Midsommar, skor och airhop

I måndags cyklade jag till jobbet och handlade på Ica på hemvägen. 


I tisdags hämtade jag barnen. Vi var på nellys fotbollsträning. 

I onsdags och torsdags hämtade jag barnen efter jobbet. Jag hämtade även ut en ny telefon jag beställt: iPhone SE 128 GB, guldfärgad. Eftersom jag bara hade 16 GB i min gamla så hoppas jag att jag numera inte ska behöva radera appar och bilder för att få plats med nya...

I fredags åkte vi till Fyrishov som hade gratis inträde på sommarbadet från kl 12. Vi badade ute och de anordnade lekar, hoppborg, hinderbana och fiskdamm. Kl 14 restes midsommarstången och kl 15 var det dans. Därefter badade vi inomhus en stund (äventyrsbadet är dock stängt för renovering) innan vi åkte hem vid 16.30. Vi åt midsommarmiddag på altanen. 

Igår slappade vi på förmiddagen. Kl 14 hade jag bokat tid på Airhop trampolinpark i en timme. Barnen studsade och hoppade och flög. Sedan åkte vi till Ikea, men det var stängt. Vi åkte till Bonbon för att köpa godis, men det var stängt. Försökte gå in på Apoteket, men det var stängt. Vi gick in på city gross och handlade i alla fall. 

Idag skjutsade jag Hanna till Elsa i skölsta kl 11. Vid 12 kom Olivia, som Nelly lärde känna på Fyrishov i fredags, och lekte. Hon åkte hem kl 14 och vi hämtade därefter Hanna. Sedan åkte vi till Skohuset där Nelly köpte 3 par sommarskor och Hanna 1 par. Vi åkte till skopunkten där Hanna hittade 3 par skor och Nelly 1 par. Så totalt 8 par skor för 1050 kr...


Fotbollshelg

I måndags promenerade jag till och från jobbet. 


I tisdags cyklade jag. Efter jobbet mötte jag upp Helena på Trattoria Alessandro där vi åt italiensk mat. Jag åt papardelle med parmaskinka och svamp. Var hemma ca kl 21. 

I onsdags promenerade jag till och från jobbet. När jag kom hem åkte jag till Gränby och köpte present till Cornelia. Därefter handlade jag på Ica i Årsta. 

I torsdags cyklade jag till jobbet. Efter jobbet gick jag med några kollegor till Lingon och drack en cider. Därefter gick vi tillbaka till jobbet och blev bjudna på buffé och bubbel. Jag var hemma ca kl 21. 

I fredags efter jobbet hämtade jag barnen. 

Igår ringde klockan 5.40. Nelly hade samling kl 7 tre mil sydväst om Uppsala för att spela pilsbocupen. Det blev oavgjort första matchen, ett mål av Nelly. Sedan åkte jag och Hanna tillbaka till Uppsala och fortsatte ytterligare åtta mil nordost mot Skärplinge. Hanna spelade tre matcher med vinst i alla. Det regnade under 1,5 timmar men var ändå varmt och sol. Vi kom hem vid kl 17 och hämtade Nelly hos Emma. De hade förlorat en match och spelat en till oavgjord. 

Idag sov vi till kl 8.30 och slappade hela förmiddagen. Efter lunch åkte vi till pilsbocupen igen. Nellys lag hade tappat några spelare och Hanna fick hoppa in i laget och spela match. De vann första matchen i strålande sol. Sedan kom Dennis och bytte av mig. Jag åkte hem och bytte till svalare kläder, cyklade in till stan och mötte upp Åsa och Maria på restaurang Picnic. Jag åt moules frites. Var hemma ca kl 20. 

 

UNT-cup och skolavslutning

I måndags ringde klockan 7.30. Hannas fotbollslag hade samling 8.50 i Storvreta (jag hade tagit kompledigt). Hanna spelade tre matcher med vinst (den första i regn) och Nelly spelade två matcher med förlust. Däremellan fanns (dyra) aktiviteter av olika slagpå området, t ex studsmattor, hinderbana och hamsterhjul i vatten. Hanna följde med Svea hem vid kl 13 och vi hämtade henne 17.45 efter Nellys matcher. 


