe på ett bord). "Förvaras oåtkomligt för barn" står det på flaskan, men tydligen gjorde inte vi det. Det var inte ett dugg skönt tyckte hon, gallskrek förstås. Vi fick hålla henne under vattenkranen och skölja ögat så gott vi kunde, vi hade även lite natriumklorid hemma som användes till sköljning. Ögat var sedan irriterat under några timmar, men blev bättre under eftermiddagen. Då var det dags för nästa händelse. I lekparken fanns ett tåg, vars ratt hon lyckades göra illa munnen på. Lite blod kom det, men annars var det inte så farligt. Nu vill vi att oturen vänder...

Dag 44

Fick sovmorgon idag så det blev en lätt frukost. Till lunch åt vi asiatisk buffé. Jag la tyngdpunkten på sushi, men kompletterade med lite kinesiskt och efterrätt. Till middag blev det rester. Till mellanmål tog jag en marshmallow wafer som jag köpt hos Viktväktarna. Det är marshmallows som ligger mellan två kex (6x3 cm) och ger 1 p per bit. Den mörka chokladen jag köper är minst 70% kakao och med olika smaker, t ex caramel, blåbär, hallon och lakrits.
Frukost 5 p: Ägg, kaviar, 2 finn crisp, skrattande kon light
Lunch 19 p: 9 bitar sushi, lite ris, lite nudlar, sötsur sås, en friterad räka, en minivårrulle, lite glass med ananas
Middag 5 p: 100 g grillad kyckling utan skinn, 100 g "ugnspotatis", sallad med italiensk dressing
Mellanmål 4 p: 20 g mörk choklad, en marshmallow wafer

Stabbydagen

Idag hade vi inte planerat något speciellt. Så ringde det en innebandykompis till Dennis och frågade om han kunde vara med och spela match om två timmar, de hade ont om folk. Egentligen har han slutat spela och ska satsa på thaiboxningen istället, men han ställde upp idag i alla fall. Vi skjutsade dit honom och åkte sedan vidare till Stabbyskogen, i närheten av det område vi bodde i för över tre år sedan. Där anordnar de varje år en skogsdag med lite aktiviteter. Nu tyckte jag det inte var så mycket att se, vi köpte lite fika och några lotter. Sedan åkte vi tillbaka till matchen som vi hann se sista perioden av. Både Nelly och Hanna tittade intresserat på killarna, men tyvärr så förlorade dem med 6-5.

Skoköp

Idag slog jag till! Jag hade nu funderat i tio dagar och var fortfarande lika sugen. Reebokskorna som jag blev kär i vid första provningen är mina. Ska bara försöka komma över ångesten över priset, 1 399 kr. Har aldrig köpt så dyra skor, brukar ligga på max 700 kr. Men om de håller i många år så är det ju värt det. De är vattentäta, så nu har jag ingen ursäkt för att promenera i dåligt väder. Jag gillade att de inte ser ut som typiska träningsskor, utan mer som skor man kan ha till vardags också. De har Easytone-teknologi som tydligen ska öka förbränningen... Läs mer om dem här:
http://www.stadium.se/sport/traning/walkingskor/118586/reebok-easytone-go-outside-2-gtx-w
REEBOK EASYTONE GO OUTSIDE 2 GTX W BLACK / SILVER

Dag 43

Ja, jag kan inte påstå att motivationen varit så hög den sista tiden. Nu behöver jag en spark där bak och ta nya tag. Åtta veckor kvar till solsemestern, det kanske kan vara en morot. Chipsen tog i alla fall slut igår, så nu har jag inget mer onyttigt hemma, förutom mörk choklad (brukar ta en bit när jag blir väldigt sötsugen).
I dag åt vi tacos till middag. Egentligen är det ganska bra mat med mycket grönsaker och salsan som är fettsnål. Men det svåra är brödet och nachochipsen. Och att inte äta för mycket, det är ju så gott så det är lätt att bli övermätt.
Frukost 3 p: 2 finn crisp, skrattande kon light, en halv dl pucko
Lunch 10 p: 135 g spagetti, 8 små köttbullar, ketchup med mindre socker
Mellanmål 4 p: Kanelbulle
Middag 18 p: Tortilla, tacotub, 30 g nachos, 100 g nötfärs, salsa, guacamole, majs, grönsaker

Jobbfest

Igår åkte jag och tjejerna till öppna förskolan i Årstakyrkan, där vi lekte, sjöng och åt mellis. På eftermiddagen åkte hela familjen till Coop och storhandlade. Nelly fick köpa en studsboll, som hon sedan glömde på toaletten där. Hon kom på det innan vi åkte, men då fick vi stå och vänta en stund eftersom det var upptaget på den toaletten. Bollen låg kvar där på golvet, men på vägen ut tappade hon den igen så att den rullade in bakom en glassbox. När hon skulle böja sig in bakom boxen så åkte skjutdörrarna upp och klämde fast hennes huvud mot glassboxen. Stackars tjejen hade inte flytet med sig. Men bollen kom i alla fall med hem...
På kvällen fick jag svira om och sminka mig. Min chef ringde i tisdags och bjöd med mig på jobbfest, trots att jag är föräldraledig. Vi var 17 personer som åt på Magnussons Krog, jag hade aldrig ätit där innan. Vi började med lite bubbel och fortsatte med trerätters middag. Om du vill veta vad jag åt och drack så klicka in på inlägget "Dag 41". Bara min mat gick på ca 400 kr och min dryck på ca 400 kr! En trevlig kväll med arbetskollegor och chefer! Vi brukar bli utbjudna av jobbet 1-2 gånger per år, generöst av dem och kul att lära känna varandra lite bättre. Jag var hemma igen kl 24.
Imorse fick jag sova till 10.30. Jag kände mig bakis när jag vaknade inatt, trots att jag inte druckit mycket alls. Det var ju länge sedan jag var på fest och har inte druckit så mycket alkohol det senaste året. Så det gäller att ta det lite lugnt när man är ut på party.
Dennis vilade en stund efter att jag gått upp. När vi alla vaknat var det dags för storstädning! Så nu är det lite renare än vanligt här hemma. Dennis och Nelly blev också renare efter ett varmt bad. Det var verkligen ruggigt kallt ute idag. Jag såg i dagens tidning att solen gick upp kl 6.41 idag och ner kl 18.41. Så från och med imorgon kommer dagen att vara kortare än natten. Tur att vi har en solresa att se fram emot senare i höst.
Barnen sover och Dennis har nu tagit bussen hem till en kompis. Får väl se när han kommer hem igen...

