Sömnad

Dennis jobbar idag sitt tredje dygnspass på en vecka, så jag och tjejerna får roa oss själva. De senaste två dagarna när Nelly varit på förskolan, så har jag bara passat på att vila. Idag tänkte jag istället försöka göra lite nytta. Jag tog tag i klädhögen jag samlat på mig i några månader. Samtliga plagg hade små hål som behövde lagas. Jag drog fram min symaskin som jag fick av mina bröder i födelsedagspresent förra året. Det var nu andra gången jag skulle använda den. Eftersom det inte är så ofta jag syr så var det bara att plocka fram bruksanvisningen också. Haha, jag är verkligen urkass på att sy! Men jag lyckades nog fixa alla lagningar i byxor, tröjor, kjolar, örngott och till och med i skötväskan. Vi får väl se hur länge de håller...
Efter förskolan gick vi hem till grannen som hade ljusparty. Nelly lekte med de andra barnen, vi fikade och jag lyckades köpa på mig en ljusstake.

Förskolan

Jag törs knappt säga det, men Hanna sover så himla bra på nätterna! Hon somnar ca kl 23 och vaknar ca kl 5 för att ammas, sedan somnar hon om och sover till ca kl 8. Har jag tur så somnar hon om även efter den amningen och sover två timmar till. Sådan tur hade jag igår! I morse däremot var jag ensam med tjejerna, så då spelade det ingen roll om hon somnade om, Nelly kom in till oss kl 7.15. När hon låg och myste bredvid mig i sängen så sa hon: "Hanna, jag älskar Hanna". Gullungar jag har!
Idag var Nelly på förskolan för första gången på nästan fyra veckor. När vi kom dit fanns det ingen av den ordinarie personalen där, samtliga hade semester. Det kändes inte så roligt att lämna en liten tvååring till någon hon inte kände igen. Jag hade förväntat mig att minst en av sju ordinarie personal skulle vara där. På de flesta arbetsplatser brukar man se till så att semesterperioderna ligger så att inte alla är borta samtidigt. Nu gick det nog bra ändå för henne där, vikarierna är säkert också duktiga. Hon hade varit ledsen en liten stund och fått ha nappen. Men samtidigt anpassar sig barn fort, till skillnad från oss vuxna kanske. Hon hade även varit på toaletten flera gånger, det var ju första förskoledagen utan blöja!

Pelle Svanslös

Idag har vi varit på Pelle Svanslös Hus för första gången. Där kan man leka i olika rum som byggts upp som om alla katterna bodde där. Det fanns polisstation och affär man kunde leka i samt ett biorum där filmer visas om Pelle och hans vänner. Och det fanns även ansiktsmålning. Nelly blev målad som en katt, men ville sen tvätta bort det på en gång. Vi fikade där också. Inträdet kostade 60 kr styck för oss vuxna. Man kunde annars köpa familjekort som gäller för fem personer resten av året för 250 kr. Gissa vilket jag valde!
Sedan åkte vi vidare till O'learys och intog middag. Jag åt sweet chili pasta med kyckling och Dennis åt sotad ryggbiff. Måste passa på när man har en rabattkupong. Mums!
Hon hann kladda ut lite av färgen innan den torkade.

Tillbaka till vardagen

Idag började Dennis jobba igen efter 2,5 veckors semester. Han jobbar hela dygnet så vi tjejer får roa oss själva. Vi tog bussen ner på stan och matade ankorna med bröd. Sedan gick vi till stadsparkens lekpark och lekte. Vi avslutade citybesöket med en lunch på McDonalds och mathandling på ICA. Naturligtvis blev det även lördagsgoooodis till Nelly.

Lunchbesök

Igår fick vi gäster på lunch. Ulrica med familj kom på besök då de semestrar här i närheten. Fyra av de fem barnen var med. Vi gjorde i ordning två pastagratänger. I denna ena var det kyckling, ostsås och tomatsås och i den andra var det lufttorkad skinka, oliver, mozzarella och körsbärstomater. Barnen lekte och vi provspelade lite Wii. Nelly sov ingen middag, utan somnade istället raklång i soffan 18.30.
Idag har Dennis spelat golf och vi tjejer har bara varit hemma. Granntjejen Matilda kom över och lekte med Nelly, medan Hanna sov i vagnen och jag vilade på soffan.

