Dag 23 + vägning

Vågen visade denna vecka -0,4 kg. Sakta men säkert...

Till frukost gjorde jag mig en sillsmörgås. Måste göra av med sillburkarna som står i kylen sedan jul.
Till lunch åt jag den andra salladen jag köpte igår på Burger King. Idag skar jag upp lite mozzarella och la i.
Till middag beställde jag nudlar med räkor från thairestaurang.
Lite fika på kalas och lite godis på kvällen.
Promenad till och från husvisning.

Frukost 8 p: Lingongrova, 1 potatis, 1 ägg, 3 vitlökssillbitar

Lunch 9 p: Samma lunch som igår, 50 g mozzarella

Middag 12 p: Nudlar, räkor, olja

Mellanmål 10 p: Liten tårtbit, lite godis

Motion -2 p: Promenad 20 min

Dag 22

Eftersom jag inte sov hemma så kunde jag inte väga mig. Det blir imorgon istället.

Frukosten åts hemma hos Petra. Sedan en kort promenad till Gränby.

Lunchen intogs på Burger King. Jag hade rabattkupong på kycklingsallad, "2 för 1". Det var inte den största sallad jag ätit. En torr kycklingfilé, 3 gurkskivor, 3 körsbärstomat, lite sallad och lite ruccola. Till det valde jag caesardressing och den var i alla fall ok.

Till middag blev det rester. Till lördagsmys blev det chips, dip och godis...

Frukost 9 p: 1 dl fil, 1 ägg, grovt bröd, 2 ostskivor, marmelad

Lunch 6 p: Chickensallad på BK med caesardressing

Middag 9 p: Samma som tisdag kväll

Mellanmål ca 25: Chips, dip, godis

Motion -1 p: Promenad 15 min

Dag 21

En god och billig frukost på IKEA. Bröd, smör, ost, skinka, grönsaker, marmelad och dryck för 12 kr. Dennis gjorde pastagratäng till lunch. Jag åt en halv portion och sedan lite nudelsoppa till mellanmål.

På restaurangen åt jag pasta med parmaskinka och karljohansvamp. Mumsigt! Ett glas rött vin till det. På bion köpte jag popcorn och liiite godis. Jag har inte försökt räkna ihop kvällens points... Men långa promenader blev det i alla fall!

Frukost 10 p: 2 bröd, 2 skivor ost, 2 skivor skinka, 1 msk marmelad

Lunch 8 p: 75 g pasta, 20 g bacon, 3 msk Keldas ostsås, 3 msk riven ost (13%), 2 msk matlagningsgrädde (4%)

Mellanmål 2 p: Nudelsoppa

Middag och snacks ? p.

Motion -8 p: 100 min promenad

Barnkalas

Natten till idag var inte heller rolig. Mest berodde det på mig själv. Hosta och nästäppa förstörde sömnen och kl 7 tyckte Nelly det var dags att gå upp. Vi hade en tråkig söndagförmiddag inomhus.

Kl 14 var det äntligen dags att gå på kalas. Granntjejen Emilia fyllde fyra år och bjöd på fika och fiskdamm. Jag och Hanna smet ifrån kalaset en stund för att gå på husvisning. Dennis mötte upp oss där, men huset var nog inget för oss. Ganska nytt och fint, men nästan inga förvaringsmöjligheter. Och 3 695 000 kr i utgångspris är redan där över vår smärtgräns. Vi återanslöt oss till kalaset och när vi kom hem så beställde vi thaimat.

Nu har nog tyvärr även Nelly fått den hemska hostan...

Deltävling 4

Kl 10.30 klev jag upp ur sängen och blev bjuden på frukost av Petra. Vi promenerade till Gränby Centrum där vi mötte upp Dennis och barnen. Dennis hade fått ihop ett fåtal timmars sömn, Hanna hade vaknat kl 5 och varit pigg. Men nu var det istället hans tur att vara barnfri. Vi släppte av honom vid tåget där han åkte vidare till Stockholm. Han och Uffe skulle på födelsedagsfest och partaj. Jag och tjejerna åkte hem och hade lördagsmys. Mitt halsonda hade slagit ut mer och nu var jag även täppt i näsan, snuvig och fått hosta. Hanna hade sovit länge på dagen och fick inte sova fler gånger. Hon däckade före kl 19. Nelly fick vara uppe och titta på låtarna i Melodofestivalen och somnade sedan på en gång.

Detta var melodifestivalens sista deltävling och jag höll inte med tittarna denna gång. Ingen av finalisterna var någon av mina favoriter, de hade jag kunnat klara mig utan. Däremot tyckte jag att Linda Pritchard och Love Generation var bra. Hmm, en sådan vit-svart dräkt kanske man borde ha... Låt nummer två (Julia Alvgard) hade kunnat bli bra med en annan sångerska, det var skönt gung i melodin. Men tjejen hade inte rätta rösten, kläder och scenspråk.

Checkar in

Fredagar brukar vi åka till öppna förskolan, men denna vecka var det stängt. Istället träffade vi Louise, Emma och Maja på IKEA där vi åt frukost och tog en liten shoppingtur. Inhandlat blev en ny kudde till min säng, tvättkorg till Dennis för att ha på jobbet och nya plasttallrikar till barnen (även Hanna äter numera från tallrik itsället för skål).

Efter lunch åkte jag och Nelly till Coop för storhandling. Förra gången jag handlade på Coop kunde jag använda min återbäring för att betala en del av summan. Med det nya systemet får man en större procentuell del tillbaka ju mer man handlar. 296 kr fick jag tillbaka på två månader. Under januari hade jag handlat för 4 700 kr (fick tillbaka 4% av summan) och under december var det någonstans kring 3 500 kr (fick tillbaka 3%). Sedan handlar jag ju även en del på City Gross (när de har riktigt bra erbjudanden), ICA Kvantum (när jag är i Gränby) eller ICA Supermarket när jag är på stan.

Sedan var det dags för mig att ha tjejkväll. Jag promenerade ner på stan för att träffa Petra. Vi åt middag på italienska Trattoria Commedia. Sedan blev det bio; Min låtsasfru. Romantisk komedi med Jennifer Aniston. Efter bion promenerade vi hem till Petra där jag checkade in i deras lägenhet. Hon var denna natt barn- och sambofri och erbjöd mig en sovplats i eget rum. Jag fick äntligen sova en natt utan barn! Ändå så vaknade jag några gånger, är väl så van att göra det. Och mitt halsonda finns fortfarande kvar på kvällar och nätter. Men det var skönt att slippa mata och kunna ligga kvar i sängen så länge jag ville.