Dag 42

Fick sovmorgon idag, så det blev en lätt frukost. Gjorde spenatsoppan till lunch, så även Dennis och Nelly fick smaka. Båda gillade den! Åt även en färdigköpt pannkaka (lite mindre i storlek) med sylt.
Till middag blev det kött och ännu en fryst påse med "ugnspotatis" från Findus. I denna var det förutom potatis även zuccini, aubergine, broccoli, paprika, lök och basilika. Tyvärr såg jag att potatisen var förfriterad, så därför räknade jag den som pommes frites istället (sådan som man tillagar hemma i ugn). Och Dennis gillade inte paprikan som var i, däremot älskar han stekt vitkål som vi också gjorde. Jag gjorde en kall sås av minifraiche och pepparmix.
Idag blev det dessutom lite ahlgrens bilar och kolasnören. Och chipspåsen som fortfarande finns kvar...
Gick en promenad med Hanna när hon skulle sova på dagen.
Frukost 3 p: Ägg, kaviar
Lunch 11 p: Spenatsoppa med 2 ägg, pannkaka, sylt
Middag 14 p: Fläskkotlett, ugnspotatis med grönsaker, sallad med italiensk dressing, stekt vitkål, lite rött vin
Mellanmål 15: Godis, chips
Motion -2 p: Promenad 20 min

Dag 41 + vägning

Fredagen var en lång dag. Började med att gå upp tidigt och avslutade med att vara ute sent. Jag hann inte redovisa maten - och vägningen - igår. Jag hade gått ner 0,4 kg senaste 9 dagarna, och den totala minskningen är nu 4 kg (på sex veckor).
Igår var jag ute på restaurang med mitt jobb. Vi skulle inte äta förrän kl 20, så därför åt jag lite mat redan innan jag åkte in till stan. Väl där åt vi trerätters middag med alkoholhaltiga drycker till.
Förrätt: Ljumna höstbetor med fransk getost, serranoskinka, pinjenötter och tryffelhonung. Det var riktigt mumsigt! Det såg inte ut att vara så mycket getost, vilket passade mig bra ur pointssynpunkt.
Varmrätt: Linguini (pasta) med grillade skaldjur (räkor, blåmusslor, pilgrimsmussla, gambas). Det var inte någon sås till, utan istället lite olivolja och en massa grönt "gräs". Vet inte riktigt var det var för grönt, tyckte det smakade lite asiatiskt, kan ha varit citrongräs. Det var gott, men jag blev lite trött på smaken efter ett tag och åt inte upp hela portionen.
Efterrätt: Tarte tatin på äpplen, kanel, kardemumma och vaniljmousse. Väldigt gott, speciellt moussen.
Jag har inte en aning om hur jag ska räkna middagens points, så jag får gissa mig fram.
Frukost 7 p: 2 rutbröd, 2 ägg, kaviar
Mellanmål 6 p: En halv frökuse, ost, smörgåsrån, bregott
Lunch 10 p: Spagetti, köttbullar, ketchup
Mellanmål 5 p: Tärnad potatis, grillad kyckling utan skinn, bbq-sås
Middag 27 p: Se menyn ovan.
Middagsdryck 15 p: 2 glas rött vin, 1 glas vitt vin, lite mousserande vin och lite bailey's.

Septembervardag

Igår jobbade Dennis dagpass och sedan åkte han till sitt extrajobb och arbetade även nattpasset. Och idag var det dags för ett ordinarie nattpass. Sedan är han ledig i sex dagar! Ska bli skönt för både honom och mig att få sova ut lite. Tillsammans med utbildning han har haft denna vecka så har han arbetat ca 76 timmar på de senaste åtta dagarna.
Hanna är fortfarande snorig och vaknar ofta av täppt näsa. Jag droppar i lite koksalt, men det hjälper bara en stund. Försöker få ut snor med snorsugen, men den fungerar inte så bra tycker jag. Och hon blir superarg så fort jag närmar mig näsan! Nu har hon börjat rulla runt i sömnen. Hon sover ganska bra när hon ligger på mage eller sidan. Men ibland blir hon sur när hon hamnar på mage, så jag får vrida tillbaka henne ganska många gånger.
Hanna har nu fått smaka sin tredje smak från burkmatens värld. Denna gång stod potatis med broccoli och ris på menyn. Hon slukade även den. Så nu har jag börjat ge små portioner med gröt på morgonen och burkmat mitt på dagen och kvällen.
Igår promenerade jag och Hanna till ett fik för att träffa några andra mammor och bebisar. Vi är ett gäng uppsalabor som träffats via internet på sidan Familjeliv. Än så länge har jag bara träffat några utav dem, men igår kom ytterligare två mammor, som bor några mil utanför stan. De flesta av dem har också syskon i åldern 2-4 år. På eftermiddagen hängde jag och tjejerna ute i lekparken tillsammans med grannar, måste ta tillvara på dessa dagar med härligt väder!
Idag fick jag sova en timme extra på förmiddagen. Jag hade gärna sovit lite mer, men Hanna höll inte med mig... Istället gick vi till öppna förskolan på babysång. Under tiden var Dennis och Nelly ut på landet och hälsade på en arbetskollega som har en dotter som fyllde ett år i somras.

Dag 40

Idag blev det nästan ingen frukost. Dennis lämnade Nelly på förskolan när han kom hem från jobbet i morse. Så jag kunde gå och lägga mig igen. Spenatsoppan, som blev lunch igen, är väldigt god och enkel att göra. Den blir det absolut fler gånger framöver.
Till middag blev det rester, korvgrytan, som också den var god och enkel att göra. På kvällen hade jag lite points kvar och gjorde mig en korvmacka. Då kunde jag hålla mig ifrån chipsen...
Jag promenerade även idag i det vackra vädret!
Frukost 3 p: Ägg, kaviar
Lunch 8 p: Stuvad spenat, grädde (4%), 2 ägg
Mellanmål 6 p: En halv frökuse (Pågen), ost, 3 smörgåsrån, bregott
Middag 10 p: Pasta, kycklingkorv, krossade tomater, vitlök, curry
Mellanmål 8 p: Knäckebröd, kycklingkorv, amerikansk dressing lätt, gurka
Motion -6 p: Promenad 70 min

Dag 39

Lunchade idag på Brantingskonditoriet och det blev, som alltid, en kycklingtoast. Till middag åt Dennis och Nelly hamburgare med strips, men jag tog istället resterna från i måndags (fisk). Idag tog den ena chipspåsen slut. Nu är det bara en halv påse kvar...

