Kickstart 6 & 7

Idag var den sjunde dagen med allevo. Under den senaste veckan har jag bara ätit en riktig måltid (på MAX). Jag har druckit fyra påsar allevo och ätit två mellanmål varje dag bestående av finn crisp med ägg eller banan på. På kvällen har jag ätit frukt, mörk choklad, sockerfritt godis och lightläsk. Imorgon ska jag väga mig...

Hemkomst

Igår kom Dennis och Nelly tillbaka till Uppsala. Dennis åkte direkt till jobbet för att jobba natt, vilket han gör även idag. Innan de kom hem hann jag och Hanna med en liten promenad.

Idag tog jag tjejerna med till Pelle Svanslös Hus, men när vi kom dit så var det stängt! Typiskt. Vi åkte då till Gränby Köpcentrum istället för att byta lite kläder. Nellys jacka var lite sprucken i sömmen, men det fanns som tur var fler exemplar kvar. Små babyplagg blev det också inhandlat att ge bort i present.

Kräk

I förrgår när jag skulle gå och lägga mig så vaknade Hanna och fick välling. Efter en halvtimmes hostande kom vällingen upp igen! På mitt täcke, min kudde, lakan, hennes kudde och våra nattkläder. Igår låg hon och hostade på kvällen. Hon vaknade och var ledsen så jag lyfte upp henne. Som tack för det så fick man spyor över sig. När jag sedan skulle gå och lägga mig så vaknade hon igen och jag la henne i min säng. Då kom nästa spya... Bara att byta kläder på oss båda igen och även sängkläder. Grrr, är det magsjuka? Jag tror inte det. Kräket kommer alltid i samband med intensiva hostattacker och oftast efter välling. Hon hade ju även feber i förrgår och igår, vilket kan få vissa att kräkas (i morse var hon feberfri). Hostmediciner får hon, både mollipect och flytande bricanyl, men det hjälper inte alls! Cocillana (den bästa hostmedicinen) måste man vara två år för att få ta. Tvättmaskinen och torktumlaren får gå för fullt här...

Jag har blivit faster!

Stort grattis till Magnus och Ulrika och deras lilla söta pojke!

Kickstart 4 & 5

De första två dagarna med allevo var jag hungrig. Därför åt jag även mellanmål på eftermiddagen. Men de senaste dagarna har det gått bättre. Idag var jag på stan och hade glömt påsarna hemma så det blev en lunch på MAX(!) istället. Onyttigt ja, gott ja. Jag åt dock inte upp hela måltiden, men jag var mätt läääänge. Så idag har det bara blivit två påsar. Nu är det frukt och sockerfritt godis jag tuggar på i soffan. Två dagar till kör jag med allevo, sedan väger jag mig...

Slalompremiär

Igår vaknade jag och Hanna vid åtta (fast då hade hon haft en vakenperiod med hosta mellan kl 3 och 5). Vi åkte sedan med bussen till öppna förskolan. Där träffade vi Louise, Emma och Maja. Vi tog sällskap med dem på hemvägen för en promenad. På eftermiddagen tog jag och Hanna ytterligare en liten promenad när hon skulle sova. Kl 19 var hon så trött att hon höll på att somna sittandes på golvet. Jag skyndade mig att göra välling och la henne sedan i sängen.

Dennis och Nelly spenderade gårdagen i slalombacken i Romme. Det blev premiärslalom för Nelly! Hon hade varit duktig och åkt tillsammans med Dennis hela dagen.

Idag vaknade Hanna halv åtta, somnade om och sov till halv nio, låg vaken en stund och somnade om och sov till 10! Jag hade känt att hon varit varm under natten och när vi steg upp så hade hon 38,3, så hon fick alvedon. När hon började bli trött så tog vi en promenad in till stan för att köpa en födelsedagspresent till Julia. Vi tog bussen hem och jag försökte sedan underhålla tjejen hela kvällen. Nu har hon börjat dricka mer välling igen, men att ge mat med sked går inte. Idag fick hon plocka med små bitar pannkaka, små bitar vindruvor och puffat ris (sådana som man använder till rischoklad). Ena stunden skrattade hon högt, nästa stund gnällde hon. Kl 18 somnade hon i min famn. Efter en stund gjorde jag välling och la henne i sängen istället.


Nelly och Dennis i backen



Hanna i bussen från stan

Kickstart 1, 2 & 3

I förrgår körde jag igång med en kur Allevo Kickstart. Jag har köpt pulver som man blandar med vatten och man ska äta fem påsar per dag. Jag har dock endast ätit fyra påsar och därutöver kompletterat med mellanmål. Två mellanmål per dag bestående av till exempel finn crisp med ägg eller banan samt lite grönsaker. Dessutom kan jag i soffan på kvällen äta en frukt, en bit mörk choklad och ett glas lightläsk. Men än så länge inga riktiga måltider. Har tänkt försöka klara 4-7 dagar, och kanske därefter köra några dagar då jag byter ut endast frukost och lunch mot påsar.

