Brännboll, bio och brand

I måndags promenerade jag till och från jobbet. 


I tisdags hämtade jag barnen. Vi köpte plocksallad och fika och gick till Årstaparken. Där träffades Nellys klass kl 17.30 och spelade brännboll. 

I onsdags jobbade jag och hämtade barnen. 

I torsdags hämtade Dennis barnen kl 11. Jag cyklade till stationen och tog tåget till Stockholm. Marie mötte mig och vi gick till Café Milano. Jag åt pasta med högrev och parmaskinka. Vi gick förbi Kungsträdgården och köpte en glass. Sedan gick vi till biograf Grand och såg Vad döljer du för mig? Jag tog tåget hem 17.45. När jag kom hem åkte jag till Coop och handlade mat. 

I fredags slutade jag kl 14 (istället för att sluta tidigare i onsdags före röd dag). Barnen kom kl 15. Jag fick födelsedagspresenter; en sil och en knivslip. Vi spelade spel och gjorde tacos. 

Igår åkte vi till Gränby så att Hanna skulle få handla på hm för sitt presentkort. Hon köpte en långklänning för kortet, en långklänning för egna pengar och jag betalade en byxdress. Nelly köpte en byxdress för egna pengar och jag betalde en shortsdress. Vi gick till leksaksaffären och köpte presenter. Efter lunch kom Hannas kompis Svea. Nelly frågade nya grannen Maja om hon ville komma och leka. När Svea gått hem vid kl 17 så kom även Majas lillasyster Thea hit. De lekte med vattenpistoler och vattenballonger och kollade sedan på film. 

Imorse väcktes jag klockan 8 och fick en blomma i kruka av barnen på mors dag. Låg kvar i sängen till 9.30. Hanna hade dansträning kl 12 och Nelly 13.15. Vi cyklade till Hannas fotbollsträning kl 16. Vid kl 19 såg vi brandbil och ambulans komma. Det brann i en lägenhet i grannhuset på vår gård. Vi stod i köksfönstret och tittade men brandbilen skymde sikten, vi såg bara lite rök. När brandmännen vara klara gick vi ett varv runt det huset. 


Hanna 7 år

I måndags lämnade jag barnen och promenerade till jobbet. Efter jobbet stannade jag kvar då min kollega hade klädvisning för House of Lola, men jag köpte ingenting. Promenerade hem. 


I tisdags var jag till vårdcentralen för nya p-piller. Jag jobbade ett par timmar och hämtade sedan Hanna som hade tid på öronmottagningen kl 14.25. Rören sitter kvar i öronen, men hörselprovet var inte bättre än sist. Vi hämtade Nelly och åkte hem för att öppna paket då det var Hannas födelsedag. Därefter cyklade vi till Nellys fotbollsträning kl 18. 

I onsdags hämtade jag barnen efter jobbet. 

I torsdags promenerade jag till och från jobbet. 

I fredags efter jobbet cyklade jag till stationen och tog tåget till Krylbo. Jag, Nina, Jenny och Jennie åt middag på En Lokal. Jag åt bookmaker toast med oxfilé och rabarberkompott med vaniljglass. 

I lördags åkte jag tillbaka hem på förmiddagen. Kl 14 åkte jag och köpte en present och sedan vidare till Louise i Rosersberg som bjudit in till kalas. Hon bjöd på korv med bröd och massa fika. Jag åkte hem kl 18 och stannade till på Ica maxi och handlade. 

Hanna hade haft sitt laserkalas på lördagen. 

Idag sov jag till 9.30. Jag tvättade, diskade och slappade. På eftermiddagen gick jag till gymmet och sprang på löparbandet för första gången på över ett år. Körde intervaller; sprang 1 minut och gick 1 minut i 25 minuter. Höll på att dö... ingen kondition... Efter dusch så cyklade jag in till stan och mötte upp Åsa och Maria på Tzatziki. Jag åt aubergineröra, smördegsinbakade räkor, klyftpotatis och tzatziki. Var hemma kl 20. 

Bilbatteri och 38 år

I måndags lämnade jag barnen i skolan. Efter jobbet gjorde jag ärenden på Lekia, Bauhaus och Coop. 


I tisdags promenerade jag till och från jobbet. 

I onsdags hämtade jag barnen efter jobbet. 

I torsdags hämtades Hanna av Sveas mamma och Nelly av Miras pappa. Jag mötte upp dem kl 17 då Hannas fotbollsträning började. Kl 18 började Nellys träning, på en annan plan i Årstaparken. Hanna följde med Svea hem. Under tiden cyklade jag hem för att hämta bilen. Men den vägrade starta... Så jag fick gå tillbaka till fotbollsplanen. Jag gick sedan ytterligare ca 1 km för att hämta Hanna, vi gick tillbaka till fotbollen och kom precis när träningen var slut. Då gick vi hem igen. 

I fredags hämtade jag barnen och vi handlade på Ica innan vi cyklade hem.  

I lördags gick vi upp kl 7. Hanna skulle till Österbybruk för att spela 3 fotbollsmatcher och blev hämtad av Tuvas pappa kl 8. De lämnade mira hos mig och jag följde med Nelly och Mira till samlingen på Årsta IP 8.30. De fick åka med Fröyas pappa till Rimbo och spela 4 fotbollsmatcher. Jag gick hem och vilade en stund. Sedan gick jag ut till bilen och började skruva bort framsätet och bilbatteriet. När jag lyckats med det så cyklade jag med batteriet till Mekonomen och köpte ett nytt. Cyklade hem och skruvade fast batteriet. Då startade bilen direkt! Jag gjorde ärenden på Jysk, ÖoB och Tgr. Hanna kom hem vid 14.30 och Nelly vid 14.45. Vi dammsög och tvättade kläder. På kvällen kollade vi på Eurovision. 

