Fest

Igår åkte hela familjen till Hedemora. Jag och Dennis var bjudna på 40-årsfest hos Perty i Fagersta. Mona och Gert var barnvakt åt Nelly och Hanna, så för en gång skull kunde vi vara barnfria tillsammans. Vi fick skjuts av Pertys kompisar, så vi kunde även dricka alkohol båda två. Festen var mycket trevlig. Vi bjöds på god mat och lekte lekar med frågesport och musik. Jag och Karin bildade lag och vi hamnade tyvärr inte på prispallen (trots att vi egentligen är bäst). Vann gjorde Dennis och hans lagkamrat. Vid 0.30 så begav vi oss tillbaka mot Hedemora.
Nelly hade somnat snabbt på kvällen, men Hanna hade varit ledsen ett tag. Hon har varit hård i magen senaste tiden och har svårt att komma till ro. Vi kom i säng 1.45 och hoppades att tjejerna skulle förstå att de fick sova en timme extra denna natt pga vintertiden. Tja, vid 7.15 (8.15) vaknade Nelly och 7.45 (8.45) vaknade Hanna. Och det var min tur att gå upp med dem. Jag tyckte faktiskt att jag mådde sämre än jag förtjänade. Trots att jag endast drack tre glas vin, ett glas cider och ett glas bål så var jag törstig hela natten. När jag gick upp kände jag mig lite yr. Kan man vara bakfull trots att man inte var full?
Eftersom födelsedagsbarnet har fyra katter i sin lägenhet så fick jag lov att förbereda mig med mediciner. Jag tog allergitablett både dagen innan och samma dag. På festen mådde jag ganska bra, jag nös en gång och fick ta bricanyl två gånger mot trög andning. När vi kom tillbaka till Hedemora på natten så nös jag några gånger till. Jag duschade på en gång och bytte kläder. Idag har jag tagit ytterligare en allergitablett, men näsan är täppt och det rinner snor hela tiden.
Dennis och Nelly har på förmiddagen varit och tittat på när Jimmie spelade innebandy. Där kunde de även leka lite med Joel och Klara. När vi kom tillbaka till Uppsala så var det Dennis tur att spela innebandymatch. Jag och tjejerna såg de två sista perioderna och de vann idag.

Dag 78

Till lunch åt vi panerad fisk, potatis och sås. Det fanns godis kvar sedan igår som jag åt upp. Till middag köpte vi skräpmat... Det blir skärpning imorgon!
Frukost 7 p: 2 skivor grovt bröd, 1 tsk bregott, 2 ostskivor
Lunch 10 p: 160 g potatis, panerad fisk, sås, lite fetaost
Middag 17 p: Kebabrulle
Mellanmål 9 p: 100 g godis

Dag 77

Har varit i Hedemora och är därför lite sen med rapporteringen. Frukosten intogs sent på dagen och blev endast kokt ägg. Till lunch fick vi varmkorv, makaroner och en liten bit omelett i Hedemora. Efter lunch åkte vi till ICA för inhandling av lördagsgodis. Hann med en promenad med Hanna också.
Denna lördag var det dags för 40-årsfest och en massa points flög iväg (jag tillät mig det idag). Jag brukar försöka beräkna hur många points jag använt, men denna gång har jag bara gjort en grov uppskattning. Vi åt en "tandoori chicken gratäng", som var upplagd som en lasagne, men med tortillabröd istället för pasta. Chokladkaka med färskost på serverades med grädde och bär till efterrätt. Jag drack tre glas vin, lite cider och lite bål. Jag åt ostbågar, chips och nötter.
Frukost 6 p: 2 ägg, kaviar
Lunch 11 p: 135 g makaroner, 1 varmkorv, ketchup, lite omelett
Mellanmål 9 p: 100 g godis
Festmiddag: ca 26 p (för varmrätt och förrätt)
Festsnacks: ca 15 p
Festdryck: ca 16 p

Glada tjejer

Mina tjejer är så härliga! De är (oftast) så glada. Hanna skrattar alltid när Nelly pratar och busar med henne. Igår satt Nelly i soffan och gömde sig under en filt. När Nelly försvann såg Hanna väldigt förvånad ut. När hon sedan kom fram igen så skrattade Hanna och tyckte det var jätteroligt.
Igår skickade jag in de tre senaste månadernas fotografier för framkallning. Jag hade fått ett erbjudande om fritt porto, så kostnaden blev 0,69 kr per bild (ca 110 st).
Idag var jag och tjejerna till öppna förskolan. Dennis fick sova då han hade jobbat natt. Efter lunch gick jag och Hanna en promenad, medan Dennis och Nelly bakade hottentottar. Sedan var det fredagsmys hela kvällen.

Dag 76

Hade tänkt väga mig idag, men tiden försvann. Min känsla är att jag har stått ganska still denna vecka, kanske en liten, liten nedgång.
Till lunch gjorde vi omelett med kryddiga korvar (chorizo från Scan må gott), gurka, lök och tomat. Till middag blev det tacos och vin. Det är egentligen inte så onyttigt, men väldigt lätt att överäta, jag borde ha hoppat över nachoschipsen och hållit mig till enbart tortilla istället...
Dennis och Nelly bakade Hottentottar, som består av puffat ris, sirap, socker, margarin och kakao. De är helt ok pointsmässigt (1 p per styck) om man inte smetar på smält blockchoklad på dem...(då blev det istället 2,5 p). Vi hade fromage kvar från igår som vi hade till fredagsmys i soffan. Jag borde egentligen ha behövt spara på veckobonusen tills imorgon när jag ska på fest... Men det blev i alla fall en liten promenad idag med.
På City Gross köpte jag idag en ananasskärare! Den var ganska cool. Man tar bort bladen och trycker i skäraren i ananasen. Sedan vrider man den så att den snurrar ner i hela ananasen. När man nått botten så drar man ut skäraren och innehållet följer med (innehållet blir som en spiral). Kvar blir skalet och stocken inuti.
Frukost 5 p: Filmjölksbröd, leverpastej mini, inlagd gurka
Mellanmål 3 p: 3 smörgåsrån, 1 tsk bregott, 1 ostskiva
Lunch 9 p: Omelett på 4 ägg och 1,5 msk mellanmjölk, 1 chorizo (9%)
Middag 17 p: 2 tortilla, 20 g nachos, 70 g nötfärs, 6 msk tacosås, 3 msk turkisk yoghurt, 2 msk guacamole, lite majs, 1 dl rött vin
Mellanmål 8 p: Hottentott, choklad- och citronfromage, 2 chokladfingers, 1 maräng
Motion -3 p: Promenad 35 min

Dag 75

Idag blev det rester till både lunch och middag. Till mellanmål åt jag en smörgås med skivad tomat, skivad gul lök och italiensk salladskrydda. Dessutom gjorde vi Ekströms chokladfromage, jag hittade en gammal förpackning längst bak i skafferiet som nyligen gått ut i datum. Förpackningen räcker till fyra portioner och ger 3 points per portion. Det blev en promenad med vagnen idag.
Frukost 7 p: Skogaholms solklart, 30 g leverpastej mini, inlagd gurka, ägg, kaviar
Lunch 13 p: 180 g spagetti, pastasås med fetaost och zuccini
Mellanmål 6 p: Tunnbröd, chokladfromage
Middag 11 p: 150 g makaroner, 75 g köttbullar (9%), riven ost, ketchup
Motion -3 p: 35 min promenad

Fotografier

Igår hade Nellys förskola fotografering. Korten kommer att bli hemskickade för påseende när de är klara.
Jag har även passat på att bränna ut alla våra fotografier på cd-skivor. Jag har ju framkallat de flesta och satt in i album, men tänkte att det kan vara bra att ha extra kopior om datorn går sönder.
Idag sov Hanna 2,5 timmar på förmiddagen! Det var länge sedan hon sov så länge på dagen. Därför blev det bara en sovstund till på dagen istället för två till. Under tiden hon sov passade jag på att inviga nya balansbrädan till wii. Det var roligt, men det tar nog ett tag innan man kommer in i det och lär sig hur man gör.
På eftermiddagen kom grannen Ellen med Klara och Irma på mellanmålsbesök.

