God jul

I måndags när jag kom hem från jobbet var Hanna, Nelly och Ebba hemma. Ebbas förälder kom och hämtade och vi åt sedan middag. Blev ingen träning idag. 

I tisdags jobbade jag bara. Nelly hade julavslutning i skolan och åkte sedan till skölsta. Dennis kom och hämtade Hanna vid lunchtid. 

I onsdags hade jag semester, slappade i pyjamas hela dagen. Kollade serier och tvättade. Barnen åkte till Skåne.  

I torsdags hade jag semester. Jag åkte till bilverkstad för att få hjälp med lampbyte. Åkte hem och fortsatte med tvätt. Vid 17 åkte jag till Fyrishov och simmade 1000 m. När jag kom hem gick jag över till Susanne och spelade Bingolotto. 

I fredags var det julafton. Jag packade på förmiddagen. Vid 12 åkte jag mot Avesta. Fick jullunch när jag kom fram. Jag och mamma kollade på serie. Vi åt räkor på kvällen. 

På juldagen kom Markus, othilia, nikki och Hollie. Vi åt julmat och öppnade paket. Fikade saffranspannacotta. Vi tog en kort promenad i kylan och spelade därefter olika spel. Till middag blev det ostbricka och tilltugg. 

Idag åkte jag hem till Carro och fick fina naglar. Blev julmat till lunch hos mamma innan jag åkte tillbaka till Uppsala. Fick stanna i två olika poliskontroller och blåsa. Har slappat på eftermiddagen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Julbord

I måndags var Hanna, Nelly och Esther hemma när jag kom hem från jobbet. Jag skjutsade Hanna till Bolandskolan för innebandyträning kl 18. Jag åkte hem och lagade middag. Hämtade Hanna 19.30. 

I tisdags hade Nelly innebandyträning i Johannesbäcksskolan 19.30-21. Hon fick skjuts av Dennis. Jag gick till Ica och handlade lite. 

I onsdags efter jobbet gick jag med mina kollegor till Saluhallen för julbord. Wallmans salonger höll i underhållningen samtidigt som vi åt buffé och efterrätt. Tog buss hem Kl 22. 

I torsdags efter jobbet skjutsade jag Hanna till crossfit 17.30. Medan hon tränade var jag på Lager 157. Köpte en jacka till Nelly. Vi åkte hem 18.30 och åt middag. Därefter skjutsade jag båda barnen till Lindbacken för Nellys innebandyträning 19.30. Jag åkte en sväng till dollarstore och sedan väntade jag utanför sporthallen till Kl 21. 

I fredags efter jobbet mötte jag upp Susanne och Linda på Soultrains klubb. Vid 20.30 gick de vidare till annat ställe och jag tog bussen hem. Barnen var hemma och de hade klarat sig själva. 

Igår hade Hanna samling på Ifu 9.45. Medan hon värmde upp åkte jag till citygross och handlade bakingredienser. Jag tittade på hennes match som de vann. Vi åkte hem till Nelly. Strax efter 13 kom Magnus och Ludvig från Luleå. Mange åkte iväg till Märsta och Ludvig åt lunch med oss. Sedan bakade vi julgodis; pepparkaksbollar (som blev platta) doppade i smält choklad, Rocky road och pepparkakor med dumle i. Hanna och Ludvig gick till ica och köpte godis. De spelade sedan tv-spel. Strax efter 17 skjutsade jag barnen till Gränby och släppte av dem vid bion. De skulle se Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Jag åkte hem och gjorde tacos. Hämtade dem kl 20. Ludvig sov kvar. 

Idag gick vi upp vid 10. Jag bakade saffranskaka. Nelly åt lunch kl 12 och sedan skjutsade jag henne till Ifu. När jag kom hem hade Magnus kommit och stekte köttbullar. Vi åt lunch och därefter åkte vi alla till Ifu för att se Nellys match mot Storvreta. Magnus och Ludvig åkte mot Avesta efter första perioden. Tyvärr förlust mot Storvreta med 3-4, men två mål av Nelly. Jag och Hanna stannade kvar och såg Nelly spela match med 06:orna också. Förlust igen, ett mål av Nelly. När vi kom hem åkte Hanna iväg till crossfit med Elsa. Jag och Nelly åkte och hämtade dem 19.10. vi skjutsade hem Elsa till skölsta och lämnade sedan grejer hos Dennis. på vägen hem köpte vi med oss mat från Max. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)     



Fest

I måndags efter jobbet gick jag till Bishop arms för quiz med Susanne, Macke och Tobbe. Vi skulle även äta mat denna gång, blev fish and chips för mig. Tog buss hem vid 21.30. 