Frukost 7 p: Filmjölksbröd, ägg, kaviar

Lunch 19 p: Kycklingtoast med mangocurrydressing

Mellanmål 2 p: 2 finn crisp, skrattande kon light

Middag 9 p: Potatis, torsk, äggsås

Mellanmål 7 p: Chips

Motion -6 p: Promenad 65 min

Eftermiddagslek

Denna natt var helt OK. Hanna vaknade till några gånger vid tvåtiden, men somnade sedan om. När klockan var halv sex åt hon sitt första mål mat och sov sedan till 7.40. När vi klev upp satt Nelly i soffan och åt yoghurt och tittade på Pippi Långstrump på rymmen. Dennis hade åkt till jobbet 10 minuter innan.
När vi skulle gå till förskolan tog jag fram sittdelen till vagnen. Den senaste veckan har Hanna INTE velat ligga ner i liggdelen. Hon har börjat skrika direkt när jag lagt ner henne. När hon nu fick halvsitta istället så såg hon nöjdare ut. När vi lämnat Nelly på förskolan gick jag och Hanna hem och sov en timme till. Efter middagsluren fortsatte jag med papperssorteringen i garderoben.
Efter förskolan fick vi sällskap hem av grannen Ellen. Hon hade mig sig dottern Klara, som är tre månader äldre än Nelly. Hennes lilla Irma, som är tre månader yngre än Hanna, fick stanna hemma med sin pappa. Vi åt mellis och lekte.
På kvällen åkte Dennis till thaiboxningsträningen. Vi tjejer åt mat och myste i soffan.

Dag 38

Det blev inte så mycket till frukost idag, då jag skulle gå och lägga mig igen efter lämning på förskolan.
Idag gjorde jag soppa till lunch. Jag tinade en påse stuvad spenat i en kastrull. Jag tillsatte 2 dl vatten, 2 dl matlagningsgrädde (4%) och 1 st grönsaksbuljongtärning. Jag hackade 4 st ägg och la i soppan, som räcker till två personer.
Till middag blev det kycklingfalukorv. Jag tillsatte paprika, krossade tomater, vatten, grönsaksbuljongtärning, riven vitlök, curry och citrusgrillkrydda. Serverade med pastafjärilar.
Jag promenerade en liten bit med Hanna i vagnen innan jag hämtade Nelly på förskolan.
Frukost 4 p: Filmjölksbröd, leverpastej mini
Lunch 8 p: Spenatsoppa med ägg
Mellanmål 2 p: 2 finn crisp, skrattande kon light
Middag 10 p: Pasta, kycklingkorvgryta
Mellanmål 5 p: Chips
Motion -3 p: Promenad 30 min

Quesadillas

På middagsbilden som visades igår så ligger bara halva portionen på tallriken. Jag åt sedan fyra bitar till! Så det inte blir missvisande...

Förkylningar

Min förkylning är mycket bättre nu, men håller fortfarande i sig lite. Nellys näsa rinner. Hanna är väldigt snorig och täppt. Kanske var det därför hon sov så dåligt i natt. Hon åt vid kl 3.30, somnade om och vaknade till vid kl 5. Sedan kunde hon inte riktigt slappna av, hon vaknade, somnade, vaknade osv. Kl 6 gav jag upp och gav henne mer mat. Men inte heller det hjälpte, hon sov några minuter och började sedan gnälla igen. Dennis skulle på jobbmöte idag och tog med henne upp kl 7.45, så då fick jag ligga kvar i sängen själv 45 minuter till.
Jag och tjejerna åkte till Gränby köpcentrum och mötte Anneli och hennes barn Sebastian och lilla William. Vi åt mat på Burger King och handlade mat på ICA Kvantum. När vi kom hem igen så åkte Dennis och Nelly till Fyrishov och badade. Nelly har lärt sig att gilla bubbelpoolen och bastun.

Dag 37

Idag var vi i ett köpcentrum och åt då lunch på Burger King. Jag valde en burgare som jag tror hette Chicken King Delight, den var nyckelhålsmärkt och med fullkornsbröd. Sen smakade jag några strips av Nelly också.
Till middag gjorde jag torsk i äggsås. Det var väldigt länge sedan jag tillagade det, men fisk är ju bra mat och vi är dåliga på att äta det. Borde göra det oftare...
Innehållet i chipspåsen minskade lite och chokladen jag köpte i fredags åts upp... Men jag har ätit morötter nu på kvällen!
Frukost 5 p: Filmjölksbröd, leverpastej mini
Lunch 12 p: BK King Delight, lite strips
Mellanmål 10 p: Chips, choklad
Middag 9 p: Potatis, torsk, äggsås (med mellanmjölk och redning)

Hemma igen

Idag kom Nelly hem igen, fick skjuts av farmor. Jag fick en Lille Skutt-kram och Dennis fick en Bamse-kram, haha. Så nu är det full fart här hemma igen.
Hanna äter gröt med god aptit och Nelly hjälper gärna till och matar:
Tillbaka till förra inlägget om skor: Det är främst till promenader som jag kommer använda dem.

Leta skor

Jag och Hanna tog en promenad till stan idag. Jag skulle titta på sportaffärerna efter nya träningsskor. Mina börjar nu gå sönder, jag har haft dem i ca 5 år och aldrig varit riktigt nöjd med dem (det är Nike). Innan detta par hade jag ett par Reebok som jag var helnöjd med, så det är sådana jag nu provat. Reebok har en typ av skor som kallas Easy Tone. Efter att ha provat ett par så var jag helt fast, väldigt mjuk sula. Nu gäller det att bestämma sig för vilken av modellerna som är snyggast, jag väljer mellan fyra olika. Och dessutom måste jag komma överens med priset, hade inte tänkt mig skor som kostar över tusenlappen...
http://www.stadium.se/varumarken/reebok/reebok-easytone
Jag väljer mellan Go out, Go outside, Trend och Fusion.

Dag 36

Frukosten jag äter kan smaka lite syrligt eftersom jag inte har socker på bären. Istället kan man ta en matsked koncentrerad saft i skålen. Om man väljer sockerfri saft blir pointsen 0 p.
Ja, jag köpte ju 600 g chips igår och åt pyttelite (Dennis åt också lite). Så nu sitter jag här med en massa chips i skåpet. Är det någon som vill ha? Jag kan kasta över dem till dig! Förutom den mängd som jag åt idag...
När Nelly kom hem idag så hade hon och farmor bakat morotskaka, och en sådan mumsig sak måste man ju smaka en bit av.
Jag och Hanna var på stan och jag var riktigt sugen på sushi. Vi åt på en buffé och förutom sushi så åt jag endast lite ris och kyckling med jordnötssås.
Till middag gjorde jag för första gången quesadillas. Det gick jättesnabbt och var enkelt att göra. Man tar två tortillabröd och lägger ost och något mer mellan dem. Stek i torr panna 1,5 min på varje sida och skär upp dem i "tårtbitar". Jag gjorde två stycken med mozzarella och soltorkade tomater, och två stycken med majs och mager riven ost. Alla vi tre gillade dem.
Med tanke på all choklad och chips denna helg så tvingade jag ut mig själv på promenad. Jag gick fram och tillbaka till stan. September är en härlig månad tycker jag. Det är fortfarande hyfsat varmt (hade dock tagit fram halsduk) och färgerna strålar på träden. Måste passa på att promenera nu, snart är det höstdagjämning. När det blir gråare och tristare väder ute så ska jag köra igång med wii-träning istället.
Frukost 6 p: Samma som igår
Lunch 13 p: 9 bitar sushi, lite ris, lite kyckling i jordnötssås
Middag 15 p: Quesadillas med mozzarella, soltorkad tomat, majs, riven ost, salsa, turkisk yoghurt
Mellanmål 11 p: Chips, sockerkaka
Motion -8 p: Promenad 90 min

Donator

Idag har jag anmält hela familjen till donationsregistret. Vi vill alla, vid händelse av vår död, donera våra organ och använda dem till medicinska ändamål. (Jag tror att jag och Dennis redan var anmälda, men gjorde det igen för säkerhets skull).