Jag har prövat tre olika smaker. Smoothie med jordgubb-blåbär är min favorit hittills, den tar jag till frukost. Potatis- och purjolöksoppan är hyfsat god och brukar bli lunch och middag. På eftermiddagen dricker jag chokladshake. Den är ok, men smakar naturligtvis inte som man är van att chokladdryck smakar.

På min viktväktarsida har jag räknat ut att varje påse innehåller 3 points. Skulle jag endast äta allevo så blir det 15 points per dag, och jag som egentligen ska äta 30 points per dag. Så därför har jag lite utrymme för nyttiga tilltugg.

Jag återkommer med viktrapport senare i veckan.

Tittut

Igår var Nelly på förskolan. Jag passade på att sova en stund på förmiddagen tillsammans med Hanna. På eftermiddagen åkte jag och Nelly till Coop för att handla. En sväng förbi City Gross blev det också. Med oss hem fick vi bland annat 1,8 kg fläskfilé och 3 kg nötfärs. Frysen är nu laddad.

På kvällen var Dennis hos en kompis och jag skulle lägga tjejerna för att sova. Det gick inte riktigt enligt planen. Hanna låg i sin spjälsäng och skrek och skrek. Jag gick in då och då och försökte lugna henne. Till slut lyfte jag upp henne några gånger, då klamrade hon sig fast runt min hals, la huvudet på min axel och blev avslappnad. När jag la ner henne blev det panikskrik på en gång. En timme och en kvart tog det innan hon somnade. Under den tiden skulle jag samtidigt lägga Nelly (hade ju tänkt att Hanna skulle somna innan jag la Nelly). Hon vill gärna att man ligger i hennes rum en stund, men jag var ju tvungen att springa mellan rummen då och då. Femtio minuter tog det innan Nelly somnat. Jag var helt förstörd. Livet är en berg- och- dalbana just nu. Vid minsta motgång tycker jag allt är jobbigt. Vid vissa ögonblick tycker jag däremot att allt är underbart, det svänger snabbt.

Även idag har jag och Hanna sovit en stund på förmiddagen. När Nelly kommit hem från förskolan så åkte hon och Dennis mot Hedemora. Jag har en Hanna-helg i Uppsala. Känner att jag orkar inte packa och resa (Hanna är inte alltid bekväm med att åka bil). Dennis och Nelly har varit hos Jimmie och badat bastu idag.

Istället gick vi en promenad till Gränby köpcentrum, 40 minuter tog det. Det var soligt och minus sju grader och Hanna sov i vagnen. Då kändes allt bra igen och energi kom tillbaka. Lite shopping är ju också terapi för själen... Jag fyndade lite på barnaffärerna.

Hanna har ätit lite sämre idag. Igår fick hon smaka pannkaka för första gången och det var populärt. Men idag har den rätten och även vällingen gått lite sämre. Jag gör många mål mat istället och försöker erbjuda henne ofta. Hon verkar hyfsat pigg ändå. Nu på kvällen satt vi i soffan och hon fick tag på ett reklamblad. Hon höll upp det framför mig och när hon tog bort det sa jag "tittut". Då skrattade hon högt och upprepade proceduren flera gånger. Varje gång tjöt hon av skratt. När jag la henne i sängen somnade hon på en gång!


Tröja till Nelly från Lindex, 80 kr



Jeanstights till Nelly från Name It , 100 kr för 2 st (eftersom jag hade 50%-kupong)



Jacka till Nelly från Kappahl, 140 kr (halva reapriset, ord pris 400 kr)



På Kvantun köpte jag mosad frukt till Hanna. Hon satt och sög på korken redan innan jag betalat den. Så när jag tog bort korken var det bara för mig att klämma lite på påsen så fick hon i sig frukten. Egentligen brukar jag inte köpa dessa produkter. Tycker 15 kr för 100 g mosad frukt är lite för mycket att betala. Men nu när hon matvägrar så passade det ju bra att ha till hands!

Sjukdag

Igår jobbade Dennis hela dagen och Nelly var ledig från förskolan. Hanna vaknade med 39,6 graders feber, men Nelly var feberfri. Hostar gör de båda två. Att vara hemma en hel dag med sjuka barn var inte roligt. Gnäll, gnäll och skrik, skrik hela tiden. Mitt tålamod var inte det bästa heller, två av Nellys märken tog jag bort och kastade... På kvällen var jag redo att läggas in på mentalsjukhus. Hade jag skrivit detta inlägg igår så hade det nog varit en hel del svordomar och låtit ännu mer negativt. Men nu har jag hunnit lugna mig. Hur kan man bli så trött på två små, söta och underbara barn..? På kvällen hade vi dock en lugn och mysig stund när vi la pärlplattor, även om det kanske är jag som tycker det är roligast...