Dag 74

Idag åt jag rester till lunch. Till middag blev det makaroner och köttbullar (scan må gott). Till efterrätt åt vi lite glass i strut.
Idag har jag promenerat med barnvagnen och dessutom påbörjat wii-träning. Det blev lättsam träning då jag provade lite olika övningar och det tar ett tag innan man lär sig dem. Jag provade bland annat lite step, jogging, slalom, balansövningar, styrketräning och yoga. I viktväktarnas checklista, där jag skriver in maten och aktiviteterna, fanns det faktiskt med en del wii-övningar i databasen!
Frukost 7 p: Samma som igår
Lunch 10 p: 135 g spagetti, 150 g kycklingfilé, 80 grädde (4%), 1 msk barbequesås
Mellanmål 8 p: Skogaholm solklart, 30 g leverpastej mini, en halv dl glass, en strut
Middag 11 p: 150 g makaroner, 75 g köttbullar (9%), 1 msk riven ost (10%), 2 msk ketchup
Motion -5 p: Promenad 30 min, wii step 18 min, wii balans och styrke 10 min

Dag 73

Jag åt rester till lunch. Till middag gjorde vi en vegetarisk pastasås. Den bestod av röd lök, vitlök, zuccini, fetaost, krossade tomater, creme fraiche och oregano. Jättegod! Och den går att göra nyttigare om man väljer magrare fetaost och creme fraiche. Oliver kan man lägga i om man vill lägga points på det.
Frukost 7 p: Filmjölksbröd, ägg, kaviar
Lunch 10 p: Ris, kycklingkorv, grädde (4%)
Mellanmål 6 p: Tunnbröd med banan och salladskrydda, fruktsallad med 1 dl marsansås (4%9
Middag 12 p: 150 g spagetti, 50 g fetaost, 3 msk creme fraiche (15%)

Shopping

Idag fick Dennis sovmorgon efter en hård jobbhelg. Jag hade lite tur då lilla tjejen vaknade 8.10 och stora tjejen vakande 8.50. När Dennis vaknat åkte vi till IKEA och åt lunch.
Sedan gick turen vidare till Elgiganten, där vi inhandlade en ny dammsugare. Det blev en mörkgrå Elektrolux Ergorapido för 899 kr. Det är en sladdlös dammsugare, som även har en liten handdammsugare som går att ta loss. Nu ska alla smulor bort!
På Media Markt shoppade jag en "balance board" till wii för 799 kr. Den används för att göra fitnessövningar på, både kondition, muskelträning och balansövningar. Enkelt beskrivet är det en tryckkänslig platta som reagerar på hur man står på den. Den känner av tyngdpunkten samt hur den förflyttar sig. Den känner även av t ex vikt och beräknar kaloriförbränning. Nu ska fläsket bort!
Tyvärr försvinner även pengarna på en shoppingtur... Men man ska väl passa på att göra av med dem medan de finns kvar, eller? Nu är det bara en månad till nästa lön...

Dag 72

Lunchen intogs idag på IKEA. Jag valde viltfärsbiffar med mos och gräddsås (jag åt inte upp all sås som låg på tallriken och brödet fick Dennis). Jag tog även en underbar chokladmousse till efterrätt. Men då var jag ju tvungen att ta en promenad på eftermiddagen... Till mellanmål åt jag finn crisp med banan och italiensk salladskrydda, mumsigt. Till middag gjorde vi kycklingfilé, strips och en sås gjord av grädde, fond, lök och vitlök.
Frukost 6 p: Samma som igår
Lunch 12 p: Viltfärsbiffar, mos, gräddsås, lingonsylt
Mellanmål 9 p: Chokladmousse, 4 finn crisp
Middag 10 p: 85 g strips, 150 g kycklingfilé, 80 g grädde (4%), 2 tsk italiensk dressing, 1 msk barbequesås
Motion -4 p: 40 min promenad

Helgen som var

Ja, nu ska ni få en resumé av helgen.
I fredags var jag och tjejerna till öppna förskolan. Efter lunch åkte vi till Hedemora, Dennis jobbade hela helgen så Nelly skulle tillbringa sin tid där. När vi kom till Hedemora hälsade vi först på hos Kattis och hennes Hedvig. Vi lekte en stund utomhus och en stund inomhus. Sedan lämnade jag Nelly hos Karin, Joel och Klara. En stund senare skulle hon hämtas av farmor och farfar för fredagsmys i soffan. Jag och Hanna åkte tillbaka till Uppsala och köpte hämtmat på thai till mig och Dennis.
I lördags sorterade jag ut lite kläder som blivit för små för tjejerna. Sedan promenerade jag och Hanna till stan och åt sallad till lunch. Vi gick i affärer och shoppade nya barnkläder. Både Lindex och Kappahl hade "ta 3 betala för 2" på hela barnsortimentet. Jag hade dessutom en rabattkupong på vardera affär. Det blev ett par byxor och två tröjor till Nelly, och ett par byxor och en tröja till Hanna. Trots att jag hade ont i fötterna efter tre timmars shopping så promenerade jag hem också.
I söndags tänkte jag försöka komma igång med min wii-träning. Jag har ett spel med Wii Fit Plus. Jag tänkte prova det spelet först men kom inte så långt eftersom man är tvungen att ha en "balance board" till. Jag trodde att jag kunde prova några övningar utan bräda, men det gick inte så som jag förstod det. Då provade jag istället Just Dance. Det var roligt. Man ska göra likadana rörelser som dansaren på tv'n och då får man poäng efter hur pass lika man gör. Så jag kan nu tävla mot mig själv, om ingen vill komma hit och tävla mot mig? Men jag måste nog se till att dra för persiennerna, vi bor ju på nedre botten precis bredvid porten. Det kan nog se ganska roligt ut för de som ska in i huset...
Jag hann med en kort promenad också innan Nelly kom hem. Jag hade fixat lite lunch som hon, farmor och farfar fick. När de åkt så lekte vi resten av dagen.
Amningen är nu helt avslutad. Hanna har fått mat i flaska på nätterna. Hon har ätit två gånger varje natt, och sedan somnat om. På morgonen har hon vaknat mellan 8 och 8.30. Det får jag vara nöjd med. Nelly åt också två gånger på natten fram tills hon var två år. Förhoppningsvis kommer Hanna att äta mer på dagarna längre fram och då minska maten på natten.

Dag 71

Till lunch gjorde jag korvgryta av kycklingkorv, krossade tomater, grädde, curry och vitlök. Till middag blev det rester. Jag kände idag att det var dags att göra något av äpplena vi fått av Mona. Eftersom Nelly gärna vill baka så gjorde vi äppelpaj. Och eftersom jag gärna vill äta så... Jag promenerade i alla fall en stund när Hanna skulle sova i vagnen.

Frukost 6 p: 100 g turkisk yoghurt, hallon, 30 g havremix

Lunch 10 p: 135 g ris, 100 g kycklingkorv, 4 msk grädde (4%)

Mellanmål 14 p: Äppelpaj, 50 g glass light, finn crisp, messmör, 24 g kinderchoklad

Middag 11 p: 100 g kycklingburgare. hamburgerbröd, 2 msk amerikansk dressing lätt

Motion -3 p: Promenad 30 min

Dag 70

Idag promenerade jag till och från stan. Så att jag skulle få köpa lite godis... Jag var väldigt sugen på fudge med lakrits/viol. På stan åt jag en sallad, tyvärr så drar ju dressingen upp pointsvärdet en del. Till middag gjorde vi helstekt fläskfilé, gräddsås, grekisk sallad och stekt vitkål. Ett litet glas rött vin till det.
Frukost 7 p: 20 g knäckebröd, 2 ägg, kaviar
Lunch 19 p: Sallad med kräftstjärtar, kalkon, ägg, halv avokado, färsk spenat, liten ciabatta och 1 dl mangodressing.
Middag 12 p: 100 g fläskfilé, 4 msk grädde (4%), vitkål stekt i margarin, 25 g fetaost, 2 tsk italiensk dressing, 1 dl rött vin
Mellanmål 9 p: Godis
Motion -8 p: Promenad 90 min

"Jag vill titta på Laban..."