Gåstol

Idag tog vi fram gåstolen till Hanna. Hon verkade ganska glad och nöjd över att få komma upp en bit och stå, istället för att ligga på golvet eller sitta i babysittern. Gåstolen är dock lite trög att ta sig fram med ännu, tar nog ett litet tag innan hon lär sig det. Måste nog ta fram halksockorna också, golvet blir halt med vanliga strumpor. Idag blev det bara några minuter i stolen så hon får vänja kroppen vid den nya ställningen.
Både Hanna och Nelly får väldigt röda ögon av kamerablixten, precis som sin pappa. Det brukar jag alltid justera i datorprogrammet innan jag framkallar bilderna.
Här myser vi i sängen idag:

Nattsömn

Natten till igår sov jag inte mycket. Det tog väldigt lång tid innan jag somnade. När Hanna vaknade vid kl 3 och ville äta så kändes det som jag nyss hade somnat. Sedan vaknade hon igen kl 6, så hon fick lite mer mat (det är sällan hon äter två gånger på natten). En liten stund till sov hon, till kl 7, hon vaknade till och med före Nelly. Så det var därför jag var så trött igår när jag körde bil.
Denna natt sov hon (och jag) lite bättre. Hon åt vid kl 4 och kl 7, sov sedan ytterligare en liten stund till kl 8. Då gick vi upp och åt frukost, läste tidningen och plockade lite tvätt och disk. Kl 10.30 var hon trött igen så då lade vi oss i sängen och sov/vilade till kl 12! När vi vaknade låg vi kvar och myste en stund och vid den tiden var det dags för lunch. Vi gör inget annat än bara sover och äter...
Vi tog oss ut i regnet idag, gick ända bort till bilen i carporten...Vi åkte till Media Markt för att köpa en extern hårddisk, 250 GB för 299 kr. Mellan kl 15 och 16 hade de rea på den varan. Vi kom 14.45, då var det ca 30-40 människor som stod och väntade på samma vara. Det var ingen kö, utan folk stod i en halvcirkel runt hyllan. Den var inplastad och gick inte att ta fram förrän vid rätt klockslag. Kl 15 var det ca 60-70 människor som kommit. Försäljaren berättade dock att det fanns 200 exemplar, så alla behövde inte rusa fram samtidigt, det var ju lite trångt att böka sig fram när man har en bilstol med baby i. Mannen framför mig gav mig ett exemplar, så jag behövde inte ta mig ända fram till hyllan, snällt.

Dag 35

Idag gjorde jag färsbiffar till middag. I färsen tillsatte jag "liquid smoke" för att ge biffen en rökig smak. Till det gjorde jag "ugnspotatis". Det var en påse från Findus som jag hittade i frysdisken. I blandningen fanns potatis, palsternacka, morötter, broccoli, lök och sötpotatis. Jag gjorde även ett test med att steka vitkål (salt och peppar på). Det kan man ha till kött och fisk istället för potatis, pasta eller ris. Och det var gott! Ett glas rött vin fick det bli idag också. Till det åt jag ost från "skrattande kon", lightvarianten. Dessutom var jag tvungen att prova de nya chipsen med pickles & mayo. Hmm...undrar vem som tvingar mig att smaka alla nya saker, någon som sitter på min ena axel kanske? Får nog lov att putta bort den varelsen!
Frukost 6 p: Turkisk yoghurt, hallon, havremix
Lunch 11 p: Spagetti, köttfärs, pecorinoost, ketchup
Middag 14 p: Färsbiffar, amerikansk lättdressing, tomat, lök, mozzarella, ugnspotatis, stekt vitkål
Mellanmål 13 p: Chips 40 g, 3 skrattande kon light, 2 dl rött vin

Bamse & Lille Skutt

Igår när jag och Nelly satt i bilen så sa jag "Vi ses på söndag igen".
"Ja, då kommer jag tillbaka till Uppsala", sa hon.
Jag svarade "Då vill jag ha en bamsekram av dig!"
"Nej, du får en Lille Skutt kram"
Haha, vad hon är rolig!

Passhämtning

Idag hämtade vi ut barnens pass.
Hanna 4 månader gammal
Nellys gamla pass, 4 månader gammal (ja, de har samma kläder på sig, haha)
Nellys nya pass (hon har ju förändrats en del på två år)

Jobbhelg

Dennis jobbar dagpass hela helgen. Jag och tjejerna åkte till öppna förskolan på förmiddagen. Efter tre gånger på deras sångstund så kan Nelly nu sjunga med och göra rörelser till flera av sångerna. Hennes kompis Emma kom också dit.
Efter lunch åkte vi tjejer till Hedemora, där Nelly ska tillbringa helgen. Ikväll skulle de på kalas hos Klara som fyller 3 år idag! Jag och Hanna åkte tillbaka till Uppsala. På både dit- och hemvägen var jag mycket trött. Tänk att bilåkning kan vara så sövande... Båda barnen somnade och nästan jag också. Sammanlagt stannade jag tre gånger på vägen. Jag gick två varv runt bilen för att få lite rörelse och frisk luft.
På hemvägen hämtade jag Dennis från jobbet. Han hade hunnit med lite träning och bastu också. Vi beställde thaimat och tänk att jag alltid lyckas beställa samma maträtt... Nudlar med räkor är min favorit. Dennis har fastnat för stekt ris med fläsk.

Dag 34

Idag var vi på öppna förskolan där vi åt mellanmål. Efter lunch skjutsade jag Nelly till Hedemora. Jag var väldigt trött under bilkörningen och för att inte somna var jag tvungen att köpa mig en choklabit.... Tillbaka i Uppsala plockade jag upp Dennis på jobbet och vi köpte thaimat på vägen hem.
Frukost 6 p: 2 rutbröd, lätta, 2 dl filmjölk
Mellanmål 6 p: Rågbröd, bregott, ost, smörgåsrån
Lunch 8 p: Spagetti, skinka, Kelda ostsås, ketchup (med mindre socker)
Mellanmål 11 p: 70 g marabouchoklad med passionssmak
Middag 11 p: Risnudlar, räkor

Födelsedagsmiddag

Idag fick jag sovmorgon. När jag klivit upp åkte Dennis och tränade. Jag och Hanna promenerade till babysången för att busa. Efter träningen hämtade Dennis upp Nelly på förskolan och tog med henne in till stan för att handla födelsedagspresent. De plockade upp oss med bilen för att åka vidare till Dennis arbetskollega Bosse och hans familj; Sanna, Love och Ella. Bosse fyller 46 år idag och de bjöd på mexikansk middag.