I tisdags (nationaldagen) ställdes klockan på 6.45 då Nellys fotbollslag hade samling kl 8 i Storvreta. De spelade tre matcher med vinst. Vi köpte sockervadd och slush. Efter medaljutdelning kl 14.30 åkte vi hem. 

I onsdags lämnade jag barnen, jobbade och hämtade barnen. 

I torsdags lämnade jag barnen, jobbade till 13.30 och hämtade Nelly. Vi gick bort till gräset bakom förskoleklassernas baracker och tittade på när Hannas klass sjöng sommarvisor och hade sommarfest. Vi åt medhavd fika på picnicfilt. Vi cyklade hem och åt middag innan vi cyklade till Nellys träning kl 18. 

I fredags lämnade jag barnen 8.20 och åkte hem för att äta frukost. Kl 10 var jag i skolan igen för att se Nellys klass ha uppträdande på skolavslutningen i matsalen. Sedan cyklade jag till jobbet. På kvällen stannade jag vid Ica och handlade. 

Igår sov jag till kl 10 (äntligen). Efter frukost åkte jag 3,5 mil till Thuns. Jag köpte ett par inneskor till jobbet och ett par sportiga ballerina med memoryskum. Jag provade kläder, men hittade inga. Köpte 4 nattlinnen till barnen. Var hemma kl 15. Två timmar senare sprang jag intervaller på löparbandet i en halvtimme. 

Idag gick jag upp 8.30 och städade, plockade, dammade och dammsög i två timmar. Kl 11 hämtade Åsa mig och jag följde med henne på lägenhetsvisningar i Uppsala och Knivsta. Var hemma kl 16. Sprang intervaller på löparbandet i en halvtimme. Tog tag i tvätt och disk innan jag hamnade i soffan. 


Dansföreställningen, student och kalas

I måndags lämnade jag barnen, cyklade till jobbet och hämtade barnen kl 17. Vi åkte till Lindex i Gränby där Nelly köpte en klänning och kofta och Hanna köpte kjol och top. 


I tisdags lämnade jag barnen och tog buss till jobbet. På eftermiddagen åkte jag på kundmöte i Virsbo. Var hemma kl 20. 

I onsdags åkte jag i jobbets bil på morgonen och promenerade hem på kvällen. 

I torsdags promenerade jag till jobbet. När jag slutat blev jag upphämtad av Åsa och vi åkte till tacobar i Gränbystaden. Jag åt enchiladas. Åsa släppte av mig i Gränby och jag köpte studentpresent; skålar och fat på Indiska. Jag promenerade hem. 

I fredags hämtade jag barnen lite tidigare 15.30. Vi gick hem och fixade till oss. Sedan åkte vi till Emilias studentmottagning i Luthagen. Vi fikade i två timmar och åkte sedan till city gross och handlade. Vi köpte med oss mat från chop chop. 

Igår sov barnen till kl 8. Kl 12 blev Nelly upphämtad av Miras mamma som skjutsade dem till Stadsteatern. Jag skjutsade Hanna till Maelles kalas 13.30 och åkte sedan in till stan och Stadsteatern där Nelly hade dansföreställning. Temat var konstutställning och hennes grupp var "inramat". Efteråt fick de blommor av oss. Därefter hämtade vi Hanna och skjutsade henne till Tuvas pyamaskalas i Lindbacken, hon fick byta kläder i bilen. Jag och Nelly åkte hem en stund och hämtade senare Hanna kl 19. 

Idag gick vi upp 7.30. Vi hämtade upp Tuva och skjutsade henne och Hanna till Stadsteatern kl 9. Jag och Nelly åkte hem och åt frukost. Sedan åkte vi till blomsterhallen och köpte blommor till danstjejerna. Vi åkte till Stadsteatern, samma tema och Hannas grupp var "Skriet". På eftermiddagen har vi varit hemma. Barnen har gjort slime och vi har sorterat deras kläder och städat på deras rum. 


grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0