God jul

I måndags var jag på mammografi och jobbade sedan resten av dagen. 

I tisdags när jag kom hem från jobbet så åkte jag till Systembolaget och sedan till city gross för att handla klappar till julstrumporna. På kvällen kom barnen. 

I onsdags var jag ledig. Vi packade bilen full och kom iväg vid 13.30. Stannade på subway för lunch och köpte bilgodis på city gross. Vi åkte till mamma dit även Marcus, Othilia, nikki och Hollie kom. Vi åt skinksmörgås och spelade Bingolotto. 

På julafton fick barnen paket i julstrumpan. Vi facetimade med Luleåfamiljen och öppnade några fler paket. På förmiddagen åkte vi förbi Hedemora för julklappsbyte. När vi kom tillbaka var det dags för julmat. Sedan kollade vi Kalle anka och därefter var det dags att öppna resterande paket. På kvällen dukades det fram musslor, ostar och löjrom. 

På juldagen tog vi det lugnt på förmiddagen. Efter lunch åkte vi på ärenden till rusta, Willys, biltema och ica. Vi åkte även till kyrkogården och tände ljus. 

På annandagen åkte vi till Hedemora där tjejerna fick håret klippt hos farmor. Vi hann även med en fika hos henne. När vi kom tillbaka till Avesta så hade mamma köpt hem sushi. Vi slappade och tittade i gamla fotoalbum. 

På söndagen kom Marcus med familj. Vi åt tacos till lunch och fruktsallad till efterrätt. Vi åkte sedan mot Uppsala. Kom hem vid Kl 16. Jag skjutsade barnen till Dennis. Svängde förbi rusta och dollarstore på vägen hem. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fjärde advent

I måndags efter jobbet åkte jag till ica och hämtade mat som jag beställt online. 

I tisdags var det ingen hemma när jag kom hem. Barnen kom strax efter mig då de hade varit hos Dennis. Efter middagen skjutsade vi Nelly till innebandy i Johannesbäck kl 19. Jag och Hanna åkte till Gränby då hon skulle köpa en julklapp till en kompis. Nelly fick skjuts hem av Dennis. 

I onsdags var Hanna hemma när jag kom hem. Nelly och Mira kom strax efter mig då de varit på innebandy på Ifu. De åt mellis och bytte om, och gick sedan till fotbollsträning på IP. Jag skjutsade Hanna till Lindbacken på innebandy kl 18. På vägen hem var jag in på Rusta och apoteket. Nelly kom hem 19.30 och jag åkte och hämtade Hanna kl 20. 

I torsdags var båda barnen hemma när jag kom hem. Efter middagen skjutsade jag båda tjejerna till Nellys innebandy i Lindbacken kl 19. Jag hämtade dem 20.30. 

I fredags hade barnen julavslutning i skolan och slutade tidigt. Hanna och Ewilyn åkte till McDonalds för lunch och därefter lek hos Ewilyn. Nelly åkte med Lisa till Gränby. På vägen hem från jobbet hämtade jag upp Hanna hos Ewilyn. Jag cyklade och hon åkte elsparkcykel. Vi stannade på ica på vägen hem. Nelly och Lisa var hemma när vi kom hem. Lisa gick hem senare på kvällen. 

Igår gick jag och Nelly upp 8.30. En timme senare skjutsade jag henne till extra innebandyträning på Ifu. Åkte hem för att äta frukost med Hanna. Malva kom vid kl 11. Jag hämtade Nelly kl 12. Efter lunch bakade vi julgodis (eller mestadels jag). Vi gjorde tre olika knäck, Rocky road och nutellafudge. Barnen gick ut och lekte mellan 16-17. Malva blev sedan upphämtad. Vi slappade framför tv. 

Idag vaknade jag och Hanna kl 9. Vi väckte Nelly kl 10. På förmiddagen städade vi. Hanna torkade i badrummet och Nelly dammsög överallt. Jag fixade med tvätt och disk. Efter lunch bakade jag saffranslängd. Jag skjutsade Hanna till extra innebandyträning på Ifu kl 15. Gräddade sedan saffranslängden som legat på jäsning. Jag hämtade upp henne igen 17.30 och vi köpte med mat från chop chop. 