Dag 33

Idag åt jag den fantastiska kycklingtoasten igen på Brantingsbageriet. Jag promenerade dit i alla fall, så det lättade mitt samvete lite. Och efter babysången så lät jag bli smörgåsarna och tog bara några smörgåsrån. På kvällen var vi bortbjudna på middag med efterrätt, så då blev jag tvungen att nalla en del från min veckobonus.
Frukost 6 p: Turkisk yoghurt, hallon, havremix
Lunch 19 p: Kycklingtoast, mango-currydressing
Mellanmål 2 p: Smörgåsrån, bregott
Middag 14 p: 2 tortilla med chicken fajitas, salsa, cheese dip, guacamole, några nachos
Mellanmål 6 p: Kladdkaka, vispgrädde
Motion -3 p: Promenad 35 min

Ladies night

Biljetten är bokad och betald. 13 november åker jag till Örebro med mina mostrar och kusiner för att se showen Ladies Night. Middag och förfest ingår också. Vilken tjejkväll vi ska ha!

Middagsbesök

Idag åkte jag och Hanna in till stan för vägning och lunchträff med en internetkompis och hennes lilla Lukas. Tyvärr var Hanna alldeles för övertrött och gav mig inte mycket matro. På bussen hem somnade hon i alla fall. Väl hemma fortsatte vi med rensning av papper och skräp i garderoben.
Dennis hämtade Nelly på förskolan där de hade aktivitetsdag, med bland annat höjdhopp, "kast på burk" och korvgrillning.
På kvällen fick vi middagsgäster. Olle, Camilla, Emilia och Julia kom hit för att äta mat tillsammans med oss.
Hanna har i dag ätit samma smak som igår med god aptit (ett par teskedar).

Salladen..

...som jag åt till lunch.

Dag 32 + vägning

Egentligen har de inte öppet på onsdagar hos Viktväktarna. Men denna vecka hade de flyttat alla torsdagsmöten till onsdagen. Så då passade jag på att väga mig. Det är nu 12 dagar sedan jag var dit och vägde mig sist. Resultatet blev -1,1 kg. Den totala minskningen är nu -3,6 kg.
Efter mötet åt jag lunch på stan, en sallad. På kvällen hade vi besök och gjorde chicken red curry, och till efterrätt IKEA's mörka chokladtårta. Tur att jag hade veckobonus kvar (jag vägde mig på en torsdag första gången, så jag får ny veckobonus varje torsdag).
Frukost 7 p: Filmjölksbröd, ägg, kaviar
Lunch 16 p: Sallad med pasta, kräftstjärtar, räkor, ägg och mozzarella, mangodressing
Mellanmål 4 p: Finn crisp, ägg, kaviar
Middag 12 p: Jasminris, kycklingfilé, "red curry" krydda, kokosmjölk lätt, matlagningsgrädde (7%)
Mellanmål 5 p: Mörk chokladtårta

Matvrak

Idag var det dags att testa en ny smak på burkmaten. Det serverades potatis och majs och även det uppskattades av lilla tjejen.









Ge mig mer!!

Golftävling

När Dennis slutade jobbet imorse så åkte han direkt till Öregrund för att spela golftävling tillsammans med jobbet. Jag kanske inte får skriva resultatet här...(men han förlorade sin match med minsta möjliga marginal). Han tyckte det gick bra spelmässigt i alla fall.
Jag lämnade Nelly på förskolan och gick hem och la mig och Hanna i sängen. Lyckades sova nästan två timmar till. Jag mår i alla fall mycket bättre idag. Efter tuppluren tänkte jag försöka rensa lite bland alla papper och pärmar i garderoben, men lilla dotter ville inte riktigt samarbeta med mig, så jag hann inte så långt.
När vi hämtat Nelly var vi ute i lekparken en stund, men det blåste för mycket och började även regna. När vi gick in följde granntjejen Emilia med in och lekte. Hon är tre år och bor i en villa här på gatan. Nelly skulle få komma in och leka hos henne en annan dag. Stora tjejer! Jag vet att jag skrev häromdagen att Nelly är lite jobbig ibland. Men för det mesta är hon helt superhärlig. Så charmig, så söt, så smart och så duktig!

Dag 31

Med sex dagar kvar till barnbidraget så känner jag att det inte finns möjlighet till någon storhandling. Får ta och tömma frysen lite istället. Idag plockade jag fram två påsar med färdig kyckling som bara värmdes. Eftersom det var skinn och panering på kycklingen så fick det bli sallad som tillbehör.
Frukost 6 p: Turkisk yoghurt, hallon, havremix
Lunch 6 p: Cannelloni med spenat, ricottaost och ostsås
Mellanmål 6 p: Finn crisp, 2 ägg, kaviar
Middag 20 p: Chicken nuggets, buffalo wings, sötsur sås, sallad, italiensk dressing, ceasardressing

Barnvakt

Idag åkte jag och tjejerna till öppna förskolan i Salabackekyrkan. Dennis fick vara ensam och sova några timmar.
Kl 16 gick jag och Nelly till förskolan för att hämta granntjejen Matilda. Vi skulle vara barnvakt åt henne i 3,5 timmar då hennes föräldrar skulle jobba. Det gick faktiskt bra. De höll sams nästan hela tiden. På slutet blev de lite trötta och lite gnälliga.
Trött har jag också varit idag. Nelly ska provocera hela tiden. Hon vill inte äta, hon säger "snart" när jag säger åt henne att göra saker och hon hittar på en massa hyss. Mitt tålamod är inte så stort just nu.
Hanna har idag, vid två tillfällen, fått äta samma smak som igår. Denna gång skrattade hon och högg efter skeden.

Dag 30

Idag gjorde jag ugnspannkaka för första gången. Ingen fläsk i, men istället hallon och blåbär i. Då behövde jag ingen sylt till. På kvällen var jag ensam med en baby, en tvååring och en treåring. Då värmde jag på en burk ravioli för att göra det enkelt för mig.
Frukost 7 p: Samma som igår
Mellanmål 5 p: Rågbröd, ost, smörgåsrån
Lunch 13 p: Ugnspannkaka
Middag 11 p: Ravioli
Mellanmål 2 p: Mosad banan med marsansås (4%)

Smakprov

Igår fick Hanna smaka på lite puré för första gången! Hon blir fyra månader på torsdag så jag tjuvstartade egentligen lite. Jag öppnade en burk med palsternacka och morot. Hon fick smaka ca en tesked uppdelat på några tuggor. Hon grimaserade en del, men det gick i ändå. Idag har hon fått smaka samma smak vid två tillfällen, då såg hon ut att gilla den lite bättre.

