Lunchträff och ljusparty

I söndags fick jag sova en stund på förmiddagen tillsammans med Hanna. Sedan åkte jag in till Avesta för att träffa tjejgänget på Kings Arms. Vi lunchade och skvallrade lite. Deras hamburgertallrik var riktigt god. Jag åkte vidare till min mormor för att möta upp mamma och barnen. Vi hann även med ett besök hos min farfar. När det var dags för barnen att sova så åkte vi tillbaka hem mot Uppsala.

Dennis hade i helgen varit på en mycket trevlig svensexa med bland annat camping, beachvolley, bastu, fritt fall, grillning, paintball och spex.

Igår var det dags för jobb igen, 8-17. När jag kom hem gick jag och Nelly till bokbussen. Dennis och Hanna hade varit på förskolan på inskolningssamtal. Eftersom Nelly redan gått där över ett år så vet ju vi det mesta redan. Hanna börjar sin inskolning 15 augusti.

Idag var jag ledig och fick sovmorgon. På förmiddagen har vi röjt undan en massa kläder, leksaker och annat som hamnar överallt i lägenheten. Vi hann även dammsuga och svabba golv innan Dennis åkte iväg på träning. Jag och tjejerna gick till grannen Marie på drop-in-ljusparty. Vi bjöds på god rabarberpaj och jag köpte en ljusstake på hennes utförsäljning.

Festival

Torsdagen var en lång arbetsdag. Jag började 7.30 med att fortsätta att lära mig kassaredovisning. Kl 10 gick jag över till det andra kontoret för att lära mig ytterligare saker såsom följesedlar och fakturor. Kl 12 blev det lunch och jag mötte upp Dennis och Hanna på stan för att äta asiatisk buffé på Fugu. Sedan gick jag åter till jobbet för att arbeta mitt ordinarie pass mellan 13-20.15.

Igår åkte jag och tjejerna till öppna förskolan på terminsavslutning. Dennis tog tåget till Stockholm för att vara med på Magnus svensexa. Hur det har gått där lär jag få höra mer om imorgon. Jag och tjejerna åkte istället till Krylbo.

Idag har vi varit på Avestafestivalen. Jag och tjejerna tog oss in till stan på förmiddagen där vi gick på marknad och köpte strumpor, en mustangtröja till Nelly, sockervadd, langos och nappklubba. Vi mötte Malin och hennes Alex och Agnes. Barnen åkte några karuseller tillsammans, bl a pariserhjul och luftballongkarusell. Vi åt hamburgare och korv till lunch på en gräsmatta. Sedan åkte vi till ÖoB för att handla lördagsgodis.

De senaste två dagarna har det kommit ut två nya tänder ur Hannas tandkött, nu har hon fyra nere och två uppe.

Bad

I måndags lämnade jag Nelly på förskolan. Jag väckte Dennis 9.30 för att jag skulle kunna åka till jobbet. Jag åkte buss dit och jobbade 10.30-19.30. Jag promenerade hem.

När Dennis hämtade Nelly så stannade han kvar på förskolan för att ha utvecklingssamtal. Även Nelly fick vara med på mötet. Läraren och Nelly berättade vad som är roligt på förskolan och visade bilder på vad de brukar göra. Nelly gillar att packa dockvagnen full med saker, göra halsband och spela spel.

Igår var jag ledig och fick sovmorgon. När jag vaknat vid 10 så åkte jag och Hanna till Gränby för att luncha med Louise och hennes Maja på wokrestaurang. Dennis åkte hem till Karlis på fika.

På eftermiddagen åkte hela familjen till Fyrishov för att bada. Hanna somnade i bilen på vägen dit, så jag satt kvar en stund i bilen medan Dennis och Nelly gick före in och började bada. Efter en halvtimme väckte jag Hanna och vi gjorde i ordning oss för vattenlek. Det finns en liten bassäng som ibland är öppen för små barn, i den är det 35 grader. Hanna var lite rädd i början, hon som älskar att bada. Men det var nog för att hon var nyvaken. Efter en stund så skrattade och plaskade hon.

