Midsommar

I fredags jobbade Dennis först förmiddagspass och sedan även nattpass. Jag och tjejerna packade väskorna och tog bussen in till stan. Där åt vi lunch på McDonalds och gick sedan till tågstationen. Vi tog tåget till Krylbo och Hanna sov hela vägen i mitt knä. Mamma kom och hämtade oss och vi satt på deras uteplats och åt sillunch samt jordgubbspaj med glass. Barnen lekte ute och vi fyllde lilla poolen. Till middag grillades kött och korv och när barnen gått och lagt sig så slank det ner lite ost, kex och vin.



Igår vaknade jag redan klockan 4 och mådde inte bra. Jag sprang till toaletten många gånger och det fortsatte under hela dagen. Jag hade magknip och mina krafter var helt borta. Mamma jobbade hela dagen. Mats handlade nyponsoppa och kex till mig och fixade mat till barnen. På eftermiddagen kom Mona och Gert och hämtade barnen, så då kunde jag gå och lägga mig igen och sov några timmar. Dennis jobbade natt på larmcentralen.

Idag mår jag mycket bättre! Men är lite öm i kroppen som man blir när man ligger ner hela dagen.

Semester

I måndags vaknade jag ensam då familjen fortfarande var kvar i Hedemora. Jag fortsatte med att sortera pappershögarna i garderoben. Sedan promenerade jag till tågstationen för att möta upp Dennis och barnen. De hade lämnat in bilen för reparation av kylpaketet och tog därför tåget tillbaka. Vi tog bussen hem till oss och grillade kött till middag.

I Hedemora hade Nelly varit på cirkus med sin kusin Klara och där för första gången ridit på en liten liten häst.

I tisdags lämnade jag barnen på förskolan och jobbade 12-20.15. Efter det passet så har jag nu semester i en månad!

I onsdags jobbade Dennis förmiddag på larmcentralen. Jag promenerade in till stan för att göra ärenden och äta lunch. Sedan promenerade jag till Gränby Köpcentrum för att handla lite mat. Därifrån tog jag bussen hem. På eftermiddagen var vi ute och lekte med grannarna i solvädret. På kvällen sprang jag 4,4 km på 30 minuter.

I torsdags fick Dennis sovmorgon. Efter lunch tog vi bussen in till stan. Jag och Nelly gick till mitt jobb för att fira en av kollegorna som fyllt år och åt jordgubbar. Dennis strosade på stan medan Hanna sov i vagnen. De tog sedan bussen hem medan jag gick till tågstationen för att möta Nina och Jennie som kom på besök. Vi gick till restaurang Åkanten och åt middag. Jag beställde tonfisk som serverades med vårrulle, innehållandes nudlar och grönsaker, och vitlökscreme. Till efterrätt tog jag ostar med fruktbröd och marmelad. Vitt vin till varmrätten och rött vin till desserten. Innan de åkte hem hann vi med en cider på restaurang Stationen.



Bilen skulle ha blivit klar på torsdagen. Men verkstaden hade fått fel delar så vi får vänta ett tag till på att få hämta ut den.

iPhone

Jag är nu ägare av en iPhone! Och bloggar för första gången från mobilen!

Dennis har skaffat nytt mobilabonnemang och fick en iPhone på köpet, så jag fick hans gamla iPhone. Och nu vill jag aldrig ha någon annan telefonmodell.

Mammabesök & hörselkontroll

I tisdags var jag ute och sprang på förmiddagen. Som belöning (eller förstöring) åt jag och Dennis på Mariannes kebab till lunch. Dennis jobbade eftermiddag och barnen var ute och lekte. Vår lekpark började renoveras denna dag så det var grävskopor här och förberedde för gungor och klätterställning med rutchkana.

I onsdags fick jag sovmorgon. Jag tog sedan bussen in till stan och mötte min mamma som kommit med tåget. Vi åt asiatisk-/sushibuffé på Fugu och gick i några affärer. Sedan promenerade vi hem till oss och hämtade barnen på förskolan. Medan de lekte så passade jag på att sortera bland mina papper och räkningar. Vi skjutsade mamma till tåget på kvällen. Dennis jobbade eftermiddagspass.

I torsdags jobbade Dennis förmiddag. Jag lämnade Hanna på förskolan och tog sedan bussen in till stan tillsammans med Nelly. Vi bytte buss och åkte vidare mot sjukhuset. Där skulle Nelly på obligatorisk hörselkontroll för fyraåringar. Hon fick lyssna på ljud i hörlurar och samtidigt flytta stavar från en låda till en platta med hål. Kontrollen tog bara några minuter och hon var jätteduktig och lyckades höra ljuden. Sedan var det bara att ta två bussar tillbaka till förskolan för att lämna henne. Jag tog sedan min femte buss för dagen till jobbet och arbetade 10.40-20.15. Sedan sprang jag hem. Tyvärr tog strömmen i telefonen slut så tidsmätningen avbröts efter halva vägen. Dessutom fick jag jätteont på insidan av båda mina smalben...