Trött och snuvig

Idag var det min tur att gå upp med tjejerna på morgonen (Dennis kom hem mitt i natten efter en spel- och ölkväll med kompisar). Hela mitt huvud var fullt med snor, kändes det som. Jag har varit täppt och snuvat hela dagen. Undrar om det fortfarande är kattallergin som spökar eller om det kom en förkylning också? När jag gick ut med Hanna i vagnen efter lunch så gick jag långsamt, långsamt. Kände mig som en zombie. Så när hon hade somnat, så stöp jag i säng och somnade jag också.
På eftermiddagen fick vi besök av Magnus och Ulrika. Vi åt mellanmål och Hanna fick agera fotomodell framför deras kamera. Nelly har lekt med kompisarna på gården, och Dennis ska nu jobba två nätter i rad.

Dag 29

Frukost 7 p: Filmjölksbröd, ägg, kaviar
Lunch 13 p: Spagetti, skinka, Kelda ostsås (8%), ketchup
Mellanmål 4 p: 2 finn crisp, ägg, kaviar
Middag 13 p: 2 enchiladas med kyckling, turkisk yoghurt
mellanmål 2 p: Godis

aaaatchii....

Grannen som vi var på hos barnkalas har en katt. Jag visste om det och tog en allergitablett innan. Jag tyckte det kändes bra när vi var där, jag nös endast två gånger. Men nu sitter jag här och nyser, snorar och är täppt i näsan. Tabletten verkar nog inte lika bra längre, så jag borde nog duscha och byta kläder.

Barnkalas

Jag och Hanna sov idag till 9.30 (med två mattillfällen under natten/morgonen). Då gick jag upp med henne till Dennis och fick sedan sova vidare till kl 11.

Idag var Nelly på sitt första barnkalas. Hon fick ett inbjudningskort förra veckan av granntjejen som fyllde tre år. Förutom Nelly var det ytterligare två tjejer, som går på samma förskola, inbjudna. Födelsedagsbarnet hade prinsessklänning, prinsessdukning och prinsesstårta. Vi hade köpt pärlor (som man kan göra halsband och armband av) samt hårsnoddar och spännen i present. Tjejerna lekte, fikade och fiskade i fiskdammen (godispåse). Hanna fick vara hemma med pappa.

Matilda och Maja



Klara och Nelly





Dag 28 + mätning

Dag 1 tog jag fram måttbandet och mätte mig på olika kroppsdelar. Nu, fyra veckor senare, är resultatet:
Mage -3 cm
Höft -3 cm
Lår -2 cm
Överarm -1 cm
Hals -1 cm

Idag fick jag sovmorgon och klev inte upp förrän kl 11. Då var det snart dags för lunch, därför blev det ingen frukost. Idag åt jag rester till lunch.

Till middag gjorde vi cannelloni för första gången. Det är pastarullar som man fyller med olika ingredienser. Vi fyllde våra med spenat och ricottaost. Sedan hade vi Keldas ostsås, som jag kryddat med muskotnöt och soltorkade tomater, ovanpå dem. Jag köpte färdiga cannellonirullar, som man skulle koka några minuter innan man fyllde dem. Jag kanske kokade dem lite för länge för det blev svårt att fylla dem när de var lite mjuka och sladdriga. Man kan även köpa lasagneplattor som man kokar och sedan rullar ihop tillsammans med fyllningen, det kanske är enklare. Att använda färska lasagenplattor kanske är det allra enklaste.

Jag har idag varit på barnkalas, och naturligtvis fanns det fika till oss vuxna också. Jag har även köpt mig en påse lösviktsgodis. Det var ett tag sen sist, men idag kunde jag inte hålla mig.

Lunch 13 p: Fylld kycklingfilé, sallad, italiensk dressing, filmjölksbröd, räkgryta

Mellanmål 14 p: Liten tårtbit, muffins, giffel, ballerinakaka

Middag 9 p: 3 cannelloni med spenat, ricotta och ostsås

Mellanmål 12 p: Godis








Passansökan

Idag fick Dennis sovmorgon. Vi tjejer åkte till kyrkan för att sjunga och leka på öppna förskolan. Vi träffade där Louise med lilla Emma och lilla Maja. Henne lärde vi känna då vi var med i samma föräldragrupp för två år sedan. Nu är vi föräldralediga båda två igen.
Efter lunch uträttade vi ärenden. Vi åkte till polishuset för att ansöka om pass till Hanna. Personalen där tyckte även att vi skulle göra nytt pass till Nelly också. Hennes gamla pass är ju fortfarande giltigt, men hon var bara fyra månader då fotot togs. För att vara på den säkra sidan rekommenderade dem ett nytt pass, speciellt eftersom vi ska åka utanför Europa. Om ca en vecka får vi hämta ut de nya passen.
Sedan åkte vi vidare till ICA Maxi för att köpa strumpor för 10 kr per par. Dennis fick tio par och jag fick fem par. Sprang in en sväng på Systembolaget och handlade lite rödvin.
Färden gick sedan till Coop. Där passade vi på att förtidsrösta. Jag lade min röst på Miljöpartiet. Däremot röstade jag blankt i kommun- och landstingsvalet.

Dag 27

Hmm, jag hann inte med vägningen idag! Hade för många ärenden som skulle uträttas under dagen. När jag tjuvvägde mig på min egen våg tyckte jag mig se en liten, liten minskning i alla fall, kan vara ca -0,3 kg. Men min våg litar jag inte riktigt på, den kan variera väldigt mycket. Jag kör på vägning nästa vecka istället.
På väg hem från öppna förskolan blev det en drive-in på McDonald's.
Till middag gjorde vi enchiladas. OldElPaso har en kryddmix för enchiladas och jag köpte även corn tortillas från samma märke (corn tortillas går inte sönder lika lätt som vetetortillas när det blir vätska inrullad). Man blandar 3 dl hett vatten, kryddmix och 1,5 dl tomatpuré. Hälften av blandningen häller man i kastrull tillsammans med stekt kyckling och 100 gram riven ost (13% tog jag). Koka 5-10 min. Fördela blandningen på åtta tortillas, rulla ihop dem och lägg i smord form. Häll över resten av tomatsåsen och strö över 100 gram riven ost. Grädda i 200 grader i 10 min.
Frukost 7 p: Filmjölksbröd, ägg, kaviar
Mellanmål 5 p: Rågbröd, ost, smörgåsrån
Lunch 17 p: Big Mac, en halv liten strips
Middag 16 p: 2 enchiladas, turkisk yoghurt, sallad, italiensk dressing, rött vin
Mellanmål 3 p: American's Best mikropopcorn

