Semester

I måndags klev jag upp kl 7. Jag åkte till Ryds Bilglas och lämnade in bilen då min vindruta fått en spricka på ca 25 cm av ett stenskott. Jag fick låna en elcykel för att ta mig hem. Vid 10.30 var vindrutan bytt och jag kunde cykla tillbaka och hämta bilen. Handlade på citygross på vägen hem. Ägnade resten av dagen åt att rensa och sortera hemma samt vila. 

I tisdags åkte jag till sjukhuset och lämnade blod. Därefter dammsög jag och tvättade. Spenderade ett par timmar med att ladda ner foton från 2022 som ska användas i fotobok. På kvällen hämtade jag upp Nelly på stationen, hon hade varit i skärgården men skulle hem och jobba. Vi åkte förbi McDonalds innan jag skjutsade henne till skölsta. 

I onsdags kom mamma på eftermiddagen.  Nelly kom också strax efter. Vid 17 åkte vi buss in till stan och åt på italienska Villa Romana. Jag åt pasta med scampi. Nelly åkte moppe till skölsta och vi tog buss hem och åt saffransglass på altanen. 

I torsdags tog vi buss till stationen och tåg till Stockholm. Vi promenerade till Strandvägen. Då tåget varit försenat så missade vi båten vi bokat, men som tur var så fick vi åka med nästa istället. Det tog 30 min till Fjäderholmarna. Vi gick till klipporna och hittade ett bord där vi kunde äta räkor till lunch. Sedan promenerade vi genom hantverksbyn och avslutade i en chokladbutik. Vi tog båt tillbaka vid 15. Gjorde glasstopp i Kungsträdgården och var in på Gallerian en sväng. Därefter gick vi till Belgobaren och åt musslor innan vi åkte hemåt. 

I fredags åkte mamma hemåt. Jag åkte till citygross och handlade. Vid 17.30 cyklade jag in till stan och mötte upp Åsa vid thai village. Vi åt thaibuffe. Sedan gick vi till nattklubben Soultrain som hade öppet utomhus. Även Susanne kom dit. Jag och Susanne cyklade hem 23.30. 

Igår tog jag det lugnt under dagen. Gick en sväng till Ica. På kvällen kom Åsa, Susanne, Linda och Lisa. Vi åt räkor och drack sangria på min altan. De åkte hem vid 22.30. 

Idag har jag skapat en fotobok. Och slappat i soffan. Vid 19 kom Hanna hit. Hon har hängt med svea här en stund och åkte sedan till Vendela och Emma. Hon kom hem 22.30. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Semester

I måndags kl 10 åkte jag, Susanne och Åsa mot Gävle. Vi gjorde första stoppet i Valbo där vi var in på Cassels, jag shoppade en top. Vi åkte sedan till Bönans fiskeläge där vi åt lunch på Café Böna. Jag åt grillad smörgås med kyckling sweet chili. Därefter åkte vi kustvägen hemåt. Vi gjorde ett snabbt stopp i Rullsand där vi satt på stranden en stund, föll några vattendroppar samtidigt. I Uppsala släppte susanne av mig vid cykelverkstaden där jag hämtade ut Hannas cykel och cyklade hem. Under tiden hämtade de upp Magda som kom med tåg från Hudiksvall. Vi möttes upp hemma hos susanne för grillmiddag, Linda kom också. Jag gick hem vid 23. 

I tisdags tog jag det lugnt på förmiddagen. Strax före 16 tog jag buss till stationen och tåg till Avesta. Jag blev upphämtad av mamma och vi åkte till Nordanö där alla bröder och deras familjer var. Blev grillat till middag. 

I onsdags åkte jag in till stan och mötte upp Carro. Vi åt thaibuffe utomhus. Sedan handlade jag på Ica innan jag åkte tillbaka till nordanö. På eftermiddagen kom Erik och Sandra från Märsta. Det blev mycket god mat och många rätter serverades. 

I torsdags åkte vi på ärenden till Rutbo Handelsträdgård och dollarstore. Var väldigt trött och slumrade lite i soffan på eftermiddagen. 

I fredags åkte vill till Erik Larsgården och fikade. Vi hann åka till kyrkogården också. Sedan fick jag skjuts till tåget vid 14.30. Jag åkte då till Gävle och mötte upp Petra vid restaurang Trädgår’n. Jag åt vitlöksbröd med tzatziki, adanaspett till varmrätt samt drack sangria och pina colada. Tog tåg hem 19.30.

Igår och idag har jag varit tagit det lugnt, läst bok och tittat på serie.    

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Åland

Måndag till torsdag jobbade jag bara. 

I fredags lunchade jag med Nelly på Egon på stan. Hon gick sedan till tandregleringen och jag tillbaka till jobbet. Efter jobbet mötte jag upp Åsa på Loco. Vi åt flatbreads, crispy tacos och korean chicken. Sedan gick vi till Soultrain på utomhusnattklubb. Jag cyklade hem vid 23.30. 

Igår sov jag till 9. Jag gick till Ica och köpte baguette och pålägg. Vid 12.20 cyklade jag till en cykelverkstad och lämnade in Hannas cykel för reparation av två ekrar. Därefter gick jag till stationen och mötte upp Åsa, Susanne, Linda och Sarah. Vi åkte buss till Grisslehamn och klev på Eckerölinjen. Vi satt i solen ute på däck i 1,5 timme. Sedan handlade vi i taxfree. På hemresan åt vi smörgåsbord. Vi var tillbaka i Uppsala 21.30 och jag tog då bussen hem. 