Idag har Hanna inte haft någon feber, däremot har hon matvägrat. Så fort man närmar sig med skeden så kniper hon ihop läpparna och vänder bort huvudet. Spelar ingen roll vad det är på skeden. Välling är det enda som går i. Dessutom kan hon få i sig några matbitar om hon får äta själv med händerna. Så jag skar upp lite spagetti och köttbullar i små, små bitar, men det mesta är ändå roligast att kasta på golvet.

Dennis jobbar i natt. Nelly var hos grannen Emilia och lekte på eftermiddagen. När hon kom hem 17.30 så somnade hon i soffan på en gång. Jag hann inte få i henne någon mat, det gick inte att få liv i henne igen. Sedan blev Hanna väldigt trött, så hon fick välling och lades i sängen kl 18. Hon har dock sovit oroligt och fick komma upp en stund. Hon var ledsen och smågrinar med hes röst. Ont någonstans eller hungrig? Hon fick en alvedon och lite mer välling, så nu sover hon igen.

Nu har jag städat bort julen, det kanske var dags...

Lära-gå

Vi har skruvat åt hjulen på lära-gå-vagnen så den är väldigt tröggående nu. Hanna är ännu inte så stadig så vagnen kan vicka bakåt när hon svajar. Då är det bra att ha lite tyngd i vagnen! Hon lyckades faktiskt skjutsa Nelly flera meter framåt, det blev nog lagom med stabilitet.

V65

Idag har även Hanna varit snorig och täppt i näsan. Jag som hade tänkt skriva att det var ett par veckor sedan Hanna fick näsdroppar, men hon har väl blivit smittad av Nelly nu.

Efter lunch åkte vi till Solvalla på trav. Vi hade gett det som julklapp till Emilia, 13 år. Jag spelade för ca 250 kr, och vann nog ungefär 150 kr. Vi fick alla in varsin vinnare och några hästar på andra- och tredjeplats. V65 och DD blev det dock ingen vinst på. Vi hade med oss matsäck bestående av tortillabröd fyllda med kyckling eller lax/fetaost samt paprika, lök, gurka, babyspenat och creme fraiche med kryddor.

Hanna har under dagen varit kinkig. Hon gnällde och skrek hela vägen till Stockholm och har inte ätit så mycket. Sovstunderna blev inte riktigt som de brukar eftersom vi var på utflykt. Kanske fler tänder på gång? Nelly sov i bilen på vägen dit och även en stund i vagnen när vi var där. Hon hade nog en del sömn att ta igen efter hostande nätter. Nu har i alla fall båda barnen somnat för kvällen.

Bio & middag

På fredagen fick jag sovmorgon. På lördagen var det Dennis tur. Efter lunch åkte vi in till stan. Dennis och Nelly var på bio. De såg fyra kortfilmer med Alfons Åberg, totalt ca 40 minuter. Som tur var hade Nelly lyckats samla ihop tre märken så att hon kunde få lördagsgodis också. Under tiden gick jag och Hanna på stan en stund.

På kvällen var vi bortbjudna på tacomiddag hos Petra, Johan, William och Inez. Till efterrätt blev det kladdkaka och godis. Vin för mig och läsk till Dennis.

Nelly hade under natten haft en del hosta. Dennis tyckte det liknade falsk krupp. Hon har fortsatt hostat en del och även varit lite snorig sedan dess.

Märken

I fredags fick Nelly sitt första klistermärke då hon var duktig på morgonen. Efter ett par timmar slängde jag märket i papperskorgen... Vi hade besök av Louise och hennes Emma och Maja. Nelly och Emma bråkade, skrek och slogs nästan hela tiden. Vi fick hoppa över fikat för att de inte förtjänade att få något sådant. Efter en och en halv timme skulle Dennis och hans kompis åka till Stockholm för att kolla på bil åt kompisen. Nelly skulle följa med dem, så då blev det lite lugnare för oss som var kvar hemma. Vi tog en timmes promenad och alla barn somnade i vagnarna.

Under bilresan till Stockholm sa Nelly att hon ville träffa Mange och Ulrika. Så medan killarna kollade bil så fick Nelly ha roligt med Ulrika (Mange var tyvärr inte hemma). När de kom hem på kvällen så fick Nelly ett nytt märke då hon varit duktig under hela resan.

Snart...

...är det dags att börja räkna points igen. Jag håller på att ladda upp lite motivation. Har inte bestämt datum ännu. Jag funderar på att göra en kickstart med hjälp av sjukhusdieten eller allevo. Hmm, funderar... Återkommer med mer information vid ett senare tillfälle.

Babylek

Igår när vi lämnat Nelly på förskolan så åkte jag och Hanna till en öppen förskola för att sjunga och leka med Anneli och hennes William. Vi promenerade därifrån till mitt favoritfik Brantingsbageriet för att äta lunch. Hanna sov bara en kort stund under promenaden och vaknade direkt vi kom fram. När vi promenerade tillbaka till bilen så blev hon grinig och gnällig i vagnen. Under bilresan hem somnade hon i bilen och klockan var då bara 13. Hon fortsatte sova när jag bar in henne och klädde av henne. Kl 14 vaknade hon. Hon brukar sova ungefär 11-12 och 15-16. Så då var frågan om hon skulle sova något mer på dagen, med risk för att det blev en sen kväll. Jag valde istället att försöka hålla henne vaken hela eftermiddagen och hon slocknade kl 18.30.

