Hosta

I måndags hade jag ingen feber så jag åkte till jobbet, hostade dock hela dagen. Sedan hämtade jag barnen och vi gick till Nellys fotbollsträning.

I tisdags jobbade jag och hämtade barnen.

I onsdags hade jag inte sovit så mycket på grund av hostan så jag ringde vårdcentralen. Fick en tid 14.45 så jag åkte lite tidigare från jobbet. Läkaren lyssnade på lungorna och tyckte inte det lät så bra. Jag fick lämna blodprov och andas i en maskin. Sedan lyssnade hon på lungorna igen, men det lät inte så mycket bättre. Crp-värdet var lite för högt, dock inte jättemycket högt, men jag fick i alla fall antibiotika. Kunde ev vara lunginflammation tyckte jag hon sa, hon pratade snabbt med rysk brytning... Jag fick även hämta ut pulmicort och hostmedicin på Apoteket. Jag hämtade Nelly i skolan och vi åt middag hemma. Sedan hämtade vi Hanna hos en kompis i Lindbacken.

I torsdags kände jag mig piggare. När jag kom hem från jobbet hade jag en veckas disk och tvätt att ta itu med.

I fredags cyklade jag till och från jobbet. Handlade på vägen hem och slappade sen i soffan.

Igår tog jag tag i lite sortering. Jag har haft kassar sedan jag flyttade med grejer i som jag inte vetat var jag ska lägga. Kassarna har stått i både kök och vardagsrum och irriterat mig. Nu la jag upp allt på köksbordet istället, massor av småsaker... Efter lunch cyklade jag till stan och mötte Petra från Gävle. Vi strosade i några affärer och gick sedan på bio och såg Captain Fantastic. Därefter åt vi club sandwich på stationen. Jag var hemma 21.30.

Idag fortsatte jag med tvätt, disk och sortering. Sedan åkte jag in till stan och shoppade lite på Dea som hade 30%. När jag kom hem tog jag fram en hög med kläder som behövde sys. Nålen gick sönder förra gången jag försökte sy så nu bytte jag den. Och den gick sönder på en gång igen... Tur jag hade köpt fler så jag kunde sy klart denna gång.

Skolstart och Örebro

I måndags var fritids stängt och jag var föräldraledig. Jag och barnen åt lunch på pizza hut och sedan lekte barnen på Turbo Sports Adventure några timmar. På kvällen lämnade jag över dem till Dennis.

I tisdags jobbade jag och fick sedan tillbaka barnen då fritids var stängt även denna dag.

I onsdags var jag föräldraledig och följde med Hanna på hennes första skoldag i förskoleklass. Efter tjugo minuter fick föräldrarna gå ut ur klassrummet och komma tillbaka två timmar senare. Jag och Hanna åt lunch och hämtade sedan Nelly kl 13.30. Nellys kompis Esther följde med hem och lekte. Även Hannas två klasskompisar Masha och livia kom hit och lekte i två timmar. Därefter åkte barnen till Dennis. Jag åkte till Ica maxi och handlade.

I torsdags efter jobbet mötte jag Åsa och Maria på Texas Longhorn för födelsedagsmiddag för Maria som fyllt 40. Jag åt lammfilé med sötpotatispommes och vitlökssmör.

I fredags jobbade jag bara.

Igår tog jag buss till stationen, buss till Enköping och tåg till Örebro. Jag och kusin Carro strosade på stan en stund och åt sedan tapas på Pinchos. Därefter gick vi på bio och såg Bad Moms. Efteråt drack vi en cider på en uteservering innan mitt tåg gick kl 20.45. Jag var hemma 23.20. Under dagen kände jag mig stel i kroppen, yr, lite ont i halsen och hostade en del.

Idag sov jag till kl 11! Jag mådde bättre och slappade i soffan. Efter lunch mådde jag dock sämre igen och på kvällen hade jag 38,6 grader...

Altanmöbler

I måndags var Hanna fortfarande sjuk så jag vabbade på förmiddagen och lämnade sedan barnen till Dennis. Jag jobbade på eftermiddagen och åkte sedan och hämtade upp Åsa som skulle hjälpa mig att bära. Vi åkte till jysk i Boländerna och köpte ett altanbord som var nedsatt från 2700 kr till 1800 kr. Kartongen var 1,25x1,25x0,15 m och fick precis plats i bilen. Vi åt middag hos mig innan jag skjutsade hem Åsa. När jag kom hem skruvade jag ihop bordet innan det blev mörkt ute.

I tisdags efter jobbet åkte jag till jysk i stenhagen för att de hade stolarna som jag tittat på kvar. Då ser jag att bordet jag köpte nu var nedsatt till 1200 kr... Men killen i kassan var så snäll och trevlig och sa att han skulle dra av mellanskillnaden när jag betalade stolarna. Jag ville ha 6 stolar med hög rygg, men var lite osäker på hur många jag skulle få plats med i bilen. Jag fick hjälp att testa med några stolar och alla fick precis plats. Även stolarna var billigare denna dag än dagen innan; 350 kr/st. När jag kom hem tog det en stund att bära in dem och skära bort allt papper och plast. Än så länge står både gamla och nya möblerna på altan.

I onsdags jobbade jag halva dagen och vabbade på eftermiddagen.

I torsdags vabbade jag på förmiddagen och jobbade på eftermiddagen. Denna dag var febern borta, men Hanna fick vara hemma en extra dag.

I fredags efter jobbet kom barnen hit. De hade varit hemma med Dennis då fritids var stängt för planeringsdag.

Igår åkte vi buss in till stan. Vi åt lunch på jalla och gick sedan till biblioteket. Där fick Hanna äntligen ett eget lånekort (minimiålder 6 år). Sedan gick vi till leklust och därefter till stadium för att köpa fotbollsskor på rea innan vi tog buss hem. Därefter åkte vi till city gross och köpte lördagsgodis.

Idag tog vi det bara lugnt på förmiddagen. Efter lunch åkte vi till Gränby och köpte en klocka till barnens rum. Sedan cyklade vi till Årstaparken för Hannas fotbollsträning. På vägen hem stannade vi på Ica och köpte plocksallad som vi åt på altanen.

Jobb igen

I måndags var det dags att cykla till jobbet igen. På kvällen gick jag en halvtimmes promenad med Susanne.

I tisdags jobbade jag bara. Hanna skolades in på fritids av Dennis.

I onsdags handlade jag på vägen hem från jobbet och gick en halvtimmes promenad med Susanne på kvällen.

I torsdags hämtade jag barnen på fritids som denna vecka är på ångelstaskolan. Ligger lite åt fel håll så det blir extra motion.

I fredags lämnade jag barnen kl 7, jobbade och hämtade barnen kl 17. Vi åkte till Ica och handlade.

Igår hade Nelly en kompis på besök. Hanna var hängig och hostig och låg i soffan nästan hela dagen. Vi tog en biltur till Godisstoppet vid Storvreta.

Idag vaknade Hanna kl 6 och låg sedan och hostade. Kl 8 hade hon feber 38,5 grader så vi fick ställa in resan till Hollies kalas. Nelly åkte till skölsta och lekte hos Esther. Hanna hade ett tag 39,3 grader. På eftermiddagen efter att vi hämtat Nelly så har barnen spelat tv-spel.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0