...så sa Nelly när hon pratade i sömnen i natt. Lilla spöket Laban har vi spelat in på digitalboxen och den går varm här hemma. Även Fåret Shaun, Nicke Nyfiken, Pippi Långstrump, Mimmi och Musse, Elias äventyr, Ubbe & Tess och Rorri Racerbil är favoriter.

Hon sitter

Längre och längre stunder kan nu Hanna sitta själv utan stöd. Det kan gå över en minut innan hon tappar balansen. Man måste fortfarande vara beredd att ta emot henne, för plötsligt gör hon en hastig rörelse och tippar åt sidan.

Kalas

Igår var vi på kalas hos Inez som fyllt 2 år. Egentligen var det tre veckor sedan hon fyllde, men det har kommit jobb, resor, och sjukdomar i vägen. Vi blev bjudna på mumsig marängtårta med glass, banan, grädde och chokladsås.
Idag var vi till öppna förskolan och lekte, sjöng och fikade. Efter lunch åkte jag och tjejerna till Hedemora. Vi hälsade på Kattis och hennes Hedvig, lekte en liten stund i deras lekpark och en liten stund inomhus. Vi åkte vidare till Karin, Joel och Klara. Där lämnade vi Nelly för lite lek innan farmor och farfar hämtade upp henne för fredagsmys i deras soffa.
Jag och Hanna åkte tillbaka till Uppsala och köpte thaimat med hem till Dennis som precis kommit hem från jobbet. Hanna tittade på Idol och somnade i pappas famn.
Födelsedagsbarnet
Hanna fick banan istället för tårta
Fredagsmys i soffan

Dag 69

Idag åt vi första mellanmålet på öppna förskolan, det blev endast smörgåsrån då. Andra mellanmålet blev på McDonald's; en cheeseburgare. Till lunch blev det rester. Till middag blev det hämtmat från Thai; nudlar med räkor.
Innan jag skjutsade Nelly till Hedemora skalade jag 1 kg morötter för att ha som snacks i bilen. Jag blir lätt trött när jag kör och risken finns att jag stannar och köper choklad då. Men nu knaprade jag morötter istället, ca 7 st på 26 mil hann jag med.
Frukost 5 p: Filmjölksbröd, leverpastej mini
Mellanmål 3 p: 3 smörgåsrån, 1 tsk bregott, 1 ostskiva
Lunch 12 p: 160 g potatis, köttfärslimpa, brunsås, lingonsylt, inlagd gurka
Mellanmål 10 p: Cheeseburgare, 12 g kinderchoklad
Middag 13 p: Risnudlar med räkor

Dag 68 + vägning

Vägde mig idag eftersom Dennis jobbar hela dagen imorgon. Resultatet blev -0,7 kg. Jag gick alltså ner förra veckans uppgång (0,2 kg) och ytterligare 0,5 kg. Totala minskningen är nu -5,9 kg (på 10 veckor).
Jag har nu nått mitt första delmål! Det första målet jag satte upp var att gå ner alla de kg som jag gick upp under senaste graviditeten. Jag väger nu mindre än när jag blev gravid med Hanna. Nästa mål är att gå ner ytterligare 5 kg. Min tanke var först att jag skulle klara det före nyår, men eftersom jag ska på utlandssemester snart så får jag nog skjuta upp det målet till slutet av januari istället.
För två veckor sedan hade jag gått ner 5% av min kroppsvikt! Som belöning för det fick jag idag ett måttband av viktväktarna.
Nu är det slutammat! Inatt har jag antagligen ammat för sista gången. Därmed försvinner mina amningspoints. Dessutom minskade min dagliga pointsbudget idag på grund av att jag gått ner i vikt! Numera är det 30 points per dag som gäller, plus en veckobonus på 49 points. Hjälp, hur ska jag klara det?! Inget mer lyxande alltså. Blev dock bjuden på marängtårta idag på kalas...
Till lunch stekte jag en kycklingburgare (12%) fett. Till middag gjorde vi lax i ugn och fisksås från Blå Band.
Frukost 7 p: Filmjölksbröd, ägg, kaviar
Lunch 12 p: 100 g kycklingburgare, hamburgerbröd, 2 msk amerikansk dressing, 2 msk barbequesås
Mellanmål 6 p: Liten bit marängtårta, 13 g kexchoklad
Middag 10 p: 160 g potatis, 100 g lax, 0,75 dl fisksås

Tjejlek

När jag och Hanna lämnat Nelly på förskolan så åkte vi till Coop och storhandlade för ca 2 000 kr. Lilla tjejen sov tio minuter på vägen dit och var sedan vaken hela shoppingen, jag var helt svettig efteråt. Hon somnade i bilen hem så jag kunde bära in varorna utan stress.
Vi köpte idag välling till Hanna, hon fick första flaskan nu ikväll. Jag bestämde mig i morse för att ge upp amningen, jag tror inte den gör henne mätt alls längre. I natt vaknade hon kl 22 (fick en halv flaska ersättning), kl 1.30 (ammade), kl 4 (ammade) och kl 6.30 (fick hel flaska ersättning). Det är nu vi får igen allt från de tre första månaderna, då bara sov hon hela tiden. Det gör hon knappast nu. Mycket skrik och gnäll är det. Kan det vara en tillväxtperiod med hunger? Eller tänderna? Eller ont i magen? Nu på dagen har hon ätit en hel portion gröt, två flaskor ersättning och en halv stor burk mat (och vällingen innan läggning).
När vi hämtat på förskolan gick vi hem till grannen Ellen och hennes Klara och lilla Irma. Vi fick mellanmål och äppelkaka. De stora tjejerna lekte och lekte. När jag värmde mat nu på kvällen höll Nelly på att somna i soffan, jag fick skynda mig att väcka henne innan det var försent.
Dennis har nu kommit hem från kryssningen och redan gått och lagt sig. Han hade en del sömn att ta igen...

Dag 67

Idag utnyttjade jag en rabattkupong, "2 för 1" på sushi. Köpte en låda till lunch och en till middag. På kvällen var jag dock inte så sugen längre på sushi, det blev nog för mycket på en dag. Tog en pannkaka av Nelly också. Hos grannen blev vi bjudna på mellanmål och äppelkaka. Dennis kom hem från kryssningen med två påsar godis åt mig, jag hade beställt hårda godisbitar från BonBon (bland annat kloakslam, öronvax, måsskit).
Frukost 6 p: Filmjölksbröd, leverpastej mini
Lunch 9 p: 10 bitar sushi
Mellanmål 9 p: En halv skiva grovt bröd, 1 tsk bregott, 1 ostskiva, 1 dl saft, 40 g äppelkaka
Middag 8 p: 6 bitar sushi, 1 liten pannkaka, 1 msk sylt
Mellanmål 8 p: 30 g mörk choklad, 30 g godis

Feberfri

Idag fick jag sovmorgon och det behövdes. Hanna har vaknat måååånga gånger inatt och varit väldigt ledsen. Men den högsta temperatur jag uppmätt på henne idag var 37,5 grader. Så nu hoppas jag att hon kommer må bättre ett tag.
Efter lunch tog jag och Hanna en promenad i regnet. jag har ju både regnställ, gore-texskor och regnskydd till vagnen. Därefter hämtade jag Nelly från förskolan. När vi kom hem därifrån vinkade vi av Dennis som idag åkte på kryssning med arbetskollegor. Innan den skulle de träffas i Stockholm och äta på restaurang.
Vi tjejer hade sedan en innedag. Vi lekte med tågbanan och gjorde pärlhalsband. Det är tur att de är ute en del på förskolan och att jag tog en promenad idag, så slipper jag ha så dåligt samvete för att vi inte är ute i friska luften. Men vädret har verkligen inte varit roligt idag.

