Bröllop!

I lördags åt vi frukostbuffé på hotellet. Vi gick en sväng på stan, shoppade muggar till båten och åt en lätt lunch (grillad kycklingmacka) på ett café. Sedan var det dags att göra sig i ordning för fest. Men tro det eller ej... jag spiller smink på min festklänning! När jag försöker tvätta bort den lilla fläcken så blir det istället en större fläck! Det slutar med att jag blöter upp hela klänningens yttertyg och torkar den med hårtork. Jag lyckas rädda den och blir klar precis i tid!

Vi gick till den närliggande domkyrkan där vigseln ägde rum. Det vackra brudparet fick ringarna på plats och fina sånger spelades och sjöngs. Fick tårar i ögonen, men lyckades hålla mig från gråten...

Efteråt fick vi åka abonnerad buss till Svartöstadens bygdegård där det vankades mat och fest. Vi välkomnades med fördrink och tre olika småpajer som tilltugg. Till förrätt serverades västerbottenpaj med löjrom ovch rödlök, gustafskorv med mozzarella och cornichons samt souvas på knäckebröd med pepparotskräm. Varmrätten bestod av buffé med älgkalvstek, potatisgratäng, sallad, bönsallad, rödvinssås, kantarellsås, rabarberchutney, svartvinbärsgelé, baguetter och oliver. En härligt vacker bröllopstårta med fyra våningar innehöll mumsig choklad och annat gott. Alla rätter var gudomligt goda!

Efter middag, tal och bildspel blev det party. Bandet Krutov var bokat för att underhålla dansande gäster. I baren kunde man släcka törsten och snacks fanns om man blev sugen på godsaker.

Hela dagen har varit alldeles underbar och perfekt! Det var molnigt och lite blåsigt, men lagom temperatur och inget regn. Och jag är helt fascinerad av att det aldrig blev mörkt ute! När kl var 1 var det lika ljust som på dagen. Kl 2 var vi tillbaka på hotellet.

Bilder kommer en annan dag.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0