Semester med barnen

Är just nu på semestertripp, återkommer när vi kommit hem då wifi inte är så bra här 😊😎

Semester

I måndags och tisdags promenerade jag till jobbet. 


I onsdags cyklade jag till jobbet och på hemvägen handlade jag på Ica. På kvällen kom barnen. 

I torsdags var det första semesterdagen och barnen sov till 9.30. Vi åkte till midgårdsbadet i Märsta. Vi badade mest inomhus då det inte var så soligt. Efter några timmar åkte vi till Sigtuna och köpte glass på Våfflan. 

I fredags sov barnen till kl 9 och det var strålande sol på morgonen. Men så fort vi kom till Bälingebadet 1 mil norr om Uppsala blev det gråa moln och lite duggregn. Efter två timmar åkte vi istället till särstabadet i Knivsta två mil söder om Uppsala. Men det var lika molnigt och kallt i vattnet där. Medan SMHI-appen visade sol, sol, sol... handlade på Ica på vägen hem. 

Igår slappade vi på förmiddagen. 12.30 släppte jag av Hanna hos Svea i skölsta. Nelly lekte hemma med grannarna Maja och Thea. Jag städade i mitt badrumsskåp och sorterade bort gamla mediciner. Vi hämtade Hanna kl 19.30. 

Imorse kl 10 åkte vi till leklust och köpte present. Jag släppte av Hanna hos Malva i lindbacken. Nelly lekte hemma med Maja och Thea. Jag ägnade dagen (och kvällen) till att göra en fotobok för år 2016 på internet. Vi hämtade Hanna 16.30 och åkte därefter till Hm och köpte varsin bikini till barnen. Kl 19 kom Dennis och hämtade tjejerna. 


Tjejhelg

Jag har jobbat hela veckan. I måndags och torsdags promenerade jag till jobbet, övriga dagar cyklade jag. 


I fredags cyklade jag in till stan efter jobbet och mötte upp Åsa och Maria på italienska Il Forno. Jag åt pizza med parmaskinka och tigerräkor. Lite senare gick vi till Miss Voon, en skybar på elfte våningen i nybyggt hotell vid stationen. Där drack vi en drink. Var hemma 22.30. 

Igår sov jag till kl 10, hade ställt klockan på det då jag inte vill sova längre. Jag slappade på förmiddagen. Sedan gjorde jag några ärenden på tygaffären, skopunkten, rusta och Ica. När jag kom hem så spraymålade jag en stol. Blev inte 100% bra, men det kanske duger, får se när den blir klar. 

Idag sov jag till 9.15. Jag ägnade förmiddagen åt att sortera i garderoben och rensa ur barnens gamla kläder som blivit för små. 14.30 cyklade jag in till stan och mötte upp Petra från Gävle. Vi åt på grekiska tzatziki; aubergineröra och smördegsinbakade räkor. Cyklade hem kl 18. 


Allsång, lek och kalas

I måndags och tisdags hämtade jag barnen på fritids efter jobbet. 


I onsdags efter jobbet cyklade jag in till stan och mötte upp Susanne och Camilla. Vi åt middag på Stationen; en club sandwich. Sedan cyklade vi till Stadsparken och scenen Parksnäckan för att vara med på allsång med temat ABBA. Vi cyklade hem vid 21.30. 

I torsdags och fredags hämtade jag barnen på fritids efter jobbet. Vi handlade fredagsmys på Ica. Efter middagen kom grannbarnen Maja och Thea. De lekte ute en stund och tittade sedan på film. 

Igår kom Agnes och Felicia hit, de har gått på barnens fritids denna vecka men går vanligtvis på en grannskola. Vi gick till en skogsdunge för att leka och fika. De blev hämtade för att äta lunch, men kom senare tillbaka hem till oss för lite mer lek. 

Idag åkte vi till Lekia för att köpa present. Sedan åkte vi till city gross för att köpa ingredienser till ytterligare en present. Vi gjorde en blommande kaktus av godis. Jag skjutsade Nelly till Tuvas kalas i skölsta. Hanna fick också komma in och leka med hennes lillasyster Elsa. Jag åkte hem och åt lunch. Jag hämtade dem efter två timmar. Då följde Nelly med Esther hem. Jag och Hanna åkte hem och spelade kort och spel. Vi var ute och sparkade boll. Nelly kom hem vid kl 18. Vid kl 20 skjutsade jag dem till Dennis då de ska åka till Skåne imorgon. 

Ledig helg

I måndags regnade det så vi tog bilen till skolan och jobbet. 


I tisdags hämtade jag barnen efter jobbet. 

I onsdags lämnade jag barnen i skolan kl 7.20. Hanna hämtades av sin kompis Malva kl 9 och följde med dem till Furuvik. 

I torsdags och fredags promenerade jag till jobbet. 

Igår sov jag till kl 8.45. Jag ägnade några timmar åt städning och dammsugning. Jag åkte ut på några ärenden på Ikea, Lager 157, Systembolaget samt tankade bilen. När jag kom hem så tränade jag en halvtimme på löparbandet. Efter dusch så åkte jag till Ica maxi och handlade lite. 

Idag sov jag till 9.45. Jag cyklade in till stan och provade kläder på Dea och Hm. När jag kom hem sorterade jag en massa papper och grejer som alltid hamnar i högar här och där. Sådana där saker som man inte riktigt vet var man ska lägga. Därefter åkte jag till Ica kvantum och handlade lite mer mat. 

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0