Checkar ut

Natten till fredag var inte rolig. Först hade jag svårt att somna, låg ju och tänkte på allt det nya i min mobiltelefon... Kl 0.30 vaknade Hanna och fick mat. Efter det började hon hosta och kl 1.45 kom det upp välling på våra kuddar... Efter att vi båda somnat till slut så vaknade hon återigen vid 6.30. Förste verkade det inte som om hon ville somnade om men det gjorde hon efter en kvart. Då tänkte jag "skynda dig att somna Veronika så kanske du hinner få en halvtimme sömn till innan Nelly vaknar". Och tänker man så, då är det ju kört... Det blev ingen mer sömn den natten. Nu har jag fått nog och checkar ut!!!

Nytt SIM-kort

I torsdags kom Dennis hem från jobbet och hade för en gångs skull fått sova några timmar på jobbet. Han lämnade Nelly på förskolan och jag gick sedan och la mig en stund till.

Jag, dennis och Hanna blev bjudna på lunch på IKEA av Bosse och Sanna, eftersom Dennis hjälpte dem att flytta (trots att de redan bjudit på mat under flyttdagarna).

När Dennis hämtat Nelly så åkte de till City Gross för att köpa leksak till henne, hon hade återigen lyckats samla ihop tio klistermärken för gott uppförande. Denna gång blev det ett svabbset med mopp och hink för barn. Fast hon vill naturligtvis ha riktigt vatten när hon svabbar...

I torsdags kom mitt nya SIM-kort på posten (trots att hon sa att det skulle komma nästa vecka)! Så då var det äntligen dags att köra igång min nya mobil och försöka klura ut en del av finesserna.

Trött och förkyld...

...återkommer en annan dag.

Dag 19

Idag blev det lätt lunch och middag. Istället blev det nudelsoppan, som jag tidigare skrivit om, till mellanmål. Många små måltider idag. De senaste dagarna har jag haft ont i halsen. Därför har jag inte motionerat något. Och det är alldeles för kallt utomhus!

Frukost 6 p: Lingongrova, 2 ägg

Lunch 7 p: Lingongrova, 3 msk rödbetssallad, 3 köttbullar

Mellanmål 2 p: Nudelsoppa

Middag 6 p: 1 potatis, 2 fiskpinnar, spenat, matlagningsgrädde (4%)

Mellanmål 10 p: Nudelsoppa, toblerone

Dag 18

Till middag gjorde vi idag färsbiffar. Till det serverades rotfrukter som grillats i ugn; palsternacka, rotselleri, kålrot, gul lök och röd lök med sprayad olja och rosmarin på. Vi hade även stekt strimlad vitkål som tillbehör.

Frukost 6 p: Samma som igår

Lunch 12 p: Samma middag som söndag

Mellanmål 1 p: 2 finn crisp

Middag 10 p: 110 g nötfärs, 1 tsk olja, 1 msk culinesse, 3 msk barbequesås

Ny mobil

Igår jobbade Dennis dagpass och jag lämnade Nelly på förskolan. Jag och Hanna sov en stund på förmiddagen. Efter lunch åkte vi till Gränby för att handla lite varor till kylen som gapade tom. När Nelly kom hem så lekte hon med granntjejen Emilia.

På kvällen åkte jag till Coop för att hämta ut mitt paket från Tele2, min nya mobil. Efter att ha laddat den skulle jag testa den idag. Men det gick inte... Mitt SIM-kort fungerade inte! Tydligen så är SIM-kortet för gammalt så de skickar ett nytt som ska komma nästa vecka...

Idag fick Dennis sovmorgon eftersom han ska jobba natt. Jag lämnade Nelly på förskolan,-19 visade termometern när vi gick. Sedan gick jag hem för att göra beställning på en fotobok av bilderna från Egypten. Jag hade gjort en hos Fujidirekt och en hos Icafoto. Den hos fuji tyckte jag blev bäst, men när jag skulle beställa den så var den borta. Tydligen så tas de bort automatiskt efter 30 dagar om man är inaktiv. Jag orkade inte göra någon ny utan beställde den från Icafoto istället. Den var också hyfsat bra. Däremot framkallade jag vanliga fotografier hos Fuji. De har bra pris på förstoringar och jag hade ett erbjudande om fri porto. På eftermiddagen åkte jag till City Gross för att handla födelsedagspresent till nästa barnkalas som Nelly ska på.

Igår köpte jag en salva på apoteket som ska hjälpa mot bakteriell ögoninflammation. Nu vet jag inte om det är den varianten jag har eller om den orsakas av virus. Men idag känns det i alla fall bättre. Men det kanske det skulle ha gjort ändå... Jag ska smeta på den ikväll igen innan jag går och lägger mig.

Dag 17

Idag åt jag lunch på MAX, det blev en liten hamburgare och en mellan strips. På Nickis åt jag popcorn. Till middag gjorde vi fiskpinnar med spenat till. Lång promenad blev det med barnen i vagnen och på ståbrädan.

Frukost 6 p: Samma som igår

Lunch 18 p: Hamburgare, strips

Mellanmål 2 p: 5 dl popcorn

Middag 10 p: 2 potatisar, 4 fiskpinnar, 100 g stuvad spenat, 60 g matlagningsgrädde (4%)

Motion -5 p: Promenad 60 min

Dag 16

Till lunch gjorde vi omelette på tre ägg, hackad tomat, rödlök, köttbullar och lite riven ost. Till middag blev det lasagnette utav Kungsörnens fullkornslasagnette. I "såsen" hade jag nötfärs, krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljong, gul lök och vitlök.

Frukost 6 p: Tunnbröd, 2 ägg

Lunch 6 p: 3 ägg, 1 köttbulle

Middag 12 p: 50 g lasagnette, 70 g nötfärs, 3 msk riven ost, morotssallad med 1 msk olja

Mellanmål 11 p: Toblerone, ahlgrens bilar

Nickis äventyrslek

Idag vaknade Hanna 7.30 och Nelly 8.00, så det var i alla fall ok. Men mina ögon fortsätter att rinna på nätterna, fick gå upp i natt och tvätta rent dem. På dagarna är dem torra, men röda.

