Valborg

Denna helg var jag egentligen ledig, men jag hade anmält mig frivilligt till att jobba extra idag. Det behövs när det är sista april i Uppsala. Festvalstämning med tiotusentals besökare är det i denna stad på valborgsmässoafton. Vår butik som ligger mitt i city får alla kunder som ska köpa livsmedel till picknicken och grillkvällen. Jag jobbade 9.30-16. Idag stängde både vi och alla andra butiker i stan två-tre timmar tidigare än vanliga lördagar.

Dennis och tjejerna tog bussen in till stan. De träffade Bosse, Sanna, Love och Ella och hade picknick tillsammans med dem i stadsparken. Nelly fick köpa en jättestor ballong föreställande Hello Kitty. Den ville hon sova med i sängen men det blev lite för trångt tyckte jag. Dennis tillbringar kvällen hos kompisar på party.

Tivoli

Igår åkte jag och tjejerna till öppna förskolan. När vi kom hem åkte Dennis och Nelly iväg till golfbanan för att lämna in överlåtelsepapper. Denna sommar blir det inte så mycket golf för Dennis, hans arbetskollega får använda spelrätten istället.

Sedan var det dags för storstädning av lägenheten. Barnen var ute och lekte med kompisar. Efter middagen åkte hela famljen iväg på tivoli. Jag och Nelly åkte en minibergochdalbana. Det var "jättejoligt" enligt henne. Hon åkte även bilkarusell och tågkarusell. Men när hon skulle få klättra upp i en hoppborg, som föreställde en drake, så blev det lite för läskigt så hon klättrade gråtandes ner igen efter att ha kommit nästan ända upp. Vi åt sockervadd och vann en liten nallebjörn.

Bettskena

I torsdags fick jag sovmorgon. När jag vaknade åkte Dennis iväg för att träna. När han kom hem var det min tur att åka iväg, jag hade fått en tid hos tandläkaren för att hämta min bettskena. Den ska jag använda på nätterna för att inte gnissla tänder och förhoppningsvis få käkmusklerna att slappna av. Det är väldigt ovant att använda den. Den kan kännas lite obehaglig att ha den i munnen men jag har i alla fall lyckats somna. När jag vaknat vid fyratiden på morgonen så har jag tagit av den innan jag sovit vidare.

På eftermiddagen tog jag fram cykeln och dammade av den. Luften var helt borta i däcken, den har inte varit använd på många år. Jag lånade även Dennis cykelhjälm, nu när jag tvingar på Nelly cykelhjälm så måste jag väl själv vara en bra förebild... Kl 16 började jag jobba. Från och med maj kommer den tiden att ändras till kl 13, då finns inga korta pass kvar på schemat. Jag cyklade fram och tillbaka till jobbet, det var skönt då det var en vindstilla och solig dag. Kl 20.15 slutade jag för dagen.

Jobb

I onsdags var det dags för mitt första arbetspass på ganska precis ett år. Jag lämnade Nelly på förskolan och tog bussen in till stan. Jag arbetade 10.30-19.30 på ICA. För mig har tiden stått stilla det senaste året, men på jobbet var det en del nya saker att lära sig. Allt det gamla satt kvar i ryggmärgen och jag kom fort in i arbetet. Det som skilde var bland annat att ett av myntfacken var helt tomt, 50-öringarna är ju borta nu. Dessutom har butiken börjat med självskanningskassor som var helt nya för mig.

Det är skönt att komma hemifån en stund. Mitt schema är på drygt 50% och det passar bra just nu. Då hinner jag även vara hemma en del och kan jobba extra om någon blir sjuk. Dennis kommer även han att jobba extrapass i sommar vissa dagar då jag är ledig. Jag tror att jag kommer att njuta mer av min lediga tid nu när jag får längta efter barnen lite.

Efter jobbet tog jag en promenad hem, det tar 45-50 minuter att gå den sträckan.

Dennis och Hanna hade lunchat med Dennis arbetskollegor och Nelly var hemma hos Emilia och lekte på eftemiddagen. Barnen var badade och sövda när jag kom hem.

Arbetssökande

Idag fick Dennis sovmorgon. Han måste ju passa på att vila nu när han ska vara förälraledig... Nu ska jag nämligen tillbaka till arbetslivet. Idag åkte jag till arbetsförmedlingen för att skriva in mig. Jag kommer att arbeta ungefär halvtid och samtidigt vara arbetssökande på halvtid. Dennis kommer att vara föräldraledig fram till och med augusti.

