Allergier?

Rättelse: Under rubriken Vägning ska det stå "7 kg på 14 veckor".

Igår tog jag en liten promenad med Hanna på förmiddagen. På eftermiddagen åkte Dennis och Nelly hem till Karlis för att fika. Jag och Hanna tog då ytterligare en promenad. På kvällen efter barnens läggning åkte Dennis och Karlis in till stan för att roa sig. Kanske inte så smart av Dennis när han vet att det var min tur att ha sovmorgon idag... Haha, det var bara för honom att pallra sig upp kl 7.50 efter ganska få timmars sömn.

Idag åkte jag, Dennis och Hanna in till stan för att gå på möte med det finansbolag som förvaltar våra pensioner och tjejernas sparande. Hanna sov under hela mötet och vaknade lagom till lunchen som intogs på asiatiska Fugu. När jag hämtat Nelly på förskolan gick vi hem till Ellen, Klara och Irma för en lekdejt medan Dennis fick storstäda i lägenheten.

Hanna vägrar fortfarande att matas. Hon har inte ätit gröt eller burkmat på tio dagar. Vällingen går i ibland och ibland inte. Istället får hon plocka maten själv från tallriken, även om det mesta hamnar på golvet. Hon har nu ätit små bitar pasta, ris, falukorv, köttbullar, pannkaka, smörgås, leverpastej, gurka, vindruvor, ananas, honugsmelon, banan samt puffat ris och smörgåsrån med smör. Jag försöker erbjuda maten ofta. Det blir inte så stor variation, men jag får försöka introducera fler och fler livsmedel. Om hon inte ätit så mycket så får hon dricka lite mjölk eller juice så kanske hon får i sig lite nyttiga ämnen i alla fall. Hon verkar inte svälta eller vara uttorkad ännu.

För ett par veckor sedan fick Hanna smaka ägg och blev då rödflammig på ryggen, som nässelutslag. I förrgår fick återigen provsmaka och då tyckte jag att det gick bra. Men igår när hon åt det för tredje gången fick hon röda fläckar i pannan. Pannkaka har gått bra att äta. Hmm, kan hon vara lite känslig ändå?

Nelly klagade idag på att det var varmt inne och tog av sig tröjan. Då såg jag att hon var helt rödprickig och rödflammig på ryggen! Lite sårskorpor fanns också så det har nog varit så även tidigare. Hon tyckte att det kliade lite så vi smorde med hydrokortison. Kan det vara en allergisk reaktion eller kan det vara värmeutslag? Vi har inte bytt något tvättmedel eller sköljmedel och vi använder de parfymfria. Det har ju varit lite varmare ute nu, men vi har ändå klätt på henne både fleecejacka, fuskpolo och overall när hon gått till förskolan. Det kanske har blivit för mycket kläder...

Hanna har blivit svårare att lägga på kvällen. Så fort vi närmar oss spjälsängen för att lägga ner henne blir hon jätteledsen. Vi försöker få henne att somna själv i sängen, men blir det panikskrik för länge så lyfter vi upp hene för att lugna. Då lägger hon armarna runt vår hals och klamrar sig fast så hårt hon kan. Hon lägger huvudet på vår axel och slappnar av. Men så fort vi böjer oss ner så börjar det om. Vi går ut en stund och låter henne skrika, men går in efter någon minut för att buffa henne och sjunga lite. Det kan ibland ta lång tid innan hon somnar. Är det för att hon är/varit sjuk? Eller en utvecklingsfas? Eller har vi skämt bort henne nu?

Här kommer lite Hanna-bilder:













Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0