Helg

Igår jobbade Dennis dagpass. Jag och barnen åkte till City Gross och handlade. På eftermiddagen gick vi ut och lekte med grannarna. Fröja följde sedan med Nelly in och lekte. Till middag gjorde jag smördegsinbakad fläskfilé, kantareller och bacon.

Idag har Dennis jobbat dagpass och dessutom fyra extratimmar på larmcentralen. Nelly var hemma hos Emilia och lekte på förmiddagen. På eftermiddagen gick vi ut och lekte en stund i soliga minusgrader. Adrian kom sedan hem till oss och lekte.

Höstdag i Stadsparken

Bakning

Idag var vi lediga hela familjen. På förskolan hade de föräldrafrukost så jag och barnen gick dit en stund medan Dennis fortsatte sova. Vi åkte in till stan och lunchade asiatiskt på Fugu. Dennis hade en gratis massage genom jobbet så jag och barnen lekte en stund i Stadsparken under tiden. Därefter åkte vi hem och bakade. Det blev chokladbollar, kanelbullar och hottentottar. När barnen lagt sig tog jag en timmes promenad med grannen Helena.

Billy bokhylla

I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Sedan träffade jag min jobbcoach. Av de 16 företag (redovisningsbyråer) jag mailat till har 4 svarat att de just nu har fullt men att de gärna sparar mitt cv ifall det dyker upp något. Jag ska maila till fler företag denna vecka.

Igår lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Dennis sov efter sina två nattpass. På eftermiddagen åkte vi till Ikea och fikade och köpte en bokhylla. Det blev en smal modell av Billy som vi ska ha i vårt lilla sovrum som avlastning till kläder och saker som annars brukar hamna på golvet i en hög.

Fullt med barn

I lördags jobbade jag 8-16. Dennis och barnen var lediga och fick besök av Jimmie, Karin, Joel och Klara. Jimmie och Karin åkte vidare till Stockholm medan barnen stannade kvar hos oss. Dennis tog med sig barnen till Leos lekland. På kvällen hade vi lördagsmys och vid nio så hade alla barnen somnat.

I söndags gick jag upp med barnen vid kl 8. Till lunch kom Jimmie och Karin tillbaka för upphämtning av barn. På eftermiddagen åkte jag och tjejerna till Knivsta och hälsade på Ellen, Klara och Irma. Dennis åkte iväg för nattpass.

Middagar

I torsdags jobbade jag 8-16. På kvällen åkte vi till Olle, Camilla, Emilia och Julia. Där blev vi bjudna på kött och hasselbackspotatis.

I fredags jobbade jag 7-16. Efter jobbet mötte jag Nina och Jennie som kommit från Avesta för att hälsa på mig. Vi gick till Kött, kök & bar och åt trerätters middag. Till förrätt åt jag carpaccio, till varmrätt valde jag oxfilé, potatis- och getostrulle samt kantarellsås. Efterrätt blev choklad- och hasselnötsbrulee med kolaglass. Två glas rött slank ner också. När de tog tåget tillbaka så åkte jag buss hem efter en lång dag.

Bilder

Dennis på kryssning

Igår åkte Dennis direkt från kursen till kryssning med kollegor. Så jag lämnade barnen kl 7 imorse och har jobbat 8-14. Sedan åkte vi och hämtade paket som jag beställt; en liten ryggsäck med hjul och handtag av märket skrållan att ha på flyget. Så slipper de bråka om den som vi har lånat från Klara.

Pärla i näsan

Igår fortsatte jag med att skicka spontanansökningar till några företag. Jag promenerade till stan, det var soligt men blåsigt så det blev bussen hem sen. På eftermiddagen bakade vi knäck efter önskemål från Nelly. Sedan la jag och Nelly pärlplattor medan Hanna satt i mitt knä. Så säger hon "aj jag har en pärla i näsan"... Jag ser ingen, men när hon tittar upp mot taket så ser jag en pärla långt där inne... Den sitter åt "rätt" håll så att luften kan flyta igenom. Hon försöker fräsa men den sitter kvar på samma ställe. Jag ringer sjukvårdsrådgivningen och får stå i kö 10 min. Efter halva tiden fräser hon igen samtidigt som jag håller för andra näsborren och då flyger den ut!

Dennis på kurs

I måndags morse åkte Dennis till Norrköping på kurs. Jag promenerade till Gränby centrum, 3,5 km, och strosade i affärer. Sedan promenerade jag hem igen. Det var skönt höstväder ute. Jag och barnen åkte till City Gross och handlade och sedan kom Emilia hit och lekte. Därefter gick vi till bokbussen och lånade böcker.

Ny vespa

Dennis köpte en ny (begagnad) vespa som levererades i söndags kväll.

Söndagsaktiviteter

I söndags jobbade Dennis extrapass på larmcentralen, både dag och kväll. Jag och tjejerna tog bussen till Friskis och Svettis och var med på familjegympa. Sedan åt vi lunch på Max. Därefter gick vi på bio och såg Liten skär. Jag hade ingen vagn med så Hanna var vaken hela dagen.

