Jämförelse

Tre dagar innan jag skulle fylla 3 år var jag 98 cm och vägde 14,5 kg.
Nelly var 98 cm och vägde 13,3 kg.
Hanna är 97 cm och väger 13,4 kg.
 
Den dagen jag fyllde 5 år var jag 113 cm och vägde 19,0 kg.
Nelly är 113 cm och väger 16,8 kg.

Borrning och sågning och skruvande

I tisdags lämnade jag barnen kl 9. Jag åkte hem och försökte göra hål i mitt nya skåp så att jag får in sladdarna till eluttagen. Jag har fått en borr av Gert med hålsåg på. Jag borrade/sågade två hål i skåpsryggen så att eluttagen syntes. Sedan skulle jag borra neråt så att sladdarna kan gå under skåpen (de står på ben). Men skivan var för tjock och min borr var för svag! Det tog stopp efter halva vägen och borren rörde sig inte... Jag var tvungen att skicka ett sms till Dennis och fråga om han kunde åka förbi och försöka med en starkare borr. Jag jobbade 12-20.15 och när jag kom hem var hålet fixat!
 
I onsdags jobbade jag 8-16 och hämtade sedan barnen. Vi åkte hem och åt mat som jag lagat dagen innan.
 
Igår kom min mamma och hälsade på. Jag började skruva ihop min säng; Brimnes från IKEA med förvaringslådor 180 cm bred. Jag hann skruva en timme innan mamma kom och hjälpte mig. Efter ytterligare en timme var vi klara med stommen. Vi åkte och åt kycklingtoast på Brantingskonditoriet. Vi åkte förbi IKEA, Jysk, Chilli och City Gross. På eftermiddagen lekte mamma och barnen i lekparken medan jag skruvade lådorna till sängen. Därefter kunde vi äntligen lägga i barnens kläder i lådorna och få bort resväskorna från golvet.
 
I morse lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. Jag gick en sväng på stan och åkte sedan hem för att borra/såga hål i min tv-bänk för alla sladdar till digitalbox, DVD, ,tv-spel och modem. Jag packade upp alla de kartonger som fanns kvar och tvättade samtidigt i tvättstugan. Nu är det gardinstänger och gardiner som ska upp, sedan är det bara småfix kvar. Nytt golv väntar jag med till ett senare tillfälle. Bilder på lägenheten kommer snart!

BVC

I måndags var både jag och barnen lediga. Vi tog bussen till City Gross och handlade lite. På vägen hem hoppade vi av hos Dennis för att hämta Nellys cykel. Busschauffören var snäll och lät oss ta med den på bussen hem trots att man egentligen inte får det.

På eftermiddagen var det dags för BVC. Femårskontroll för Nelly med spruta. Hon blev lite ledsen men det gick över. Treårskontroll för Hanna, hon fick titta på bilder och svara på frågor. Detta klarade hon galant.

Hanna var 97 cm lång och vägde 13,4 kg. När Nelly var på treårskontroll var hon 98 cm lång och vägde 13,3 kg :) (men Hanna har ju 24 dagar kvar till 3 år). Nu är Nelly 113 cm och väger 16,8 kg.

Sedan åkte vi hem till Louise, Emma och Maja. Vi blev bjudna på mat och glass.

På kvällen var jag på informationsmöte med bostadsrättsföreningens ordförande och kassör. Barnen var också med och fick rita, men de hade lite svårt att vara tysta.

Jobbhelg

I torsdags lämnade jag barnen kl 9 (cyklade i regnet) och jobbade 10.30-18.30. Därefter åkte jag till förskolan för att gå på föräldramöte.

I fredags jobbade jag 7-14. Jag hämtade barnen och fick låna Dennis bil för att skjutsa dem till Hedemora. Jag blev bjuden på middag och åkte sedan tillbaka till Uppsala.

I lördags jobbade jag 8-16. När jag kom hem var det så underbart väder så jag tog en promenad på 50 min. Sedan ägnade jag kvällen till att packa upp lite grejer som jag ställde i mina nya skåp; böcker och finglas.

