Kalas, kalas, kalas

I måndags hämtade jag barnen kl 17. In på Ica för att köpa mellis och sedan promenad till Nellys fotbollsträning som börjar 17.30. 

I tisdags lämnade jag Nelly kl 8.15. Jag och Hanna gick hem och åt frukost. Kl 9.30 skulle Hanna vara på skolan för välkomstmöte med kommande läraren och klasskompisar inför förskoleklass. Jag väntade utanför till kl 11. Då lämnade jag Hanna på förskolan och åkte till jobbet. Hämtade barnen igen kl 17-17.30. 

I onsdags lämnade jag barnen kl 7. Efter jobbet var det AW med jobbet. Vi promenerade in till stan för att gå på upplansmuseet. Efter en timme gick vi tillbaka till jobbet och grillade korv. Var lite småmulet och kyligt. Hemma vid 20.30. 

I torsdags jobbade jag till kl 18. Åkte förbi Gränby för att köpa lite presenter. 

I fredags hämtade jag barnen efter jobbet. Vi handlade på Ica. 

Igår vaknade Hanna kl 7. Kl 12 skjutsade vi Nelly till Jälla utanför uppsala för att gå på kalas hos klasskompis Elin.  Jag och Hanna åkte till Gränby och gick i leksaksaffärer för att Hanna skulle spendera sina födelsedagspengar. Till slut valde hon ett par rullskridskor, så jag köpte till skydd också. Vi åt glass och hämtade sedan Nelly. Därefter åkte vi till lekia så att Nelly också kunde handla för sina födelsedagspengar. Hon valde en anteckningsbok med kodlås. Vi handlade på city gross. 

Idag vaknade barnen tidigt, men de stängde in sig på sitt rum och tittade på dator. Efter lunch åkte vi till Slavsta på Stellas kalas. Jag och Hanna lämnade kalaset lite tidigare då Hanna skulle på fotbollsträning. När jag släppt av henne vid planen så åkte jag och hämtade Nelly. Hon skulle till vår samlingslokal för att gå på Ronjas kalas. Jag lämnade henne där och åkte till Hannas träning igen. När vi kom hem åkte Hanna rullskridskor. Kl 18.30 hämtade vi hem Nelly. 



Barnfri helg

I måndags lämnade jag barnen kl 7, jobbade och hämtade dem kl 17. In på Ica för att köpa mellis och sedan promenad till Nellys fotbollsträning kl 17.30. När den var slut kl 18.30 så var det bara att stressa hem och äta middag, borsta tänder och hoppa i säng, helst innan 19 men det går ju inte...

I tisdags och onsdags lämnade jag barnen 7, jobbade och hämtade dem. 

I torsdags jobbade jag kvar en timme extra och handlade sedan på Ica maxi. Min tur att bjuda på fredagsfika, orkade inte baka så köpte färdigbakat...

I fredags tog jag det bara lugnt efter jobbet. 

Igår sov jag till 9. Jag plockade undan alla leksaker, kläder, disk och tvätt som samlats överallt. Sedan åkte jag till Thuns, en outletbutik 3,5 mil utanför Uppsala. Jag köpte sketcherskor till mig själv med memoryskum i sulorna. Jag köpte en klänning, blus och varsin klänning till barnen. Efter lunch åkte jag till Krylbo. Där blev jag upphämtad av Nina. Vi köpte thaimat och var hemma hos henne till kl 22.30, då jag åkte tillbaka till Krylbo. 

Idag sov jag till 9.30. Efter frukost åkte jag hem. Jag har bytt sängkläder, tvättat och kollat på tv. 

6-årskalas

I måndags lämnade jag barnen kl 7, jobbade och hämtade dem. Skolan hade lovdag så det var fritids hela dagen. 

I tisdags lämnade jag barnen och jobbade. På kvällen handlade jag på CityGross. 

I onsdags morse lämnade jag in bilen på Ryds Glas för att laga ett stenskott/liten spricka. Det tog ca 15 minuter att laga. På förmiddagen hade jag tid på sjukhuset för ultraljud av min lever. Det såg normalt ut. Efter lunch åkte jag till jobbet. På kvällen var jag på föräldramöte i Årstaskolan där Hanna ska börja förskoleklass i höst. 

I torsdags efter jobbet handlade jag det sista på Coop inför Hannas kalas. 

I fredags jobbade jag bara. Jag skulle ha hämtat barnen, men de var i Hedemora. 

Igår på min födelsedag sov jag till 9.30. Jag ägnade hela förmiddagen åt städning. Sedan kom mamma, Mats och barnen. Vi åkte in till stan och åt asiatisk buffé på East City. Därefter fick jag mitt trasiga vardagsrumsbord lagat av Mats innan de åkte hem. Jag kollade på Eurovision när barnen lagt sig. 