Jobbsök

I lördags var jag ensam hemma och kunde sova ut. Sedan gällde jobbsök hela dagen. Eftersom mitt cv var klart så skulle det nu skickas ut. Jag sökte reda på mailadresser till 16 olika redovisningsbyråer och skickade ut ansökningar. När jag skickat hälften gick jag in och tittade på ett av de skickade mailen. Och all text som jag ställt upp på ett fint sätt hade istället komprimerats ihop till ett enda stycke! Jag fick panik och kontaktade Telia. Killen jag pratade med trodde att mottagaren hade fått mailet som det skulle se ut, men han skulle kolla upp det och testa själv. Jag upptäckte att det endast gäller mail där jag bifogat en fil. Jag provade skicka ett mail till mig själv och jag fick samma problem som mottagare! Jag kontaktade Telia igen och en annan kille provade skicka från min mail och tyckte det var märkligt. Han skulle felanmäla det till teknikerna. Jag kikade runt på mina mailinställningar och kryssade i en ruta om ett annat format. Och då fungerade det! Jag kontaktade Telia och berättade för en tjej att jag fixat det. Men felet har antagligen funnits på alla mina jobbansökningar de senaste fem åren...och jag fick skicka nya mail med en ursäkt om tidigare problem.

På kvällen kom resten av familjen hem från Hedemora.

Stockholmsbio

Idag har jag jobbat 7-14. Dennis var ledig. Nelly var feberfri men fick vara hemma och vila medan Hanna var på förskolan. När hon kom hem så åkte de till Hedemora. Jag tog tåget till Stockholm för att träffa Marie. Vi åt asiatisk buffé på Pong och såg filmen Taken 2 (action) på bio. 22.35 var jag hemma igen efter mer än 16 timmar borta.

Nelly sjuk

Igår var vi alla lediga. Hanna var feberfri, men Nelly var fortfarande sjuk. Dennis fikade med Andreas och åkte sedan till polisen och hämtade ut sin slaktade vespa på släpvagn. Jag hade möte med jobbcoachen. Nu är mitt cv och personliga brev klart och ska börja skickas ut till arbetsplatser. På eftermiddagen åkte Dennis ut till Mustangrenoveraren och fick dåliga nyheter, då det tyvärr finns mer rost på den än väntat. På kvällen åkte jag och tränade på löparbandet.

Hanna sjuk

I tisdags jobbade Dennis dagpass. Jag började kl 12 och hann jobba två timmar innan förskolan ringde och meddelade att Hanna hade feber. Jag fick skynda hem och hämta barnen, annars var det meningen att Emma skulle hämtat dem senare.

I onsdags fick Hanna vara hemma och vila, medan Nelly var på förskolan. Dennis jobbade dagpass och jag var ändå ledig (skulle egentligen gjort uppgifter inför jobbcoachmöte, fick göra dem senare på kvällen istället). På kvällen hade även Nelly fått feber.

Utan skor

Igår jobbade jag 10-17. När jag kom hem var barnen hemma igen. De hade fått skjuts av Mona och Gert som skulle köra hit Mustangen på släp. Dennis hade innan det hunnit få upp båten på land.

Idag var vi lediga hela familjen. Nelly vaknade vid åtta och satt ensam i soffan en stund framför tv'n. Jag vaknade halv nio, medan Dennis och Hanna sov till halv tio. Efter lunch åkte vi till Leos lekland och lekte i två timmar. Därefter blev det middag på pizzerian. Innan det blev mörkt hann vi packa ihop altanmöblerna under en pressening inför vintern. När barnen gått och lagt sig så åkte jag iväg och tränade på löparbandet. Tyvärr så kom jag dit med en av mina skor och en av Dennis skor... Men jag sprang ändå, utan skor...

Idag har inte Hanna sovit något på dagen, då hon sov så länge på morgonen.

Jobbhelg

I torsdags jobbade Dennis dagpass. Jag lämnade barnen och jobbade 10.30-19. Emma hämtade barnen och stannade tills Dennis kom hem.

I fredags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Dennis fick sova då han skulle jobba natthelg. Jag hämtade barnen och packade in oss i bilen och åkte till Krylbo. Efter mat och bad så körde jag ensam tillbaka till Uppsala och slappade en stund i soffan.

Igår jobbade jag 8-16. Det var bara två grader på morgonen. När jag promenerade hem på eftermiddagen var det däremot underbart höstväder. Jag ägnade kvällen åt att skriva på mitt cv och personliga brevet till jobbansökningar, medan Dennis jobbar natt. Denna helg går vi om varandra hela tiden.

Städning och shopping

I onsdags var vi också lediga. På förmiddagen fortsatte städningen med dammsugning och svabbning. Efter lunch åkte vi tre mil ut på landet för att shoppa på Thun's som är som en outletbutik (denna gång hann vi dit innan de stängde). Dennis köpte skor och tröjor, barnen köpte mössor och bokmärken, jag köpte porslin (lila ugnsformar). Därefter åkte vi till Gränby för fika och handling.

Bad, blod och vaccination

I tisdags var vi alla lediga. Vi åkte till fyrishov för lite bad. Sedan åkte vi till sjukhuset för blodgivning. Dennis fick dock inte ge blod då han nyligen gjort gastroskopi. Därefter blev det asiatisk lunch på Fugu innan vi åkte till vaccinationsbyrån. Hanna fick där sin tredje och sista twinrixspruta. Väl hemma började vi att röja. Tusentals leksaker låg överallt och även en massa annat skräp.

Gym igen

I måndags hade Dennis utbildningsdag på jobbet. Jag tog tag i kläderna som skulle sys och drog fram symaskinen. Men den ville inte fungera! Denna gång är det nog inte pedalen det är fel på utan motorn. Då tog jag på mig träningskläderna och åkte till gymmet istället. Nu är mitt träningskort igång igen efter fyra månader "i frysen". Orkade dock inte springa hela tiden då det var himla varmt i lokalen. 3,9 km på 30 min. Sedan hann jag även handla och gå till bokbussen med barnen.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0