Dennis åkte till träning och jobb kl 16 och vi tjejer lekte inomhus.

I morse kom Dennis hem från jobbet och kunde lämna Nelly på förskolan innan han gick och la sig. Jag och Hanna la oss i sängen vid 10 och vaknade 12. Skönt att slumra en stund, men kanske osmart. Får väl se om jag lyckas somna i kväll...

Lunchen intogs idag på Amandas Mat (som ligger i värdshuset vid gamla E4, rondellen in mot IKEA). Företaget har blivit nominerat till årets lunchrestaurang i Uppsala så det var dags att prova det stället. Jag åt isterband och Dennis wallenbergare. Väldigt gott, men vi äter gärna på restaurang Fyrislund som är en lunchrestaurang som ligger vid "vår" rondell.

Dennis har varit hos en kompis och hjälpt till med bilrenovering. Efter det har jag varit och storhandlat, nu när man fått barnbidrag. De pengarna räckte ju inte långt...

Förresten blev huset som vi tittade på sålt för 4 150 000 kr.

Utbrott

Gårdagen började inte bra. Jag gick upp på morgonen med barnen. Dennis skulle jobba natt och fick sovmorgon. Men Nelly fick för sig att hon skulle gå in till honom. Jag förklarade att han ville sova, men hon försökte ändå öppna dörren. Jag lyfte bort henne till soffan och hon blir hysterisk. Hon skriker och slår mig. Jag får hålla fast henne och hon fortsätter skrika korta gälla skrik. Till slut kommer Dennis ut och pratar med henne. Hon lugnar ner sig efter en stund.

Idag drog hon omkull Hanna så att hon slog huvudet i bordet. Jag bad henne gå in på sitt rum, men fick tvinga dit henne. Samma sak denna gång; skriker, lipar och slår. Om man lyckas få in henne på ett annat spår eller samtalsämne så kan hon lugna sig. 

Så här kan det inte fortsätta. Nästa steg blir nu att införa ett "märkessystem". Jag ska köpa klistermärken (rosa och lila har Nelly beställt) som hon får när hon sköter sig och är duktig. Gör hon inte som vi säger så tar vi bort märken. Vid tillräckligt många märken får hon en leksak, vid för få antal märken blir det inget lördagsgodis.

Min kamp

Idag jobbade Dennis och Nelly var på förskolan. Jag försökte hinna med att röja upp lite här hemma. När jag hämtat Nelly åt vi mellanmål och la pärlplattor. Kl 16 var det dags för henne att gå till grannen för att leka med Emilia. Jag och Hanna var hemma, Hanna sov och jag njöt av lugnet (en stund i alla fall).

Här hemma är det kamp varje dag numera. Nelly testar, trotsar och provocerar. Exempel 1 är att hon ville sitta i Hannas matstol när vi skulle äta middag idag. Hon kommer inte ens i den med benen utan får bara ner halva rumpan. Jag lyfte bort henne eftersom Hanna skulle sitta där. Nelly blir helt ursinnig, hon skriker och grinar. Dennis tar in henne på hennes rum, men hon är helt hysterisk och spottar på golvet. Han sitter kvar där med henne men det dröjer en bra stund innan hon lugnar ner sig. Innan hon får gå och äta måste hon dock torka upp spottet.

Exempel 2 är när Dennis gick in i lilla sovrummet idag för att prata i telefon i enrum med ett telefonbolag. Nelly ville följa med och blev vansinnig när hon inte fick komma in. Hon skrek och skrek. Jag tog in henne till sängen och hon börjar slå och sparka mig. Jag fick hålla fast henne för att hon inte skulle göra mig illa. Det kan ibland gå en halvtimme innan hon börjar lugna ner sig. Jag ville att hon ska säga förlåt, annars fick hon inte tillbaka filten hon ville mysa med. När hon väl lugnat ner sig går det att kommunicera igen och förlåtet kommer till slut.

Exempel 3 är när vi kom hem från utflykten igår. Nelly hade somnat på bussen och stod på ståbrädan och sov när vi gick hem. Väl hemma bar jag in Nelly till soffan, men det var inte populärt. Hon blev hysterisk och ville inte alls ligga i soffan. Ingenstans ville hon vara. Hon skrek så mycket att Hanna fick ligga kvar och sova i vagnen ståendes i trapphuset.

Det har börjat bli svårt att få på henne ytterkläder också då hon kan vägra det.

Men nu ikväll när Dennis skulle pilla ut en sticka ur hennes hand, då var hon jätteduktig och sa inte ett ord!