Väl hemma igen på kvällen så stekte vi kött och gjorde broccolimos. Jag mixade kokt broccoli och blandade med lite philadephiaost och grädde samt salt. Till det serverades coleslaw, sparris och fetaostsallad. När barnen somnat åkte jag och storhandlade.

Idag var det jobbpasset 10.30-19.30 igen. Jag cyklade fram och tillbaka. Dennis och barnen har bara varit hemma och lekt.


Woklunch. Kyckling basilika med ris




Köttmiddag på nya bruna tallrikar




Trött Hanna

Jobbhelg

I fredags fick Dennis sova och jag åkte till öppna förskolan med tjejerna. Efter lunch packade Dennis in sig i bilen med barnen och åkte till Hedemora. Jag promenerade in till stan för att jobba extra mellan 16.30-19.30. Jag promenerade även hemåt.

Igår tog jag bussen till jobbet, jobbade 8-15. Efteråt strosade jag på stan i två timmar innan jag promenerade hemåt.

Idag tog jag bussen till stan för att jobba 10-17. Jag promenerade hem.

Nelly har lekt med kusin Klara hela helgen och även sovit hos henne en natt. Dennis och Hanna har slappat och lekt utomhus. De kom tillbaka hem nu på kvällen.

Kalas

Igår åkte Dennis iväg på kryssning med sin arbetsgrupp. Jag och tjejerna var bjudna på kalas hos grannkillen Anton som fyllde 6 år. Vi gick dit på eftermiddagen och fikade och lekte. Sedan gick vi hem och tog ett bad alla tre. Under tre timmar på kvällen satt jag och sorterade papper från hela min högskoletid. Nio papperskassar har nu blivit fem istället, men jag borde kasta ännu mer... Jag har även några kartonger med porslin och prydnader som ska säljas på loppis.

Idag passade jag på att sova en stund med Hanna på förmiddagen. På eftermiddagen har Nelly lekt med Klara medan jag och Hanna pratade med mamma Ellen och lillasyster Irma. Dennis kom hem vid sextiden.

I måndags lånade vi en bok på bokbussen som innehåller tecknade bilder på djur på en bondgård. De senaste dagarna har Hanna väligt många gånger kommit gående med boken i handen och gett den till mig. Sen sätter hon sig i mitt knä och vill att jag läser. Jag härmar djuren, men än så länge kommer inga djurläten från hennes mun. Möjligtvis låter hon som en ko när hon blåser ut luft så läpparna brummar... Nu kan hon även blåsa i både blockflöjten och munspelet så att det kommer ljud, då blir hon jätteglad.

Bilder




















1-åringen











Bilder från Dennis mobil


















Tand nr 4

Nu kan man känna Hannas första tand i överkäken! De som finns i underkäken har ju funnits där i flera månader...

Hanna 1 år

Ja, tänk att det (igår) gått ett helt år sedan vår underbara lilla tös kom till världen!

Jag jobbade igår kl 7-17 och tog bussen fram och tillbaka. Dennis och Hanna åkte till BVC för ettårskontroll. Två vaccinationssprutor och hälsoundersökning stod på schemat. Hanna väger nu 9 330 g och är 77 cm lång. (Nelly vägde vid sin ettårsdag 8 700 g och var 75 cm) Dennis tyckte inte att det var roligt att följa med när sprutor skulle tas. Konstigt nog, då han ger andra sprutor hur lätt som helst, men det är skillnad...

På eftermiddagen var Nelly hemma hos Klara och lekte. När jag kom hem så åkte Dennis iväg till Stockholm för att jobba en extra natt. Jag och tjejerna gick direkt till bokbussen för att låna böcker.

I morse lämnade jag Nelly på förskolan och gick sedan hem och sov en stund tillsammans med Hanna. Dennis fick övertid på jobbet, men även han kom hem och sov till slut. På eftermiddagen åkte vi runt och kikade i elektronikaffärer då Dennis har tänkt köpa en iphonedocka för att kunna lyssna på musik.

