20-timmarsvecka

De borgerliga partierna i Uppsala har bestämt att från och med första mars får barn till arbetslösa och föräldralediga gå på förskolan 20 timmar per vecka, mot tidigare 15 timmar per vecka. På Nellys förskola får föräldrarna välja om man vill ha fem dagar per vecka kl 9-13 eller fyra dagar per vecka kl 9-14 (med valfri ledig dag). Vi valde måndag till torsdag 9-14. Så idag var första måndagen sedan Hanna föddes som Nelly tillbringade på förskolan.

Jag tycker det är ganska skönt att få möjlighet till fler timmar för äldre syskon på förskolan. Idag behövdes det speciellt. När jag gick och lade mig igår kväll hade Hanna ännu inte vaknat för att äta, hon brukar oftast göra det mellan kl 22 och 23. Ibland vaknar hon senare och då ligger jag bara och väntar på att hon ska vakna. Igår vaknade hon inte förrän kl 0.30. Då tänkte jag att jag försöker lägga henne bredvid mig utan att mata henne! Efter en liten stund somnade hon om! Ändå kunde inte jag somna, jag låg nog vaken till kl 2. Kl 4 vaknade hon och fick då en flaska, den som hon brukar äta mellan kl 5 och 7. Sedan vaknade hon även kl 6.30 och höll på att krypa ur sängen. Hon verkade pigg, men efter en halvtimme lyckades vi somna om och blev väckta av Nelly kl 7.30.

Dennis kom hem från jobbet imorse och kunde lämna Nelly på förskolan. Jag och Hanna la oss och sov i en och en halv timme till. Det hade vi inte kunnat göra om Nelly varit ledig idag.

På eftermiddagen kom granntjejen Emilia hit och lekte. Dennis åkte iväg för ytterligare ett nattpass. Vi tjejer gick till bokbussen för att låna några fler ljudböcker. Denna gång blev det bland annat Pettson och Findus.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0