Dennis skulle egentligen varit ledig idag, men hade en obligatorisk utbildningsdag i Stockholm. Jag och tjejerna tog en promenad till Nickis äventyrslek, ca 3 km bort. På vägen dit stannade vi vid MAX och åt lunch. Julia 9 år gjorde oss sällskap både under lunchen och leken. Hon och Nelly klättrade och hoppade överallt, medan jag och Hanna höll oss på golvnivå på mjuka mattor. Sedan promenerade vi hemåt igen.

Jympa och städning

Igår morse sov Nelly till kl 8.30! Men Hanna vaknade strax före 7. Sååå typiskt, varför kan inte båda barnen sova länge samtidigt... Dennis kom hem från nattjobb och fick gå och lägga sig. Vi tjejer åkte till Friskis & Svettis för att vara med på familjejympa.

På eftermiddagen gick Dennis och tjejerna ut och lekte i snön. Jag storstädade lägenheten i två timmar. Tänk vad roligt det kan vara att städa när man får vara barnfri en liten stund...

Deltävling 3

Jag får falla för grupptrycket idag och tycka att det var rätt att Saade gick till final. The Playtones är däremot inte musik i min smak, men jag kan förstå att folk gillade den. Jag gillade Sara Vargas låt och hade gärna sett den till final. Linda Sundblad hade en hederlig diskodänga som man blir glad av. Det var synd att inte Sara Lumholdt gjorde en bättre sånginsats, annars hade hennes låt kunnat bli bra.

Dag 15 + vägning

Idag visade vågen -0,2 kg och jag får vara nöjd med att det inte går uppåt. Jag tröstar mig med alldeles för mycket gottis, men eftersom jag fortsätter räkna points så tror jag att jag ändå lyckas begränsa skadorna till viss del. Annars hade det lätt kunna bli ännu mer onyttigt.

Idag gjorde vi tunnbrödsrulle till lunch. Till middag blev det rester och lördagsgodis i soffan.

Motionen blir lite undanskuffad nu när det är så fruktansvärt kallt ute. Min tanke är att jag ska komma igång med wii-träning nu. Det går lite trögt men om jag väl börjar så går det nog bättre. Får nog ta och göra upp ett träningsschema...


Frukost 6 p: Tunnbröd, 2 ägg

Lunch 13 p: 2 kycklingkorvar, 2 tunnbröd, 100 g potatismos, 1 msk ishavsröra, ketchup, senap

Middag 12 p: 2 kycklingkorvar, 1 stort korvbröd, 1 msk ishavsröra, ketchup, senap, rotsaker med 1 tsk olja

Mellanmål 14 p: 150 g godis

Dag 14

Lunchen inhandlades på McDonalds. Till middag blev det rester och sedan onyttigheter till kvällen.

Frukost 7 p: Roast'n'toast, 2 ägg

Lunch 16 p: Big Mac, halv till pommespåse

Mellanmål 3 p: 2 finn crisp, 3 smörgåsrån, 1 tsk bregott

Middag 9 p: Samma middag som i tisdags

Mellanmål 15 p: 50 g toblerone, 50 g honungsrostade jordnötter


Onsdagens fläskfilé med rotsaker

Barnkalas

Även natten till idag rann det ur mina ögon. Jag somnade inte förrän efter kl 0.30. Hanna vaknade kl 3.00, 5.45 (fick mat) och 6.15. Nelly vaknade 6.45 och ville inte sova mer. När hon även lyckades väcka Hanna 7.15 så bröt jag ihop och grinade en stund. 7.45 gick vi upp för att äta frukost. Solen sken och det kändes lite bättre, trots -18 på termometern.

När Dennis kom hem från jobbet tog jag med tjejerna till Barnens Hus. Där fick Nelly leka en stund i deras lilla lekborg och en runda i butiken hann vi med, dock utan att köpa något. Lördagsgodisshopping på Coop innan vi åkte hem och väckte Dennis.

Efter lunch gick Dennis och Nelly hem till grannen Adrian som fyller 3 år och hade bjudit in till kalas. Jag och Hanna gick och la oss i sängen och sov i 1 timme och 15 minuter. Det var välbehövligt. Mina ögon känns i alla fall bättre nu.

Dennis har åkt till jobbet och jag har lagt tjejerna för kvällen. Det tar ofta lång tid att söva Hanna. Jag stannade inne hos henne i en kvart och det verkade då som att hon somnat. När jag går ut dröjer det bara några sekunder innan hon står upp i spjälsängen och skriker. Efter några vändor fram och tillbaka ger jag upp och låter henne skrika några minuter åt gången. Varje gång jag går ut ser hon ut att sova, men tydligen inte... Stackars Nelly får sitta ensam och titta på TV under tiden. Idag tog det 45 minuter (och hon somnade exakt samtidigt som första bidraget i melodifestivalen började).

Det har dock blivit lite lättare att söva Nelly. I måndags lånade vi ljudböcker från bokbussen. Hon har nu varje kväll somnat till en berättelse om Madicken och Lisabet. Det går inte ens två kapitel innan hon somnat. I och för sig har hon vaknat ganska tidigt på morgonen och är nog därför extra trött.


Nelly redo för kalas







Hanna sjunger Imse vimse spindel





Det är tur att jag har världens sötaste och underbaraste barn!

HTC Wildfire

Jag har beställt en ny mobiltelefon! Min gamla har hängt med i 2,5 år nu och börjat krångla vid bland annat laddning. Denna gång blev det istället en HTC Wildfire. Inte en av de nyaste modellerna, men ändå en smartphone med god kritik. Jag fortsätter med Tele2 och denna gång blev det Kompis Pott för 249 kr i månaden. Jag får ringa och SMS:a för hela beloppet och jag får även köpa bussbiljetter för potten. Surf ingår också och kontantbeloppet blev endast 695 kr (mot ca 2 000 kr i affärerna). Och tro det eller ej, men jag valde en röd telefon! Jag som alltid väljer svart annars blev plötsligt modig... Hoppas den kommer denna vecka.

