Gävledag och närakuten

Igår tog vi bussen 9.30 till station och tåget till Gävle. Där gick vi till bion och mötte upp Petra och inez. Vi såg filmen Tingeling i 3D. Sedan gick vi till Church Street Saloon och åt mat. Jag tog loaded potato skins och barnen hamburgare med dollarchips. 





Vi var hemma igen vid 17.30. Jag ringde då sjukvårdsupplysningen då Hanna i flera dagar klagat på nackvärk. Jag såg nu att hon var svullen på halsen under höger öra, hon kunde inte vrida huvudet åt höger och det gjorde ont vid beröring. De tyckte att vi kunde åka till närakuten. Precis innan vi skulle åka så kliade Nelly sig i håret väldigt mycket. Jag tittade i hårbotten och hittade en lus! Vi tog bussen in till stan och var framme 18.40. Vi gick in på McDonalds och köpte med oss nuggets. Vi gick vidare till Apoteket och köpte lusmedel. Sedan var vi framme vid närakuten och fick vänta några minuter i väntrummet. Vi pratade med en sköterska som tyckte Hanna skulle ta ett blodprov så vi gick till labrummet och Hanna fick ett stick i fingret. Efter en liten stund fick vi prata med sköterskan som inte kunde se något speciellt på provet, men hon ville ha ett nytt prov dagen efter för att se om något förändrats. Vi tog bussen hem igen 19.40. 

Idag åkte vi tillbaka till närakuten kl 9 och Hanna fick ett nytt stick i fingret. Crp-värdet hade sjunkit vilket tydde på att det inte var infektion. Sköterskan tyckte vi skulle avvakta ett par dagar och sedan gå till vårdcentralen om det inte blivit bättre. Men sedan sa hon att det kanske är lika bra att ta ett halsprov på en gång. Tillbaka till labrummet och resultatet därifrån visade på halsfluss! Så vi blev inbokade till läkare en kvart senare som skrev ut penicillin. Förbi Apoteket innan vi åkte hem igen. Därefter var det dags att packa. Vid kl 15 tog vi buss till station och upptåget till Sala (mitt busskort fungerar hela vägen dit). Där blev vi upphämtade av Mats. Vi åkte och hämtade mamma på hennes jobb och köpte med thaimat till Krylbo. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0