Semester!

11 dagar semester har jag framför mig!

Båtköp

I måndags cyklade jag till jobbet för att arbeta 8-18. Efter jobbet gick jag en sväng på stan för att kolla på skor till bröllopet. Jag hittade inga utan får nöja mig med de jag har. Jag har ett par svarta finskor som jag köpte i Thailand för åtta år sedan, men de är inte de allra skönaste... Skavsårsplåster ska packas. Jag köpte däremot lösnaglar som jag ska försöka få på mig i helgen.

I tisdags fick jag sova ut. När jag klivit upp hann jag med att laga några klädesplagg som det var hål i innan jag cyklade till Brantingskonditoriet för att äta lunch med Louise och lilla Maja. Jag cyklade vidare in till stan för att ha mitt första riktiga möte med min jobbcoach. Jag är anmäld till ett tremånadersprogram med en jobbcoach där det ingår obligatoriska individuella möten och frivilliga seminarier. Jag berättade att jag ville ha hjälp med att få mer arbetslivserfarenhet inom ekonomi och hon tipsade om företag med ekonomikontor där jag kan söka praktikplats. Hon gav råd om hur jag ska gå tillväga när jag söker jobb och praktik.

Kl 16 var det dags att arbeta igen. När jag slutade kl 20 cyklade jag förbi thairestaurangen för att hämta mat till mig och Dennis. Efter maten lämnade jag in paket som ska skickas till Ellos. Jag skickade även tillbaka den rosa klänningen som jag var osäker på.

Dennis och barnen kom tillbaka till Uppsala på tisdagseftermiddagen. Då hade de med sig en båt som Dennis och hans kompis köpt i Söderhamn dagen innan. Båten är av modellen Gullringen Kabin, ca 6 meter lång och 2,10 m bred. Bilder kommer vid ett senare tillfälle. Deras gamla styrpulpet ska nu säljas. En båttur hann de med samtidigt som de sjösatte den i Ekoln.

Idag lämnade jag Nelly på förskolan och cyklade sedan till jobbet. Jag arbetade 11-20. Dennis och Hanna tog en båttur med Bosse, Love och Ella. Sedan blev det ytterligare en båttur på eftermiddagen när även Nelly var med.

Parkering vid Arlanda är bokad och nu ska det packas inför helgens resa.

Trevlig midsommar!

I fredags hade jag ett kort arbetspass, 10-14. När jag kom hem så packade vi in familj och väskor i bilen och åkte mot Krylbo. Där väntade sill och potatis hos min mamma. Senare på kvällen grillades ribs och lammkorv och åt tillsammans med sommarsallad, rödbetor och fetaost.

Igår fick Dennis äntligen sovmorgon. När han vaknat så gick jag och la mig tillsammans med Hanna och sov i två timmar. Efter lunch reste vi vidare till Hedemora för att äta middag hos Mona och Gert tillsammans med Jimmie, Karin, Joel och Klara. Det serverades lax, potatis, romsås och gubbröra. Efter maten blev det tävlingar och tipspromenad. Jag hann tyvärr inte vara med på dessa då mitt tåg tillbaka till Uppsala avgick 20.25. Som tur var så hade de hunnit fixa signalfelet i Avesta-Krylbo så jag slapp åka buss. Kl 22 var jag hemma i ett regnigt Uppsala.

Idag åkte jag till jobbet för att arbeta 10-16. Jag promenerade hem och passade på att städa lite. Jag tog sedan en cykeltur till Coop för att hämta ut paket. Innehållet kan inte avslöjas, men det ska med till Luleå på fredag... Vädret var fantastiskt härligt, jag hade nog kunnat cykla hur långt som helst, men tvätten väntade hemma på mig. Det är väldigt skönt att vara barnfri en stund, även om jag längtar mycket efter dem.

Jobb, jobb

Igår cyklade jag till jobbet och arbetade 8-17. Nelly var ledig från förskolan för ett inbokat läkarbesök. Hennes svamp, eller vad det nu är, i underlivet som aldrig blir bra skulle kollas upp av barnspecialister. Sköra slemhinnor trodde dem och vi fick recept på en annan salva vi nu ska prova. Sedan åt de lunch på Burger King och lekte i stadsparken.

