Vintertid och Byblos

I måndags efter jobbet gick jag och Susanne till Bishop arms för quiz med Tobbe och Macke. Vi cyklade hem kl 22. 

I tisdags när jag kom hem från jobbet gick Hanna iväg på fotbollsträning på IP. Hon kom hem strax efter Kl 19. Nelly var hos Adelina och kom hem kl 18. 

I onsdags kväll gick jag över till Susanne en stund, kom hem vid kl 21.   

I torsdags cyklade jag på morgonen till salongen där Carro går nagelkurs. Hon filade bort mina gamla lösnaglar och gjorde nya fina naglar. Cyklade till jobbet vid kl 13. Efter jobbet var vi sju kollegor som var på AW. Vi gick till loco och åt middag. Jag åt flatbreads och crispy tacos med räkor. Jag tog buss hem Kl 20. 

I fredags efter jobbet handlade jag på Hemköp. Cyklade hem och tog det lugnt. 
 
Igår gick jag ut på promenad kl 10, promenerade 5 km. Efter frukost tankade jag bilen och hämtade upp Nelly i skölsta och vi åkte till Gränby för att köpa nike-skor åt henne på stadium. Jag skjutsade sedan hem henne igen till Dennis. Jag gjorde därefter ärenden på citygross för att köpa padelracket och rusta för att köpa ramar. På eftermiddagen slappade jag en stund. Kl 18 cyklade jag in till stan och mötte upp Åsa vid libanesiska Byblos. Vi åt avsmakningsmeny med 14 smårätter, grillmix och baklava till efterrätt. Blev supermätt, cyklade hem 21.30. 

Idag åkte jag och simmade 1000 m på Fyrishov direkt när jag vaknade. Efter frukost åkte jag till skopunkten och köpte skor till mig själv och köpte blommor på Ikea. Sedan åkte jag till citysallad och köpte lunch. På eftermiddagen har jag tagit bort resterande av uteplatsblommorna och fixat med tvätt och disk. Jag har varit på ica och storhandlat. På kvällen kom Hanna och Bodil som ska sova här. Nu har de höstlov. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Thaimat

I måndags efter jobbet åkte jag till ica och storhandlade. 

I tisdags var Hanna hemma. Nelly var hos Astrid och senare tittade hon på innebandyträning på Johannesbäck 19.30-21. Hon fick skjuts hem av Dennis. 

I onsdags kom barnen med buss in till stan när jag slutade jobbet. Vi mötte upp Carro och gick till Koh Phangan för middag. Jag åt nudlar med scampi och barnen åt kycklingspett och friterad kyckling. Vi drack alkoholfria drinkar. Till efterrätt åt Nelly thaipannkaka med kokosgrädde och Hanna åt sorbet. Vi tog buss hem vid Kl 20. 

I torsdags efter jobbet åkte Hanna till crossfit med Elsa. Jag lagade middag. Sedan åkte jag och Nelly och hämtade vid crossfit 18.30. Vi skjutsade hem Elsa till skölsta. Vi åkte därefter till Lindbacken och släppte av Nelly för att titta på innebandyträning 19. Jag skjutsade hem Hanna så hon fick äta. Jag hämtade Nelly i Lindbacken Kl 20. Därefter hjälpte jag Hanna att baka cornflakeskakor till klassen och hjälpte Nelly med fysikläxan. 
 
I fredags var barnen och Bodil hemma när jag kom hem. Vi åt tacosgratäng. Efter maten skjutsade jag Hanna och Bodil till dollarstore. Sedan släppte jag av Nelly på Ifu för att kolla på match. Jag åkte till citygross och handlade lite. Hämtade upp Hanna och Bodil på vägen hem. Vid Kl 21 hämtade jag Nelly. 

Igår klev vi upp 9.30. Jag och Hanna åkte och hämtade upp klara i norra Årsta. Sedan åkte vi till almunge för innebandymatch. Blev vinst och Hanna gjorde ett mål. Vi skjutsade hem klara innan vi åkte hem för lunch. Ewilyn kom och lekte med Hanna.  Nelly hade åkt till Ifu med Ebba tidigare. Jag åkte och hämtade henne kl 16. Jag fixade med disk och tvätt. På kvällen skjutsade jag Hanna och Ewilyn till stan då de skulle äta på restaurang och sova hos ewilyn. 