Idag sov jag till 10. Jag åkte till Ifu och tittade på Hannas cupfinal på SP-lägret i innebandy. Hennes lag förlorade tyvärr. Lagen var blandade med spelare från hela Sverige. Hon hade i alla haft kul i fem dagar. Jag åkte vidare på ärenden till ÖoB, Biltema och Ica. Sedan har jag bara tagit det lugnt resten av dagen. 

(null)

Cykellagning

I måndags efter jobbet gick jag och mina kollegor till hotell botanika för att spela shuffleboard. Efter några matcher gick vi vidare till nya italienska Trattoria Sorellina. Vi åt middag och tackade av en kollega. Jag åt pasta med räkor. Tog bussen hem till barnen vid 21.30. 

I tisdags efter jobbet tog jag med min cykel, som stått utanför stationen med punktering i två veckor, och gick med den till en cykelverkstad. Sedan tog jag bussen hem till barnen och Meja. Jag cyklade till Ica och handlade innan jag lagade middag. Meja blev upphämtad lite senare. 

I onsdags efter jobbet gick jag till cykelverkstaden och hämtade ut cykeln. När jag kom hem hade Hanna städat och rensat i alla lådor och skåp på sitt rum. Så mycket skräp fanns att slänga... Hon hade även dammsugit lägenheten. Nelly cyklade iväg på utomhusfysträning kl 19-20.15. Jag fixade med massa tvätt. 

I torsdags efter jobbet fortsatte jag med tvätten. 

I fredags efter jobbet lagade jag tacos till barnen, Svea och meja. Hanna hängde sedan utomhus med sina kompisar. Nelly cyklade till Ica och köpte chips. 

Igår sov jag till 9.30. Gjorde fattiga riddare till frukost. Nelly åkte iväg till Ifu med kompisar. Jag och Hanna gjorde ärenden på Rusta och Jysk. Efter lunch bytte vi sängkläder och jag lagade min garderobsstång som ramlat ner. Nelly kom hem till middagen. Sedan skjutsade jag Hanna till skölsta där hon skulle vara barnvakt till två yngre pojkar. Nelly och jag tittade på film. Jag hämtade Hanna kl 1. 

Idag klev jag upp 9.30. Vi packade badkläder och matsäck. Åkte till Ica och köpte baguetter. Sedan åkte vi till Björklinge och hämtade upp meja. Vi åkte till badet i Björklinge och stannade där till kl 16. Meja blev upphämtad av sin mamma och vi åkte istället till Eko. Därefter åkte vi hem och lagade middag. Efter maten åkte jag och Hanna till skölsta och lämnade en del grejer hos Dennis. 

(null)

Dalecarlia cup

I måndags var nelly hemma när jag kom hem från jobbet. Hanna var med Meja under dagen och på fotbollsträning 16.30-18.

I tisdags jobbade jag. Barnen packade inför läger och cup. Jag och Hanna åkte till Intersport för att hämta ut beställda fotbollsskor. 

I onsdags cyklade jag hem från jobbet vid lunchtid för att jobba hemifrån på eftermiddagen. Jag skjutsade nelly och Astrid till Ifu för regionsläger i innebandy kl 13.30. Vinkade av Hanna som åkte med Svea till cup i Borlänge vid 15. Fortsatte jobba en stund till. Åkte till Intersport och lämnade tillbaka fotbollsskor. Körde sedan till mamma i Avesta. 
 
I torsdags klev jag upp kl 7. Åkte till Borlänge för match som började kl 9, blev vinst. Åkte sedan till kupolen och satt på Waynes coffee och jobbade. Åt sallad på Matpalatset och jobbade därefter en stund till på Waynes coffee. Åkte tillbaka till sportfältet och tittade på match kl 17 som blev vinst. Kom hem till mamma vid 19 och blev bjuden på hemmagjord pizza. 

I fredags klev vi upp vid 6. Jag och mamma åkte till Borlänge och tittade på match kl 8, blev vinst. Vi såg även andralaget spela oavgjort. Vi satt sedan i badhusets cafeteria då det regnade ute. Vi åt lunch där innan vi gick ut och tittade på match i regnet kl 14, blev vinst. Vi därefter åkte hemåt. Anne-Marie kom och vi gick till grekiska Mythos. Åt souvlaki med tzatziki. 

Igår klev jag upp kl 9. Åkte till Borlänge och tittade på andralagets match som blev vinst. Åt langos till lunch. Andralaget som blev tvåa i sin grupp fick möta en annan grupptvåa i B-slutspelets kvartsfinal, de vann. Hannas lag som kom etta i gruppen fick möta annan gruppetta i kvartsfinal i a-slutspel. Det blev tyvärr förlust med 0-1 (mot laget som sedan kom tvåa i cupen). Hannas lag blev därför femma av 40 lag. När jag kom till Avesta hade mamma besök av några kollegor. Vi satt ute på altanen tills det blev för kallt, då flyttade vi oss in. De åkte hemåt vid 0.20. 

Idag klev jag upp kl 7. Jag åkte till skolan där barnen sovit och hämtade upp Hannas packning. Satt i bilen en stund innan andralagets semifinal började kl 10, det blev vinst. Jag och Hanna åt lunch på sportfältet och tittade på andra matcher innan det var dags för B-finalen. Det blev vinst även här. Vi åkte sedan hemåt mot Uppsala. Stannade för att tanka i Hedemora, gå in på dollarstore i Avesta och sedan på toa på Biltema. Köpte med sushi hem. Nelly hade fått skjuts hem av Astrid. Hennes regionslag kom tvåa i sin grupp, men förlorade tyvärr kvartsfinalen. 

(null)

(null)

(null)







grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0