Helsingborg

I måndags kom Åsa och hämtade mig kl 9. Vi turades om att köra till Helsingborg. Stannade efter Linköping och åt vår matsäck. Stannade ytterligare en gång vid Lagan och köpte glass. Kom fram till Miatorp Hostel strax efter kl 17. Vi tog sedan buss in till stan och gick längs strandpromenaden. Det regnade en hel del. Vi åt middag på Sea & Salt. Jag åt havstallrik. Därefter promenerade vi tillbaka längs stranden och tog buss vid kl 22. 

I tisdags åt vi frukost kl 9. En timme senare tog vi buss in till stan och sedan färja till Helsingör. Vi promenerade runt i staden, åt pölse och smörrebröd på ett torg. Vi kom fram till Varvets matmarknad där det fanns matbås med mat från 12 olika länder och gemensam yta med bord och soffor. Jag köpte friterad fisk/skaldjur med pommes. Vid kl 16 åkte vi båt tillbaka till Helsingborg. Strosade runt i centrum och besökte terasstrapporna och tornet Kärnan. Därefter åt vi tapas på La Venta. Vi delade på getost, pimientos, dadlar, carpaccio, ryggbiff och lammfilé. Sedan gick vi vidare till olearys och såg första halvlek av damernas EM-semifinal i fotboll. Vi tog buss till hotellet vid 22 och jag såg resten av matchen på mitt rum. 

I onsdags åt vi frukost vid 9. En timme senare tog vi buss till köpcentrumet Väla. Jag shoppade lite kläder och vi åt mexikansk lunch på Zocalo. Sedan tog vi buss in till stan där vi åt glass och fikade marängpaj på 50-talscafeet Ebbas Fik. Därefter åkte vi buss till Sofiero Slott där vi promenerade i slottsmiljö och blomsterträdgårdar. Vid 18 åkte vi buss till stranden där vi åt middag på Fria Bad & Bar. Jag åt moules frites. Vi promenerade längs strandpromenaden till bussen vid 21. 

I torsdags åt vi frukost kl 9 och checkade ut kl 10 för att åka hemåt. Stannade på McDonalds för lunch och senare ett glasstopp. Blev avsläppt hemma vid kl 18. 

I fredags åkte jag till citysallad. Jag tog fram en sängram som stått i förrådet länge och la ut annons på Blocket. Kl 18 cyklade jag in till stan och mötte upp Åsa och Linda i stadsparken. Vi hade picknick utanför parksnäckan där Stiftelsen spelade. Vid 21 gick jag och Åsa till soultrain en stund och hängde på deras uteservering. När de stängde vid 23 så gick vi vidare till stationen och satt på deras uteservering. Jag cyklade hem kl 24. 

Igår rensade jag i min garderob och sorterade bland papper. Slappade i soffan. På kvällen gick jag till Ica och pantade flaskor, handlade lite och hämtade ut paket. 

Idag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Hunnit med lite jobb för vägföreningen också. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0