Lekdag

Igår skulle Dennis egentligen varit ledig, men istället var han på ambulansstationen och arbetade som kursinstruktör för universitetets räkning. Det är för bra betalt för att tacka nej.

Eftersom Nelly är ledig på måndagar så åkte vi tjejer buss till Almtunakyrkan för att prova på deras öppna förskola. Där lekte och sjöng vi tillsammans med Anneli och hennes Sebastian och William. När de stängde gick vi in till stan och åt asiatisk lunchbuffé. Vi gick vidare till mitt jobb för att få mitt nya schema. Vi bestämde då att jag börjar arbeta igen den 27 april... Sedan blev det ett besök på bibliotekets lekrum där vi stötte på våra grannar Ellen, Klara och Irma. Tillsammans med dem hann vi med en fika också innan det var dags att åka hem.

När Dennis kom hem på kvällen gick jag till en granne som hade ljusparty.

Envis

Nelly: Jag vill ha yoghurt
Jag: Det får du inte nu, vi ska äta mat om tio minuter
Nelly: Jag VILL ha yoghurt (1 273 gånger)
Jag: Du kan få yoghurt om du äter upp din mat
Nelly: Jag vill ha yoghurt (984 gånger, samtidigt som hon äter)

Hon åt i alla fall maten och fick sin yoghurt. Jag fick skavsår i öronen...

Flätor

Idag fick jag i alla fall sova lite längre på morgonen. Dennis hade en ledig dag. När jag kom upp så gick han och Nelly iväg för att titta på innebandymatch. Jag tog mig upp och lagade lite lunch. Sedan åkte jag och Nelly till Coop för att handla. Vi inhandlade bland annat små, små gummisnoddar som jag senare använde till Nellys hår. Nio små flätor blev det. Dennis åkte iväg och tränade en stund medan Hanna sov och Nelly la pärlplattor.






Första bilderna på de två små tänderna






Allergi?

Igår när jag åt frukost så fick Hanna smaka en liten bit av mitt ägg. Efter ca en timme såg jag att hon var alldeles rödflammig på ryggen och även lite på magen och pannan. Undrar om det kan vara äggallergi? Eller "bara" någon slags barneksem? Hon verkade inte märka av något själv, inga andra symtom. (Nelly kunde också få konstiga utslag när hon var mindre, men hon har ofta haft torr hud, det har inte Hanna haft.)

Jobbfest

Igår kväll var jag på fest med jobbet på Kött, Kök & Bar. Vi var 15 arbetskolleger (varav fem var nya ansikten för mig som varit ledig ett tag) och vi blev bjudna på trerätters middag med dryck. Jag hade valt till förrätt en toast skagen. Och det var en ganska rejäl bit bröd med mycket mumsig skagenröra. Ett glas vitt till det.

När man beställer varmrätt får man själv komponera ihop kött/kyckling/fisk med tillbehör och sås. Jag valde kycklingfilé och som tillbehör en potatis- och getostrulle. Potatisen och getosten var ihopmixad och inrullad i någon slags krispig brödyta. Som sås blev det bourguignon, en rödvinssås med stekt bacon och syltlök. Maten var helt fantastisk och ett glas rött till det.

Till efterrätt tog jag äppelpaj med kardemummaglass och pecannöt. God, men jag hade förväntat mig lite bättre. Dryck blev rött vin och lite baileys. Trevlig middag med roligt sällskap. Kl 23.15 tog jag bussen hem till min efterlängtade säng...

Bad

När Dennis kom hem från jobbet igår morse så fick han sova en stund. När han vaknade åkte vi till McDonalds för att inta lunch, ingen av oss var särskilt pigg på att laga mat. Sedan for vi vidare till Fyrishov för att bada. Det blev premiärdopp för Hanna i inomhuspooler. Det finns en liten pool med 35 graders vatten och en liten med 32 grader, båda var lediga igår. Och Hanna älskar ju att bada. Även om hon svalde en del vatten...

Trött

Igår jobbade Dennis natt och jag var ensam med tjejerna.
0.15 Hanna vaknar och får mat. Jag har ännu inte somnat.
2.00 Hanna vaknar och får napp. Efter 45 minuter av orolig sömn och många uppvaknande får hon mat och läggs i min säng.
4.30 Nelly kommer in till mig och läggs i Hannas spjälsäng.
5.00 Hanna vaknar och får napp. Efter en halvtimme av orolig sömn och många uppvaknande får hon mat.
6.30 Nelly vaknar och är kissnödig. Hon vill sedan inte somna om. Jag bryter ihop...

IKEA

Idag tog vi tjejer bussen till IKEA för att shoppa och äta lunch med Louise och hennes Emma och Maja. Vi köpte där en kudde till Nelly för 9 kr och batterier för 17 kr. Nelly har fram till nu haft en babykudde och en vanlig kudde. Nu har hon istället två vanliga kuddar i sängen. Hanna får ha en babykudde i spjälsängen och en babykudde i stora sängen bredvid mig. Dennis har idag hjälpt en kompis med husrenovering och jobbar nu natt.