I söndags sov vi till kl 9 på min födelsedag. Mamma och Mats kom vid 11.30 och Mats började arbeta med min altan som behövde höjas längs långsidan. Jag skjutsade Hanna till och från dansträning. Jag och Hanna fick paket. Sedan skjutsade jag Nelly till och från dansträning. Därefter åkte vi alla in till stan och åt asiatisk buffé. 

Hårfix, cykellagning och laserkalas

I måndags var det röd dag och jag var ledig. Jag tonade håret för första gången på 15 år. Jag hade köpt en gyllenbrun färg som jag hoppades var ganska lik min egen färg och samtidigt täcker grått hår. De silvriga hårstråna blev nu guldiga istället, så jag blev nöjd. Sedan åkte jag till Gränby och bokade drop-in tid hos frisören för att toppa håret. Handlade på Ica medan jag väntade på min tur. Därefter åkte jag in till stan och hämtade min cykel med punktering. Jag släppte av den vid Fålhagens Cykel och låste fast den utanför verkstaden. När jag kom hem så bytte jag sängkläder och tvättade. 


I tisdags promenerade jag till jobbet. När jag slutat jobbet promenerade jag till cykelverkstaden (halvvägs hem) och lämnade in cykeln. Gick sedan hem. 

I onsdags promenerade jag till jobbet och efter jobbet gick jag och hämtade cykeln så att jag nu kunde cykla hem. Jag tog bilen till leksaksaffären och köpte present till Hanna, sedan till Coop för att handla. 

I torsdags efter jobbet hämtade jag barnen som nu kommit hem från Gran Canaria. 

I fredags hämtade jag barnen och vi cyklade hem för att göra dem iordning. Kl 18 lämnade jag dem på skoldisco och handlade sedan på Ica. Hämtade dem kl 20. 

Igår kom Hannas kompis Malva kl 11.30 och strax därefter Nellys kompis Tuva. Efter lunch tog jag och de fyra barnen buss in till stan och såg Babybossen på bio. När vi kom hem vid kl 17 blev kompisarna hämtade. 

Idag hade Hanna dans kl 12 och Nelly kl 13.15. Seda tog vi Mira och Esther med oss och åkte till Latitude 59 där Nelly äntligen skulle få ha sitt kalas (var fullbokat tidigare). Det kom 12 kompisar och Hanna fick vara med. De spelade laser 40 min och åt sedan marängswiss. Nelly öppnade paket och barnen fick godispåsar. Kalaset var slut kl 17. 


Ombesiktning och valborgsfirande

I måndags lämnade jag in bilen till Mekonomen för att byta spindelled. Tog bussen till jobbet och hämtade sedan bilen 16.15. Sedan hämtade jag barnen och vi åkte till Lager 157 för att köpa regnkläder, yttertröjor, tröjor, tights och trosor till barnen. Därefter åkte vi förbi bilprovningen för att kolla om det fanns någon drop-in tid, men det var fullt, så vi åkte hem. 


I tisdags lämnade jag barnen kl 8 och åkte till Dekra där jag nu bokat tid för besiktning. Tog bara 1 minut så var den godkänd. Efter jobbet åkte jag till Dennis med lite grejer till barnen som de ville ha med på onsdagens resa till gran canaria. 

I onsdags jobbade jag bara. I torsdags var jag på fotbollens föräldrautbildning på kvällen. 

I fredags cyklade jag till jobbet. Efter jobbet mötte jag upp Susanne på Texas Longhorn. Vi drack Margarita och åt hamburgare. Kl 20 gick vi till Birger Jarl där det vanligtvis är unga människor, men denna dag var det tema Soul train och de flesta var 35-45 år, och det var fullt drag både inne och ute. När de stängde vid kl 22 så gick vi till stationen och drack ett glas vin. Jag cyklade hem vid kl 24. Den 28 april kallas i Uppsala för Skvalborg. 

Igår sov jag till 9.20. På förmiddagen åkte jag till city gross och till jysk för att köpa dynor till altanstolarna. 13.30 tog jag buss till stationen och tåget till Gävle. Jag och Petra åt på Pinchos och drack sangria. Vi satt även en stund på puben Tennstopet. Jag åkte hem 19.40. Det var mycket folk och poliser när jag kom till tågstationen i Uppsala. Den 29 april kallas Kvalborg. 

Imorse vaknade jag kl 8 och kunde inte somna om. Jag städade hela förmiddagen. Kl 14.15 cyklade jag in till stan och mötte upp Susanne. Vi drack en cider på rådhusets uteservering. Sedan gick vi till flustret (som öppnade 11 idag). Det var lång kö och helt proppfullt med folk där kl 15.15. Vi kom in och lyssnade på Du och Jag som spelade på utescenen. Kl 19 gick vi vidare till olearys och åt pommes. Sedan hängde vi med Susannes kollega till en grillfest i Löten. Kl 23 åkte vi in till stationen och drack en Cola (nykter sedan kl 19). Skulle cykla hem 0.30, men fick punktering efter 300 m...låste cykeln på stan. Sprang till bussen och kom hem för en liten stund sedan. Idag var det Valborg och imorgon Finalborg. 


grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0