Idag cyklade jag i regnet till jobbet och arbetade 8-17. Nelly har varit på förskolan och sedan gjorde de ett shoppingbesök på IKEA.

Imorgon ska jag arbeta sjunde dagen i rad. På lördag är butiken stängd, men sedan jobbar jag ytterligare fyra dagar innan jag får en liten semesterperiod.

Jobb

I söndags tog jag bussen till jobbet och jobbade 10-17. Dennis och tjejerna besökte Pelle Svanslös hus för att leka och fika.

Igår tog jag bussen till jobbet för att jobba 10.30-19.30. Jag promenerade sedan hem. Nelly var på förskolan och på eftermiddagen åkte Dennis och tjejerna in till stan en sväng. De besökte mig på jobbet och tog sedan en fika.

Idag cyklade jag till jobbet och jobbade 8-17. Idag var första dagen som jag sommarvikarierade själv på kontoret och det känns som om jag klarade mig bra. Vi får väl se vad chefen säger när hon kommer tillbaka nästa vecka... Nelly har varit hemma hos Emilia och lekt. På kvällen var vi på lägenhetsvisning. Det är en fyrrummare på markplan som ligger endast två hus härifrån, på samma gård där vi nu bor. Hmm, får se hur långt budgivningen går...

Jag fick förra veckan varor från Ellos som jag just nu funderar över. Jag har bestämt att jag ska behålla dessa plagg:

Svartvitrandig blus. Jag har en likadan blåvitrandig, men denna gång var den nedsatt från 250 till 99 kr.
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Skjortor-blusar-Skjortor/FreshSpirit/_/N-f4eZ1z13zt2?Nr=281177

Vit jacka som reades från 350 till 175 kr.
http://www.ellos.se/dv/1-Ytterplagg-Jackor/e-basics/_/N-f4vZ1z141mi?Nr=247093

Rosa klänning som jag fick 25% rabatt på.
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Klanningar-tunikor-Klanningar/jsfn/_/N-f4bZ1z141ho?Nr=283796


Denna ljungrosa klänning har jag inte bestämt mig för ännu. Den är egentilgen för dyr; 800 kr minus 300 kr rabatt. Jag har ju redan köpt en dyr klänning till bröllopet, men det kan ju vara bra att ha en till för framtida tillställningar...
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Klanningar-tunikor-Klanningar/Esprit-EspritCollection/_/N-f4bZh3j?Nr=319173


Denna dimrosa klänning var för trång över bysten och skickas tillbaka:
http://www.ellos.se/dv/1-Overdelar-Klanningar-tunikor-Klanningar/SaraKelly/_/N-f4bZ1z140tj?Nr=280893


Dagskryssning

Igår cyklade jag iväg till jobbet kl 7 för att göra mitt sista träningspass på kontoret. Nästa vecka ska jag kunna göra sysslorna själv. Efter tre timmar cyklade jag hem till familjen som vaknat och ätit frukost.

Kl 12 satte vi oss i bilen för att åka mot Kapellskär. Vi stannade till i Norrtälje och intog lätt lunch (endast nuggetsbitar) på McDonald's. Sedan fortsatte vi mot Viking Line-färjan Rosella. Den avgick kl 15 och vi började med en liten lekstund i bollhavet. Vi åt buffé, lekte, dansade och köpte godis/vin/öl. Kl 19.30 var vi tillbaka i hamnen för att köra hemåt mot Uppsala.

Idag har jag jobbar 8-15, cyklade fram och tillbaka. Barnen har varit hemma och lekt hela dagen. Vi grillade kyckling och halloumi som vi åt med färskpotatis och sallad.


Frukostflingor framför TV'n




Hanna som var livrädd för bollhavet för två månader sedan, var inte det nu längre...











Ola

Nelly: Jag kan ola.
Jag: Vad sa du?
Nelly: Jag olar.
Jag: Vaa?!
Nelly: Ole, dole, doff, kinke, lane, koff...