Tummen ner

Det pågår en maktkamp mellan mig och Hanna. Hon stoppar in tummen i munnen. Jag drar ut tummen ur munnen. Jag stoppar in nappen i munnen. Hon trycker ut nappen ur munnen, oftast. Ibland accepterar hon den en stund. Vi får väl se vem som är mest envis. Tyvärr tror jag att jag förlorar detta, jag kan ju inte direkt gömma tummen för henne.

Furuvik

Igår åkte vi till Ängskär där Olle har sin sommarstuga. Hans döttrar, Emilia och Julia, var också där. Vi tog en promenad till stranden, men igår var det lite för kallt i vattnet för min smak. Vi grillade kyckling, majskolvar och ananas och åt jordgubbar med glass till efterrätt. Vi firade Emilia som fyller 13 år imorgon.
Idag åkte vi tillsammans med dem till Furuvik. Vädret var halvklart, men varmt. Vi var inte de enda som var där, halva Sveriges befolkning var nog det också. Hörde att det var årets hittills mest välbesökta dag. Nelly klappade djur och åkte lilla bergochdalbanan, veteranbilar, kaffekoppar och cirkuskarusell. Hon hann även med att sova i skrindan en stund. Att Hanna sov hela dagen i vagnen behöver jag väl inte ens berätta.
Jag åkte spökborgen, piratskeppet och Sky Tower ("fritt fall"). Jag brukar gilla att åka karuseller som går högt upp och snabbt, dock inte de som snurrar. Men idag kände jag mig ändå rätt illamående efteråt. Är det åldern, eller?
Innan vi åkte därifrån hann vi med att bada i deras vattenland. En perfekt avslutning på en härlig dag.
Batteriet i kameran tog slut, men jag hann ta några bilder med mobiltelefonen ändå.

Stockholmsträff

Idag tog jag Hanna med mig på tåget till Stockholm. Där träffade vi Marie och tillsammans åt vi asiatisk sushi-, wok- och glassbuffé.
Under tiden åkte Dennis bil ut på landet med Nelly för att hälsa på en kompis. Där träffade de även hundar, katter och matade änder.
Idag har Hanna hittat sin tumme, den ska in i munnen hela tiden. Tidigare försökte hon stoppa in hela handen. Jag tar ut den och trycker in nappen istället, men den trycker hon ut på en gång. Hmm, detta gillar vi inte.

Fest

I lördags åkte vi vidare till Karlskoga. Ari fyllde 40 år och vi var inbjudna till fest. Där åt vi god mat, umgicks med trevliga människor och barnen lekte för fullt. Förutom Nelly och Hanna fanns där Ullis barn Alexander, Adam, Anton, Albin, och Tuva. Vi hyrde en lägenhet i centrum där vi sov kvar. På söndagen styrde vi åter mot Uppsala.

Lekträff

I fredags när vi var i Hedemora passade vi på att hälsa på Kattis och hennes dotter Hedvig som är två år. De bor egentligen i Stockholm, men kommer att spendera det närmaste året i Hedemora. De bor där i en villa tillsammans med Kattis man. Jag, Nelly, Karin och Klara fick smaka smaskigt fika och barnen lekte med varandra.

Golvläggning

Igår åkte hela familjen till Hedemora, då Dennis ska hjälpa Jimmie att lägga golv i källaren. Vi åt glass på Lappens Gatukök, jag och Dennis delade på en STOR bägare med sex olika smaker. Vi orkade inte äta upp hela. Jag passade på att köra till Avesta, utan barn, för att träffa Nina och Anna. Vi åt på Burning Duck och det blev en kycklingplanka och till efterrätt friterad camembert med hjortronsylt.

Idag har jag och Karin försökt roa barnen. Det är inte så lätt när Nelly och kusin Klara är som hund och katt. Vi gick till Sveaparkens lekpark, sedan in till stan för att köpa glass och hälsa på farmor på jobbet. Tillbaka till huset så fylldes barnpoolen upp.

Bad och sol

Det varma vädret fortsätter. Det är inte mycket man orkar göra förutom bada och grilla lite. Tyvärr är det inte så nära till badstränderna. Den närmaste ligger ca 12 km härifrån. Till Fjällnora där vi var förra gången är det 15 km. Igår åkte vi ytterligare några km till Lännabadet för att svalka oss. När vi kom hem grillade vi kyckling och kokade färskpotatis. Idag tog vi båten ut till en liten strand istället. Men då är det 12 km med bil för att komma till båten...

