Vintertid

I måndags jobbade jag bara. 

I tisdags cyklade jag till vårdcentralen och fick en blodtrycksmätare på armen för en 24-timmarsmätning. Sedan cyklade jag till jobbet. När jag kom hem så var Hanna redan hemma. Nelly hade åkt iväg till innebandy med Stella. Efter middagen hämtade jag Nelly från träningen i Gränby och skjutsade henne till gymnastiken i ångelsta 18.30. Kl 20 cyklade jag dit och hämtade henne. Vi hämtade upp hennes cykel som stod vid Årstaskolan. Hennes cykel inhandlades i fredags på biltema. 

I onsdags cyklade jag till vårdcentralen för att ta bort mätaren. Blodtrycket hade varit högt hela dygnet. Jag cyklade sedan till jobbet. När jag kom hem var Nelly redan hemma. Hanna hade cyklat till innebandy i johannesbäcksskolan. Efter middagen cyklade jag dit och hämtade henne. 

I torsdags efter jobbet hämtade jag Hanna på fritids. Inga träningar. 

I fredags eftermiddag var barnen hos Dennis på eftermiddagen. Nelly tränade till 18.30 så jag cyklade dit och hämtade båda barnen på Johannesbäck. 

Igår klev vi upp 9.30. Efter frukost åkte vi till Dollar store, rusta, Lekia och lager 157. Köpte bl a halloween-kläder. Åt lunch på chop chop. Var hemma kl 16 och Hanna bytte om. Åkte till Ifu för Hannas match, blev vinst. 

Idag klev vi upp 7.30, men hade då fått sova en timme extra pga vintertidsomställning. Nelly hade samling kl 9 på Ifu för match, blev vinst. På eftermiddagen har vi tvättat, diskat och slappat. 

(null)

Höst

I måndags jobbade jag bara. 

I tisdags var jag på kundmöte i Knivsta. Kom hem kl 20. 

I onsdags när jag kom hem så lagade jag middag. Sedan cyklade jag till Johannesbäck och hämtade Hanna från träning. När vi kom hem så hade även Nelly kommit hem, hon fick skjuts från Esther i skölsta. 

I torsdags var jag på kundmöte i Virsbo. Kom hem kl 20. 

I fredags hade vi oktoberfest på kontoret. Vi bjöds på korvbuffe och öl/vin. Jag cyklade hem vid 21.30 då jag var såå trött. 

Igår sov jag till kl 10. Tvättade och slappade. Cyklade en sväng till ica. På kvällen cyklade jag hem till Susanne och drack lite vin. Var hemma 22.30. 

Idag sov jag till kl 9. Åkte till ica och storhandlade, köpte med sushi hem. Har tittat på serier och läst en bok. 


Övernattningsparty

I måndags var bussen från Arlanda framme i Uppsala 8.30, jag bytte till stadsbuss och var hemma vid kl 9. Jag la mig för att sova direkt och vaknade vid 13.30. Barnen kom hem från skolan 14.45. Jag fixade med tvätt. Vi skjutsade nelly till Turbo för fotbollsavslutning kl 17. Jag och Hanna köpte med sushi hem. Jag cyklade med Hanna till innebandyträning i Johannesbäck kl 18. Sedan cyklade jag till ica för handling och därefter hem med varorna.  Cyklade tillbaka och hämtade Hanna kl 19. Nelly fick skjuts hem av Fanny. 

I tisdags hämtade jag Hanna efter jobbet. Nelly hade åkt till innebandyträning med Dennis. Efter middagen hämtade jag Nelly i Gränbyskolan 18.10 och skjutsade henne till Ångelsta för gymnastik 18.30. Fixade med tvätten. Jag cyklade till ångelsta kl 20 för att hämta henne på cykel. 

I onsdags var jag på två kundmöten i Örsundsbro. Kom hem kl 21. 

I torsdags var jag på nellys utvecklingssamtal kl 14.30-15. Sedan hämtade vi Hanna. Vi cyklade till ica och handlade inför helgen. När vi kom hem så ägnade vi kvällen åt städning. 