Ögoninflammation

I torsdags kväll fick jag plötsligt ont i ena ögat och såg lite suddigt. När jag skulle borsta tänderna såg jag att det kommit lite vätska ur ögat. Det fortsatte rinna vätska ur båda ögonen hela natten. Typiskt nog så sov Hanna ganska bra, medan jag inte gjorde det. På morgonen rann det inte lika mycket, men istället var ena ögat rött och lite svullet.

Dennis jobbar natthelg så för att han skulle få sova igår morse så åkte vi tjejer till öppna förskolan i Årstakyrkan. Efter lunch åkte jag och Nelly till Coop för att äntligen få handla hem lite mat (och gottis). När Dennis åkt till jobbet hade vi fredagsbad och mys.

Dag 13

Idag blev det sushilunch på restaurang Java. Till middag serverades korv med bröd och tillbehör. En lång promenad fick jag till idag.

Frukost 7 p: Roast'n'toast, 2 ägg

Lunch 12 p: 11 bitar sushi

Middag 15 p: 2 kycklingkorvar, 2 stora korvbröd, 2 msk ishavssallad, senap, ketchup

Mellanmål 5 p: Godis

Motion -5 p: Promenad 65 min

Dag 12

Det blev ingen frukost idag. Hanna ville sova så tidigt på förmiddagen så jag gick och la mig igen istället. Till lunch blev det återigen en Subwaybaguette. Hade "2 för 1"-kupong när jag handlade dem.

Till middag gjorde vi helstekt fläskfile och rotsaker i ugn. Rotsaker är 0 points så där är det endast olja (som jag sprayade på) som räknas. En sås på matlagningsgrädde, steksky och fond samt sallad serverades till. Fantastisk middag till låga points!

För en gångs skull fick jag inte ihop mina 29 p. Egentligen bör man se till att man får det för att kroppen ska få i sig tillräckligt med näringsämnen. Men jag har överskridit min budget så mycket senaste tiden så det får bli så idag.

Lunch 10 p: Subway Club med kalkon, skinka  och rostbiff, grönsaker

Mellanmål 1 p: 2 finn crisp

Middag 9 p: 150 g fläskfilé, morot, palsternacka, kålrot, rotselleri, rödlök zuccini, paprika, 1 tsk olja, timjan, 80 ml grädde (4%), sallad med mozzarella, 2 tsk italiensk salladsdressing

Mellanmål 5 p: 30 g mörk choklad

Jobbmässa

Idag jobbade Dennis dagpass, då börjar han kl 8. Han åkte till och med tidigare till jobbet för att hinna träna innan. Jag blev väckt kl 7 av Nelly. Efter att jag lämnat henne på förskolan så tog jag och Hanna en promenad. Vi gick till Fyrishov, det tog drygt en timme. Trots några minusgrader så kändes det skönt att vara ute, förutom att jag frös om rumpan. På Fyrishov var det idag en jobb- och utbildningsmässa som jag strosade en stund på innan jag var tvungen att ta bussen hem igen.

När jag hämtat Nelly var vi ute en stund. Nelly satt på boben och Hanna satt i pulkan. Och jag fick dra dem... Men ett tag fick Nelly dra boben med dockan sittandes på. Väl hemma igen har vi bara lekt och gjort kväller. Dennis är på pubkväll med jobbet.

Igår åt Hanna burkmat för första gången på 3 veckor. Det hade säkert gått i förra veckan också då hon var gladare och piggare än innan. Tänkte först inte gå tillbaka till burkarna men det kan vara bra att få lite mer variation, och de är enklare att ha med när man är borta. Så det blir nog burkmat till lunch och vanlig mat som hon plockar själv till middag. Får se vad det blir för mellanmål, de senaste veckorna har det ju blivit välling till mellanmål, men någon form av frukt och yoghurt kanske det blir istället. Idag åt hon gröt också, det har hon inte heller gjort sedan hon blev sjuk.

Busflickor

Igår var det meningen att jag skulle haft sovmorgon. Men Dennis jobb undrade om han kunde komma in och jobba extra. Eftersom det gav dubbelt betalt så var det väl ok. Han hann i alla fall göra i ordning Nelly och lämna henne på förskolan. Jag gick och la mig med Hanna på förmidagen, men kunde inte sova. Jag kom på att jag hade en tandläkartid inbokad för hållagning så den fick jag boka om. Innan jag hämtade Nelly så hann jag sortera ut lite kläder ur Hannas garderob. Bodys i storlek 74 plockades bort och kläder i storlek 86 lades fram istället. Bxor och vanliga tröjor i 74 kan hänga med ett litet tag till.

Granntjejen Klara följde med hem från förskolan. Vi var ute en liten stund så att Hanna fick somna i vagnen. Sedan kom även Emilia över och lekte.

När Hanna får tag i något som hon inte får ha så säger jag "Ge mamma den". Då sträcker hon först fram handen, men sedan flinar hon, vänder sig om och sträcker handen så långt bort hon kan. Kommer jag närmare så ger hon sig i väg och skrattar... Tänk att hon blivit 9 månader nu!

Dag 11

Gjorde omelett till lunch på tre ägg och med hackad rödlök och tomat i. Hade även en liten bit pizza kvar sedan lördagen. Till middag blev det kycklingfilé fylld med philadelphia och inlindad i bacon. Serverades med stekt vitkål och sallad med mozzarella. Kort promenad med vagnen idag.

Frukost 4 p: 2 ägg

Lunch 10 p: Omelett på 3 ägg, liten bit pizza

Middag 12 p: 150 g kycklingfile, 30 g philadelphia light, en skiva bacon, 40 g mozzarella, 2 tsk italiensk dressing, 1 tsk milda culinesse

Mellanmål 7 p: 50 g toblerone

Motion -1 p: Promenad 15 min


Dag 10

Köpte baguette på Subway med rostbiff, kalkon, skinka och grönsaker. Promenerade från öppna förskolan till stan med Nelly på ståbräda.

Frukost 6 p: Samma som igår

Mellanmål 3 p: 3 smörgåsrån, 1 tsk bregott

Lunch 10 p: Subway Club

Middag 14 p: Samma som igår

Motion -3 p: Promenad 30 min

Dag 9

Till middag bjöd vi på tacogratäng. I den är det philadelphiaost, cremefraiche, vitlök, tomater, tacofärs och riven ost. Som tillbehör serveras sallad, nachos, salsa och guacemole. En bit kladdkaka blev det också. Och en promenad med Hanna medan Nelly lekte hos grannen.