Cruising

I fredags åkte Dennis till Västerås på cruising med sin Ford Mustang. Igår tog jag med tjejerna dit för att möta honom och titta lite på bilar. Vi åt langos och svettades i värmen. Inatt och idag har jag haft ont i magen, mått illa och varit på toaletten många gånger. Kan det ha varit några dåliga räkor på langosen kanske? Men Dennis har inte kännt av något. Nu på eftermiddagen mådde jag lite bättre och vi lyckades ta oss hemifrån en stund. Det blev en båttur till en liten strand och ett litet dopp.

Idag blev Dennis klar med sitt snickrande på den nya leksakslådan. Den ska stå på altan och innehålla alla hinkar och spadar och allt möjligt som tjejerna leker med ute.


En dag på stranden

Jag och tjejerna åkte på förmiddagen till Fjällnora där det finns bad och sol. Vi var där fyra timmar och bara slappade. På vägen hem somnade småtjejerna i bilen. Vi stannade till vid Coop för att handla, men det gick inte att väcka Nelly. Jag la henne och Hanna i en kundvagn och fick göra min shoppingrunda utan att ha en tjej springandes åt alla möjliga håll. Det var skönt att få gå i lugn och ro och väl hemma igen blev kylen full av färskvaror och frukt & grönt.

Kryssning

I onsdags kom Dennis till Krylbo för att hämta oss. Vi åkte vidare till Stockholm där vi åkte ombord på Viking Lines Cinderella. Vi bodde i en B4-hytt på däck 9. På samma våning bodde även Dennis föräldrar och deras tjeckiska vänner.

Vi började med att inta det stora, stora smörgåsbordet. Jag fick i mig förrätt (2 gånger!), varmrätt, dessert, ostar och till och med ett glas vin. Vi gick sedan in på Knatteland där Nelly fick leka och springa. Efter ett besök i nöjescaféet och bollhavet så tog jag tjejerna med mig till hytten för att sova. Klockan var då 23.30 och Nelly somnade nästan på en gång. Hanna däremot somnade inte riktigt förrän kl 1 och jag kunde inte somna förrän 2.30. Vi vaknade kl 8 (hade en amning vid kl 6). Då gick vi till frukost buffén och åt oss riktigt mätta igen.

När vi kom tillbaka till hytten ville inte Dennis veta av mig längre... Nej då, hann skickade iväg mig på spabehandling. Under två barnfria timmar fick jag bubbelbada, relaxa, kroppspeeling med eucalyptus och ryggmassage. Det behövdes! (Så nu kan han åka iväg till Västerås imorgon på cruising med gott samvete.) Till lunch delade jag och Dennis på en räksmörgås medan småtjejerna tog en tupplur.



Nu är vi äntligen hemma igen efter en veckas äventyr. Skönt med sin egen säng, soffa och altan. Dock är kylskåpet helt tomt och tvättkorgen helt full.

Kalasbilder

Kalas

Grattis mamma/mormor 50 år!!!


Nu var det några dagar sedan jag skrev något nytt.

I torsdags gick Nelly sista dagen på förskolan för denna termin. Efter lunch tog jag tjejerna i bilen och åkte till Krylbo.

I fredags mötte jag Dennis vid tåget för att sedan åka ut till stugan. Där träffade vi min mamma, Mats, Magnus, Ulrika och Marcus för att bada och grilla.

I lördags var det fest i stugan för min mamma som fyller år idag. Mycket trevligt hade vi med familj och släkt! Sommarvärmen hade också hittat dit! Hanna låg mest och sov hela dagen i vagnen i skuggan. Alla var glada och festade och dansade. Kl 24 åkte vi in till Krylbo för att sova, Nelly somnade direkt i bilen.

Igår åkte vi till Hedemora och åt lunch på Gammelgården; våffla med jordgubbssylt blev det. Vi träffade Mona, Gert och deras två tjeckiska vänner samt även Jimmie, Karin, Joel och Klara. Dennis åkte sedan tillbaka till Uppsala för att jobba sista arbetspasset innan semestern. Nelly fick stanna i stugan över natten med mormor och morfar, medan jag och Hanna sov i Krylbo.

Idag har vi bara slappat och haft det skönt i stugan.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0