I söndags jobbade jag 10-17. När jag kom hem så kom Mona hem till mig med barnen.

Bio igen

I söndags åkte jag och tjejerna in till stan och gick på bio. Vi såg Pino räknar, 27 min lång. Vi handlade lite på Hemköp innan vi åkte hem igen. Vi lekte en stund ute i lekparken och sedan skruvade vi ihop de två kvarvarande skåpen som jag köpt.

I måndags lämnade jag barnen på förskolan. Jag fick låna bilen av Dennis och handlade på Coop och City Gross. Sedan åkte jag till arbetsförmedlingen för att visa vilka jobb jag sökt. Därefter träffade jag min jobbcoach, som jag tycker är superbra och som ger mig motivation och massa tips. Jag hämtade barnen och vi cyklade hem i duggregnet.

Igår höll jag på hemma i köket och satte in extra hyllplan i köksskåpen och besticklådor. Jag skruvade fast alla dörrar till förvaringsskåpen (tre vitrindörrar och tre vanliga dörrar) och till tv-bänken (två vitrindörrar). På eftermiddagen var vi till en annan lekpark i närheten och lekte en stund.

Idag lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. Sedan hämta barnen och cykla hem och pyssla med kvällsbestyr.

Bio

I fredags jobbade jag 7-14. Jag hann hem för att duscha och fixa mig innan jag tog bussen in till stan för att möta Anneli. Vi gick på bio och såg danska filmen Jakten med Mads Mikkelsen. Ett drama om en manlig förskollärare som blir oskyldigt anklagad för övergrepp på barn. Efteråt gick vi till Terassen och drack två drinkar (pina colada och strawberry daquiri) innan jag åkte hem igen.

I lördags kom mamma och Mats och hälsade på. Vi fixade lite i lägenheten; satte upp kökslampan och skruvade ihop tv-bänken och två av förvaringsskåpen. Vi åkte till IKEA och shoppade lite gardinstänger, rullgardiner och extra hyllplan till köksskåp. Sedan fortsatte vi med skruvandet ett tag till; rullgardinerna kom upp och ett högskåp till badrummet byggdes ihop. På kvällen kom barnen hem till mig efter att ha varit i Hedemora och firat Monas födelsedag.

Komma i ordning

I måndags var jag hemma med Hanna som fortfarande varit febrig under helgen (men nu var feberfri). Hon och jag åkte till Chilli för att hämta monteringsanvisning till soffan. Vi åkte förbi IKEA och åt lunch och tittade på golv. Vi hann in till Coop för att köpa lite mat. På kvällen lagade vi middag hemma hos Dennis. Därefter åkte vi hem till mig och skruvade ihop soffan. Nu var det dags att sova första natten i lägenheten för mig och tjejerna.
 
I tisdags lämnade jag barnen kl 7. Det tar nu ca 12 minuter att gå till förskolan istället för 2 minuter. Jag jobbade 8-14. När jag hämtat barnen tog vi bussen till Lekplaneten för att de skulle få välja varsin leksak då de samlat belöningsmärken. Nelly valde en liten våningssäng till smådockor och Hanna valde en skottkärra med hink och spade. När Hanna fick veta att hon skulle sova ytterligare en natt till hos mig blev hon förvånad :"Vaa! Ska jag sova här igeeeen!"
 
I onsdags lämnade jag barnen kl 9 på förskolan. Denna dag var det Dennis tur att ha barnen. Jag gick hem och började packa upp saker. Plockade in allt i köksskåpen, plockade in mina kläder i garderoben och bar ut massa kartonger och säckar till förrådet med saker som inte används. Bokade tid i tvättstugan och slängde skräp i soprummet. Kopplade in TV till Comhem och datorn till Bredbandsbolaget. Jag hämtade lite grejer och mat hos Dennis och blev då bjuden på middag där innan de skjutsade hem mig.
 