Bostadspriser

Lägenheten som var till salu i huset bredvid oss (fyra rum och kök i markplan) hade ett utgångspris på 1 490 000 kr. Nu är det sålt för 1 920 000 kr! Huset som vi var och tittade på hade utgångspriset 3 495 000 kr. Idag var det uppe i 4 000 000 kr... Bostadsmarknaden är just nu het! (Vi har dock inte varit med i någon budgivning).

Wii-bowling

Jag, Dennis och Nelly tävlade mot varandra i en omgång bowling till Wii. Jag vann med 182 poäng, Dennis fick 160 poäng och lilla Nelly slog till med 143 poäng. Shit, snart vinner hon nog mot sina föräldrar...

Tjejlek

Igår hade Nelly kompisbesök på eftermiddagen. Hon lekte med granntjejerna Emilia och Klara. Dennis jobbade hela dagen och på kvällen åkte han till Bosse för att valla slalomskidorna. Jag passade på, de stunder då tillfälle gavs, att dansa igenom alla låtar (short version) på Just Dance-skivan till Wii. Så nu vet jag vilka låtar som är bra att träna till, vilka låtar som kanske ger lite bättre kondition.

Babylycka

Stort grattis till Linda och Johan som fått en liten pojke!

Tandläkaren

Idag hade jag tid för undersökning hos tandläkaren. Kl 17.50! Och som vanligt fanns det hål i mina tänder. Dock endast ett hål som behöver lagas denna gång. Dessutom tyckte tandläkaren att mina tänder var slitna och käkarna spända och hon gissade på att jag gnisslar tänder! Det hade jag ingen aning om. Jag ska börja med att göra lite gymnastik för käkarna, men senare kanske det blir en bettskena som används på natten. Som tur är ingår de kostnaderna i mitt tandvårdsabonnemang. Jag betalar en summa via autogiro varje månad och behöver då inte betala för bl a undersökningar, lagning av hål, rotfyllningar och utdragning av tänder.

Kalas

Idag hämtade vi Nelly en timme tidigare för att åka hem till Dennis kompis Peder och hans lilla Tyra. Peder fyllde 40 år när vi var utomlands så det blev ett senare firande. Även Andreas och hans lilla Melker kom dit.

Bio igen

Igår träffade jag Petra på stan. Vi gick till Unico och åt sallad. Sedan gick vi vidare till biografen och såg The Tourist. En film med Johnny Depp och Angelina Jolie som innehöll både action, romantik, komedi och spänning. En godkänd film.

Värdering

Igår hade vi bokat in en värdering av vår lägenhet. Det var Swedbanks fastighetsbyrå som frågade oss om vi ville göra en sådan när vi var på husvisningen. Ok, tänkte vi, det kan vara bra att veta värdet med tanke på att vi behöver en större kontantinsats när vi köper större bostad. Vad värderingskvinnan sa tänker jag inte skriva här, men nu vet vi i alla fall vid vilket utgångspris en budgivning skulle starta och på ett ungefär hur mycket vi har att röra oss med.

På tal om bostadsköp så är det en lägenhet till salu i huset bredvid oss. En lägenhet i markplan med tre sovrum, precis som vi vill ha. Men vi har funderat på det och kommit fram till att den inte passar oss. Läget är sämre än vi har nu, sett till bland annat solljus och lekpark. Vi fortsätter hellre leta ett tag till, vi har ingen brådska än så länge. Fick tips om igår att det ska byggas småhus några kilometer härifrån, som ska vara klara om två år. Kanske kan vara intressant, men säkert dyrt...

Bio

Idag fick jag äntligen sovmorgon.

På eftermiddagen åkte jag och Nelly in till stan för att gå på hennes första biofilm. Filmen hette "Vem - film för de små" och baseras på åtta av Vem-böckerna. Vi har läst en av böckerna hemma, en hos grannen och sedan vet jag att de även läst några på förskolan. Filmen var 30 minuter lång och det var lagom långt. Det var mysigt tyckte nog både jag och Nelly. Popcorn och cola blev det som tilltugg.

Biblioteket

Igår åkte Dennis iväg till Rimbo på innebandymatch. Vi tjejer tog bussen in till stan och gick till stadsbiblioteket. Där lekte vi med Anneli och hennes Sebastian och William. Vi lånade med oss två böcker om Kråke. Tillsammans med dem gick vi vidare till ett café och åt kladdkaka och drack varm choklad.

Bilbarnstol

Idag har vi satt in Hannas nya (begagnade) stol i bilen. Det är en Brio Zento, Nelly har Britax Two-way. Vi saknade remmarna som ska spännas fast i golvet, men har istället använt vanliga spännband. Den verkar sitta ordentligt fast i alla fall och får fungera tills vi får de ordinarie banden. Den nya stolen står i baksätet och den andra fram, båda är bakåtvända.

