Plugg

I söndags tog vi en cykeltur. Vi stannade vid tre olika lekparker och lekte och fikade. På eftermiddagen var vi bara hemma och slöade. Det blåste mycket ute och till slut kom det regn.

Igår lämnade jag barnen kl 9. Sedan ägnade jag förmiddagen åt plugg och tvätt. På eftermiddagen träffade jag min jobbcoach och fick träna på arbetsintervju. Jag hann plugga en stund till innan jag gick promenad med Helena.

En dag på stan

I lördags mådde Nelly mycket bättre. Vi tog bussen in till stan. Vi köpte lördagsgodis och gick till Skopunkten. Där fick tjejerna välja varsitt par skor (Nelly ville ha vita och Hanna rosa). Vi gick till svandammen och matade ankorna. Vi åt glass vid ån. Vi avslutade på leksaksaffären där några saker fick följa med oss hem. Vi var ute och lekte en stund. Det var soligt och varmt, men blåste väldigt mycket.

Sjukling

I torsdags var jag ute och sprang på förmiddagen. Sedan kom mamma och hälsade på. Vi åt lunch i Gränby Centrum och jag handlade mat på City Gross. Därefter hämtade vi barnen och åt jordgubbar och glass hos Dennis. Han var på kurs och kom hem lite senare. På kvällen skulle han på jobbmöte så jag vaktade barnen hos honom.

I fredags jobbade jag 7-14. Sedan hämtade jag Hanna på förskolan och Nelly hemma hos Dennis. Hon hade feber så Dennis var hemma med henne. Vi åkte hem och hade fredagsmys.

Träning och middag

I söndags promenerade jag till och från jobbet, arbetade 10-17.
 
I måndags var jag ledig. Jag skjutsade Dennis till garaget så att han kunde få hem sin vespa. Sedan drog jag på träningskläder och sprang ut på en liten löptur. Det var många månader sedan sist så jag orkade inte så mycket. 3,2 km på 23 minuter i strålande sol. Jag cyklade in till stan och träffade min jobbcoach och sedan hämtade jag barnen.
 
Igår lämnade jag barnen kl 9. Jag promenerade till och från jobbet och arbetade 12-20.15.
 
Idag har jag jobbat 8-16. Det regnade i morse så det blev bussen för första gången på tre veckor. Efter jobbet åkte jag hem till Dennis då vi skulle bjuda Olle, Camilla och Julia på middag. Det blev pasta- och köttfärsgratäng. Därefter åkte vi hem till mig och fikade med kladdkaka, vaniljsås och bär. Hanna fick en docka i födelsedagspresent av dem.

Grattis Louise 30 år!

Igår promenerade jag till jobbet och jobbade 7-14. Sedan promenerade jag hem igen, totalt 70 minuter. När jag kom hem så fortsatte jag plugga, påbörjade mitt sista uppdrag. Vid kl 20 satte jag på en film jag lånat på bokbussen; Hypnotisören. När filmen var slut vid kl 22 kom jag på att jag hade tvättid 19-22... Fasiken, vad glömsk jag är när det gäller tvättstugan, måste ställa alarmet på telefonen för att komma ihåg. Fick boka en ny tid.

Idag har jag jobbat 8-16. Sedan åkte jag hem till Louise för att fira hennes 30-årsdag då hon hade öppet hus. Det fanns plockbuffe, fika och vin. Jag stannade till kl 21 och cyklade sedan hem till schlagerfinalen.

Grattis Hanna 3 år!

I torsdags väcktes Hanna med sång och paket. Hon fick en aktivitetsdator, Hello Kitty bingo och såpbubbelpistol. Jag lämnade barnen kl 9 och jobbade 10.30-18.30. Dennis kom hem från Thailand på morgonen och hämtade barnen. Jag blev bjuden på middag hos dem och fick minihögtalare i present. Hanna fick fler presenter; lera med tillbehör, Kitty spel/pussel, grodspel. Sedan cyklade jag hemåt.

14 maj

I tisdags lämnade jag barnen kl 9 och cyklade hem för att fortsätta pluggandet. Innan jag hämtade barnen åkte jag till Gränby för att hinna köpa presenter till ett kommande födelsedagsbarn. Jag hämtade inte bara mina barn utan även Emilia fick cykla hem till mig och leka. Vid halv sex kom Helena förbi och hämtade upp henne. Jag gjorde tacopaj och tog ett glas rött vin min födelsedag till ära. Av min mamma fick jag tallrikar och skålar i present, åtta av vardera.

I onsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16.

Kalas

I lördags var vi lediga. Vi cyklade till Gränby 4h-gård. Det är ca 3 km dit och Nelly kämpade på med cyklingen trots att det blåste en del. Det var lite kallare än dagarna innan. Vi stod i kö till ponnyridningen men den var så lång så vi gav upp och fikade vår matsäck istället. Vi stannade till vid Gränby köpcentrum på vägen hem för att köpa mat och lördagsgodis. När vi kom hem bakade vi chokladbollar och kladdkakemuffins. På kvällen gjorde vi popcorn.

Igår cyklade vi hem till Dennis på förmiddagen. Medan barnen lekte så bakade jag äppelkaka och gjorde tårta. Efter lunch kom Hannas förskolekompisar på kalas. Det var Ines, Ebba,Stella och Nova med sina mammor. Hanna fick hårspännen, hårborste, målarbok, pennor, kritor och bok. Vi fikade och lekte både inne och ute. Vi avslutade med fiskdamm. När vi senare skulle cykla hem började det att spöregna så vi fick vänta en stund tills det slutade.

