Djurgården runt

I måndags jobbade jag bara. I tisdags efter jobbet handlade jag på Hemköp. Sedan blev jag bjuden till Susanne på bubbel och ostbricka. 

I onsdags och torsdags jobbade jag bara och körde tvättmaskiner. 

I fredags jobbade jag sista dagen innan semester. Efter jobbet cyklade jag till restaurang Granhof och mötte upp Åsa. Jag åt bruschetta, tonfisk med potatiskaka och limesås samt citroncheesecake. Cyklade hem vid kl 20. 

Igår tog jag det lugnt på förmiddagen. Efter lunch började jag plocka grejer från golvet. Nelly kom förbi och dammade, rengjorde toalett och dammsög (för att tjäna pengar 😊). Därefter åkte vi en sväng till Gränby för ärenden på Tgr, kvantum och Akademibokhandeln innan jag skjutsade hem henne till Dennis. Slappade resten av kvällen. 

Idag cyklade jag in till stationen vid 12.30 för att ta tåget till Stockholm. Jag strosade bort till Kungsträdgården och köpte en glass. Gick långsamt vidare i strålande solsken till strömkajen. Där mötte jag upp Marie då vi hade bokat båttur runt djurgården, tog 50 min. Sedan gick vi bort mot Östermalm och åt middag på Koh pangan. Jag drack kokosshake och åt ett fat med havets frukter samt thaipannkakor med kokosgrädde. Vid 19.30 tog jag tåg tillbaka till Uppsala. 

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vårvik, berkinge och getingar

I måndags jobbade jag bara. 

I tisdags efter jobbet cyklade jag till saluhallens uteservering Åkanten. Jag mötte upp min tidigare kollega Birgitta. Vi åt hamburgare i värmen under parasoll. Jag cyklade hem vid 19.30. 

I onsdags efter jobbet åkte jag och handlade på Ica. Senare på kvällen hämtade jag barnen hos Dennis. 

I torsdags jobbade jag på kontoret på förmiddagen och hemifrån på eftermiddagen. Nelly åkte iväg till Länna med kompisar innan lunch. Jag och Hanna åkte dit vid kl 17. Vi badade en halvtimme och tog sedan med oss Nelly hem. Skjutsade hem två av hennes kompisar också. Efter middagen cyklade nelly hem till Ellen. Jag gick över till Susanne en stund och drack ett glas bubbel med henne och Linda. Nelly kom hem strax efter 22. 

I fredags jobbade jag på kontoret på förmiddagen och hemifrån på eftermiddagen. Nelly åkte iväg med Astrid till gimo och Alunda. Hanna hade besök av ewilyn. Kl 17 åkte vi och badade i Fjällnora. Soligt och fint väder samt varmt och skönt i vattnet. Efter en timme skjutsade vi hem Ewilyn, därefter handlade vi på ica innan vi åkte hem. Nelly kom hem lite senare, och gick sedan ut igen för att vara med Adelina och Lisa. Hon kom hem strax efter kl 22. 

Igår klev vi upp 9.30. En timme senare åkte vi mot rullsand. Men när vi kom fram så fick vi inte svänga in på bad- och campingområdet då parkeringen var fullbelagd… vi ringde Petra och inez som också var på väg dit. Vi bestämde att vi möts i Vårvik istället. Ett havsbad med brygga och klippor. Det var superkallt i vattnet, men jag lyckade ändå bada tre gånger. Det var soligt och varmt i luften. Vi åt pastasallad och köpte glass. Kl 17.30 åkte vi tillbaka till Uppsala. 

Idag klev vi upp 9.30. En timme senare hämtade vi upp Astrid och milly. Vi åkte 8 mil till berkinge. Där var det nästan tomt på parkeringen när vi kom fram. En hel del moln dock, men barnen badade och åkte rutschkanor nästan hela tiden. Vi åt pastasallad och köpte glass. Tyvärr var det väldigt många getingar och Nelly fick ett stick i fingret, men det verkar gått bra. Kl 16.45 åkte vi mot Uppsala igen. Efter middagen skjutsade jag barnen till Dennis. 

(null)

(null)

(null)


(null)

Tandreglering

I måndags och tisdags jobbade jag bara. 

I onsdags skjutsade mamma barnen från Avesta till mig. Hon åkte hem innan jag kom från jobbet. Även barnen hade gått till kompisar när jag kom hem. De kom hem vid kl 22. 

