Utbrott

Gårdagen började inte bra. Jag gick upp på morgonen med barnen. Dennis skulle jobba natt och fick sovmorgon. Men Nelly fick för sig att hon skulle gå in till honom. Jag förklarade att han ville sova, men hon försökte ändå öppna dörren. Jag lyfte bort henne till soffan och hon blir hysterisk. Hon skriker och slår mig. Jag får hålla fast henne och hon fortsätter skrika korta gälla skrik. Till slut kommer Dennis ut och pratar med henne. Hon lugnar ner sig efter en stund.

Idag drog hon omkull Hanna så att hon slog huvudet i bordet. Jag bad henne gå in på sitt rum, men fick tvinga dit henne. Samma sak denna gång; skriker, lipar och slår. Om man lyckas få in henne på ett annat spår eller samtalsämne så kan hon lugna sig. 

Så här kan det inte fortsätta. Nästa steg blir nu att införa ett "märkessystem". Jag ska köpa klistermärken (rosa och lila har Nelly beställt) som hon får när hon sköter sig och är duktig. Gör hon inte som vi säger så tar vi bort märken. Vid tillräckligt många märken får hon en leksak, vid för få antal märken blir det inget lördagsgodis.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0