Dag 66

Idag blev det rester till både lunch och middag. Till mellanmål gjorde jag fruktsallad av honungsmelon, äpple och banan. Jag gjorde extra mycket så att det skulle räcka till kvällsmyset. Jag hann med en promenad med vagnen, i regnet!
Frukost 7 p: Filmjölksbröd, ägg, kaviar
Lunch 11 p: 100 g lövbiff, 25 g fetaost, soltorkade tomater, 150 g "ugnspotatis", rödvinssås, 2 tsk italiensk dressing
Mellanmål 7 p: 2 finn crisp, 2 skrattande kon light, 1,5 dl pucko, fruktsallad med 4 msk marsansås (4%)
Middag 9 p: 130 g spagetti, 85 g nötfärs, 2 msk grädde (4%), 2 msk ketchup
Mellanmål 4 p: Fruktsallad med 9 msk marsansås
Motion -3 p: Promenad 35 min

Fyrishov

Hanna vaknade ofta inatt och var ledsen. När jag doppade nappen i vatten så tog hon den och somnade om. Hon vill även ligga nära mig och känna min närhet. Nelly kom in till mig vid 1.30. Kl 7 vaknade Hanna och då även Nelly, men vi låg kvar i sängen till kl 8.
På morgonen och förmiddagen var vi bara inne och hade tråkigt. Vi kollade på film och byggde lego. Dennis åkte iväg till en läkare då han har haft ont i nacken den senaste veckan, han får försöka med sjukgymnastik igen. Sedan skulle han sova en stund eftersom han jobbat natt. Efter lunch åkte Dennis och Nelly till Fyrishov och badade. Jag bäddade ner Hanna i vagnen och tog en promenad. Vi lämnade in paketet som skulle skickas tillbaka till Ellos. Jag skickade bara tillbaka två tröjor. Den svarta med nitar tyckte jag var en skön modell som satt bra, men det var inte riktigt min stil så den skulle säkert inte användas så många gånger. Den oliv/naturfärgade tunikan var för trång över bröstet, det glipade mellan knapparna. Däremot behöll jag den grårutiga ballongformade tunikan, som jag egentligen tänkt skicka tillbaka. Den var skön och jag gillar långa tröjor som är stora över magen.
Nelly var idag feberfri. Hanna hade nu på kvällen 38,9 grader så förhoppningsvis går det åt rätt håll nu.

Dag 65

I morse kände jag mig lite trött och frussen. Jag orkade helt enkelt inte äta någon frukost, fick i mig lite fil. Till lunch kände jag mig piggare igen. Det blev idag rester. Till middag gjorde jag köttfärslimpa, för första gången i mitt liv. Det blev gott, tillsammans med potatis, sås, lingon och gurka. På eftermiddagen blev det en promenad. På kvällen hade jag points kvar och passade på att äta upp resten av brieosten. Det rekommenderas att man äter minst 29 points per dag för att få i sig näring (mina tre amningspoints bör jag nog också äta).
Frukost 1 p: En halv dl filmjölk
Lunch 11 p: 150 g spagetti, 100 g nötfärs, 2 msk grädde (4%), 2 msk ketchup
Middag 12 p: 150 g potatis, 100 g nötfärs, 2 msk mellanmjölk, 1 msk ströbröd, 100 g brun sås, 3 msk lingonsylt, 7 inlagda gurkskivor
Mellanmål 10 p: 100 g brieost light, 20 g mörk choklad
Motion -4 p: 40 min promenad

Innedag

Idag har vi bara varit inne. Jag har gått i pyamasmysdressen hela dagen (får man det?) Nelly har idag inte varit lika varm som igår. På eftermiddagen hade hon 38,0 grader och hon fick klara sig utan medicin. Hanna däremot hade på eftermiddagen 40,3 graders feber! Hon fick då alvedon och senare även ipren. Dennis jobbar i natt, får väl se om det blir någon sömn för oss. Hanna har redan vaknat två gånger och haft svårt att somna om och Nelly hostar då och då.

Dag 64

Idag blev det lite lyx till frukost, i form av tunnbröd och pucko. Till både lunch och middag blev det rester.
De resterande chokladbollarna åts upp idag. Dessutom kunde jag inte hålla mig ifrån påsen med ostbågar som Dennis och Nelly köpte till fredagsmyset (men inte åt upp). Ostbågar som inte ens är någon favorit hos mig, kunde ju använt pointsen till något bättre... Lite veckobonus har jag i alla fall kvar till kommande tre dagar.
Frukost 9 p: 1 tunnbröd, ägg, kaviar, 1,5 dl pucko
Lunch 13 p: 2 enchiladas med kyckling, 2 msk turkisk yoghurt
Middag 13 p: 30 g knäckebröd, kycklingkorvgryta, 3 msk amerikansk dressing
Mellanmål 14 p: 4 chokladbollar, 60 g ostbågar

Feber

Hanna vaknade kl 2 för mat och fick då även en till alvedon. Hon åt kl 6.30 och sov sedan vidare till 10.30! Men febern är fortfarande kvar. Trots det tog vi oss ut en stund efter lunch. Vi gick till Allianshallen för att titta på Dennis när han spelade innebandymatch (sista perioden), vinst blev det. Jag tog sedan med Nelly till Coop där de idag hade fiskdamm, gratis glass och ponnyridning. Hon ville inte rida, men gärna klappa hästen. Nu på kvällen när Nelly badat så kändes även hon varm. 39,0 grader hade hon och medicin även till henne. Hanna vaknade nyss till och hennes feber var uppe i 40,1 grader. Stackars små tjejer!

Dag 63

Idag fick jag sovmorgon och gick direkt till spisen för att göra lunch. Därför blev det ingen frukost idag. Till lunch gjorde jag pasta med kassler i Keldas ostsås.
Till middag gjorde vi lövbiff fyllda med fetaost och soltorkade tomater som fick puttra i en sås av rödvin och syltlök. Som tillbehör provade vi en ny påse med "ugnspotatis" från Felix, innehållandes potatis, aubergine, körsbärstomat, lök, morot, paprika, olja, rosmarin och svartpeppar.
På kvällen har jag nu ätit brieost light, oliver med chili och druckit rött vin. Idag köpte jag en 500-grams påse med sugar snaps på Coop för endast 25 kr, perfekt som snacks! Jag promenerade till och från innebandyhallen.
Lunch 13 p: 150 g pasta, 100 g kassler, 100 g Kelda ostsås, 2 msk grädde (4%), 2 msk ketchup
Middag 13 p: 100 g lövbiff, 25 g fetaost, soltorkade tomater, 300 g "ugnspotatis", 2 msk rött vin, 2 tsk margarin
Mellanmål 10 p: 1 dl rött vin, 100 g brie light, 5 oliver med chili
Motion -1 p: 15 min promenad

Chokladbollar

I morse vaknade jag först av alla, kl 8.30! När jag rörde mig ur sängen vaknade även Hanna. Kl 8.55 hörde jag att även Nelly vaknat (hon hade däremot velat gå upp och äta frukost kl 3 i natt). Dennis fick fortsätta sova, jag tog med tjejerna till öppna förskolan istället.
Efter lunch åkte Dennis med tjejerna till ICA, medan jag fick vara hemma och röja. Det räcker att man missar städning en enda dag så blir det kaos här hemma. Nu har vi i alla fall plockat undan saker, hoppas vi hinner dammsugning och sådant imorgon. Jag och Nelly bakade chokladbollar till fredagsmys.
Nu hoppas jag att tjejerna sover. Hanna låg och gnällde ett tag och jag tyckte hon verkade varm. 39,1 grader blev resultatet så lite alvedon har hon nu fått.