På kvällen fick vi middagsgäster. Olle, Emila och Julia kom för att fira Hanna. Vi bjöd på lasagnette med morotssallad. Till efterrätt blev det tårta som jag gjort av vanlig tårtbotten, passions- och mangomousse, chokladmousse, krossad ananas, grädde och violströssel.

Födelsedagsfirande

Jaha, igår så blev man då ett år äldre. 32 år är jag tydligen nu, men jag känner mig mer som typ 28...

Dagen började jag och tjejerna med frukost på IKEA medan Dennis fick sova. Vi köpte lördagsgodis på coop. Sedan fick vi besök av min mamma och Mats. Vi bjöd på gulasch/köttfärssoppa till lunch och både jag och Hanna fick paket. Jag fick zumbaträning på DVD med tillhörande hantlar. Hanna fick blockflöjt och skallra av märket Jabadabado.

Tillsammans tog vi alla en promenad in till stan. Nelly gick själv nästan hela vägen (4,5 km). Hon stod på brädan en stund och blev buren en stund, men till största delen sprang hon. På stan satte vi oss på en uteservering för att dricka öl/vin och barnen fick korv och glass. När affärerna stängde gick vi vidare till Dragon Palace där asiatisk buffé intogs. Efter den mättande måltiden valde vi att promenera även hemåt. Solen sken, det blåste lite lätt och temperaturen var helt lagom. Nelly gick även denna vända nästan hela vägen själv. Hon sprang kors och tvärs över cykelbanorna. 

När barnen somnat blev det schlagerfinaltittande medan vi åt kex och ost. Efter en spännande omröstning slutade Sverige på tredje plats.  

I morse fick jag ligga kvar och sova en stund. När mamma och Mats skulle åka på förmiddagen så kom istället Dennis föräldrar hit på besök. Vi lagade kassler och bacon i ostsås tillsammans med pasta till lunch. Jag fick sedan present i form av presentkort på IKEA och Hanna fick ett pianoinstrument med olika djurläten.

När de lämnat oss på eftermiddagen så åkte vi till IKEA för att fika och spendera presentkort. Jag köpte 8 tallrikar, 6 assietter, 6 lite djupare tallrikar och 8 små skålar. Vissa var i brunt och vissa i en gråblå färg. Det blev även ett litet parasoll som vi kan ha i lekparken eller på gräsmattan.

Schlagersemifinal

Igår hade jag sovmorgon. När jag vaknat tog jag cykeln in till stan. Där mötte jag Dennis och Hanna som hade tagit bussen istället. Vi åt lunch på asiatiska Fugu och sedan begav jag mig till jobbet för ett arbetspass 13-20.15. Dennis åkte hem för att hämta Nelly och de tog en eftermiddagsfika på IKEA.

Efter jobbet cyklade jag hem till Petra för att titta på schlagersemifinalen. Den första semifinalen i tisdags såg jag inte, men denna gång tävlade Sverige. Och vad spännande det blev när de ropade upp Sverige som sista finalbidrag! Kl 23 var det bara att cykla hemåt i mörkret och försöka komma i säng.

I morse stod väckarklockan på 6, men jag vaknade en kvart innan den ringde. Det blev inte så många timmars sömn denna natt, Hanna åt ungefär vid kl 3 också. Jag skulle egentligen vara ledig idag, men jag skulle komma till jobbet kl 7 för att lära mig mer om kassaredovsning. Jag har fått erbjudande om att under fyra veckor i sommar arbeta heltid och vara semestervikarie för kassaansvarige. Kl 10 var denna arbetsdag slut och då kunde jag ta en promenad på 35 minuter till öppna förskolan där resten av familjen befann sig.

På eftermiddagen har vi varit till återvinningsstationen för att slänga en del av skräpet vi rensat ur förrådet. Vi tog även en sväng förbi leksaksaffären för att köpa gatukritor, hopprep och kulor till Nelly som varit duktig och samlat märken.