Sommarfest

I tisdags jobbade jag 8-17. Efter jobbet gick jag hem till Olle, Camilla, Emilia och Julia. Där mötte jag upp resten av min familj och vi blev bjudna på spagetti med italiensk köttfärssås och kladdkaka.

Igår åkte jag in till stan för att gå på ett obligatoriskt informationsmöte för nyinsksivna hos Arbetsförmedlingen. När jag kom hem hade Dennis gjort lunch och även Bosse och hans Love kom hit för att äta. Kl 15 var det dags att gå till förskolan för att vara med på sommarfest. Barnen sjöng sånger och därefter fikade vi medhavd matsäck, dock inomhus på grund av lite regn.

På kvällen tog Dennis tåget till Hedemora. Han skulle dit för att idag gå på sin mammas kusins begravning. Vi tjejer stannade kvar hemma. Medan Nelly var på förskolan så tog jag och Hanna en liten sovstund på förmiddagen och därefter en mathandling. När vi hämtat Nelly åkte vi till IKEA för att äta glass och köpa tallrikar. Förra månaden köpte jag bruna tallrikar, idag blev det även limegröna tallrikar, lila djupa tallrikar, blågråa skålar och lila glas. Dennis kom hem på kvällen och vi grillade kött, korv, sparris och ananas.

Hanna har fått sin sjunde tand. Hon klättrar nu helt själv uppför ruschkanan och åker ner. I natt vaknade hon ett par gånger, men det behövdes ingen välling för att söva om henne. Nu har jag tagit bort bygeln på hennes matstol, får väl se om hon lyckas sitta kvar utan att ramla ner...


Sommarfest på förskolan






Övriga bilder





Loppis

Igår fick jag sovmorgon. Efter frukost åkte jag och Nelly iväg till Fyris Park för att stå på Loppis. Jag hade tagit med saker som jag rensat ur förrådet. Första timmen gick bra och jag sålde bland annat 10 tallrikar, 7 assietter, 2 tavlor, vas, skål, wokpanna, snapsglas, nallebjörn, sparbössa, ljusstakar, väska, karaffer och skärbräda. Det mesta tog jag 10 eller 20 kronor för. Sedan kom en liten regnskur och det blev glesare med folk. Efter tre timmar åkte vi hem. Då hade vi fått in 275 kr minus 100 kr för platshyra. Så lite plus i kassan blev det i alla fall. Av de fyra banankartonger vi hade med oss så fick vi två med hem igen. Dessa får nog skänkas bort istället till second hand.

När jag kom hem följde jag med Nelly hem till Emilia. Där blev jag bjuden på ett glas rosévin av Helena på hennes loungesoffa. Dennis åkte in till stan för att gå på konsert med en arbetskollega. Thin Lizzy spelade på Katalin. Vi tjejer gick hem till Marie och Stefan och åt chicken nuggets och pommes tillsammans med dem.

Idag fick Dennis sovmorgon. Sedan cyklade jag till jobbet för att träna på kontorsarbete i tre timmar. Jag cyklade hem och åt mellis med familjen. Därefter cyklade jag in till stan igen för att äta middag med Petra. Det blev nudlar och scampi på Koh Pangan. Jag cyklade hem och möttes av två söta, glassätande tjejer.


Hund

Jag har glömt att berätta att barnens farmor och farfar har fått ett tillskott i familjen. En hund har fått flytta in hos dem i Hedemora. Det är en Irish softcoated wheaten terrier. Vi träffade henne förra helgen och jag hörde inte ett endaste ljud från henne. Hon är så lugn och tyst och verkar mycket trygg. Hanna var rädd de första dagarna, men sista dagen vågade hon sig fram själv för att klappa och blev då mycket stolt.

Hanna har nu börjat härma djur. Hon kan låta som hund, katt, häst och kossa. Eller försöker i alla fall, det kanske inte låter helt likt... Dessutom kan hon klättra. Idag höll hon nästan på att klättra över vårt staket vi har på altan...