Igår jobbade jag 8-16. Jag och Petra hade bokat in ett biobesök, men hennes dotter blev magsjuk så det blev inställt. Jag lämnade tillbaka biobiljetterna efter jobbet och åkte sedan hem för att sitta i soffan och titta på TV.

Flytt

I söndags var det dags för den stora flyttdagen. Vi skjutsade barnen till Olle och Camilla, sedan åkte vi till Shell och hyrde stor täckt släpvagn. Vi började på IKEA för att köpa resårbottnar, skåp, skåpdörrar, tv-bänk och badrumsskåp. Dennis två kompisar kom dit för att hjälpa oss under dagen. Därefter vidare till Chilli för att hämta min beställda bäddsoffa. In med alla möbler i lägenheten innan det var dags att hämta alla kartonger. Jag hade packat i ca 50 banankartonger, 7 stora sopsäckar och några papperskassar... Innan vi lämnade det lasset åt vi lunch på XL. Medan killarna bar in grejerna var jag i förrådet och pusslade ihop golvplattorna jag köpt för att täcka asfalten. Kl 15 var vi klara med allt flyttande.
 
Då åkte vi till återvinningscentralen för att lämna en del skräp och till Bauhaus för att köpa ny gasolgrill till Dennis. Vi försökte oss på att skruva ihop min soffa, men det saknades monteringsanvisning... Även om man förstår på ett ungefär var ben och hakar ska sitta så vill man ju inte skruva fel... Vi blev bjudna på middag hos Olle, Camilla, Emilia och Julia när vi hämtade tjejerna.

Golv

I torsdags jobbade jag 8-16. Dennis var hemma med barnen. Idag skulle en golvfirma slipa mitt vardagsrumsgolv. Men de ringde och sa att det inte skulle gå. Parketten är i för dåligt skick, för gammalt och slitet. Så jag får väl se om jag kan lägga nytt golv vid ett senare tillfälle istället. Frågan är om man måste ta bort det gamla först eller om man kan lägga det nya ovanpå? På kvällen tog jag en promenad med Helena.

I fredags jobbade jag 7-16. Dennis var hemma med barnen. Nelly mådde mycket bättre, Hanna hade fortfarande feber. På kvällen åkte Dennis till en kompis.

Igår jobbade jag 8-16. Jag blev upphämtade efter jobbet och vi åkte till Jula och köpte golvplattor till mitt förråd (just nu är det bara asfalt därinne). Dennis köpte nya altanmöbler till sig på Jysk.

Nyckel

I tisdags jobbade Dennis dag. Nelly hade feber och fick vara hemma med mig. Hon och jag tog bussen in till stan för att träffa mäklaren och säljaren. Detta var tillträdesdagen och vi fick alla nycklar som hör till lägenheten. På eftermiddagen hämtade vi Hanna på förskolan och på kvällen åkte vi alla och tittade på min nya lägenhet.

I onsdags jobbade jag 8-16. Dennis var hemma med Nelly och fick även hämta Hanna som också fått feber.

Glad påsk

I lördags kom Dennis hem efter nattpass och sov. Jag och tjejerna åkte till IKEA och strosade i två timmar innan vi åkte hem för lunch. På eftermiddagen var vi utanför en stund och sedan sorterade vi leksaker som ska packas för flytt. Dennis åkte till jobbet för ytterligare ett nattpass.

Igår sov Dennis till kl 13. Under tiden åkte jag och tjejerna till Jysk och köpte en bäddmadrass som heter T35 gold dreamzone, det var 30 procent rabatt just nu. Sedan hann vi leka en stund på Pelle Svanslös hus innan vi väckte Dennis. Efter lunch åkte vi till Hedemora för påskmiddag med Dennis familj och släkt.

Idag fick jag sovmorgon. Nelly som varit uppe länge sov till kl 12... Men det kanske inte var så konstigt när hon vaknade med feber... Vi åkte hem till min mamma för påsklunch och fika. På kvällen åkte vi tillbaka till Uppsala igen.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0