Babysång och bad

Idag har jag och Hanna varit på babycafé i en kyrka. De har sångstund och fika på torsdagar kl 14. Detta är för barn upp till 1 år, så jag får passa på att gå de torsdagar då Dennis är ledig. Om han jobbar måste jag ju hämta Nelly vid den tiden.
Under tiden var Dennis och Nelly till Fyrishov och badade. Planen är att hon ska få bada i badhus minst en gång i månaden. Det är nog bra att vänja barnen vid vatten, så att de inte blir rädda. Hon har inte gått på någon babysim, och det kommer inte Hanna heller göra. Jag tycker att det är för dyrt (ca 1200 kr för sju gånger) och man kanske inte kan vara med alla gånger pga Dennis schema. Nelly tycker det är roligt att bada och kan med hjälp av armpuffarna "simma" själv. Det finns även små rutschkanor som hon åker själv och en stor som hon åker tillsammans med Dennis. Det finns en bubbelpool att värma sig i och att basta är också kul.

Dag 26

Har gjort en havremix som jag har till fil/yoghurt. Den gjordes av havregryn och till det tillsattes kanel, vatten, flytande honung och olja. Rostas i ugn och innehåller 2,5 points för 20 g.
Gjorde en räkgryta som, förutom skalade räkor, innehåller 5 dl minifraiche, 1 msk curry, 4 msk tomatpuré, vitlök och soja.
Promenerade hem från babysången.
Blir nog vägning imorgon. De har drop-in på fredagar, så det är lättare att hinna då. Min gissning är att jag stått ganska still i vikt denna vecka.
Frukost 6 p: Turkisk yoghurt, bär, havremix
Lunch 13 p: Filmjölksbröd, rödbetssallad, köttbullar
Mellanmål 3 p: Rågbröd, ost
Middag 9 p: Ris, räkgryta
Mellanmål 9 p: Glass light, konserverad krossad ananas, mörk choklad
Motion -3 p: Promenad 35 min

Citytur

Jag och Hanna tog en promenad till stan för att träffa Anneli och lilla William. Vi åt sallad på Unico och gick sedan i affärer. Jag shoppade 2 st fotoalbum, vällingflaska, liten tom sprayflaska (till handsprit på flyget), present till 3-årskalas och 3 par strumpor till Nelly (Hello Kitty). Jag försöker köpa så många likadana strumpor som möjligt för att det ska bli lättare att sortera tvätten. I morgon ska jag kolla efter nya strumpor till mig och Dennis också.
Jag gick förbi banken och satte in Nellys pengar. Vi tömde hennes sparbössor igår, så jag hade med mig en påse med både sedlar och mynt. 951 kronor blev det! Hon har haft fyra sparbössor, men från och med nu får hon dela med sig av dem till sin lillasyster.
Dennis och Nelly åkte efter förskolan hem till en arbetskollega och lekte med lilla Melker och lilla Tyra.
Jag var till grannen på kvällen på ljusparty. Det blev en ljusstake och ljus med två olika dofter (tranbärsdröm och pepparkaka).

Dag 25

Gick promenad till stan och åt sallad idag. Denna gången valde jag ingen pasta i, men tog en liten brödbit istället (utan smör).
Till middag gjorde jag fyllda kycklingfiléer. Man tar 1 kg kycklingfilé och bryner dem hastigt på båda sidor. Ta upp dem, skär ett djupt snitt längs långsidan och öppna upp dem (som en baguette). Fördela ett paket philadelphiaost på filéerna (jag valde en variant med mindre fett och vitlök & örter). Stäng filéerna och linda runt 1-2 skivor bacon. Lägg på bakplåtspapper och ugnsbaka i 25 minuter på 200 grader.
På kvällen var jag på ljusparty hos grannen och blev naturligtvis bjuden på mumsigt fika.
Frukost 7 p: Samma som igår
Lunch 15 p: Sallad med kräftstjärtar, crabfish, avokado, mozzarella och kronärtskocka, dressing, halv brödbit
Middag 10 p: Fylld kycklingfilé, sallad med italiensk dressing
Mellanmål 13 p: Sockerkaka, ugnsbakade äpplen med kanel, ingefära & marsansås, mörk choklad
Motion -4 p: Promenad 45 minuter

Dag 24, glömde...

...motionen igen! Promenad till Coop.
Motion -2 p: Promenad 25 min

Sovmorgon

Dennis skulle iväg och spela golf tidigt idag, så han gick upp med Nelly och lämnade henne på förskolan. Jag och Hanna kunde då ligga kvar i sängen. Visserligen vaknade hon till då och då, men vi låg i alla fall kvar till kl 10.30. Efter att ha duschat oss båda så tog vi en promenad till Coop för att handla. Vi var även in på Lindex och köpte dreggellappar till den lilla som dregglar och kräks en hel del. Tillbaka tog vi bussen. Det är en ny busslinje som kallas mjuka linjen och går genom väldigt många stadsdelar. Tur för oss är att den går direkt till vårt område från IKEA och Coop, då slipper vi in till stan och byta buss.

Dag 24

Jag gillar smörgåsar, så därför är det svårt att köra helt kolhydratfritt. Men till middag blev det i alla fall en portion med mindre pasta än vanligt och istället mer av korv. Till lunch var det meningen att jag skulle köpa en lättare variant av rödbetssallad, men jag hittade inte den på min affär.
Frukost 7 p: 125 g turkisk yoghurt, 80 g bär (hallon, blåbär), ägg, kaviar
Lunch 13 p: Filmjölksbröd, köttbullar (9%), rödbetssallad, grönsaker
Mellanmål 5 p: Rågkaka, amerikansk dressing lätt, kycklingfalukorv (9%), gurka
Middag 12 p: Makaroner, kycklingfalukorv (9%), ketchup, senap

Lekfull dag

Idag tog jag och tjejerna bussen in till stan. Vi besökte en öppen förskola där vi var med på sångstund, och sedan lekte vi och läste böcker. När det var dags för lunch begav vi oss vidare till en asiatisk retaurang. Vi gick sedan en liten promenad till Svandammen för att mata ankorna. Efter det var vi fortfarande leksugna så färden gick till Stadsbiblioteket där de har ett lek- och läsrum. Innan vi tog bussen hem tittade vi in på mitt jobb och handlade lite varor så vi har frukost och frukt imorgon.