Sedan åkte Dennis in till stan för att gå på fest med sin arbetsgrupp. Jag och tjejerna har haft fredagsmys i lekparken och i soffan med popcorn och chips.

Lediga dagar

Igår fick jag sovmorgon. När jag kom upp ur sängen hade Dennis börjat plocka bort alla saker från altan. Han använde en olja som innehöll brun färg, så nu är både altangolvet och altanstaketet en aning mörkare än innan. Under tiden gick jag en promenad med Hanna och lagade ugnsomelett till lunch. Den innehöll 10 ägg, vatten, tomat, rödlök, oregano och riven ost och gräddades i ugnen. Till det hade jag gjort en morotssallad på rivna morötter, stekt bacon, olja, vinäger och svartpeppar.

När jag hade hämtat Nelly från förskolan så åkte vi tjejer iväg till 4h-gården för at ttitta på djur tillsammans med Anneli och hennes Sebastian och William. Dennis tog vespan till gymmet för att träna. När vi kom hem så lekte barnen utomhus innan det var dags att komma in och bada de svarta fötterna. När de somnat så oljade vi in altan med vanlig träolja, vilket vi gör varje år.

Imorse fick Dennis sovmorgon. När han vaknat tog han Hanna med sig hem till Peder och hans Tyra för att äta lunch. Jag hade tänkt rensa i förrådet, men altangolvet hade inte torkat ännu. Så istället sorterade jag bland Hannas kläder. Jag plockade fram alla tröjor i storlek 92, de är ju tvättade och tumlade så många gågner att de är mindre än de borde vara. Det var dock inte längesedan jag plockade bort dem från Nellys garderob! Snart får man väl langa över kläder direkt från Nellys till Hannas lådor...

Nelly lekte på eftermiddagen med Klara och Matilda. Jag åkte iväg för att handla medan Dennis roade Hanna. Barnen behövde verkligen ett ordentligt bad idag. När de hade somnat gick jag ut i förrådet och påbörjade rensningen. Jag hann med att gå igenom en hel del kartonger. Vissa saker ska kastas och vissa går nog att ges bort. Sen har jag flera kassar med papper från min högskoletid som jag måste gå igenom den närmaste tiden. Det går ju inte att spara allt...

Hanna har börjat klättra på alla små stolar och pallar. Hon är duktig och klarar det bra... ibland... Vissa gånger går det inte alls lika bra... Hoppas hon lär sig av sina misstag!

Födelsedagsmiddag

Igår fick Dennis sovmorgon efter den sena partynatten. Vi tjejer gick ut och lekte i det soliga vädret.

Efter lunch tog jag cykeln in till stan för att möta Nina, Jenny och Anna som kommit från Avesta för att fira min stundande födelsedag. Det blev en liten shoppingrunda (jag köpte inget) och sedan en middag på italienska Trattoria Commedia. En pasta med parmaskinka och karljohansvamp och ett glas rött vin blev det innan jag cyklade hemåt igen vid 18-tiden.

Väl hemma mötte jag familjen ute på gården tillsammans med flera andra grannfamiljer. De hade dukat fram bord, stolar och ingredienser för grillning. En del av barnen satt på en filt och pysslade medan andra körde runt på sparkcyklar. En härlig söndag med mycket värme.

Idag har jag jobbat 10.30-19.30. Jag cyklade fram och tillbaka och på hemvägen köpte jag med kebab hem till middag. Dennis och barnen har varit ute och lekt med grannbarnen nästan hela eftermiddagen. Dennis har även hunnit med att plantera om våra krukväxter.

Hanna har blivit snorig och täppt i näsan och sover inte så bra just nu. Hon vaknar ofta och skriker mycket. Det är väldigt tröttsamt på morgonen, tur att det i alla fall är ljust och soligt ute när man vaknar...