Dag 62 + vägning

Nu har den första motgången kommit. Denna vecka hade jag gått upp i vikt, vilket var ganska väntat. +0,2 kg blev resultatet, och den totala nedgången klev tillbaka till -5,1 kg. Jag hade ju överskridit veckans budget med ca 25 points och hade väl därför önskat att stå ganska still denna vecka. Fem veckor kvar till utlandsresan, så tills dess hoppas jag på 2-3 kg nedgång.
Idag bakade jag och Nelly chokladbollar, som blev på 1,5 points per styck. Till middag blev det enchiladas med kyckling, tomatpuré, kryddmix och riven ost samt ett litet glas rött vin.
Frukost 6 p: 2 rågkakor, ägg, kaviar
Mellanmål 3 p: 3 smörgåsrån, 1 tsk bregott, 1 skiva ost
Lunch 11 p: 150 g spagetti, 100 g nötfärs, 2 msk grädde (4%), 2 msk ketchup
Middag 16 p: 2 corn tortillas, 100 kyckling, 40 g riven ost mager, 2 msk turkisk yoghurt, 1 dl rött vin
Mellanmål 9 p: 6 chokladbollar
Idag har vi ätit upp hälften av chokladbollarna. Dessa sparar vi till en annan dag.

Tågutflykt

Idag hämtade jag Nelly lite tidigare från förskolan. Hon och jag tog bussen till tågstationen och sedan vidare med tåget till Stockholm. Där träffade vi Marie och åt tillsammans lunch på Nooshi i Kulturhuset. Det var sushi- och thaibuffé. Nelly hade ätit lunch på förskolan, så nu åt hon mest räkchips. Hon fastnade för dem och sprang iväg för att hämta nya hela tiden. Efter maten gick vi in till Gallerian och köpte italiensk glass på Montis. Sedan var vi mycket mätta. Det blev en kort shoppingtur där det inhandlade tunna tumvantar till Nelly. Hon fick även köpa snoddar och spännen med Hello Kitty på. Skönt att bara ha Nelly med sig och få ge henne all uppmärksamhet en stund.
Vi tåg tåget tillbaka och gick vidare hem till Olle, Camilla, Emilia och Julia, där vi mötte upp Dennis och Hanna. Vi blev bjudna på middag med varmrätt och efterrätt. Kl 21 åkte vi hem med två trötta barn som somnade i bilen.
Medan vi var på utflykt har Dennis och Hanna idag servat bilen.

Dag 61

Jag har varit i Stockholm och ätit sushi- och thaibuffé. Jag åt mest sushi, men kompletterade även med lite friterat. Efter maten gick vi till en italiensk glassbar och där fanns en massa goda smaker. Jag valde kokos/vit choklad, ananas och kiwi. Kulorna var stora och jag åt endast halva portionen.
Vi var bortbjudna på middag och fick äta nudlar med köttgryta och till efterrätt glass med kolasås.
Jag promenerade från tåget till middagsbjudningen.
Imorgon hoppas jag hinna med vägningen. Om jag törs...Jag har för första gången övertrasserat min pointsbudget.
Frukost 5 p: Filmjölksbröd, leverpastej mini
Lunch 20 p: 9 bitar sushi, 100 g ris, 1 dl sötsur sås, 40 g vårrulle, 30 g friterad kyckling
Mellanmål 6 p: 100 g glass
Middag 12 p: Äggnudlar, nötkött, grädde, wokgrönsaker
Mellanmål 5 p: 50 g glass, 2 tsk kolasås, 1 wafers citron
Motion -2 p: Promenad 25 min

Gränby Centrum

Dennis jobbade natt och åkte sedan direkt till golfbanan. Jag lämnade Nelly på förskolan och tog sedan bussen till Gränby Centrum. Där träffade vi Anneli och lilla William och åt lunch tillsammans med dem på café Barista. Jag gick på en liten shoppingtur till Vero Moda där jag inhandlade fyra basic linnen (2 för 170 kr). Det blev ett svart, vitt, grått och mullvad (brunaktigt). Dessa ska jag använda under bland annat mina nya huvtröjor jag beställde från Ellos. Hanna var på sitt bästa humör i affären. Hon satt i vagnen och skrattade utan anledning. När personalen pratade med den glada tjejen skrattade hon ännu mer av uppmärksamheten. När hon sedan fick syn på sin spegelbild blev det om möjligt ett ännu högre skratt. På nästa affär gnällde hon däremot och så fort vi kom utanför dörrarna så somnade hon i vagnen, så jag kunde promenera hem. Jag köpte även två nya rosa dreggelhaklappar till Hanna på Rackartyg.
Både igår och idag har Hanna ätit en halv stor burk med mat till middag. Efter det verkade hon kunna äta mer, så då fick hon även fruktpuré, smörgåsrån och majsbåge. En och en halv timme senare fick hon ersättning inför natten. Hmm, matvrak...
Hon kan inte sitta still när hon ser skeden...

Dag 60

Åt lunch på Barista i Gränby; pastasallad med kyckling. Promenerade sedan hem. Gjorde fylld kycklingfilé inlindad i bacon till middag med sallad och vitkål till.
Frukost 8 p: Filmjölksbröd, 30 g leverpastej mini, ägg, kaviar
Lunch 12 p: 100 g pasta, 100 g kycklingfilé, ruccola, 100 g limeyoghurt, 1 msk pinjenötter
Mellanmål 8 p: 2 finn crisp, skrattande kon light, 1,5 dl oboy på mellanmjölk, 2 dl juice (kokos & ananas)
Middag 13 p: 150 g kycklingfilé, 50 g philadelphia light med vitlök, 2 skivor bacon, 2 tsk italiensk dressing, 2 msk caesardressing, 1 tsk milda culinesse
Motion -4 p: Promenad 40 min

Datorn fungerar

När jag lämnat Nelly på dagis gick jag hem och vilade tillsammans med Hanna. Efter lunch åkte Dennis, jag och Hanna in till stan och hämtade vår stationära dator som varit inne för reparation. Efter byte av grafikkort så fungerar nu datorn igen!
Sedan åkte jag och Hanna och handlade på Coop. Vi passade på att köpa nötfärs för 39,90 kr per kg. Fyra kg fick vi köpa till det priset. Nu var det inte länge sedan jag köpte nötfärs på City Gross för samma pris, det kanske är ca fyra veckor sedan. Den gången köpte jag sex kg, men fyra utav dem har vi gjort av med, då vi har lagat bland annat lasagnette, tacos, färsbiffar och köttfärssås.
När Nelly kom hem från förskolan så bakade hon och jag filmjölksbröd, så nu har vi fyllt frysen igen med sex limpor.