Idag lämnade jag barnen kl 9. Timmarna därefter ägnades åt skolarbete och tvättstuga. Jag hann med en timmes promenad innan jag hämtade barnen. Vi gjorde en cykelutflykt till tåglekparken. Hanna envisades med att cykla på sin egen cykel med stödhjul, så till slut gav jag efter. En lycklig tjej cyklade duktig hela vägen fram och tillbaka, men hon klagade lite på att hon fick ont i rumpan. Sedan lekte barnen på Dennis gård med åtta andra barn i olika åldrar. På vägen hem stannade vi vid bokbussen och lånade böcker och filmer.

Kristi Himmelsfärd

I onsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16.

I torsdags skulle jag ha jobbat, men var ledig då det behövs färre personal på röda dagar. Jag och tjejerna lånade Dennis bil och åkte till Leos Lekland där de lekte med Emilia och Anna medan jag satt och pratade med Helena. Vi åt lunch där. Sedan åkte jag och barnen till 4h-gården i Gränby och tittade lite på djuren. Sedan lekte barnen på Dennis gård medan jag blev bjuden på fika ute av Maria. De fortsatte leka hemma hos Emilia medan jag blev bjuden på ett glas vitt vin av Helena och Andreas på deras altan. Sedan var det dags att cykla hem igen efter en solig dag.

I fredags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Sedan lekte barnen på Dennis gård hela eftermiddagen och kvällen i den sköna vårvärmen innan vi cyklade hem.

VAB

Igår lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Precis när jag slutat ringde förskolan och sa att Hanna hade feber. Jag fick ställa in mitt möte med jobbcoachen och hämtade barnen.

Idag skulle jag ha jobbat 8-14 men var istället hemma med Hanna. Idag har hon inte haft någon feber. Vi tog en promenad in till stan och det blev även en promenad hemåt sen igen. Vi lånade Dennis bil för att handla på City Gross. Vi hämtade Nelly och åkte till Biltema för att köpa ny cykelhjälm till henne, hon behövde en större. Hon fick även en cykelkorg till sin ena cykel. Barnen lekte sedan en stund på Dennis gård.

May. 07, 2013

I fredags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. På kvällen kom mamma och Mats för att vara barnvakt då jag jobbar.

I lördags jobbade jag 8-16. Jag cyklade hem och löste av barnvakterna som fick åka hem. Hanna hade under dagen blivit firad i förskott med paket. Hon fick Barbie, påslakan med Hello Kitty och hoppboll i form av en hund. Den blev populär hos båda barnen. Hanna somnade i soffan redan kl 18.

I söndags var jag ledig. Vi cyklade till Dennis lägenhet och var ute och lekte mest hela dagen med barnen på gården.

Valborg

I tisdags jobbade jag 8-16. Egentligen skulle jag varit ledig, men under denna dag behövs extra personal. Årets stora dag i Uppsala är valborg... Det började dagarna innan med skvalborg och kvalborg... Och avslutas dagen efter med finalborg...

Jag hämtade barnen och vi gick till Årstaparken för att titta på majbrasa. Enligt tidningen skulle den tändas 19.30 men det var tydligen kl 21. Så vi gick hem igen och sov istället.

Igår skulle jag ha jobbat men var ledig då det på röda dagar behövs färre personal. Efter lunchen cyklade vi till Dennis och åkte tillsammans på tivoli. Hanna tyckte det var otäckt med alla ljud och musik och stoppade fingrarna i öronen. Hon ville inte åka någon karusell. Så Nelly fick alla åtta biljetter själv plus att jag fick två åk tillsammans med henne i en liten berg-o-dalbana. Vi åt sockervadd och spelade på chokladhjul, ingen vinst.

Sedan cyklade jag till ICA i Årsta och storhandlade då jag fått välkomstkuponger från dem. Jag skickade in min skoluppgift för rättning och tog det sedan lugnt med en film. Den hette In time och var riktigt bra. Lite sci-fiction och action.

Idag har jag jobbat 8-16. Mitt busskort har nu gått ut och istället för att fylla på det så cyklade jag till jobbet. Jag hämtade tjejerna och vi åt middag hos Dennis, han hade lämnat kvar rester i kylen när han åkte.

Bio, bio, bio

I lördags ägnade jag stor del av dagen till att plugga. Jag har fått min redovisningskurs förlängd och ska nu lämna in tredje uppgiften. På eftermiddagen tog jag bussen till stan och mötte Marie som kommit från Stockholm. Vi åt asiatisk buffé på Thai Village och såg filmen Side Effects på bio. Filmen är en thriller med Jude Law och var väldigt bra.

I söndags kom Helena hit och vi tog en timmes promenad. Sedan blev jag bjuden på lunch hos Dennis. Vi åkte till Jysk och hämtade hans altanmöbler och köpte gardinstänger till mig. På kvällen åkte jag in till stan och träffade min kollega Åsa och såg Du gör mig galen. Filmen var godkänd, andra halvan var bättre än början.

I måndags träffade jag min jobbcoach. Därefter mötte jag Petra. Vi åt grekisk mat på Tzatziki och såg bion I give it a year. En romantisk komedi som var lite rolig.

Det blev mycket bio denna helg! Jag passade på att utnyttja min barnfria tid då Dennis kommer att vara bortrest i två veckor framöver.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0