Frukost 6 p: Lingongrova, 2 ägg

Lunch 8 p: Samma lunch som i förrgår

Mellanmål 1 p: 2 finn crisp

Middag 13 p: 50 g nachos, 50 g nötfärs, 3 msk philadelphia light, 3 msk minifraiche, 3 msk mager ost, 1 dl salsa

Mellanmål 8 p: 80 g kladdkaka

Motion -3 p: Promenad 30 min






Fredagens fyllda lövbiff

Gynkontroll

Idag lämnade jag Nelly på förskolan. Sedan sov jag en stund med Hanna på förmiddagen. På eftermiddagen åkte jag iväg på gynkontroll. Jag lämnade cellprov och fick nya p-piller utskrivet.

Just nu finns ingen reservenergi alls. Vid minsta motgång kan jag bryta ihop helt och bara gråter. När jag efter en stund lugnat mig och kan tänka klart igen så känns det genast mycket bättre. Uppåt och neråt hela tiden! Nu vill jag ha vår!

Middagsbesök

I söndags åkte Dennis iväg för att fortsätta med Bosses flytt. Nelly gick hem till granntjejen Emilia och lekte och åt lunch där. På eftermiddagen gick vi ut och lekte en stund i snöhögarna. När Dennis kom hem igen var det dags att röja lite i lägenheten och laga mat. På kvällen hade vi middagsgäster; Olle, Emilia och Julia. Vi åt tacogratäng och kladdkaka och firade att Julia fyllt nio år.

Igår åkte Dennis till Stockholm för att arbeta ett extrapass på 24 timmar. Jag och tjejerna tog bussen till Salabackekyrkan för att leka och sjunga på öppna förskolan. Klockan var nio när vi gick hemifrån och det var då 17 minusgrader! Klockan tolv stängde dem och Hanna var då jättetrött. Hon somnade direkt i vagnen och vi promenerade in till stan! Jag köpte baguette på Subway och Nelly fick Happy Meal.

Vi gick vidare till biblioteket och lekte. När Hanna vaknade så hade hon sovit i 2 timmar och 10 minuter! Den dagen fick det inte bli några fler sovstunder för henne, första gången som hon endast sovit en gång på dagen.

På kvällen gick vi till bokbussen som stannar vid förskolan. Vi lånade några nya böcker och även två ljudböcker, Emil och Madicken.

Dag 8 + vägning

Efter en vecka med alltför många points så förväntade jag mig ingen nedgång. Resultatet blev i alla fall -0,2 kg så det får jag vara nöjd med. Jag får nog ha som mål att försöka hålla vikten ett tag nu medan mitt humör inte är på topp. Jag hoppas det går bättre när våren kommer och man börjar ta av sig lite kläder...

Idag gick det bra på morgon och dag, men kvällen blev mindre bra. Pizza, chips, dip och lite godis. Två korta promenader med vagnen blev det i alla fall.

Frukost 4 p: 2 ägg

Lunch 11 p: Samma som middagen igår, men ingen potatis

Mellanmål 1 p: 2 finn crisp

Middag 29 p: Pizza

Mellanmål ?: chips, dip, kolasnören

Motion -2 p: 30 min promenad

Dag 7

Dagen var inte lyckad. Jag var så trött och tyckte så synd om mig själv. Jag hoppas att jag får lite mer energi när våren kommer och att motivationen kommer tillbaka då istället.

Åt en frukost hemma och en frukost på öppna förskolan. Till lunch blev det en hemgjord köttbullesmörgås. Till fikat åt jag en semla, jag valde dock en minisemla. Det är egentligen ingen favorit, men en om året brukar det bli. Så nu är årets uppäten!

Till middag gjorde vi fylld lövbiff (mozzarella, oliver, soltorkade tomater), rödvinssås med bacon, grönsaker i ugnen samt sallad. Fredagsmyset ska vi nog inte tala om.... Chips, brieost, glass... Jag orkade inte väga och räkna det kalaset...

Frukost 13 p: Roast'n'toast, 2 ägg, lingongrova, ost, smörgåsrån, lätta

Lunch 8 p: Lingongrova, 3 köttbullar, 3 msk rödbetssallad

Mellanmål 9 p: 2 finn crisp med banan och salladskrydda, semla

Middag 15 p: 125 g lövbiff, 30 g mozzarella, 100 g ptotatiskroketter, 1/3 dl rödvin, 40 g bacon, 2 tsk italiensk dressing

Mellanmål: Chips, brieost, glass

Utelek

Idag fick jag en välbehövlig sovmorgon. När jag vaknat åkte Dennis till Bosse för att hjälpa honom att flytta. Hanna fick sova i vagnen och Nelly ville vara ute och leka. Även om det var kallt så kändes det skönt att vara ute en stund, solen sken. Granntjejen Matilda kom också ut en stund, sedan följde hon med oss in och lekte. När Hanna skulle sova på eftermiddagen ville tjejerna leka utomhus igen. Dennis kom hem en snabbis för att sedan åka iväg på innebandymatch, som spelades med oavgjort resultat. När det blev mörkare ute gick jag och Nelly in.

Jag orkade inte göra mat på kvällen, istället provade jag för första gången onlinepizza.se. Sex olika pizzerior fanns att välja mellan som körde till vår adress. Jag beställde två pizzor och en extra sås, och betalade via internetbanken. Det stod att det förväntades ta ca en timme för leverans, men de kom redan efter 40 minuter.

Hanna somnade precis när melodiestivalen skulle börja, så jag och Nelly kunde ha en riktig myskväll i soffan. Mina favoriter idag var Brolle och Loreen. Sanna var också bra, men jag hade nog förväntat mig lite mer då hennes förra melodifestivallåt var fantastiskt bra. Hennes låt idag var lite tjatig, men hon vet hur man rör sig på scen. Med Loreen var det tvärtom, bra låt men konstiga kläder och sämre rörelsemönster. Om Christian Wlaz vet jag inte riktigt vad jag ska tycka, men nog hade jag velat ha honom i andra chansen i alla fall.

