Glad midsommar

I måndags efter jobbet gick jag och Susanne till Bishop arms för avslutningsquiz. Vi åt flankstekstoast. Cyklade hem 21.30. 

I tisdags kväll åkte jag och Susanne hem till Lindas nya lägenhet och fikade mellan 19.30-21. 

I onsdags efter jobbet gick jag till Bishop arms och mötte upp Susanne och hennes fyra kompisar. Vi såg Sverige vinna mot polen i fotbolls-EM. Cyklade hem 21.30. 

I torsdags var Nelly hemma när jag kom hem. Hanna hade följt med Astrid hem efter padelskolan. Efter middagen åkte jag och hämtade Hanna i Bergsbrunna där fotbollslaget haft avslutning hos Astrid. Nelly åkte hem till Ellen. Jag och Hanna åkte till ica och storhandlade. När jag kom hem gjorde jag silltårta. Nelly kom hem kl 22. 

I fredags kom mamma på förmiddagen. Det regnade så vi tog det lugnt. Till lunch grillade vi kycklingburgare. Sedan åkte vi till skarholmen och promenerade en bit på vårdsätra strandpromenad. Vi satte oss på en brygga och fikade med jordgubbar och vaniljsås. När vi kom hem åt vi midsommarmiddag med sill och räkor. Satt ute på altan hela kvällen. 

Igår åkte vi till Öregrund och tog färjan till Gräsö. Vi skulle bada, men det blåste så kallt att vi hoppade över det. Vi åt medhavd pastasallad på stranden. Sedan åkte vi tillbaka till Öregrund och köpte glass i glassbaren. Vi strosade i hamnen en stund innan vi åkte tillbaka mot Uppsala. Vi grillade lax till middag och åt marängtårta med citrongrädde och jordgubbar. 

Idag efter frukost åkte vi till Gränby för lite shopping. Vi köpte med lunch från chop chop. Därefter åkte mamma hemåt. Vi slappade och fixade med tvätt. Jag och Hanna cyklade till padelhallen och hämtade hennes kvarglömda tröja. På kvällen såg vi en film på Netflix tillsammans. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tjejfest

I måndags och tisdags jobbade jag bara. 

I onsdags efter jobbet kom Hanna och hennes kusin Klara förbi. Hanna åt middag och gick sedan till träning. Klara gick till IP för att möta upp Nelly. Jag åkte till city gross för handling inför fest. Hanna kom hem från träningen vid kl 20 och sov kvar hos mig då hon skulle till fotbollsskola morgonen efter. 

I torsdags efter jobbet så städade jag och dammsög. 

I fredags jobbade jag hemifrån på eftermiddagen. Johanna och Susanne kom hem till mig kl 15 för att se Sveriges EM-match, äta tilltugg och dricka sangria. Efter matchen gick vi till Susanne som grillade bratwurst och majskolvar. Även Linda och Åsa kom. Vi satt ute på altan till kl 23.20 i värmen. 

Igår slappade jag framför serier. Var väldigt trött och slumrade en stund på soffan. Det var väldigt varmt ute. Jag åkte och tankade bilen och köpte mat. På kvällen tog jag en promenad på 5 km. 

Idag var det också varmt. Jag har sorterat en massa papper som legat i högar här och var. Jag försökte göra mer plats i förrådet så att jag fick plats med gamla vinterdäcken som jag ska sälja. Åkte till kvantum för att köpa nötfärs. På kvällen tog jag en promenad på 4,5 km. Nelly kom vid kl 21 och ville sova hos mig. Även Hanna kom 21.30 för att sova kvar då hon har padelskola imorgon bitti. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Skolavslutning

I måndags efter jobbet gick jag och Susanne till stationen och åt sushi. Därefter gick vi till Bishop arms för quiz. Jag cyklade hem 21.30. 

I tisdags jobbade jag bara. 

I onsdags efter jobbet mötte jag upp Åsa på stan och vi åt middag på Brödernas. Jag åt burgare med lökring och karamelliserad lök samt Sötpotatispommes. Cyklade hem vid 19.30. 

I torsdags hade barnen skolavslutning.  Nelly var hemma när jag kom hem. Efter middagen skjutsade jag henne, Ellen och Fanny till lännabadet. Jag åkte till ica Maxi och köpte lite frukost. Sedan åkte jag tillbaka till länna och väntade en stund på stranden tills tjejerna badat klart. Vi åkte hem vid kl 21. Då kom Esther och sov kvar. Hanna sov hos Dennis. 

I fredags efter jobbet tog jag det lugnt i soffan. Kl 22 kom hanna hem till mig, hon hade varit med Svea och malva. Det hade även varit första dagen på fotbollsskolan. Hanna sov kvar. 