I torsdags gick jag från jobbet vid 11 för att möta upp Nelly som kom med buss. Vi gick till tandregleringen och pratade med tandspecialisten om den kommande planen för hennes framtida tandställning. Sedan åkte hon hem och jag gick tillbaka till jobbet. Barnen blev hämtade av Dennis innan jag kom hem. 

I fredags jobbade jag bara. 

Igår tog jag det lugnt större delen av dagen, kollade serier. På eftermiddagen åkte jag på ärenden till rusta, dollar store och Jysk. Började beta av den stora tvätthögen. 

Idag har jag tankat bilen, varit till stadium, köpt sallad, hämtat ut paket och handlat lite på ica. Jag har bytt sängkläder och fortsatt med tvätten. Slappat en hel del också. 

Dalarna

I måndags klev jag och Hanna upp vid 8.30. Hon hade tid för hörselprov och undersökning på öronmottagningen på sjukhuset kl 9.30-10.30. När vi kom hem hade Nelly vaknat. Vi åkte in till stan och åt lunchbuffé på asiatiska Pong. Resten av dagen var vi trötta och tog det lugnt och slappade. 

I tisdags hade jag tid på Ryds Glas kl 11 för lagning av stenskott på framrutan. Sedan hämtade jag barnen hemma. Vi åkte till ica och köpte baguetter med pålägg. Därefter åkte vi till Länna för bad i ca två timmar. På vägen hem stannade vi på ica Maxi för att köpa underkläder och present. Jag skjutsade Hanna till Milly kl 17. Efter att jag och Nelly ätit middag så hämtade vi Hanna kl 19. Hanna gick sedan hem till Svea och Nelly gick till Adelina. Jag cyklade till ica för att handla lite frukost. När Sveriges åttondelsmatch mot Ukraina hade börjat så kom Nelly hem. Matchen blev spännande med tråkig förlust i förlängning. Jag cyklade till Svea för att möta upp Hanna. 

I onsdags var Hanna ute med kompisar hela dagen. Jag och Nelly städade och dammsög. Vi packade inför helgresa. Nelly gick iväg på träning 16.30-18 på Johannesbäck. Jag gick till ica och köpte bakingredienser. Hanna kom hem vid 18.30 för att hinna baka muffins som skulle med på resan. 

I torsdags efter frukost packade vi in allt i bilen och åkte mot Avesta. Vi stannade i Lillsjön där resten av familjen var. Vi badade med småkusinerna och åt pastasallad till lunch. På eftermiddagen åkte jag till Marcus och packade upp våra grejer. Jag gick till Karlbergsparken och mötte upp barnen. Efter lek så gick vi hem till mamma för tacos. Vi firade cornelia med cupcakes och paket. Jag och barnen promenerade hem till marcus på kvällen. 
 
I fredags åt vi lyxfrukost hos mamma. Vi åkte till Lillsjön för strålande sol och bad. På eftermiddagen efter dusch så åkte jag och Nelly in till stan för att handla lite jordgubbar till tårta. Hanna och Ludvig fick preparera tårtan som vi tog med till mamma. Där åt vi löjromschips, grillat kött och kyckling samt firade mammas kommande födelsedag. Vi gick en sväng till skateparken på kvällen innan vi gick tillbaka för lite ost och vin. Jag och barnen promenerade till Marcus vid kl 22. 

Igår åt vi frukost hos mamma. Vi åkte till stinsen och köpte baguetter och sedan vidare till utsund för bad. Dit kom även Linda med familj. Vid kl 15 åkte vi till pickaboo för att köpa lördagsgodis. Vi åkte till Marcus för dusch och promenerade sedan till mamma. Där grillade vi hamburgare. Vi promenerade tillbaka till Marcus vid kl 22. Vi tittade klart på matchen mellan England och Ukraina. 

Idag åt vi frukost hos mamma. Sedan åkte vi till sandvikabadet. Dit kom även Linda och Carro med familjer. Vi åkte hem vid kl 15. Jag och barnen packade ihop våra saker och tog med dem till mamma. Hanna följde med kusinerna till Karlbergsparken. Sedan köpte vi pizza från Karlbo. Vid kl 20 åkte jag hemåt till Uppsala, barnen stannar kvar några dagar till. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0