Hemsk natt

Natten till igår var inte trevlig. Hanna vaknade till vid kl 24, jag hade då precis börjat glida in i skön sömn. Hon fick sin flaska och fick lägga sig bredvid mig. Sedan kom hostan. En och en halv timme låg hon och hostade och hostade och hostade hela tiden. Jag förstod hur det skulle sluta....kl 1.30 kom spyan. Som tur var så låg hon på en handduk så jag bytte bara ut den. Efter det lugnade sig hostan och hon somnade. För att sedan vakna kl 6.15. Fy f*n, vad jobbigt det kändes. Kl 7.15 var hon på väg att somna om, men då vaknade Nelly så då gick inte det.

När Dennis kom hem från nattarbete (med färre sömntimmar än mig) så fick han naturligtvis gå och lägga sig, jag och tjejerna åkte till öppna förskolan. På eftermiddagen åkte hela familjen till Gränby köpcentrum för att fika och köpa fredagsmys. Nelly hade beställt cheeze balls.

Snön som kom under hela torsdagen fortsatte även en stund under fredagen. Många decimeter snö har vi nu. Så då fick vi vinter igen... Den närmaste veckan kommer det att vara mellan -6 och -10 grader. Jag vill ha VÅR!!!!

Dag 6

Idag åt jag sprödbakad torskfilé, stekt potatis och kräftröra på restaurang. En stor portion fick jag, men orkade bara drygt halva. En timmes promenad var nödvändigt idag efter en vecka med alldeles för mycket gott.

Frukost 6 p: Roast'n'toast bröd, 2 finn crisp, 2 tsk lätta, 1 msk marmelad

Lunch 17 p: Sprödbakad torsk, stekt potatis, kräftröra

Middag 10 p: Samma som igår, men lite mer pasta

Mption -5 p: Promenad 60 min

Dag 5

Ja, pizza till lunch är inte det allra bästa. Men bland det godaste... Den var i alla fall väldigt tunn och jag åt inte riktigt hela. En av mammas lussebullar slank ner också. Det fick bli en mindre portion middag med mycket sallad till.

Frukost 7 p: 2 ägg, kaviar, 1 dl fil, ½ dl cornflakes

Lunch 22 p: Pizza med skaldjur

Mellanmål 4 p: Lussebulle

Middag 8 p: 50 g spagetti, 40 g köttbullar, ketchup, sallad, 25 g fetaost, 2 tsk italiensk salladsdressing

Motion -1 p: Promenad 15 min

Min brorson

Lilla söta Ludvig

Märkesbelöning

Idag var Dennis till tandläkaren och fick positiva nyheter, tänderna såg fina ut. Han kommer antagligen att få sänkt kostnad nästa gång det är dags att förlänga tandvårdsabonnemanget. Jag tog en timmes promenad med Hanna, det hade då precis börjat småsnöa och blåste en del. Vi åt dagens lunch på restaurang Fyrislund; ärtsoppa och pannkaka till Dennis (och Hanna) samt fisk och potatis till mig.

När vi hämtat Nelly så åkte vi till leksaksaffären. Nelly hade igår samlat ihop tio märken! Hon får klistermärken när hon till exempel gjort något bra eller varit duktig en hel dag. De gånger hon inte skött sig så har vi tagit bort märken. Nu var det dags att få belöning! Hon valde ut en liten docka som hade några läkarleksaker i förpackningen. När vi kom hem så kom granntjejen Emilia hit och lekte. Dennis åkte till träning och jobb.  

Mormorbesök

Igår jobbade Dennis, och Nelly var på förskolan. På förmiddagen kom min mamma och min mormor på besök hit. Vi åkte till Gränby köpcentrum där vi åt pizzalunch på italiensk restaurang och lite shopping blev det också. Jag hämtade sedan Nelly och vi alla fikade och lekte hemma på eftermiddagen.

Hanna är nu piggare och gladare. Hostar lite och snorig som vanligt (och nu har jag fått hosta också!). Hon är ofta blyg för andra människor och håller hela tiden koll på var vi är. När både jag och Dennis är hemma så är hon väldigt pappig. Hon blir jätteglad när han kommer hem och sträcker armarna mot honom. När han lyfter upp henne så blir han hårt kramad. På kvällarna kan det vara svårt att få henne att somna, man får inte lämna rummet. Hon sover lite oroligt på kvällen tills hon fått välling vid kl 23. Därefter sover hon bättre, när hon vaknar till får hon sova bredvid mig istället och somnar då om. Hon har nu inte ätit något nattmål vid kl 3 på en vecka. Hon vaknar vid kl 6-7 och får välling. Om jag har tur så somnar hon om, men inte alltid.






Dag 4

Asiatiskt till lunch igen, haha, väldigt mumsigt. Kort promenad med Hanna.

Frukost 9 p: 3 ägg, 3 skivor stekt bacon

Lunch 11 p: 10 bitar sushi, lite glass

Middag 12 p: 120 g blodpudding, 3 skivor stekt bacon, 3 msk lingonsylt

Motion -2 p: 25 min promenad


Dag 3

Asiatisk mat både till lunch och middag! Popcorn på bion samt tre lyxpraliner från JamJam. Veckobonusen är nu slut. Får försöka motionera lite mer så jag kan skrapa ihop fler points till fredagsmyset.

Frukost 6 p: Samma som igår

Lunch 13 p: 10 bitar sushi, lite ris, 1 minivårrulle, lite glass

Middag 13 p: Nudelwok med scampi

Mellanmål 16 p: 2 liter popcorn, 3 praliner



Dag 2

Idag gjorde jag äggröra i micron. Jag kläckte två ägg i en skål och rörde lätt med en gaffel för att ha sönder gulan. Jag körde på full effekt i en minut och rörde om lite efter halva tiden. När det var klart fick jag mosa det med gaffeln och saltade. Till middag blev det varma mackor. Tyvärr fanns det godis kvar sedan gårdagen... Men en kort promenad blev det i alla fall.

Frukost 6 p: 2 ägg, rågkaka

Lunch 12 p: Samma som middagen igår

Middag 11 p: Rågkaka, rostbröd, 100 g nötfärs, 30 g ost (13%), röd lök

Mellanmål 9 p: 100 g godis

Motion -2 p: Promenad 25 min

Stockholmsbebis

Idag fick jag sovmorgon och Dennis lämnade Nelly på förskolan. När jag vaknat gick jag en kort promenad med Hanna och åt brunch innan jag hämtade Nelly. Hon och jag gick direkt till bussen för att sedan ta tåget till Stockholm. Där åt vi på asiatisk restaurang i Kulturhuset. Jag åt sushi och Nelly åt räkchips. Sedan åkte vi vidare med buss till Lilla Essingen där vi äntligen fick träffa lilla, söta Ludvig. Vi fick se hans ögon en liten stund, sedan sov han resten av besöket.