Dag 59

Till lunch gjorde vi omelett med stuvning. Viktväktarna har något som kallas DuoVal. Med det menas att det finns vissa livsmedel som man får äta valfri mängd av till ett visst pointsvärde. Man slipper väga maten och får äta tills man blir mätt, dock ej övermätt. När det gäller kolhydratrika livsmedel, såsom pasta, potatis, ris och vissa brödsorter, är pointsvärdet 7 p. När det gäller proteinrika livsmedel, såsom vissa köttsorter, fisk, kyckling och ägg, så är pointsvärdet 5 p. Detta utnyttjade jag idag när jag använde fyra ägg till omeletten, men räknade då bara 5 p, istället för 8 p. Jag brukar även utnyttja detta när jag äter ute då det är svårt att uppskatta portionsstorleken.
Till middag åt vi korvburgare. På kvällen hade jag flera points kvar och unnade mig choklad och nötter till tv'n.
Frukost 3 p: Ägg, kaviar
Lunch 8 p: 4 ägg, vatten, halv burk västkuststuvning
Mellanmål 3 p: 2 finn crisp, skrattande kon light
Middag 9 p: 2 rågkakor, 80 g kycklingfalukorv, 30 g amerikansk dressing
Mellanmål 8 p: 40 g mörk choklad, 25 g jordnötter, dumleklubba

Hemmadag

Dennis har jobbat hela dagen idag. Jag hade jättesvårt att somna igår, låg vaken till 2.30. Hanna vaknade för mat kl 3 och kl 7. Nelly väckte oss sedan kl 8 (de två senaste nätterna har hon varit torr). Vi låg kvar och myste i sängen till 8.45. Sedan blev det frukost och lek. Vi byggde koja, läste böcker, byggde tågbana, byggde med lego och bakade med modellera. Efter lunch tog vi alla tre ett bad. Sedan satte jag barnen i syskonvagnen och tog en promenad. Vi gick till en lekpark med bland annat klätterställning och tåg. När vi kom hem åt vi mellanmål och la pussel. Granntjejen Emilia kom och frågade om Nelly ville komma hem till henne och leka, så vi var där en timme på eftermiddagen. Efter middagen somnade Nelly i soffan kl 18.45 (hon hade i alla fall borstat tänderna, men inte fått på sig nattkläder).

Dag 58

Back on track! Och en liten promenad med syskonvagnen blev det!
Frukost 5 p: 2 skivor kneipp, skrattande kon light, marmelad
Lunch 8 p: Spenatsoppa med 2 ägg
Mellanmål 3 p: 3 finn crisp, messmör
Middag 11 p: 135 g ris, 100 g kycklingkorv (9%), 33 g creme fraiche med paprika och chili, 50 g grädde (4%)
Mellanmål 4 p: 1 dumleklubba, 20 g honungsrostade jordnötter
Motion -3 p: 30 min promenad

Postorder

Förra lördagen gjorde jag en beställning från Ellos, det blev mest kläder till mig själv. Tyvärr brukar inte allt passa som förväntat, så det brukar sluta med att jag skickar tillbaka ungefär hälften av plaggen. Redan efter fem dagar, i torsdags, fick jag de flesta plaggen (tre stycken var restnoterade). Denna gång lyckades jag pricka in ganska bra saker. Jag får ofta erbjudanden från Ellos och denna gång utnyttjade jag en kupong med 500 kr rabatt (om man beställde för mer än 1500 kr).
Denna beställde jag i både rosa, svart och mullvad (mullvad är restnoterad):
Denna beställde jag i både svart och lila (lila är restnoterad):
Denna hade jag på festen i lördags:
Endast 49 kr!:
Nattlinnen i vitt:
Beställdes i svart, har inte bestämt mig om jag ska behålla den:
Till Nelly, i lila:
Ska nog skickas tillbaka, svart/grå:
Ska nog skickas tillbaka, oliv/natur:

Gips

När jag och Hanna var på babysång för två och en halv vecka sedan så fanns det möjlighet att göra gipsavtryck av bebisens fot och hand. I torsdags när vi var där fanns gipsavgjutningen färdig att hämtas. Den är ca 13x18 cm stor.

Helgen som var

I fredags var det min tur att få sovmorgon. Efter lunch begav sig hela familjen iväg med fullpackad bil till Dalarna. Vi åkte först till Hedemora, där vi åt mellanmål på McDonald's och lämnade av Dennis hos hans bror. Vi tjejer åkte vidare till Krylbo för lite fredagsmys.
På lördagen gick vi en promenad hem till min mormor för att fika. Sedan kom Gert och hämtade Nelly till Hedemora. Jag bytte kläder och sminkade mig för att gå på fest. En barndomskompis ska flytta till sin pojkvän i England, så vi träffades hela "gänget" för att partaja. Vi är sju stycken som brukar se till att träffas några gånger per år. Och fastän vi befinner oss på olika ställen i livet (vissa har barn, andra är singel) så har vi roligt tillsammans och kan prata om allt. Jag hade tagit med en vinflaska till Krylbo, men eftersom jag fortfarande ammar på natten/morgonkvisten så tänkte jag bara dricka 2-3 glas vin. Jag ångrade mig och beslöt att jag istället skulle vara helt nykter. Då kunde jag ta bilen till festen och få lättare att ta mig hem senare på kvällen.
När de andra skulle iväg ut på nattklubb (eller hem) så åkte jag till Krylbo för att komma i säng i tid; klockan var 23.30 när jag la mig. Hanna sov i mammas sovrum, så jag fick sova sex timmar i sträck! Då var det dags för första amningen, sedan tog det en timme innan hon somnade om igen. Kl 8 var det dags för andra amningen och efter det fick hon kliva upp tillsammans med mamma. Jag låg kvar och sov ytterligare en timme tills mamma skulle åka till jobbet. Då var Hanna trött igen och vi sov tillsammans en timme till. Kl 11.30 klev vi upp och åt frukost.
Vi åkte sedan till Hedemora för att möta upp resten av familjen. På söndagsmorgonen hade Dennis och Nelly varit till ishallen för att testa skridskoåkning tillsammans med Joel och Klara. Jag missade min dotters första skridskosteg, men fick en bild till mobiltelefonen. Dennis har under helgen även fixat med husvagnen som ska ut till försäljning. Vi lekte och åt middag innan vi reste tillbaka till Uppsala.

Dalarna

Denna helg har spenderats i Krylbo och Hedemora. Mer information om helgens aktiviteter kommer imorgon. Nu måste jag se till att komma i säng!

Dag 57

Idag åt jag skräpmat till lunch; kebab med bröd. Till middag blev det potatis, torsk och äggsås. Denna helg tycker jag vi glömmer så fort som möjligt! Veckobonusen är redan övertrasserad, nya tag måste tas direkt i morgon, skärpning!
När det gäller gårdagen glömde jag skriva till motionen, jag gör det idag istället. Vi promenerade till och från min mormor, i Nellys tempo (ibland sprang hon, ibland inte...)
Frukost 5 p: 2 finn crisp, 2 skivor ost (17%), ägg, kaviar
Lunch 22 p: Kebab med bröd, 1,5 dl läsk
Mellanmål 14 p: 2 knäckebröd, 2 tsk bregott, 4 skivor gustafskorv, 30 g toblerone, 20 g mörk choklad
Middag 11 p: 2 potatisar, 100 g torsk, ägg, 1 msk smör, 1 dl mellanmjölk
Motion -3 p: Långsam promenad 40 min

Dag 56

Till lunch gjorde mamma och Mats hemmagjord spagetti och till det blev det carbonarasås. På eftermiddagen var vi till min mormor och hon hade gjort äppelpaj med vaniljsås.
Till middag åt jag förrätt och varmrätt. Förrätten bestod av pilgrimsmusslor, grönsaksröra, bacon och rostade cocktailtomater. Jag hade aldrig ätit pilgrimsmusslor och hade beställt den förrätten när jag skulle åka till Krylbo. Mats hade ett fantastiskt gott recept på det. Nyttigt med grönsaker och musslor, dock onyttigt med smör och olja till... Varmrätten blev rester; pasta carbonara och grekisk sallad.
På kvällen var det fest och det slank ner lite chips och ölkorv. Tur att det inte fanns dip till chipsen, då hade jag ätit mycket mer. Alkoholen höll jag mig undan, det blev lightläsk och mineralvatten istället.
Frukost 6 p: Grovt bröd, ägg, kaviar, juice
Lunch 13 p: 150 g spagetti, 40 g bacon, 1 msk vispgrädde, ägg, parmesanost
Mellanmål 8 p: Äppelpaj, vaniljsås, 1 dl läsk
Middag 23 p: 2 pilgrimsmusslor, 1 potatis, lite bacon, 20 g margarin, 20 g olja, 20 g fetaost, liten portion pasta carbonara
Mellanmål 17 p: 75 g Chips, 1 ölkorv

Bio

Igår passade jag på att sova ytterligare en timme på förmiddagen tillsammans med Hanna. Sedan åkte vi på babysång. Dennis och Nelly åkte istället till en av hans kompisar.