Spjälsängen

Sedan i söndags har Hanna fått sova i spjälsängen. Det var verkligen på tiden! På förmiddagen när hon blev trött la jag ner henne i spjälsängen. Det var inte så populärt... Efter 30 minuter sov hon i alla fall. På eftermiddagen tog det ca 20 minuter innan hon somnade. Sedan dess har det gått ganska bra. När jag lägger ner henne så blir hon ledsen. Jag sjunger lite samt smeker och gungar henne med handen. Jag går ut ur rummet 1-2 minuter och går sedan in och upprepar detta, om hon är ledsen. Hon har inte varit panikledsen, utan mer gnällskrikit. Oftast behöver jag bara gå in 1-3 gånger.

På natten när hon äter vid kl 2-3 så tar jag upp henne till min säng för att mata och då får hon ligga kvar där. Huvudsaken just nu är att hon lär sig somna ensam i sin säng.

Cosmonova

Julia, 8 år, fick i julklapp av oss att få följa med till Cosmonova. Filmerna som visas har 5-årsgräns, så först åkte vi till Magnus och Ulrika för att lämna av Nelly. Hon blev väl omhändertagen och hade säkert roligare där än med oss. Vi åkte vidare till Cosmonova där Dennis och Julia såg filmen Deep Sea, en film om undervattensvärlden med många växter och djur. Under tiden så fick Hanna sova i vagnen, jag läste tidningen och sedan fick Hanna mat. Vi åt lunch på deras restaurang fossilen och gick sedan en runda på Naturhistoriska museet innan det var dags att hämta Nelly igen. På vägen tillbaka till Uppsala blev det ett glasstopp på Mcdonalds i Stora Väsby då Hanna vaknade till och var jättehungrig. Hon fick dock nöja sig med välling.

På kvällen har vi spelat bowling på Wii. Nelly har lärt sig att spela själv och kan få till serier på över 100 poäng!

Nickis och IKEA

Igår förmiddag fick Dennis sova då han jobbat natt. Vi tjejer åkte till Nickis äventyrslek och lekte med Louise, Emma och Maja. Tillsammans med dem åkte vi sedan vidare till IKEA för att äta lunch där. Klockan hann bli halv tre innan vi kom hem igen och då hade Dennis påbörjat storstädning. Det behövdes verkligen. På kvällen badade vi tjejerna, dock en i taget. Nelly ville inte bada tillsammans med Hanna då den lilla tjejen plaskar så mycket. Hon slår händerna i vattnet om och om igen och tjuter av glädje. Även jag blev blöt.

Sömnbrist

Min trötthet just nu beror inte bara på barnen. De två senaste kvällarna har jag haft svårt att somna. Jag har legat vaken fram till kl 2. Sedan har jag matat Hanna vid kl 3 och kl 6. Vid 7.30 har Nelly vaknat. Det kan i och för sig bero på att jag sovit en timme på förmiddagen tillsammans med Hanna. Det blir en ond spiral, då jag får svårare att somna på kvällen, men samtidigt är så trött att jag måste vila på dagen. Dessutom snurrar många tankar i huvudet just nu. Min föräldraledighet närmar sig slutet (någon gång i april). Vad gör jag då? Hur kommer framtiden att se ut?

Filmkväll

Igår hyrde jag och Dennis en film som heter The Experiment. Den handlar om ett psykologiskt experiment där deltagarna får spela rollen som antingen fånge eller fångvaktare på ett statligt fängelse i två veckor. Filmen blev på slutet lite för våldsam för min smak, men den var ändå intressant att se.

Nr 2

Hannas andra tand har kommit upp ur tandköttet, även den i underkäken, bredvid den första. Idag delade jag russin i fyra bitar som hon fick plocka med. Jag skar även upp en banan i små, små bitar som hon lyckades få in i munnen. Hon plockar dem mellan tummen och pekfingret och jag tycker hon har ganska god finmotorik.

Tuggummihalsband

Nelly satt i soffan och tuggade på ett tuggummi. Då fick hon för sig att hon skulle göra tuggummi till halsband istället. Hon drog ut en lång remsa ur munnen och virade den runt halsen. Med följd att tuggummit fastnade i håret... Vi försökte pilla bort det, men saxen fick ta bort några hårtesar också!

Trettondagen

Idag har förskolan varit stängd. Istället åkte vi hela familjen på en husvisning.
http://www.hemnet.se/beskrivning/1150895?r=3

Huset ligger ca 1,5 km från vår nuvarande lägenhet. Utgångspriset är 3 495 000 kr... Jag räknade lite på boendekostnaderna och med dagens räntor så blir det bara några hundralappar mer i månaden än vad vi har nu. Men eftersom räntorna antagligen är på väg uppåt så måste man ha lite marginaler. Höjs räntan med till exempel 1 procentenhet så blir månadskostnaden 1700 kr mer. Eftersom jag inte har ett heltidsarbete så har vi inte dessa marginaler, men titta ville vi göra ändå. Kanske inte ett jättefint hus utanpå, men inuti var det fräscht och nyrenoverat. Vi tänkte att om det inte är några andra intressenter så kan vi lägga ett bud under utgångspriset. Men vi var inte de enda som var där och tittade...