När vi skulle ta tåget tillbaka till Uppsala så kom vi till Centralen tre minuter innan tåget skulle avgå. Och det är inte så smart när det är värsta rusningstiden. Tåget var redan proppfullt och människor stod mellan vagnarna så att komma in med barnvagn var hopplöst. Konduktören tipsade om ett annat tåg som skulle avgå sju minuter senare från andra sidan av Centralen. Vi sprang, åkte rulltrappa upp, sprang igen, men när vi skulle åka rulltrappa ner var den trasig! Och hissen var trasig! Jag bar vagnen med Nelly i nerför trapporna och vi hann med tåget precis! Det var ett tvåvåningståg och vi satt högst upp så det var bara att bära upp vagnen dit också där jag kunde lägga den på bagagehyllan.

Dennis och Hanna har varit hemma och tagit det lugnt idag. Hanna har fått äta blodpudding för första gången, mums.

Tjejdag

Igår åkte vi tjejer till öppna förskolan i Salabackekyrkan. Under tiden var Dennis på synundersökning på stan. Endast ett mycket lindrigt synfel på ena ögat blev resultatet. Vi mötte honom på stan för att äta lunch på Dragon Palace.

När övriga familjen åkte hem så fortsatte jag till tågstation för att möta Nina som kom på besök. Hon och jag gick på stan en stund (ingen av oss shoppade något!). Vi gick vidare till en thailändsk restaurang som jag aldrig ätit på; Koh Pangan. En underbar middag åt vi och ett glas vin till det, inredningen i restaurangen gjorde inte upplevelsen sämre. Som avslut gick vi på bio och såg The King's Speech, en dramafilm som fått många oscarsnomineringar. Och den var förstås bra! Rolig, sorglig och med ett dramatiskt slut.

Jympa

I söndags åkte vi tjejer buss in till stan för att gå på familjejympa på Friskis & Svettis. Nelly var lite blyg och jag ville vara nära Hanna så vi höll oss i ett hörn där vi försökte göra samma rörelser som de andra. Hanna satt och tittade på sig själv i de stora speglarna och klappade händerna. Under andra halvan av passet plockades redskap fram och det var fri lek. Nelly hoppade på bollar, gick balansgång på brädor, hoppade på känguruboll och rullade rockring. Vi gick sedan på stan en stund och tog en kort promenad när Hanna skulle sova middag.














Dag 1

Idag hade jag invägning för denna termin! Jag kommer från och med nu att redovisa vikten från min hemmavåg. Då kan jag väga mig på morgonen, utan kläder och före frukost. Jag kommer försöka åka till Viktväktarna för vägning också, men där väger jag mig vid så olika tider och med olika kläder på. Lördagar blir min vägningsdag, om vi är hemma. Idag var min vikt 83,0 kg. Jag har gått upp 0,5 kg sedan jag övergick från pulverdiet till vanlig mat.

Mina delmål är
1. att få en sjua först på vågen
2. att väga 75 kg, vilket jag gjorde när jag blev gravid med Nelly (Hannas graviditetskilon är redan borta)
3. att väga 71 kg (jag är 171 cm lång)

Idag kanske inte var bästa dagen att omstarta då vi hade godisfrossa till melodifestivalen... Vet inte riktigt hur mycket jag åt, så jag får gissa. Jag promenerade ju en del idag i alla fall.

Nu när jag gått ner ytterligare lite så är mitt dagliga pointsvärde 29 p. Veckobonusen är 49 p.

För någon dag sedan gjorde jag storkok av en nudelsoppa. Jag hade i 4 burkar krossade tomater, 4 purjolökar, 1 gul lök, 3 paprikor och 2 paket snabbnudlar med kryddpåse (hot & spicy). God och endast 2 p per portion!


Frukost 8 p: 2 dl fil, 1 dl cornflakes, 2 finn crisp, ägg, kaviar

Lunch 11 p: Halv liten hamburgare, liten pommes strips, lite dip

Mellanmål 2 p: Nudelsoppa

Middag 12 p: Stuvade makaroner, 100 g kycklingkorv, ketchup, senap

Mellanmål 19 p: Godis, salta pinnar, chips

Motion -4p. Promenad 50 min

Melodifestivalen

Idag tänkte jag och tjejerna ta bussen till Boländerna (området där IKEA ligger). Men bussen gick inte lika ofta på helgerna som på vardagarna, så vi bestämde oss för att promenera istället (tar ca 25 minuter). För Hanna var det dags att sova i vagnen och Nelly stod på ståbrädan. Vi gick först till MAX och åt lite lunch. Sedan gick vi till City Gross för att köpa lövbiff och lördagsgodis.

Vi gick vidare till Babyland där jag frågade vad det skulle kosta att köpa nytt däck till barnvagnen. Det är inte gummidäck med luft i. Istället så är det hårda däck där det hade blivit en spricka i det yttre materialet. Vagnen är nu tre år så det finns ingen garanti kvar. När butiksbiträdet kom tillbaka med ett nytt däck till oss som han ville sätta dit istället, så frågade jag ytterligare en gång vad det skulle kosta. "En påse bullar", svarade han. Haha, det var ok för mig. Så nästa gång vi bakar så åker vi dit med lite gottis.

Precis innan vi skulle ta bussen hem så somnade Hanna i vagnen igen så jag bestämde mig för att promenera hemåt också. Väl hemma fick Hanna stå på altan och sova medan jag och Nelly grävde lite i snön och gjorde snöbollar. Vädret var helt underbart! Granntjejen Klara ville att Nelly skulle komma in och leka hos henne, så jag gick hem och tog det lugnt ett tag.

När Dennis kom hem från jobbet så åkte jag och Nelly hem till Petra, Johan, William och Inez för att kolla på den första deltävlingen i melodifestivalen. Vi hade laddat upp med fruktsallad, godis, chips och läsk. För en gångs skull så gick båda mina favoriter vidare till final. Danny förstod jag redan innan att jag skulle tycka var bra, men Swingfly hade en låt som överträffade mina förväntningar. Däremot trodde jag att Dilba skulle vara lite bättre och ha en helt annan typ av låt. Jag gillade även Jenny Silver.