Idag gick vi upp kl 9. Vi fixade och dukade i samlingslokalen inför Hannas kalas. Kl 12 kom femton barn. De fick korv med bröd och de lekte några lekar. Sedan blev det kakor, bullar och marängtårta. Vi avslutade med fiskdamm innan kl 14. Därefter städade jag lokalen. Sedan skjutsade jag Nelly till Löten IP för fotbollsmatch. Jag och Hanna åkte till Årsta för hennes fotbollsträning. När den var slut hämtade vi Nelly innan vi åkte hem. 









Långhelg

I måndags hämtade jag Hanna efter jobbet. Nelly hade redan blivit hämtad av Dennis som följde henne på fotbollsträning. Hon kom hem till mig vid 18.30. 

I tisdags lämnade jag barnen kl 7, jobbade och hämtade barnen. Hanna hade spelat in Pelle Svanslös-film på förskolan. 

I onsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade. Jag slutade lite tidigare då det var dag före röd dag. Jag åkte hem och fixade till mig. Sedan tog jag och Susanne buss in till stan och åt asiatisk buffé på Thai Village. Vi drack ett glas bubbel på la Parrilla. Var hemma ca kl 22. 

I torsdags var det Kristi himmelsfärdsdag och jag hade sovmorgon till 9.30. Åkte en sväng till Gränby för att köpa present. Efter lunch kom barnen. Vi tog fram alla sommarklänningar och kollade igenom storlekarna. Nellys hög med 134/140 blev väldigt liten så vi åkte på shoppingtur. Först till lager 157 där barnen köpte varsin klänning och kofta. Sedan till Lindex där Nelly köpte klänning, träningsbyxor, två par korta leggings samt solhatt och Hanna köpte ett par leggings och solhatt. 

I fredags använde jag min sista föräldradag för Nelly då skolan hade lovdag. Vi sov till 8.30. På förmiddagen åkte vi till Coop och handlade, vi åkte till Elgiganten för att köpa varsitt par hörlurar till barnen och vi åt lunch på pizza hut. På eftermiddagen åkte vi till Gävle och hälsade på Petra, Johan, William och inez och vi sov kvar. Barnen la sig kl 23 och jag kl 24. 

Igår vaknade Hanna 6.45 av att hon blödde näsblod. När vi till slut fått stopp på det och skulle sova en stund till så började hon hosta. Men vi lyckades till slut sova någon timme till. Vi åt frukost och lekte en stund innan vi åkte tillbaka till Uppsala. På kvällen tog vi buss till Susanne, Johan, Linus, Maja och thea i Slavsta. Vi blev bjudna på grillat och till efterrätt åt vi kladdkaka, frukter och olika glassar. Vi tog buss hem vid 21.30. 

Idag sov vi till 9.30. Vi har städat/plockat då det låg grejer överallt. Kl 16 hade Hanna fotbollsträning. 







Valborg

I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade. I tisdags jobbade jag. 

De dagar jag inte hämtar barnen jobbar jag till ca kl 18 för att jag ska kunna gå tidigare de dagar jag hämtar barnen, för att hinna innan fritids stänger kl 17.30. Jag brukar då vara framme på fritids kl 17, på förskolan 17.10 och hemma kl 17.30.  

I onsdags var jag på kundbesök i Stockholm, åkte tåg och tunnelbana. Jag hann hem i tid för att hämta barnen. 

I torsdags lämnade jag barnen och jobbade. 

I fredags efter jobbet tog jag tåg till Stockholm och mötte Marie. Vi åt tapas på Caliente, jag åt tigerräkor, pilgrimsmusslor, friterad bläckfisk, baconlindade dadlar och drack cavasangria. Vi gick sedan på bio och såg 10 cloverfield lane. Tåget hem gick 22.39, hemma kl 24. 

Igår sov jag till kl 9. Slappade på förmiddagen. Hoppade över valborgsfirandet på stan där tusentals människor partajar denna dag. Åkte sedan till Gränby för att se om de hade någon drop-in-tid hos frisören. De hade en ledig elevklippning så jag betalade bara 195 kr istället för 460 kr. Kl 17 tog jag buss till Salabacke och mötte Åsa och Maria för att äta på Ragusa. De har black roll grill där man får tillaga sin mat på het lavasten. Jag åt konjaksflamberad oxfilé med pepparsås. Efterrätt blev friterad camembert med hjortronsylt och glass. Var hemma vid kl 22. 

Idag sov jag till 9.45. Åkte till Coop och Biltema för att kolla på cykel, men köpte ingen. Handlade på rusta och Ica i Årsta. På eftermiddagen har jag tvättat och jobbat lite, ville förbereda mig inför ett stort bokslut som ska göras i maj. 






grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0