Idag klev vi upp 9.30. Fortsatte med tvätten. Åkte och hämtade Hanna kl 12. Kl 15 gick Hanna till IP för fotbollsmatch. Jag gick dit och tittade kl 16. Blev vinst. Gick hem och gjorde toast till Hanna som sen åkte iväg till crossfit med Elsa. Jag åkte och hämtade dem efter en timmes träning. Vi skjutsade hem Elsa till skölsta och lämnade innebandygrejer till Dennis. Köpte med mat från chop chop hem. 

(null)

Kräftskiva och kalas

I måndags efter jobbet gick jag och Susanne till Bishop arms för quiz med Macke och Tobbe kl 19. Vi tog buss hem 21.30. 

I tisdags och onsdags jobbade jag bara. 

I torsdags var barnen hemma när jag kom hem. Hanna åkte iväg med Svea på innebandyträning i Lindbacken strax efter kl 17. Hon kom hem 19.30. 

I fredags efter jobbet gick jag på stan en sväng. Köpte present på HM. Cyklade hem och tittade på serier. Gick till ica och handlade lite på kvällen. 

Igår klev jag upp kl 9.15. En timme senare åkte jag till skölsta och hämtade barnen. Vi åkte till Avesta och åt kycklingwok till lunch med mamma, marcus, othilia, nikki och Hollie. Vi firade nikki som fyllt 8 år med tårta. Sedan tog vi en promenad till lekparken och ica. Till middag blev det kräftor, räkor, Västerbotten/
kantarellpaj, vitlöksbröd och aioli. 

Idag klev vi upp 9.30. Vi åt tacos till lunch och fikade lite till. Vid 14.30 åkte vi hemåt. Stannade till vid dollarstore i Avesta först. Fanns inte det vi letade efter så stannade även vid dollarstore i Uppsala. Skjutsade hanna till Dennis och släppte av Nelly vid Gränby. Kom hem strax efter Kl 17. Då var det dags att dammsuga. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Loppis och nyckelben

Igår var det gårdsloppis. Hanna tog med sig två filtar ut på gräset och la fram kläder och leksaker som hon ville sälja. Hon fick ihop 275 kr. Nelly åkte iväg på innebandymatch i österbybruk. Efter lunch gick Hanna till IP och mötte upp Milly. Vid kl 14 ringde Emma och meddelade att Nelly hade skadat axeln. Jag åkte till kyrkan och mötte upp henne vid hemkomsten kl 15. Vi åkte direkt till barnakuten. Vi fick registrera henne och vänta i sofforna utanför. Vid 16.15 fick vi komma in till sköterska för bedömning. Hon fick Alvedon och sedan väntade vi igen i sofforna. Dennis och Emma kom förbi med smörgåsar, dryck och godis. Hanna var hemma och hade sin kompis Emma på besök. Vid 17.15 fick vi komma in och vänta på en säng i korridoren bakom vikvägg. Efter ytterligare en halvtimme kom en läkare och läkarstudent för undersökning. De klippte upp matchtröjan. De tyckte sedan vi skulle gå till röntgen. Den ligger i ett annat hus så det var en bit att gå. Nelly gick långsamt pga smärtan. Det var ingen kö på röntgen. Efter att bilderna tagits fick vi vänta kvar en stund innan vi fick klartecken att gå tillbaka till barnakuten. Vi kom tillbaka vid kl 19 och fick vänta på sängen igen i ca en halvtimme. Sedan kom läkaren och berättade att det var en fraktur på nyckelbenet. En sköterska satte på en mitella på Nellys arm innan vi gick tillbaka till bilen för hemgång efter 4,5 timmar där. Så nu blir det vila några veckor framöver. Vi stannade till på McDonalds på vägen hem. Hanna och Emma hade fått hämtning av Emmas föräldrar och skulle sova hos henne. Nelly fick Ipren och försökte lägga sig i sängen efter att ha ätit. Varje rörelse gör ont så hon sov inte så bra.  

Vi klev upp vid 9.30. Jag åkte och hämtade Hanna kl 11. Vi åkte till stadium outlet och XXL för att köpa jacka, uteskor och inneskor. Nelly vilade i soffan. Jag skjutsade Hanna till Ifu kl 15 för internmatcher, jag åkte sedan till citygross och handlade. Hann hem en stund innan jag hämtade henne kl 17. Strax före 18 blev hon upphämtad av Elsa för att åka till crossfit. Jag hämtade dem 19.10 och vi skjutsade hem Elsa till skölsta och stannade vid Dennis och lämnade innebandyväska. Nelly skulle försöka duscha på kvällen, men fick inte av sport-bh som hon fortfarande hade på sig. Så vi fick klippa av den också. 