I fredags hämtade jag Hanna på fritids.   Nelly och Ebba var redan hemma. Jag skjutsade Hanna till Årsta IP kl 17 då hon skulle följa med malva hem därifrån för övernattning. Sedan skjutsade jag Nelly och Ebba till innebandy som började 17.30. Jag åkte förbi stadium och tittade på lite skor till barnen. Jag hämtade sedan Nelly, Ebba och Esther 18.30. Släppte av dem hemma och åkte för att köpa pizzor. Jag kom hem samtidigt som även Stella kom. Tjejerna åt pizza, chips och godis och umgicks. Kl 23 släckte de lamporna. Ebba kunde inte somna så hennes mamma kom förbi kl 1 och hämtade henne. 

Jag klev upp kl 9, men tjejerna hade vaknat redan före kl 7. De åkte hem på förmiddagen. Vi åkte till lindbacken och hämtade Hanna. Hon hade då varit i Östhammar och spelat match med vinst. Vi åkte sedan till Gränby och åt lunch på Bastard Burgers. Vi skjutsade Hanna hem till Svea. På eftermiddagen slumrade jag i soffan en stund medan Nelly kollade på film. Jag cyklade till ica och handlade lite varor jag glömt. Jag åkte och hämtade Hanna och Svea vid kl 18 innan vi åt tacos. Svea åkte hem 20.30. 

Idag klev vi upp 7.45. Nelly hade samling på Ifu kl 9. Det blev en vinst i matchen. Vi åkte hem och åt lunch. Sedan åkte vi till Skopunkten och Stadium för shopping av höstskor. Vi hämtade upp Svea på vägen hem. Nelly kollade på serier och jag somnade till i soffan igen. Svea åkte hem kl 17. 


New York del 5

I söndags klev vi upp 8.40. Vi duschade och åt frukost innan vi checkade ut 10.45. Vi åkte tunnelbana till Bryant park där bussen skulle avgå, men den hållplatsen var avstängd pga parad... så vi fick promenera ca 20 min till nästa hållplats vid Port authority busterminal. Det stod redan en buss där och det var lite kö, men vi kom med den och avgick ca 12.30. Vi hade åkt i god tid utifall det skulle vara mycket trafik, men vi var framme på flygplatsen redan efter drygt en halvtimme, dvs ca 4 timmar innan avgång. Efter säkerhetskontrollen köpte jag lite godis på taxfree. Sedan åt vi lunch på en italiensk restaurang; pasta med skaldjur. Vi köpte med oss wrap och vatten. Planet avgick i tid 17.20. När vi landade på Arlanda var klockan 6.50 svensk tid (0.50 New York-tid). Vi väntade in väskan som vi hade checkat in och jag hann med bussen som gick 7.41 till Uppsala. Petra tog tåget till Gävle. 

(null)

New York del 4

I lördags klev vi upp 8.40. Efter frukost promenerade vi i ca 50 minuter bort till Brooklyn bridge. Bron är nästan 2 km och vi gick över den till Manhattan tillsammans med massa andra människor. Sedan gick vi till Battery park där vi tog färja till Staten island. Färjan åker förbi frihetsgudinnan, det tog 20 minuter och vi hann med samma färja tillbaka. Därefter gick vi till en hamburgerkedja som heter Shake Shack och åt burgare och drack pumpashake. Vi promenerade vidare till ground zero där tvillingtornen tidigare stod. Sedan gick vi in på century 21st och shoppade, det blev puma-tröjor till barnen och en pyjamas till mig. Därefter gick vi återigen till chinatown och åkte upp till en bar på artonde våningen, men den var full. Så vi gick till little Italy och åt pizza med parmaskinka och drack sangria. Vi åkte tunnelbana hem vid kl 21. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