Dag 23

Idag var jag så sugen på sushi till lunch. Jag och tjejerna åt av en asiatisk buffé så att nelly kunde äta ris, nudlar och vårrullar också.
Till middag gjorde jag fyllda lövbiffar. Jag har funderat på att minska på kolhydraterna när det finns möjlighet. Det är nog lättare att hålla sig mätt och borta från småätandet om man äter mycket protein istället. Då proteinrika livsmedel oftast ger färre points än kolhydratrika kan man istället lägga till mer fett, såsom ost, bacon eller dressing.
Lövbiffarna fyllde jag med mozzarella (några med fetaost istället) och soltorkade tomater. Jag rullade ihop dem och brynte dem runt om. Jag hällde i vin, vatten och buljong och det fick puttra 5 minuter. Plockade upp dem och tillsatte maizena, lite smör och knaperstekt bacon.
Frukost 7 p: Filmjölksbröd, ägg, kaviar
Lunch 15 p: 9 bitar sushi, lite ris, lite nudlar, sötsur sås, en friterad räka, en minivårrulle
Middag 15 p: En och en halv fylld lövbiff, liiiite klyftpotatis, rödvinssås med bacon

Dag 22

Ja, jag började helgen onyttigt, fortsatte sedan onyttigt och avslutade onyttigt... Nya tag imorgon då!
Frukost 8 p: En skiva Längtan, bregott, leverpastej
Lunch 16 p: Ris, korv stroganoff (med vanlig falukorv, 20% grädde och mellanmjölk), ketchup
Mellanmål 5 p: Fruktsallad, marsansås, godis
Middag 21 p: Kebab med bröd
Fredagens ryggbiff med klyftpotatis
Lördagens potatis- och köttfärsgratäng
Lördagens glass light med bär och rostade havregryn

Dag 21, glömde...

...motionen. Tänkte inte på att jag promenerat idag. Från Jimmies hus till stan och tillbaka. På kvällen blev det promenad till Mona och Gert och tillbaka.

Motion -4 p: 45 min promenad

Hedemora

Igår åkte vi mot Dalarna. Dennis körde Mustangen och jag och tjejerna åkte Passat. Vi stannade till i Krylbo och hälsade på min mormor. Dit kom även Carro, som jag träffar alldeles för sällan. Grattis Carro till nya jobbet! Vi stannade även till på ÖoB för att säga hej till min mamma.

Nu är vi i Hedemora och får sova hos Dennis bror med familj. Nelly och Klara är nästan jämngamla. De leker, busar, bråkar, retas och slåss. Idag tog vi en promenad in till centrum för att titta i leksaksaffären. Konstigt nog blev det inget inhandlat.

Dag 21

Just nu är vi i Hedemora. Det är svårt när jag inte kan väga maten och när jag inte riktigt vet precis vad maten innehåller. Jimmie bjöd idag på lasagne och Gert bjöd på potatis- och köttfärsgratäng. Dessutom var jag grymt sugen på Marabous nya mjölkchoklad med passion. Den finns bara i 200 g, så då var jag ju tvungen att köpa 200 g... Men jag passade på att bjuda på en stor del av den. Denna helg har blivit lite för onyttig, jag får ta och skärpa mig.

Frukost 6 p: En skiva Längtan, ost, sylt

Lunch 12 p: Lasagne

Mellanmål 3 p: Fruktsallad, marsansås

Middag 12 p: Potatis- och köttfärsgratäng, grönsaksstavar, guacamole

Mellanmål 18 p: Glass light, rostad havregryn, bär, 50 g godis, 70 g Marabou mjölkchoklad

Dag 20

Vägning idag! Veckans resultat blev -1,3 kg! Totala viktminskningen är nu 2,5 kg. Nu när jag gått ner en del i vikt så minskade även mina dagliga points. Jag får nu äta 31 points per dag istället för 32 (plus 7 points extra för delamning).

Idag åt vi lunch på IKEA. De erbjuder just nu isterband och stuvad potatis för 19 kr. Det var många, många år sedan jag åt det, så jag passade på. Hälsade på min mormor och blev förstås bjuden på massor av godsaker. Idag blev det en del taget av veckobonusen.

Frukost 5 p: 2 rutbröd, lätta, kalkon

Lunch 15 p: Isterband, stuvad potatis

Mellanmål 12 p: Ägg, kaviar, dajm, kokosboll

Middag 14 p: Ryggbiff, klyftpotatis, bbq-sås, bearnaise, rött vin

Mellanmål 7 p: Popcorn,  3 marshmallows wafers

Barnvakt

Idag har vi varit hemma hos Petra och Johan för att ta hand om deras barn då de skulle på bankärende. William är sju år och Inez är snart två. Det gick bra, både jag och Dennis var med. Att ha fyra barn är jag dock inte så sugen på, det får räcka med två!

Dag 19

Idag har jag inte hunnit in till stan för att väga mig. Det är tveksamt om jag hinner imorgon istället, men enligt min våg så ligger jag i alla fall på minus denna vecka.
Frukost 6 p: Samma som igår
Lunch 12 p: Makaroner, kycklingkorv (9%), ketchup, senap
Middag 17 p: Lasagne, rivna morötter (med olja, vinäger, flytande honung och svartpeppar)
Mellanmål 2 p: Litet glas rött vin

Mustangbilder

Här kommer bilderna från bilträffen

Nappen

Den senaste veckan har Nelly inte fått använda nappen på dagtid. Hon får ha den på morgonen, till och från förskolan och får sedan tillbaka den efter tandborstningen på kvällen. Det har gått riktigt bra faktiskt. Men förra veckan när vi var och handlade så vill hon absolut ha den. Hon satt i vagnen och ropade "naaaappen, naaappen...". Hon gnällde och skrek. Efter en stund blev hon dock tyst och såg ut så här:
Hon sover inte längre på dagen heller. Då kan man bli ganska trött på kvällen när man sitter och tittar på TV:
Igår när jag hämtade Nelly på förskolan så tog jag även hem syskonvagnen som hon sovit i där. Jag la Hanna i vagnen och Nelly ville också ligga där, och nu fick de ju plats båda två. Hanna blev dock lite ledsen, men efter en liten stund tystnade hon. När jag tittade in i vagnen så ligger Nelly och håller Hanna i handen. Sååå sött...
Hanna har nu fått prova sitta i matstolen för första gången. Några minuter åt gången blir det, så hon får vänja kroppen.
Hanna brukar också ligga i soffan...
... och sova

Dag 18

Till lunch blev det en sallad på mitt favoritcafé Unico. Förutom sallad, gurka och tomat så får man välja ytterligare fem ingredienser. Jag valde att ha pasta i salladen och därför tog jag inget bröd som tillbehör. Det behövs då inte för mättnaden och det blir nog med points ändå.
Frukost 6 p: Samma som igår
Lunch 16 p: Sallad med pasta, crabfish, ägg, avokado och mozzarella, vinegrette och mangodressing
Middag 10 p: 1/2 baguette från Subway med bl a kalkon, skinka och rostbiff
Mellanmål 3 p: 20 g mörk choklad

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0