På kvällen tog jag bussen till stan för att ha en tjejkväll med Petra. Vi började med en härlig middag på italiensk restaurang och avslutade med en bio. Filmen hette Lyckan, kärleken och meningen med livet. Det är den nya filmen med Julia Roberts. Den var ganska bra, men alldeles för lång (2 tim 20 min). En tjejfilm med feel-good. När filmen var slut var kl 23.30. Jag tänkte ta bussen hem, men skulle få vänta 20 minuter. Eftersom jag hade godisångest, så bestämde jag mig för att gå hem! Jag hade ju mina nya walkingskor på mig...

Dag 55 + vägning

Denna vecka hade jag gått ner 1,2 kg! Totala minskningen är nu 5,3 kg på åtta veckor.

Jag har nu minskat ner på amningen. Jag ammar endast en gång på natten och en gång på morgonkvisten. Jag skulle tro att det motsvarar ca 3 points per dag. Min pointsbudget kommer nu att vara 31 points plus 3 points per dag samt veckobonus på 49 points.

Idag åt vi pannkakor till lunch. Vi intog mellanmål på McDonald's. Till middag hade min mamma gjort grekisk sallad, tzatziki och vitlöksbröd.

Frukost 5 p: 1 skiva kneipp (Pågen), ägg, kaviar

Lunch 9 p: 2 pannkakor, 3 msk sylt, 3 msk glass light

Mellanmål 9 p: Hamburgare, lite strips

Middag 21 p: Sallad med fetaost och oliver, 2 bitar vitlöksbröd, 1 skiva grovt bröd, tzatziki

Mellanmål 3 p: Ferraribilar

Dag 54

Jag var inte hemma förrän sent på kvällen igår, så jag redovisar torsdagen nu istället.

Det blev en lätt frukost med Nelly då jag sedan gick och la mig en stund till. Igår åt vi lax, potatis och vitvinsås (blå band) till lunch. På kvällen var jag på restaurang Trattoria Commedia och åt smaskig italiensk pasta med parmaskinka, karljohansvamp, tomat, lök, grädde, tryffelolja och parmesanost. Ett glas rött blev det att dricka till det. Efter middagen blev det bio och naturligtvis något att tugga på. Jag köpte popcorn och godis. Försökte begränsa mig till 100 g lösviktsgodis, men det blev 150 g...Jag gick i alla fall hem efter bion, samt till och från restaurangen.

Frukost 3 p: Ägg, kaviar

Lunch 12 p: 125 g lax, 2 potatisar, vitvinsås

Mellanmål 6 p: polarkaka, 2 skivor ost, 3 smörgåsrån, 1 tsk bregott

Middag 21 p: Pastarätt på restaurang, 1,5 dl rött vin

Mellamål 22 p: 2 liter popcorn, 150 g godis

Motion -6 p: 70 min promenad

Sömnproblem på dagen

Nellys säng var torr även denna natt! Hanna åt bara en gång i natt, men vaknade till vid ytterligare några tillfällen. På dagen däremot ville hon INTE sova. Hon sov en halvtimme och var sedan klarvaken. På dagen blev det också en halvtimme och likaså på kvällen. En och en halvtimmes dagssömn är alldeles för lite för henne (och mig). Antagligen beror det på hennes snoriga näsa, och nu har även hostan kommit.
På förmiddagen tog jag en promenad med Hanna och sedan försökte jag mig på att än en gång sy några hål i kläder. På eftermiddagen lekte Nelly med grannarna Anton och Matilda hos oss en stund, och sedan hos dem en stund. På kvällen fick jag hjälp av Nelly att vika kläderna som vi hade torktumlat. Hon var jätteduktig på att sortera upp dem i olika högar och har full koll på vilka kläder som tillhör olika familjemedlemmar.

Dag 53

Jag åt frukost i två omgångar, först med Nelly och sedan med Hanna. Till lunch gjorde vi omelett. På den la vi prinskorv, gurka, tomat, majs, lök och riven ost. Till middag åt vi färsbiffarna vi gjorde i lördags.
Till mellanmål nu på kvällen gjorde jag en "pina colada"-smoothie. Jag har köpt fryst frukt på Coop. I påsen ligger fyra portinspåsar med frukt (ananas, mango, papaya). Man låter den halvtina en liten stund och mixar sedan tillsammans med juice. Jag valde en juice med ananas och kokos (med socker i). Supergott!
På förmiddagen gick jag en promenad med vagnen.
Frukost 8 p: En halv frökuse, 20 g leverpastej mini, rutbröd, ägg, kaviar
Lunch 9 p: 3 ägg, 3 msk mellanmjölk, 20 g riven ost mager, 20 g majs, en och en halv prinskorv
Mellanmål 2 p: 2 finn crisp, skrattande kon light
Middag 15 p: 135 g makaroner, 2 färsbiffar, ketchup, 2 msk amerikansk dressing lätt
Mellanmål 6 p: 2 dl juice, 20 g mörk choklad
Motion -3 p: 35 min promenad
I stekpannan innan vi haft på ost. Jag åt halva.

Torr natt

Denna natt klarade Nelly utan blöja, det var torrt i sängen i morse. Hanna sov hyfsat bra, hon åt kl 3 och kl 6.30. Halv sju är egentligen inte någon bra tid att vakna för mat, det är för tidigt för att gå upp och för sent för att somna om. Vi lyckades i alla fall sova mellan kl 7 och 7.30 innan Nelly kom och väckte oss. Efter förskolelämningen sov jag och Hanna ytterligare en timme. Sedan tog vi en promenad och hämtade Nelly. Vi träffade granntjejen Klara i lekparken och hon och hennes mamma och lillasyster följde med oss in och lekte med nya tågbanan. Pippi-pusslet är också mycket populärt att lägga. När Dennis kom hem från jobbet byggde vi koja under vagnarna.

Dag 52

Idag gjorde jag pannkakor med köttfärsfyllning till lunch. Till middag gjorde vi scampi i tortillabröd. Som snacks till tv'n blev det ugnsgratinerade rödbetor med getost och pinjenötter. Jag promenerade en stund innan jag hämtade Nelly på förskolan.
Frukost 4 p: Samma som igår
Lunch 11 p: 3 små pannkakor, köttfärs, salladsdressing lätt val
Mellanmål 2 p: 2 finn crisp, skrattande kon light
Middag 12 p: 2 tortilla, 140 g scampi, 2 msk sweet chilisås, 3 msk turkisk yoghurt, majs
Mellanmål 6 p: Rödbetor, 50 g getost, 1 msk pinjenötter
Motion -3 p: Promenad 30 min

Tågbana

Det blev en liten olycka i sängen inatt. Nelly vaknade kl 6 och sa att det var blött. Efter byte av lakan och kläder så somnade hon om en stund och då gick det bättre. Hannas natt var bättre, hon åt vid kl 3.30 och sedan kl 7.45. Därutöver vaknade hon till ca kl 1 och kl 6, men somnade om igen. Jag fick sovmorgon till kl 10.
På förmiddagen åkte Nelly och Dennis och köpte en tågbana i trä, nu när hon ska vara "duktig" och sova utan blöja. I en av hennes favoritprogram (Elias äventyr) leker en pojke med tågbana, den ser vi om och om här hemma.
Efter en lunch på restaurang åkte vi in till stan och lämnade in vår stationära dator på en felsökning. Den har pajat helt, det går inte ens att komma fram till sidan där man skriver in lösenordet och skärmen blir randig på flera ställen. Genom klubbkortet jag köpte av min arbetskollega så hade vi en rabattkupong, en gratis felsökning av dator (ord pris 495 kr). Sedan åkte vi vidare till Gränby köpcentrum för att shoppa kläder till Dennis. Han hittade tre kortärmade tröjor, en långärmad tröja och ett par kalsonger, även där hade vi rabattkupong på tre av tröjorna (20%).
När vi kom hem tog jag en promenad före middagen och Dennis åkte till gymmet efter middagen.