De senaste veckorna har hon ätit mindre på nätterna. Jag har börjat göra mindre innehåll i flaskorna så hon får bara en halv portion välling på natten. Oftast äter hon en gång på natten, men ibland blir det inte förrän framemot kl 6 på morgonen. Efter måltiden kan hon sova en timme till. Häromnatten vaknade hon till vid 23 och fick lägga sig bredvid mig och somnade om. Sedan sov hon till 6.30 utan att vakna! Jag fick sova 7 timmar i sträck!

Sommarbarn

I torsdags fick jag sovmorgon. Medan jag åkte och handlade tillsammans med Hanna så gjorde Dennis lunch. Sedan var det dags att ta bussen till jobbet. Jag jobbade 13-20.15 och promenerade sedan hem.

Igår klev jag upp tidigt för att vara på jobbet kl 7. Efter tre timmar var jag klar med kontorsträning och kunde åka hem till familjen igen. Vi åkte alla till IKEA och åt lunch tillsammans med Louise och hennes Emma och Maja. Dennis åkte sedan ut till sjön för att lägga i båten. Vi tjejer åkte vidare hem till Anneli och hennes Sebastian och William för att leka i deras lekpark.

När vi alla var samlade hemma igen så grillade vi kött, majs och ananas. Grannen Björn och hans son Melvin kom över och åt tillsammans med oss. Sedan droppade det in grannar hela kvällen. Till slut var vi 10 vuxna på vår altan som drack vin, öl, likör och whiskey. En massa barn sprang runt och lekte utanför hela kvällen. Nelly och Emilia skjutsade varandra på trehjulingen och när vattenspridaren sattes igång så blev alla barn blöta och förtjusta. Hanna somnade gott i spjälsängen kl 20.30, men Nelly kom inte i säng förrän kl 23.15. Temperauren var hög och kvällen var helt underbar!

Idag fick Dennis sovmorgon. Jag cyklade iväg för att jobba 12-18.15. Det är egentligen min lediga helg, men jag var ledig förra helgen istället.










Dyr shopping

Igår fick Dennis en liten sovmorgon innan jag åkte in till stan för ett möte hos en jobbcoach. Det var ett informationsmöte hos ett omställningsföretag och jag tyckte att deras program verkade bra så jag ska kontakta arbetsförmedlingen för en intresseanmälan. Dennis och Hanna kom sedan in till stan för att äta lunch med mig på Fugu.

Vi gick till butiken Esprit för att titta på en klänning som jag förälskat mig i. Problemet var att den var lite för dyr, 800 kr. Men jag kunde inte sluta tänka på den, så det slutade med att jag köpte den..! jag har även beställt tre klänningar från Ellos som kommer inom en vecka så vi får se vilken av dessa fyra jag väljer att ha på min brors bröllop.

På eftermiddagen spolade vi i vatten i lilla barnpoolen och bara slappade i värmen. Men sex maskiner tvätt hann vi med att köra också.

I morse cyklade jag till jobbet och arbetade kl 8-17. När jag cyklade hem åkte jag förbi Ahaan Thai och hämtade mat. Dennis och Hanna har varit hos Peder och hans lilla Tyra. Nelly har lekt med Klara.

Nationaldagen

I lördags kunde jag i alla fall sova till kl 9. Jag gick upp och städade lite innan det var dags att bege sig till tåget. När jag var framme i Hedemora så hämtades jag upp av Gert och Nelly. Efter lunch gick vi hem till Tord och Agneta. Där hade Ida sin 25-årsfest och vi blev bjudna på tacopaj och smörgåstårta.

På söndagen fick Dennis sovmorgon, han hade inte sovit många timmar då han sovit med Hanna... På förmiddagen lekte Nelly med Klara, de badade i lilla barnpoolen. Jag och Hanna slumrade till en stund på dagen. På eftermiddagen gick vi till Gammelgården och fikade innan det på kvällen var dags att ta bilen tillbaka till Uppsala.

I morse fick jag ligga kvar i sängen ett tag. När jag kom upp åkte Dennis och barnen iväg till Långhundra på medeltida marknad. Jag cyklade till jobbet för att jobba 12-18.15. När jag kom hem hade gårdsgrillningen precis startat. Vi var sex familjer som dukat upp långbord och åt och drack tillsammans. Inte förrän vid halv nio fick vi in barnen till sängen.