(null)

(null)

Tredje advent

I måndags morse cyklade jag till Gränby vårdcentral där de tog cellprov. Sedan cyklade jag till jobbet. 

I tisdags jobbade jag bara. 

I onsdags var Hanna hemma när jag kom hem. Nelly fick skjuts hem av Esther från innebandyn som slutade Kl 17. Hon bytte om till fotbollsträning och gick till IP 17.45. Hanna bytte om och jag skjutsade henne till innebandy i lindbacken. Åkte hem och lagade middag. Nelly kom hem strax efter 19.15. Hanna fick skjuts hem av Svea och kom vid 20.30. 

I torsdags jobbade jag bara. 

I fredags efter jobbet stannade jag vid ica och handlade. 

Igår sov jag till Kl 10. Jag tog hand om diskberget, sorterade papper och tvättade rent duschdörrarna. På eftermiddagen åkte jag till Fyrishov och simmade 1000 m. Numera är äventyrsbadet stängt så det var inte särskilt många där, ca 9 badgäster och 3 badvakter. På vägen hem stannade jag på Gränby och gjorde de sista julklappsinköpen. Köpte även godis på kandyz. 

Idag vaknade jag 8.30. Har tagit hand om tvättberget. Åkte förbi Ikea och köpte handtag till garderob, åkte till ÖoB och Willys och därefter köpte jag sallad på Citysallad. När jag kom hem så har jag tittat på digitalt luciatåg i Luleå, slagit in julklappar och satt fast handtag på Nellys garderobsdörrar. Det var inte lätt att hålla i dörren, handtaget, skruven och skruvdragaren samtidigt....

Andra advent

I måndags var Hanna hemma när jag kom hem, hon hade varit hos ewilyn och lekt. Nelly hade fått skjuts av Dennis till extra fotbollsträning på Studenternas. Jag skjutsade Hanna till innebandy i Johannesbäck kl 18 och hämtade sedan nelly från studenternas. Jag hämtade Hanna Kl 19. Barnen klädde granen och julpyntade. 

I tisdags var barnen hemma när jag kom hem. Nelly hade varit på Gränby med Fröya. Hanna hade lekt med ewilyn. Efter middagen skjutsade jag nelly till innebandy i Johannesbäck Kl 19, var därefter in på Hm och bytte en tröja. Hämtade Nelly 20.30. 

I onsdags jobbade jag bara. 

I torsdags var Nelly, Hanna och Elsa hemma när jag kom hem. Elsa blev upphämtad och Hanna bytte om för att gå till IP på fotbollsträning Kl 18. Efter middagen skjutsade jag nelly till innebandy i lindbacken och hämtade sedan upp Hanna Kl 19. Hämtade nelly 20.30. 

I fredags hade Hanna följt med Isabell hem från skolan och nelly hade åkt hem till Ebba. Jag fick middag hemma hos Susanne. 19.30 åkte jag och hämtade Hanna i skölsta. Sedan åkte vi till lindbacken och lämnade övernattningsväska till nelly. Vi stannade på ica på vägen hem. 

Igår skjutsade jag Hanna och Svea till Gränby 10.30. Jag gick också några ärenden i butiker innan jag åkte till Ifu och hämtade upp nelly som varit på extra innebandyträning i två timmar. Vi hämtade sedan upp Hanna och Svea på vägen hem. Efter lunch kokade vi knäck och jag bakade saffranskaka. Barnen dekorerade pepparkakor och bakade pepparkakor med skumtomtar i. Därefter fikade vi. Jag skjutsade Hanna och Svea hem till Sveas mamma där de skulle sova över. Jag och nelly åkte till Gränby då det var hennes tur att shoppa julklappar. Kom hem strax efter 20. 

Idag hämtade jag Hanna 13.30. Efter lunch skjutsade jag henne till Ifu för extra innebandyträning Kl 15. Jag och nelly hämtade upp Hanna 16.30 och skjutsade henne till crossfit som började 17. Sedan åkte jag och nelly till deras nya hus i skölsta och lämnade deras innebandyväskor. Jag skjutsade hem nelly och hämtade Hanna. Vi tankade och köpte med pizza hem. 

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0