New York del 3

I fredags klev vi upp 8.40. Vi hämtade frukost och åt på vårt rum tillsammans med det inhandlade yoghurt, müsli, ost och tomat. Vi tog tunnelbanan till 5th avenue. Vi gick till Rockefeller center där vi bokat tid på top of the rock. Vi kom tio minuter för tidigt så vi fick inte ställa oss i kö än. Kl 11.40 fick alla med tiden 11.45 bilda kö och exakt 11.45 släpptes vi in till säkerhetskontrollen. Sedan åkte vi hiss upp till våning 67. Det gick sedan att även ta trappa upp till 69 och 70 för utsikt. När vi kände oss klara med fotograferingen så fick vi köa för att åka ner igen. Sedan gick vi mot central park och hyrde varsin cykel. Vi cyklade runt hela central park. Vi fick tyvärr inte cykla in på småvägarna utan höll oss på stora cykelleder längs ytterkanterna. Efter drygt två timmar lämnade vi tillbaka cyklarna och åt lunch Joe’s juicebar; baguette och juice. Sedan tog vi tunnelbana till en del av Brooklyn som heter Williamsburg. Vi promenerade runt och hittade restaurangen Surf Bar som hade sand på golvet. Jag åt fiskburgare på en träsurfbräda och drack frozen Margarita. Vid kl 20 tog vi en über tillbaka till hotellet. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

New York del 2

I torsdags klev vi upp 8.40. Det brukar inte ingå frukost i USA, men på vårt hotell fanns en enkel buffé bestående av bagels, smör, cream cheese, marmelad, flingor, mjölk, juice, te, kaffe, äpplen och apelsin. Efter frukosten tog vi tunnelbana till södra Manhattan. Det regnade lätt så jag hade paraply med. Vi gick genom Chinatown (köpte en halsduk där då det var lite kyligt) och Little Italy. När vi kom till Soho så shoppade jag två par Sketcher-skor till mig själv.  Vi åt lunch kl 15 på B&B, jag åt crispy chicken sandwich. Vi gick vidare till Greenwich Village där vi såg "Vänner"-huset och "Sex and the city"-huset. Vi fortsatte till meatpacking distrikt och promenerade längs gamla upphöjda tågspåret på High Line. Därefter gick vi till Macy’s och shoppade Levis-tischor till barnen. Sedan var det mörkt ute och vi gick till Times Square.  Vi åt middag på Bubba Gump. Jag åt friterade skaldjur/fisk och vitlöksbröd. Vi tog tunnelbanan tillbaka vid kl 21. På vår närmaste butik köpte vi med oss lite kompletterande frukost. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

New York del 1

I måndags jobbade jag bara, cyklade hem i spöregn. Började packa resväskan. 

I tisdags var båda barnen hemma när jag kom hem. Hanna hade varit på utvecklingssamtal. Efter middagen cyklade jag till gymnastiken med Nelly. Sedan åkte jag till Gränby och köpte adapter och matsäck. Cyklade till gymnastiken för att hämta Nelly. 

I onsdags gick barnen till skolan kl 8. Strax därefter gick jag till bussen och åkte till stationen. Där mötte jag upp Petra och vi tog buss till Arlanda. Planet avgick i tid 12.25. Vi landade på Newark kl 15 (kl 21 svensk tid). Vi fick då stå i kö i två timmar för att komma genom gränskontrollen. Sedan gick vi mot busshållsplatsen. Men på vägen dit blev vi erbjudna skjuts av en tjej som körde för minibussfirma, det satt redan 4 turister i bussen och det fanns 2 platser kvar för samma pris som stora bussen vi tänkt ta. Körningen tog drygt en timme och vi blev avsläppta på Manhattan precis när det började regna. Det fanns en tunnelbana i korsningen så vi köpte tunnelbanekort och åkte först till Court square där vi bytte tunnelbana till Brooklyn. När vi kom upp gatan så spöregnade det medan vi gick 10-12 minuter till Hotel Pointe Plaza. Då var klockan 19 (svensk tid kl 01). Vi checkade in och bytte kläder innan vi hittade en bar i närheten där vi åt hamburgare. Sedan var det läggdags.  

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0