Hanna hade under torsdagen och fredagen haft feber och varit mycket gnällig och ledsen. Det har kommit många tänder på sistone och det är fler på gång. På lördagen verkade hon må lite bättre, men hade fortfarande svårt att äta och dricka. Hon skrek så fort hon kom åt något med munnen, inte ens välling gick i. Idag var hon gladare igen.

Möhippa

I torsdags kväll kunde jag gå och lägga mig utan barn hemma. Men inte kunde jag somna inte... Dessutom vaknar jag halv sju och kan inte somna om. Typiskt! Kl 8 var det i alla fall dags att stiga upp. Jag tog bussen till station där jag hoppade på tåget till Stockholm. På tåget satt redan Malin och Marie. Tillsammans med dem gick vi till NK för att kidnappa Ulrika som var ute på ärenden med sin famlij. Ulrika blev väldigt överraskad av att se oss och vi berättade att denna dag skulle hon umgås med oss tjejer (lilla Ludvig fick också vara med).

Vi tåg spårvagnen mot Gröna Lund. Innan vi gick in på nöjesfältet hade vi picknick. Vi åt baguetter med röror och drack cider och kolsyrat vatten. Inne på grönan utövade vi en femkamp. Bland annat öste vi bollar i papperskorgar, bankade med klubbor och skjöt med vattenpistol. Vi tog en liten rast med öl och vin på tyrolerparkens uteservering. Vi hade också tänkt att åka några karuseller, men då det var 45 minuter kö till varenda åkattraktion så hoppade vi över det. Eftersom solen strålade så tog vi istället en lång promenad in till city.

Vi hamnade då vid femtiden på Ulrikas favoritrestaurang som heter Grill. Det var ett mycket häftigt ställe med otroligt god mat. Jag beställde tonfisk som man själv får grilla på en stekplatta. Efter middagen var möhippan slut och vi begav oss åter till tåget.

Jag hoppade av tåget i Uppsala och gick direkt till restaurang Lingon. Där hade mitt jobb bokat in middag. Jag var inte direkt hungrig men hade ändå bestället en lyxig skaldjurssallad. Till det blev det ett glas vitt vin. Klockan var halv tolv när jag var hemma igen för att försöka få lite sömn.

Årets klant!

I onsdags åkte jag till jobbet två timmar tidigare för att lära mig mer om månadsavslut i kassaredovisningen. Jag jobbade mitt pass 10.30-19.30 och promenerade sedan hem.

I torsdags fick Dennis sovmorgon medan jag och tjejerna åkte till IKEA för att äta frukost. Sedan packades tjejerna och väskorna in i bilen för att åka till Hedemora med Dennis. Jag pussade och kramade på dem och vinkade hejdå. Jag gick in och satte mig i soffan och efter ett par minuter kom jag på: Min mobil ligger på biltaket!!!

Jag ringde till Dennis och bad honom stanna omedelbart, men den låg inte kvar där jag lagt den. Han vände tillbaka för att leta, medan jag hoppade på cykeln. När jag mötte honom hade han hittat telefonen, men frontglaset var helt krossat...! När jag satte på den kom det bara ljud, men ingen bild. Det är bara till att köpa ny mobil... Tur att SIM-kortet satt kvar i alla fall så den informationen finns kvar. Jag har nu tagit fram min gamla mobil som helt plötsligt känns väldigt omodern, trots att det bara gått drygt tre månader sedan jag köpte ny. Jag frågar mig nu hur jag kunde vara så klantig att lägga telefonen på biltaket, när jag egentligen vet att man så gott som alltid glömmer bort det...

Efter den händelsen tog min energi slut. Jag sparkade i alla fall ut mig på en promenad in till stan, där jag provade klänningar och hyrde en film och köpte chips med dip. Jag tog bussen hem och tittade på Streetdance, som är en dansfilm. Jag gillar dansfilmer, speciellt slutet då dansfinalen kommer.

Nu måste jag iväg till tåget. Jag skriver snart mer om fredagens hemliga äventyr...

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0