Barnkalas

Även natten till idag rann det ur mina ögon. Jag somnade inte förrän efter kl 0.30. Hanna vaknade kl 3.00, 5.45 (fick mat) och 6.15. Nelly vaknade 6.45 och ville inte sova mer. När hon även lyckades väcka Hanna 7.15 så bröt jag ihop och grinade en stund. 7.45 gick vi upp för att äta frukost. Solen sken och det kändes lite bättre, trots -18 på termometern.

När Dennis kom hem från jobbet tog jag med tjejerna till Barnens Hus. Där fick Nelly leka en stund i deras lilla lekborg och en runda i butiken hann vi med, dock utan att köpa något. Lördagsgodisshopping på Coop innan vi åkte hem och väckte Dennis.

Efter lunch gick Dennis och Nelly hem till grannen Adrian som fyller 3 år och hade bjudit in till kalas. Jag och Hanna gick och la oss i sängen och sov i 1 timme och 15 minuter. Det var välbehövligt. Mina ögon känns i alla fall bättre nu.

Dennis har åkt till jobbet och jag har lagt tjejerna för kvällen. Det tar ofta lång tid att söva Hanna. Jag stannade inne hos henne i en kvart och det verkade då som att hon somnat. När jag går ut dröjer det bara några sekunder innan hon står upp i spjälsängen och skriker. Efter några vändor fram och tillbaka ger jag upp och låter henne skrika några minuter åt gången. Varje gång jag går ut ser hon ut att sova, men tydligen inte... Stackars Nelly får sitta ensam och titta på TV under tiden. Idag tog det 45 minuter (och hon somnade exakt samtidigt som första bidraget i melodifestivalen började).

Det har dock blivit lite lättare att söva Nelly. I måndags lånade vi ljudböcker från bokbussen. Hon har nu varje kväll somnat till en berättelse om Madicken och Lisabet. Det går inte ens två kapitel innan hon somnat. I och för sig har hon vaknat ganska tidigt på morgonen och är nog därför extra trött.


Nelly redo för kalas







Hanna sjunger Imse vimse spindel





Det är tur att jag har världens sötaste och underbaraste barn!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0