Middagsbjudningar

I torsdags var jag ledig, då passade Dennis på att jobba ett extra dygnspass i Stockholm. Nelly lämnade jag på förskolan och la mig sedan i sängen med Hanna. Hon hade varit vaken en del på natten så vi var lika trötta båda två. Efter förskola och mellis så tog vi en promenad till Coop för att lämna in ett paket. Därifrån åkte vi sedan buss hem till Petra och hennes William och Inez. Vi blev bjudna på pastasallad med räkor samt pannkakor med banan och äppelmos. På kvällen tog vi bussen hemåt igen.

Igår morse kom Dennis hem för att lägga sig och sova. Jag och tjejerna åkte till öppna förskolan. På eftermiddagen åkte Dennis och Nelly hem till Bosse och lekte med hans Ella, medan jag och Hanna städade och lagade mat. På kvällen kom Bosse, Sanna, Love och Ella hit och vi bjöd då på tacogratäng och till efterrätt lovely muffins.

Idag var det dags för jobb igen, 8-15. Jag åkte buss dit och promenerade hem. Efter middagen satt vi en stund på Maries och Stefans altan och drack ett glas vin och dooleys. Tjejerna lekte med Edvin och Adrian ute på gräsmattan. Dennis och Stefan drog vidare in till stan för att gå på hårdrocksklubb. Jag har nu äntligen fått båda tjejerna i säng efter att de har varit ute i soligt väder hela dagen.

The social network

Den filmen hyrde jag och Dennis i fredags. Det är en dramafilm som handlar om hur facebook grundades. Jag tyckte den var mycket bra, men det gäller att vara koncentrerad. Dialogen är väldigt rapp och berättelsen hoppar mellan olika tidsperioder.

Regn och hagel

Igår var jag ledig och det var min tur att få sovmorgon. När jag vaknat så åkte jag och Hanna till Gränby köpcentrum för att äta lunch med Louise och hennes Maja. Vi åt på en wokrestaurang och jag valde ris med basilikakyckling. Jag shoppade en tröja på rea och ett par vita leggings att ha under sommarklänningarna. Under tiden åkte Dennis iväg och köpte planteringsjord och träolja till vår altan. Tyvärr kunde han inte olja in altan och staketet denna dag då vädret inte var så bra.

Idag har jag jobbat 10.30-19.30. Jag tog bussen dit och promenerade hem. Nelly har haft besök av granntjejen Emilia.

Läkarbesök

Idag har jag jobbat 8-17. Nelly har varit på förskolan, medan Dennis och Hanna har vilat.

På eftermiddagen hade de bokat in ett besök på BVC. Nelly har det senaste halvåret haft problem med klåda i snippan och stjärten. Hon brukar vara röd ibland och få prickar. Sist vi var där så fick vi rekommenderat att smörja med en svampsalva. Men vi tycker inte att det har hjälpt, det kommer och går. Läkaren trodde även denna gång att det är svamp som fortfarande spökar. Så nu fick vi rådet att prova en annan salva istället.

De senaste dagarna har det blåst mycket, så cyklingen till och från jobbet har inte varit rolig. När jag tagit mig genom vinden och kommit hem så gick jag och Nelly till bokbussen.

Bio

Igår var jag ledig. Dennis fick sovmorgon efter sin partynatt. Jag och tjejerna tog en promenad till IKEA för att äta frukost. Hanna ville inte somna i vagnen på vägen dit, så därför blev det att vi promenerade även hemåt (istället för att ta bussen).

Efter lunch satt vi och funderade på vad vi skulle hitta på. Jag kollade upp bioprogrammet på datorn och såg att det skulle börja en barnfilm en timme senare. Så vi tog bilen in till stan där jag och Nelly köpte popcorn och var på bio. Vi såg Var inte rädd långa farbrorn. Den handlar om Lilla Anna och Långa Farbrorn som tittar på fem korta filmer om Spöket Laban. Efter 43 minuter var filmen slut och vi mötte upp Dennis och Hanna. De hade tagit en fika på stan under tiden.

Nelly lekte sedan en stund hemma hos Klara medan jag åkte iväg och hämtade thaimat till middag. När barnen somnat på kvällen så tog jag en promenad på 40 minuter.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0