Naglar

I måndags jobbade jag bara. 

I tisdags var ingen hemma när jag kom hem. Hanna var hos Svea och Nelly var på Ifu och tittade på träningsmatch. Jag åkte och hämtade henne 17.30. Sedan hem och laga middag. Hanna kom hem när maten var klar 18.15. Nelly åkte iväg med Dennis på träningsmatch i innebandy på lundellska skolan 19.30. Jag hämtade henne och Adelina kl 21. 

I onsdags åkte jag till nagelsalongen där kusin Carro går på kurs. Hon gjorde nagelförlängning med naturell färg på mig, jättefint blev det. Vi åt sushi till lunch och därefter åkte jag till jobbet. När jag kom hem var barnen och Vendela hemma. Vendelas mamma hämtade henne efter middagen. 

I torsdags var Nelly hos Ebba i Lindbacken. Hanna och Elsa var hemma när jag kom hem. De blev upphämtade av elsas mamma 17.15 för att åka till crossfit. Jag hämtade dem 18.30 och vi skjutsade hem Elsa till skölsta innan vi åkte hem. Jag åkte sedan till Willys och dollarstore innan jag hämtade Nelly på innebandyträning i Lindbacken kl 20. 

I fredags var barnen och Izel hemma när jag kom hem. Vi gjorde hamburgare till middag. Jag skjutsade Nelly, Hedvig, Fanny och deras kompis Hanna hem till Esthers kalas i skölsta kl 19. Izels mamma hämtade henne vid 21.30 och Nelly fick skjuts hem av fanny vid kl 22. 

(null)

(null)

(null)

Slopade restriktioner och parkcupen

I måndags efter jobbet gick jag och Susanne till Sushi Yama och åt sushi. Sedan gick vi till Bishop arms för quiz med Macke och Tobbe. Cyklade hem 21.30. 

I tisdags jobbade jag bara. 

I onsdags var Nelly på fotbollsträning på Johannesbäck när jag kom hem. Hanna gick iväg på träning i Årstaparken 17.45. Nelly kom hem strax efter 18 och Hanna kom hem 19.30. 

I torsdags jobbade jag bara. 

I fredags efter jobbet cyklade jag till BJ där nattklubben soultrain öppnade kl 17 för ålder 30+. Jag mötte upp Susanne, Linda och deras kompisar Carro och Karro. Vi åt buffé första timmen innan de tog bort borden för att få fram dansgolvet. Även utomhus under tälttak fanns dansgolv, tre barer och loungegrupper. Vi minglade och dansade tills de stängde kl 22. Hundratals människor men ändå lagom många på stor yta. (De öppnade sedan för 18+ och kön utanför var lååång.) Vi gick vidare till Mjesto. Liten populär nattklubb med alldeles för mycket folk. Gick knappt att röra sig. Jag cyklade hem kl 23. 

Igår kom Hanna kl 11. Dennis var bortrest och Nelly hos farmor. Jag skjutsade Hanna till Meja i Björklinge. Åkte hem en stund och slappade. Kl 15.30 åkte jag till Fyrishov och simmade 1000 m. Sedan åkte jag till Björklinge och hämtade Hanna. Vi åkte förbi skölsta och hämtade fotbollsväska. Stannade vid ica och köpte godis. Efter middagen gick Hanna ut en stund med Svea, hon kom hem kl 21. 

Idag klev vi upp 9.30. Hanna gick till IP för samling till parkcupen 10.30. Jag gick dit till första matchen 11.20, vinst med 8-0. Jag gick hem och åkte till citysallad för att köpa min middag. Sedan gick jag tillbaka till IP och såg match 13.20, vinst med 6-1. Jag och Hanna köpte grillad hamburgare till lunch. Jag gick hem och värmde mig en liten stund. Tillbaka till IP för match 15.20 i regn, vinst med 1-0 i sista sekunden. Jag stannade till sista matchen 16.40 i regn, vinst med 3-0. Hanna blev sedan upphämtad av Emma. Jag gick hem och fixade med tvätt och disk. Åkte till ica och storhandlade efter middagen. 

(null)

(null)

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0