Filmjölksbröd och filmkväll

Igår påbörjade Dennis en period som bara kommer bestå av jobb. 15 dagar i rad blir det arbete (om man räknar nattpassen och dygnspassen som två dagar, då 6 resp 16 timmar ligger på ena dagen och 8 timmar på andra dagen). Jag och tjejerna kommer att få roa oss själva en hel del.
Igår morse blev vi bjudna på frukost hos Petra med familj. En liten stund i deras lekpark hann vi med innan vi tog sällskap med dem till badplatsen i Fjällnora. Tyvärr var det alldeles för mycket getingar där, lilla Inez träffades av en på armen. På kvällen kom de hem till oss och grillade kött och hamburgare. Ja, inte getingarna då, utan Petra, Johan, William och Inez. En hel del vattenmelon åts det också.
Idag åkte jag och tjejerna till Pelle Svanslös Hus för lite lek. Efter lite shopping på Coop åkte vi hem och bakade filmjölksbröd. Har inte hunnit provsmaka det ännu, men det luktade gott. Petra och Inez kom förbi på kvällen för filmkväll. Vi åt pastasallad och, förstås, vattenmelon igen (nu är nästan hälften uppätet). Dippade även gurka och morot. Filmen hette Love Happens och är en romantisk, men även lite sorglig, komedi med Jennifer Aniston. Ingen höjdarfilm, men funkar på tjejkväll.
Filmjölksbröd

1 liter filmjölk
2 liter rågmjöl (jag tog 1 liter grovt rågmjöl och 1 liter rågsikt)
2-3 msk brödkryddsblandning (finns i kryddhyllan)
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
2-4 dl brödsirap
Häll i filmjölken i en stor skål. Blanda sedan ner resten. Lägg i en stor, smord, djup plåt. Bred ut med slickepott. Grädda i 150 grader i 45 min. Ta ut och pensla med vatten. Grädda ytterligare 20 min. Skär upp brödet i 4-6 limpor. Det går bra att frysa det.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0