I fredags jobbade Dennis förmiddag. Jag lämnade barnen och åkte till arbetsförmedlingen där jag hade inbokat möte med min handläggare. Det var dags för ny handlingsplan och jag fick tips på jobb som jag kan söka. Jag har ju sökt ett par jobb varje vecka i ett år nu och ännu inte fått napp så motivationen har sjunkit. Sedan gick jag till biblioteket för att låna böcker som jag kan läsa under semestern medan barnen leker... Därefter var det dags för jobb 11-20.15. Dennis och barnen åkte på eftermiddagen till Hedemora så jag var ensam hemma på kvällen. Lekparken hann dock invigas av dem innan de åkte.

Igår jobbade jag 8-16. Jag tog bussen till Coop för att handla lite och promenerade sedan hem. Jag hade tagit på mig regnjacka och gore-texskor, men det hann precis sluta regna när jag skulle gå. När jag kom hem satte jag mig framför datorn och gick in på ICA's fotosida. Där arbetade jag vidare med Hannas babybok (som jag började med i höstas och sedan inte haft tid med). Det tog tre timmar och nu är den snart klar för beställning. Jag påbörjade även en fotobok med bilder från vår senaste Egyptenresa.

Idag har jag jobbat 10-17. När jag kom hem så åt jag lite mat och sedan sydde jag kläder som varit trasiga, speciellt mina byxor som alltid får små hål mellan benen... Sedan tog jag på mig träningskläderna och sprang 5 km. Det blev samma tid som förra gången, trots att jag endast gick i en minut (mot 4 min förra gången) och sprang lite fortare på slutet... Märkligt, men det går nog inte att lita helt på appen.

Middag & bowling & sommaravslutning

I fredags jobbade jag 7-15. Jag promenerade hem. På kvällen var vi hembjudna till grannarna Helena, Andreas och Emilia. Även grannarna Marie, Stefan, Edvin och Adrian var där. Vi drack bubbel och åt försnacks på deras loungealtan. Sedan serverades varmrätt, vin och efterrätt på deras inglasade altan. Hanna gick upp och tittade på TV på övervåningen vid halv tio och somnade då i soffan. Nelly var vaken tills vi kom hem vid halv tolv.

I lördags jobbade Dennis 7-15. Barnen sov till halv tio. Jag och tjejerna åkte till Gränby och köpte present till förskolepedagogerna. Vi åkte till City Gross och köpte godis. Vi åt lunch på McDonalds och åkte till ICA i Årsta och köpte billigt kött.

På kvällen åkte jag och fem granntjejer till Fyrishovsbowling. Där åt vi först middag och drack vin. Vi hade beställt grilltallrik med god svampsås. Vi bowlade en timme och för mig gick det inte så himla bra. Jag kom trea första omgången, men andra serien kom jag helt sist. Vi promenerade in till stan och satt en stund på Åkantens uteservering där jag drack en drink. När det blev lite kyligare ute så gick vi till Magnussons och där drack jag en Breezer. Kvart i tolv tog vi bussen hem igen.

Under tiden hade Dennis bjudit in granntjejernas män och sambos med barn. De grillade kött, tittade på fotboll och lekte. Hanna hade somnat vid halv tio och Nelly somnade i soffan vid elva.

Även igår sov barnen, och vi föräldrar, till halv tio. Vi gjorde pannkakor till lunch och sedan åkte Dennis och jobbade 15-22. Vi fick besök av Anneli, Sebastian och William. Med dem åt vi jordgubbar och lekte både inne och ute. På kvällen bakade vi chokladbollar och kladdkakemuffins.

Idag har jag jobbat 8-14. Dennis var till verkstaden för att kolla upp vår bil, då AC'n inte fungerat. Och det var ju ingen rolig historia. Det verkar som att kylpaketet är spräckt och kommer att kosta MÅNGA tusenlappar att laga...

När jag kom hem från jobbet så gick vi till förskolan för att vara med på sommaravslutningen. Då vädret inte var så stabilt så firades det inomhus. Barnen sjöng sånger och sedan fikades det med medhavd matsäck. Under tiden började det att regna ute.

Nationaldag & tivoli

I måndags jobbade jag 8-15. Dennis jobbade eftermiddag på larmcentralen. När jag hade hämtat barnen så lekte Nelly med Emila ute en stund. Vi gick sedan till bokbussen och därefter hemåt för kvällsbad.

