Lediga dagar

Igår fick jag sovmorgon. När jag kom upp ur sängen hade Dennis börjat plocka bort alla saker från altan. Han använde en olja som innehöll brun färg, så nu är både altangolvet och altanstaketet en aning mörkare än innan. Under tiden gick jag en promenad med Hanna och lagade ugnsomelett till lunch. Den innehöll 10 ägg, vatten, tomat, rödlök, oregano och riven ost och gräddades i ugnen. Till det hade jag gjort en morotssallad på rivna morötter, stekt bacon, olja, vinäger och svartpeppar.

När jag hade hämtat Nelly från förskolan så åkte vi tjejer iväg till 4h-gården för at ttitta på djur tillsammans med Anneli och hennes Sebastian och William. Dennis tog vespan till gymmet för att träna. När vi kom hem så lekte barnen utomhus innan det var dags att komma in och bada de svarta fötterna. När de somnat så oljade vi in altan med vanlig träolja, vilket vi gör varje år.

Imorse fick Dennis sovmorgon. När han vaknat tog han Hanna med sig hem till Peder och hans Tyra för att äta lunch. Jag hade tänkt rensa i förrådet, men altangolvet hade inte torkat ännu. Så istället sorterade jag bland Hannas kläder. Jag plockade fram alla tröjor i storlek 92, de är ju tvättade och tumlade så många gågner att de är mindre än de borde vara. Det var dock inte längesedan jag plockade bort dem från Nellys garderob! Snart får man väl langa över kläder direkt från Nellys till Hannas lådor...

Nelly lekte på eftermiddagen med Klara och Matilda. Jag åkte iväg för att handla medan Dennis roade Hanna. Barnen behövde verkligen ett ordentligt bad idag. När de hade somnat gick jag ut i förrådet och påbörjade rensningen. Jag hann med att gå igenom en hel del kartonger. Vissa saker ska kastas och vissa går nog att ges bort. Sen har jag flera kassar med papper från min högskoletid som jag måste gå igenom den närmaste tiden. Det går ju inte att spara allt...

Hanna har börjat klättra på alla små stolar och pallar. Hon är duktig och klarar det bra... ibland... Vissa gånger går det inte alls lika bra... Hoppas hon lär sig av sina misstag!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0