I lördags fick vi upp 7.40 då det vankades fotbollsmatch. Hon blev upphämtad av Ninia och hennes pappa för skjuts till Enköping. Jag åkte till Vedyxaskogen för vandring 6 km. Det var dock väldigt blött och geggigt så blev lite blöt om fötterna. En hel del mygg/knott fanns också. På vissa ställen låg trädstockar över stigen, så tog 1 tim och 20 min att gå. Jag åkte hem och gjorde frukost till mig och lunch till Hanna, hon kom hem strax efter 12. Jag åkte till bildemo för att lämna in nya bilens vinterdäck på däckhotellet och samtidigt hämta ut de gamla däcken som ska säljas. Jag och Hanna slappade på eftermiddagen. Hon blev upphämtad av Dennis strax före 18. Jag cyklade till ica och handlade lite. 

Idag vaknade jag 9.15. En halvtimme senare gick jag till IP för att betala ut Domararvode till domare för Hannas lag. När jag kom hem så spenderade jag ett par timmar åt semesterplanering. Jag bokade till slut vandrarhem och hotell i Göteborg samt bokade biljetter till Liseberg och Paddan. Jag åkte sedan till Gränby för att lämna tillbaka en kjol som Nelly köpt och åkte till ÖoB för att köpa krukor. På vägen hem köpte jag lunch på citysallad. Jag slappade på eftermiddagen. Vid 18.30 gick jag och Susanne på promenad, 4,5 km. 

(null)

(null)
(null)

(null)

Ny bil

I måndags jobbade jag bara. 

I tisdags när jag kom hem från jobbet satt Hanna på altan och väntade. Hon hade lånat ut sin nyckel till Nelly som nu var på stan med kompisar. Jag och Hanna åkte till Storvreta för att titta på en bil hos en bilhandlare. Jag valde att köpa den, men först ville jag ha motorvärmare installerad. Vi åkte hem och lagade middag, Nelly hade då kommit hem. 

I onsdags kl 10 mötte jag upp Nelly som tagit buss in till stan. Vi gick till tandspecialist för första besöket. De tog bilder och avgjutning av hennes tänder. Hon åkte sedan tillbaka till skolan och jag gick till jobb. När jag kom hem så var Nelly redan på träning på Johannesbäck. Efter middagen gick Hanna till träning i Årstaparken. 
 
I torsdags efter jobbet var vi bjudna på middag hos Susanne och hennes barn. De grillade hamburgare åt oss. Efter maten åkte Hanna med Svea till träning i Lindbacken. Jag och Nelly stannade kvar till kl 20. 

I fredags efter jobbet stannade jag till på stationen med Susanne och Linda för ett glas bubbel. Jag kom hem vid kl 18. Hanna var med Svea och maxima och hade ätit middag på McDonalds. De hade även varit på kandyz och köpt godis. De gick hem till Svea för att sova där. Nelly var på fotbollsträning på IP och kom hem efter kl 18. Vi åt hembakad pizza och hon duschade därefter cyklade hon till kandyz och mötte upp kompisar. Hon åkte vidare till Astrid och kom hem kl 22. Medan hon var borta tog jag en promenad till Ica. 

Igår åkte jag och Nelly till Storvreta och bytte bil. Den nya bilen är en Ford focus från 2013. Vi åkte sedan till Gränby för att köpa present. Efter lunch kom även Hanna hem då hon varit på stan med Svea och hennes pappa. Jag skjutsade Nelly till kalas. Hanna gick till IP för att titta på dammatch med kompisar. Jag åkte till ica Maxi och köpte lite blommor som jag planterade i krukor utomhus. Nelly kom hem vid kl 18 för att hämta badkläder då hon skulle cykla till badplats med tre kompisar. Efter att Hanna och jag ätit middag så gick hon ut och lekte med Svea och Simon. Hon kom in strax efter kl 21. Nelly kom hem en halvtimme senare och åt middag. Därefter gick hon till Adelina för att sova där. 

Idag klev vi upp 7.40 för att åka till Hannas fotbollsmatch i stenhagen. Det blev vinst med 5-3 och hon stod i mål. När vi kom hem satt Nelly på altan och väntade. Efter lunch åkte Hanna med Svea till badplats. Lite senare cyklade Nelly till badplats med kompisar. Jag bakade rabarberkaka och rabarberpaj. Jag fixade med disk och tvätt. När Hanna kom hem vid kl 17 så tittade vi på tv. Nelly kom hem lagom till middagen. Sedan åkte vi till Dennis med deras fotbollsväskor. När vi kom hem så tittade vi på finalen i Sveriges yngsta mästerkock. 

(null)

(null)


grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0