Jobbhelg

Natten till igår var ingen rolig natt! Jag somnade nog inte förrän vid 23.30. Kl 2.30 vaknade Hanna och låg sedan och hostade i en halvtimme. Efter det var hon inte alls trött utan satt i sängen och lekte med sin vattenflaska. Eller drog mig i håret, pillade i mitt ansikte eller försökte klättra över mig. Kl 4.30 somnade hon igen och kl 7 vaknade båda barnen. Inte kul! Men hon var inte ledsen eller skrikig på natten, bara pigg. Därför ville jag inte ge henne någon mat heller. De två nätterna dessförinnan hade jag erbjudit välling, men hon totalvägrade då. Jag tänkte att jag skulle försöka rida på den positiva vågen och få henne att sluta äta på nätterna. Inte heller natten till idag fick hon någon mat (förrän kl 6, då somnade hon om och sov en timme till)!

Dennis jobbar dagpass fredag, lördag och söndag så vi får försöka roa oss själva. Igår åkte vi till öf i Årstakyrkan. Vi träffade där Louise, Emma och Maja. Även Ellen, Klara och Irma var där och sjöng och fikade med oss. När vi kom hem så lekte Nelly och Klara hemma hos oss. Barnen badade på kvällen och sedan blev det fredagsmys i soffan.



Allergier?

Rättelse: Under rubriken Vägning ska det stå "7 kg på 14 veckor".

Igår tog jag en liten promenad med Hanna på förmiddagen. På eftermiddagen åkte Dennis och Nelly hem till Karlis för att fika. Jag och Hanna tog då ytterligare en promenad. På kvällen efter barnens läggning åkte Dennis och Karlis in till stan för att roa sig. Kanske inte så smart av Dennis när han vet att det var min tur att ha sovmorgon idag... Haha, det var bara för honom att pallra sig upp kl 7.50 efter ganska få timmars sömn.

Idag åkte jag, Dennis och Hanna in till stan för att gå på möte med det finansbolag som förvaltar våra pensioner och tjejernas sparande. Hanna sov under hela mötet och vaknade lagom till lunchen som intogs på asiatiska Fugu. När jag hämtat Nelly på förskolan gick vi hem till Ellen, Klara och Irma för en lekdejt medan Dennis fick storstäda i lägenheten.

Hanna vägrar fortfarande att matas. Hon har inte ätit gröt eller burkmat på tio dagar. Vällingen går i ibland och ibland inte. Istället får hon plocka maten själv från tallriken, även om det mesta hamnar på golvet. Hon har nu ätit små bitar pasta, ris, falukorv, köttbullar, pannkaka, smörgås, leverpastej, gurka, vindruvor, ananas, honugsmelon, banan samt puffat ris och smörgåsrån med smör. Jag försöker erbjuda maten ofta. Det blir inte så stor variation, men jag får försöka introducera fler och fler livsmedel. Om hon inte ätit så mycket så får hon dricka lite mjölk eller juice så kanske hon får i sig lite nyttiga ämnen i alla fall. Hon verkar inte svälta eller vara uttorkad ännu.

För ett par veckor sedan fick Hanna smaka ägg och blev då rödflammig på ryggen, som nässelutslag. I förrgår fick återigen provsmaka och då tyckte jag att det gick bra. Men igår när hon åt det för tredje gången fick hon röda fläckar i pannan. Pannkaka har gått bra att äta. Hmm, kan hon vara lite känslig ändå?

Nelly klagade idag på att det var varmt inne och tog av sig tröjan. Då såg jag att hon var helt rödprickig och rödflammig på ryggen! Lite sårskorpor fanns också så det har nog varit så även tidigare. Hon tyckte att det kliade lite så vi smorde med hydrokortison. Kan det vara en allergisk reaktion eller kan det vara värmeutslag? Vi har inte bytt något tvättmedel eller sköljmedel och vi använder de parfymfria. Det har ju varit lite varmare ute nu, men vi har ändå klätt på henne både fleecejacka, fuskpolo och overall när hon gått till förskolan. Det kanske har blivit för mycket kläder...

Hanna har blivit svårare att lägga på kvällen. Så fort vi närmar oss spjälsängen för att lägga ner henne blir hon jätteledsen. Vi försöker få henne att somna själv i sängen, men blir det panikskrik för länge så lyfter vi upp hene för att lugna. Då lägger hon armarna runt vår hals och klamrar sig fast så hårt hon kan. Hon lägger huvudet på vår axel och slappnar av. Men så fort vi böjer oss ner så börjar det om. Vi går ut en stund och låter henne skrika, men går in efter någon minut för att buffa henne och sjunga lite. Det kan ibland ta lång tid innan hon somnar. Är det för att hon är/varit sjuk? Eller en utvecklingsfas? Eller har vi skämt bort henne nu?

Här kommer lite Hanna-bilder:











Lunchdejt

I morse kom Dennis hem från jobbet och lämnade Nelly på förskolan. Jag och Hanna åkte till Gränby köpcentrum för att träffa Louise och Maja. Vi åt lunch på nya Fågelsången, jag valde lasagne. Louise shoppade kläder till sig själv, men jag får vänta några veckor till. Vill gärna gå ner alla graviditetskilon innan jag köper kläder. Louise har redan kommit ner till mindre storlekar, hennes dotter är sju veckor äldre än Hanna.

När Nelly kom hem var vi bara hemma, vi bakade hottentottar och krispiga kokostoppar. Jag tog en halvtimmes promenad med Hanna på eftermiddagen.

Vägning

- Innan vi åkte på utlandssemestern hade jag gått ner nästan 7 kg på 7 veckor
- Under semestern gick jag upp 1 kg
- Under jul och nyår gick jag upp 0,5 kg
- Efter 7 dagar med allevos pulverdiet har jag gått ner 2,6 kg

Nu kommer jag säkert gå upp liiite när jag börjar äta mat igen. Men förhoppningsvis blir inte uppgången så stor då jag inte återgår till min "normala" kost utan ska börja viktväkta igen. På lördag ska jag väga in mig och då börjar pointsräknandet igen.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0