I tisdags var ingen hemma när jag kom hem. Nelly var på match på Ifu. Hanna var med Svea hos Oscar. Hon kom hem vid 18 och åt middag. Jag åkte till Ifu 18.30 och hämtade Nelly, Astrid och Hedvig. Skjutsade hem dem. Hanna fick skjuts till och från fotbollsträning i Johannesbäck av Dennis. Jag åkte till stadium och hämtade ut paket och sedan till Årsta för att hämta ut fler paket. 

I onsdags efter jobbet tog jag buss till Gränby och mötte upp Helena. Vi åt middag på Pinchos och gick därefter på bio. Vi såg House of Gucci. Fick skjuts hem av Helena Kl 21. 

I torsdags efter jobbet åkte jag till Ica och handlade inför fest. 

I fredags efter jobbet tog jag buss till Ikea. Jag shoppade lite glas och tog sedan buss hem. 

Igår åkte jag på ärenden till återvinningen och byggmax. Sedan ägnade jag några timmar åt städning. Jag tittade även på skidskytte på tv. Jag förberedde all tilltugg till festen och gjorde mig iordning. Kl 18.30 kom Susanne, Åsa, Macke och Tobbe. Vi åt goda snittar. De åkte hem vid Kl 1 och jag plockade undan en del. 

Idag sov jag till kl 11. Har inte varit jättepigg, lite yr och trött idag…. Jag slappade mest framför tv. Har fixat med tvätt och disk. Hur kan det ha använts 30 glas till 5 personer…? 🤔😊 Vid kl 17 kom Hanna. Lite senare åkte jag till ica och storhandlade. Kl 20 åkte jag till skölsta och hämtade Nelly. 

(null)

(null)

Julbak

I måndags jobbade jag bara. 

I tisdags när jag kom hem så gick Hanna iväg på fotbollsträning på IP. Nelly var hos Astrid och åkte därifrån till innebandyträning. Jag lagade middag och åt tillsammans med Hanna när hon kom hem strax efter Kl 19. Hon var alldeles stelfrusen. Jag hämtade Nelly från Johannesbäcksskolan kl 21. 

I onsdags var Nelly hemma när jag kom hem. Hanna hade tagit buss till Lara i fålhagen. Jag hämtade Hanna 19.30. Hanna klädde sedan granen. 

I torsdags var jag på ekonomimässa i kista med tre kollegor. När jag kom hem hade Hanna åkt till crossfit med Elsa. Nelly var hemma. Efter middagen åkte jag och hämtade Hanna och Elsa 18.30. Vi hämtade sedan upp Nelly och åkte mot skölsta. Vi skjutsade hem Elsa och vi lämnade av Nelly hos Dennis så att hon kunde åka med honom till innebandyträning. Jag skjutsade hem Hanna. Därefter åkte jag till Willys och handlade innan jag hämtade Nelly i Lindbacken kl 21. 

I fredags var ingen hemma när jag kom hem. Hanna hade följt med Ewilyn hem och Nelly var hos Astrid. Jag hämtade Hanna i stabby kl 20. Jag hämtade Nelly i fålhagen kl 22, vi skjutsade hem Hedvig också. 

Igår tog vi det lugnt på förmiddagen. Efter lunch sorterade jag lådor i förrådet. Jag och Nelly försökte sortera upp alla deras gamla kläder i storleksordning. Har ca 10 lådor/kassar med kläder som är för små och kläder som är lagom men som de inte vill ha… Kl 16 skjutsade jag Hanna till Milly, de skulle åka skridskor. Jag tvättade kläder och fixade med disken. Kl 18 hämtade jag Hanna och Molly i Fålhagen. Släppte av dem vid ica för godisköp. Åkte hem och lagade middag. Efter maten gjorde barnen små pepparkakshus. Nellys kompis Esther kom också. Esther och milly sov kvar. 

I morse gick jag till ica och köpte pålägg. Efter frukost åkte milly hem. Hanna bakade tomteskumsfudge. Jag bakade knäck och saffranskaka. Efter lunch skjutsade jag Nelly och Esther till Gränby. Jag åkte vidare med Hanna och Svea till turbo. Jag åkte tilllbaka till Gränby och hämtade upp Nelly och Esther som då var klara med sitt inköp. Sedan hämtade vi upp deras kompis Hanna. Jag skjutsade dem till Rosendal där de skulle kolla på basket. Jag åkte till rusta på ärende. Därefter åkte jag till turbo och väntade i caféet tills Hanna och Svea vara klara vid 17.15. Jag skjutsade hem tjejerna. Nelly hade fått skjuts hem av Esther. Åkte sedan till chop chop och köpte middag. 

(null)

(null)


grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0