Egentligen är tanken att vi ska bo kvar här 1-2 år till. Vi gillar läget, även om vi hade velat ha fler rum och större förvaringsutrymmen.

Vi åkte sedan vidare till Bosse, Sanna, Love och Ella. Därifrån tog vi med oss en bilbarnstol hem som Hanna ska få sitta i. Dock så hade de ännu inte hittat remmarna som stolen ska spännas fast med, så hon får vänta på större stol ett litet tag till.

Dennis jobbar nu natt och när han kommer hem i morgon bitti så har han jobbat 64 timmar på sju dagar. Men då kommer istället fördelen med hans schema; sex dagar ledigt! Så då kan jag inte klaga längre...

Avfrostning

I tisdags var Nelly tillbaka på sin vanliga förskola. Jag skyndade mig in i kapprummet före henne för att plocka ur kvarvarande nappar ur hennes låda... Efter hämtning så gick vi till grannarna Ellen, Klara och Irma för att leka och äta mellanmål.

Under tisdagen passade jag på att frosta ur frysen. På morgonen plockade jag ur fryslådorna och ställde på altanen. Jag stängde av frysen och la in en "tina-upp-påse" längst ner. Den suger upp all vätska som bildas och droppar ner. När all is försvunnit är det bara att torka bort de droppar som ännu inte droppat ner. Temperaturen utomhus höll sig mellan -10 och -14. Kl 16 slog jag igång frysen igen och en timme senare plockade jag i matvarorna. Jag brukar försöka göra detta en gång per år. Januari brukar vara en bra (=kall) månad.

Igår åkte vi tjejer hem till Petra, Inez och William på eftermiddagen. Barnen lekte, men Nelly var lite trotsig... Hon körde på Inez med en dockvagn, med flit, så att hon ramlade omkull. Jag sa till henne att säga förlåt, men hon vägrade. Vi skulle fika med kaka och varm oboy, men hon stod kvar i hallen och grinade och skrek under tiden. Vi begav oss sedan hemåt och hon lugnade ner sig efter ett tag. Då sa hon att hon ville ha oboy. Då svarade jag att hon fick ringa till Inez och säga förlåt först. Och det gjorde hon då på en gång.

Skridskoåkning

Idag fick jag sovmorgon, det behövdes. Efter lunch åkte hela familjen till en isplan där vi åkte skridskor. Hanna satt i vagnen som fick följa med ut på isen. Nelly har ju åkt två gånger innan. Då har hon haft en "båge" att hålla sig i, men det fanns inte denna gång. Hon fick hålla i oss och i vagnen, men några små steg lyckades hon ta helt själv. Dennis åkte på nyinköpta skirdskor och jag har fått låna ett par av Ulrika. Det var riktigt längesedan man åkte, jag kände mig verkligen som Bambi på hal is. Men när jag höll i vagnen så gick det lättare att ta lite mer fart. En liten stund orkade jag åka, sedan fick jag ont i fötterna.



Sedan åkte vi till leksaksaffären för att köpa en leksak till Nelly som varit utan nappar i 10 dagar! Hon valde en docka som kunde dricka vatten och kissa (dockan som kryper fanns inte). Den ligger och sover med henne nu.

Vi blev idag bjudna på middag hos Olle, Camilla, Emilia och Julia.

Hanna har fått prova att sitta i Nellys bilstol. Jag tycker bältet i hennes babyskydd har börjat bli för tajt så det är nog dags att byta stol snart.

Kebab La Colina

Igår jobbade Dennis återigen. 30 timmar på tre dagar blev det. Han har ett rullande femveckorsschema, men eftersom de inte får ihop rätt antal timmar så måste de ibland göra ett extrapass. Imorgon gör han ett sådant extrapass, så nu blir det 34 timmars arbete de kommande tre dagarna.

Jag känner mig helt slut efter denna helg. Nelly är oftast väldigt snäll och duktig, men hon kan även provocera och trotsa... Igår hade jag tänkt att vi skulle gå ut och åka pulka en stund. Men precis innan vi skulle klä på oss så blev jag och Nelly osams. Hon var lite dum mot Hanna och vägrade säga förlåt till henne. Jag gav mig inte, då började hon slå mig istället. Jag la undan hennes älsklingssnutte Aro och hon blev inte gladare direkt... Efter en timme hade hon lyckats lugna ner sig och sa då förlåt. Då var min energi och ork bortblåst, så vi blev inne och lekte hela dagen.

Dennis köpte med pizza hem, vår favoritpizza med kebab, sås och grönsaker. Den köps inne i city så det blir inte så ofta vi äter den då det är svårt att få parkeringsplats nära pizzerian.




Nyår

Jag skapade ett inlägg om nyårsfirandet som hamnade lite längre ner i bloggen. Scrolla ner och läs!

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0