Kolmården dag 1

I måndags ställde vi klockan på 8.30 och åt frukost på hotellet. Vi åkte 4,5 mil till Kolmården och var framme 10.30. Det var soligt och fint väder. 


Vi började med Bamses värld där det fanns karuseller. Vi åkte lilla bergochdalbanan Godiståget och Skalmans bilar, och barnen åkte sedan dunderhonungsburkarna, skalmans luftballonger, bamses flygande matta och båten Viktoria. Vi köpte korv med bröd och satte oss för att se teater med Bamse, Skalman, Lille skutt och Vargen. Därefter stannade vi vid en stor lekpark. 

Vi gick vidare förbi kameler, zebror, noshörningar, elefanter och apor. 

Sedan kom vi fram till området med tre större karuseller. Vi åkte mellanstora bergodalbanan Delfinexpressen och barnen åkte Skeppet. Vi åt varsin nachotallrik till sen lunch. Därefter vågade vi oss på största bergodalbanan Wildfire som åker 115 km/Tim och uppochner några gånger. Den var läskig! 

Kl 17 köpte vi sockervadd och såg delfinshowen. Vi spelade på chokladhjul utan tur. Sedan åkte vi Safarilinbanan i 30 min och såg bl a giraffer och lejon. 

Vi gick tillbaka samma väg vi kom och gick in i aphuset och in i colosseum till surikaterna. Barnen köpte varsitt stort gosedjur. 

Barnen åkte några karuseller till hos Bamse innan vi lämnade parken kl 20. Då hade vi gått i endast halva parken. Det var mycket folk under dagen och en del köer till shower och karusellerna. 

Innan vi kom tillbaka till hotellet åt vi på Burger King. 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0