Dag 51

Idag åt vi lunch på Restaurang Fyrislund. De serverar dagens lunch och jag valde en fiskrätt. Inte jättenyttigt när den är panerad och stekt samt att räksåsen säkert inte är mager heller.
Till middag gjorde vi en tacogratäng som köptes färdig i frysdisken. Det var två påsar som skulle hällas i en ugnsform och sedan kunde man köpa ost och strö över. Den innehöll potatis, nötkött, paprika och majs och var jättegod, men ganska dyr. Jag hade en rabattkupong, så då var priset ok. Jag betalade 35 kr istället för 54 kr och den räckte till mig, Dennis och Nelly.
En bit av min äppelkaka har jag ätit idag. I morgon bitti får Dennis ta med resterande bitar till jobbet och bjuda på.
Jag gick en promenad med Hanna i vagnen på eftermiddagen.
Frukost 4 p: Halv frökuse, leverpastej mini
Lunch 19 p: 2 potatisar, stekt panerad fisk, kall räksås, pizzasallad
Middag 10 p: 300 g tacogratäng, sallad med italiensk dressing
Mellanmål 6 p: Äppelkaka
Motion -3 p: Promenad 35 min

Familjelek

Dennis hade jobbat natt så jag tog tjejerna med mig till Friskis & Svettis på deras familjelek på förmiddagen. Första halvtimmen är som ett gympapass, anpassat för barn i åldern 2-6 år. Andra halvtimmen är det fri lek med de redskap som finns att tillgå. I halvtid fick barnen ett glas saft. Nelly ville inte riktigt vara med och göra rörelserna. Det var ju första gången vi var där så jag hade väntat mig det. Det blir nog bättre när hon känner igen sig. Hanna hade precis vaknat och låg på en filt bredvid så jag kunde inte hjälpa Nelly hela tiden heller. Desto roligare var det andra delen av passet. Det fanns "halva bollar" som de lagt upp bredvid varandra. De kunde barnen hoppa på från den ena och vidare till nästa.
På eftermiddagen var jag bjuden på smyckeparty hos grannen. Denna gång beställde jag halsband och armbandsberlocker i silver. Jag brukar annars använda mest guldsmycken, så nu kan jag variera lite mer. När jag kom hem så bakade jag och Nelly tillsammans, en äppelkaka av farmor Monas äpplen.

Nattblöja

Igår kväll somnade Nelly i soffan. Jag bar in henne till sängen, men vad jag inte tänkte på var att jag inte hunnit sätta på henne någon blöja. Hon sov hela natten i sin säng, trots att Dennis jobbade natt. När hon väckte mig på morgonen och vi gick upp så sa hon att hon var kissnödig. Då kom jag att tänka på det! Hon hade sovit hela natten utan blöja! Och sängen var torr! Så nu när kvällen kommit igen så ligger hon och sover utan blöja. Blir spännande att se hur det går inatt. Dennis kommer i alla fall att sova i hennes rum och hjälpa henne om hon behöver gå upp till toaletten.
För mig och Hanna var natten inte lika bra. Hanna vaknade kl 22 och fick ligga i min famn en stund. Hon vaknade kl 1 och fick mat, men somnade inte om förrän efter en timme. Hon vaknade kl 5 och fick mat, även denna gång tog det en timme innan hon slappnade av. Men sen fick vi i alla fall sova till kl 8 då båda barnen vaknade. Hanna har fått tillbaka förkylningen. Den hann bara vara borta några dagar, så nu låter det som om hon har två liter snor i näsan som hindrar hennes andning. Även på dagen har hon sovit mycket dåligt. Endast 30 minuter åt gången sover hon, så idag har det blivit fyra korta sovstunder. I vanliga fall brukar det vara tre sovstunder, varav minst en av dem är ca 1-2 timmar.

Dag 50

Idag åt vi rester till lunch. Till middag köpte vi hämtmat. För mig blev det då en kebab med bröd.
Idag var jag på smyckeparty och blev då bjuden på äppelkaka. När jag kom hem så ville Nelly baka och eftersom vi fått äpplen av Mona så gjorde även vi en äppelkaka.
Frukost 4 p: En halv frökuse, 25 g leverpastej mini
Lunch 10 p: 130 g pasta, kycklinggryta med creme fraiche "vitlök och parmesan"
Mellanmål 12 p: 2 bitar äppelkaka
Middag 20 p: Kebab med bröd

Barntillbakalämning

Hanna vaknade i natt kl 2 (mat), 5 (mat), 6 och sedan var det morgon kl 7. Efter två och en halv timme var hon trött igen, så då sov vi en timme till. Vi passade sedan på att storhandla på Coop innan det var dags att ta emot Nelly. Magnus och Ulrika var snälla och skjutsade hit min lilla älskling, så nu är busungen hemma igen. När Dennis åkte till jobbet så gick vi ut till lekparken en stund innan det var dags för lördagsmys i soffan.

Dag 49

Till lunch gjorde jag nötfärsbiffar med liquid smoke. Jag la den ena biffen på ett rostbröd, den andra åt jag utan bröd. Som tillbehör använde jag tomat, lätt amerikansk dressing, bbq-sås och stekt vitkål.
Till middag gjorde jag bakad potatis. Till det fixade jag en egen röra av minifraiche, lättmajonnäs, räkor, rödlök, gräslök och dill. Dessutom rev jag lite vitlök i 2 msk lätta, som fick smälta på potatisen.
Jag köpte idag lördagsgodis till Nelly och åt en del av påsarna jag också.
Frukost 5 p: Filmjölksbröd, ägg, kaviar
Lunch 13 p: Nötfärsbiffar, roast'n'toast (Pågen), amerikansk dressing lätt, bbq-sås, stekt vitkål
Middag 20 p: En och en halv bakad potatis, 30 g vitlökssmör, räkröra
Mellanmål 11 p: 120 g godis (snören och ahlgrens bilar)

Barnöverlämning

Idag var jag och tjejerna på öppna förskolan. Sedan tog jag med Nelly ner på stan för att fika på mitt jobb. På eftermiddagen åkte jag och tjejerna till Ursvik i Stockholm, där Ulrika jobbar. Vi mötte henne och Magnus där för att överlämna Nelly. Hon ska sova hos dem i natt. Dennis jobbar natthelg, så jag och Hanna är nu ensamma hemma.

Dag 48 + vägning

Min gissning igår var ganska bra. Vägningen idag visade -0,1 kg, totalt -4,1 kg. Jaja, jag hade ju gått ner i alla fall...
Idag var jag på fika på jobbet då en av arbetskollegorna ska sluta. Vi blev då bjudna på smörgåstårta.
På kvällen micrade jag en popcornpåse. Det var nog tur att jag inte hann handla idag, då hade jag antagligen haft lite gottis hemma och inte kunnat hålla mig ifrån dem.
Frukost 7 p: Filmjölksbröd, ägg, kaviar
Mellanmål 5 p: Grovt bröd, ost, smörgåsrån
Lunch 11 p: 150 g spagetti,  90 g nötfärs, ketchup, pecorinoost
Mellanmål 10 p: Smörgåstårta
Middag 15 p: Lasagnette, morotssallad
Mellanmål 6 p: American's best micropop

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0