I tisdags jobbade jag 8-14. Dennis jobbade förmiddag på larmcentralen. Jag promenerade hem från jobbet och hämtade barnen. Dennis kom lite senare då han körde ett träningspass först. Jag och Nelly åkte sedan hem till en arbetskollega till mig som tog studenten. Hennes föräldrar är mina chefer och vi blev bjudna på mat och dryck. Under tiden åkte Dennis och Hanna till båten och snickrade lite.

Igår fick Dennis sovmorgon, det var egentligen min tur men jag bytte bort den så att jag får sova på söndag istället. Efter lunch hade vi tänkt åka in till stan för nationaldagsfirande, men vädret var inte det bästa. Istället åkte vi på ärenden till Jula och Bauhaus. Där träffade vi på Andreas, Anita och Melker och blev inbjudna på grillmiddag hos dem i Vreta. Innan vi åkte dit hann vi med en glass i Bolandcity och handla med oss lite mat från Citygross. Vi var hemma igen vid halv tio.

Idag har Dennis jobbat förmiddag på larmcentralen. Jag gjorde ärenden på Biltema där jag köpte brevkorgar, så att mina pappershögar kan sorteras. Jag åkte till Bauhaus för att byta en av solcellslamporna vi köpte, då en beståndsdel saknades. Jag tankade bilen och åkte till Gränby för att handla mat. På eftermiddagen åkte hela famljen till Studenternas IP där det var tivoli på besök. Barnen åkte flera karuseller, köpte sockervadd, klubba, munkar, mjukisdjur. Att bränna en femhundralapp gick väldigt fort... Klockan blev mycket så vi åkte till Java för att äta mongolisk buffé. På kvällen hann jag med en löptur, 5 km på 37 minuter. Temperaturen var helt lagom, och det gjorde inget att sommarregnet strilade lätt ner.

Kryssning & regn

Oj, har det gått en hel vecka sedan jag skrev sist? Får se om jag kommer ihåg vad som hänt den senaste tiden...

I måndags jobbade Dennis dagpass. Jag åkte iväg och storhandlade och sedan jobbade jag på butikskontoret en stund innan jag hämtade tjejerna.

I tisdags fick Dennis sovmorgon då han skulle jobba natt. Jag och tjejerna åkte till nyöppnade Leos Lekland och träffade Anneli, Sebastian och William. Det fanns massor av klätterställningar, studsmattor och olika rutshkanor. På eftermiddagen var vi tjejer en stund hemma hos Helena och Emilia. Dennis hade först utbildning på eftermiddagen och sedan sista passet på ambulansen innan "semestern" (han kommer istället att jobba på larmcentralen vissa dagar under juni). 

I onsdags jobbade jag 8-16. Dennis hämtade barnen när han vaknat och på kvällen gjorde vi tacos som vi bjöd Olle, Emilia och Julia på. De kom för att fira Hannas födelsedag och fick även rabarberpaj och kladdkakemuffins. När barnen lagt sig så tog jag på mig löpardojorna och sprang ut en sväng, närmare bestämt 4,6 km på 37 minuter. Jag är INTE bra på att springa. Försöker ta det i intervaller, promenerar en minut och joggar i fyra minuter osv. 

I torsdags jobbade jag 8-15 och promenerade sedan hem. Dennis jobbade kväll på larmcentralen. När jag hämtat barnen så åkte vi hem till Petra, Johan, William och Inez. Vi blev bjudna på mat och fika och firade William som fyllt nio år. 

I fredags fick jag sovmorgon. Efter lunch åkte hela familjen till Kapellskär och tog en dagskryssning över till Åland. Vi lekte, dansade, åt buffé och köpte godis. Kl 21 var vi hemma igen. 

Igår jobbade jag 8-16. Dennis och barnen hämtade upp mig på jobbet och vi släppte av Dennis på stan då han hade sommarfest med sina kolleger. Vi spenderade eftermiddagen och kvällen inomhus med spel, film och popcorn då det bara regnade och regnade ute. 

Idag åkte vi till IKEA och åt lunch och Nelly fick köpa en liten matta som hon spanat in förra gången hon var där. På eftermiddagen kom Emilia hit och lekte. Vi andra bara slappade, men tog sedan ett ryck och torkade ur några kladdiga hyllor i kylskåpsdörren. Det hade läckt kolasås där för ett tag sedan. Efter middagen var jag ute och sprang igen och hann denna gång 4,9 km på 37 minuter. Nu har Denns åkt iväg till båten för att träffa Bosse och snickra lite.  

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0