Efter lucnh åkte Dennis iväg för att träna. Jag och Hanna hämtade Nelly på förskolan. Vi stannade hos grannen Marie för att äta mellanmål tillsammans med hennes Edvin och Adrian. Nelly blev kvar och lekte hos dem medan jag gick hem för att söva Hanna och vika tvätt. När Dennis kom hem så åkte jag iväg till Coop för att storhandla.

På kvällen har vi grillat. Men vi satt inomhus och åt då helgens sol och värme försvunnit.

Imorgon är min första arbetsdag på ett år...

Arbetssökande

Idag fick Dennis sovmorgon. Han måste ju passa på att vila nu när han ska vara förälraledig... Nu ska jag nämligen tillbaka till arbetslivet. Idag åkte jag till arbetsförmedlingen för att skriva in mig. Jag kommer att arbeta ungefär halvtid och samtidigt vara arbetssökande på halvtid. Dennis kommer att vara föräldraledig fram till och med augusti.

Efter lucnh åkte Dennis iväg för att träna. Jag och Hanna hämtade Nelly på förskolan. Vi stannade hos grannen Marie för att äta mellanmål tillsammans med hennes Edvin och Adrian. Nelly blev kvar och lekte hos dem medan jag gick hem för att söva Hanna och vika tvätt. När Dennis kom hem så åkte jag iväg till Coop för att storhandla.

På kvällen har vi grillat. Men vi satt inomhus och åt då helgens sol och värme försvunnit.

Imorgon är min första arbetsdag på ett år...

Glad påsk

Ja, nu är det några dagar sedan jag skrev sist. Jag har inte suttit någon längre stund vid datorn under påskhelgen. Nu har jag ju min mobil som jag kan surfa på och därmed läsa bloggar, mail och facebook...

I torsdags gick Nelly kort dag på förskolan. Jag och tjejerna åkte efter lunch iväg mot Krylbo. Dennis skulle stanna kvar i Uppsala ytterligare två dagar för att jobba och ta det lugnt. I Krylbo hittade Nelly en lekkompis hos mammas granne. När barnen gått och lagt sig för kvällen så fick jag ta mig ett bad med tända ljus och ett glas vin!

I fredags kom min kusin Carro på besök och vi åt mammas goda lasagne. Efter lunch tog vi en promenad hem till min mormor för att fika lite.

I lördags kom Dennis till Krylbo med tåget. Vi åt påsklunch hos mamma; bl a goda sillar, lax, ägg, lamm, revbensspjäll och janssons frestelse. Där åt även Marcus, Marie och min farfar.

Sedan reste vi vidare till Hedemora där det väntade påskmiddag hos Dennis föräldrar tillsammans med Jimmie, Karin, Klara, Joel, Agneta, Tord, Ida, Joakim och Natalie. Det gick då i lite mer sill och ägg i magen. Och det har även blivit en hel del godis under helgen...

I söndags fick jag sovmorgon. Vi tog det lugnt på förmiddagen. På eftermiddagen promenerade vi till Lappens Gatukök för att äta glass i stora lass.

Kvällen var för min del barnfri. Jag åkte till Avesta för att träffa Nina och äta middag på Burning Duck. Jag valde en black and white och blev återigen mätt. Dock blev det inget vin då jag körde bil tillbaka till Hedemora efteråt.

Igår hade vi stämt träff med Kattis och hennes Hedvig. Jag och Nelly åkte dit, Hanna fick stanna hos Dennis och farmor. Vi var inte de enda som besökte Kattis, tre andra mammor var där med sina barn. Vi var 5 mammor och 7 barn, samtliga var tjejer. Vi lekte i deras lekpark och åt kakor.

På eftermiddagen åkte vi till Monas frisörsalong. Alla familjemedlemmar blev klippta i håret. För Hannas del var det premiärklippning! Sedan hälsade vi på hos Dennis bror. Nelly lekte med Klara, Dennis och Jimmie gjorde i ordning husvagnen till försäljning och jag och Hanna vilade på gräsmattan i skuggan.

På kvällen for vi tillbaka hem till Uppsala.




Dennis och Nelly på väg hem till Jimmie





Hanna väntar på sin tur att få bli klippt





Mat på Burning Duck. Oxfilé, fläskfilé, rödvinssås och bearnaise. Till det serverades klyftpotatis.

Hon går

I förrgår slog Hanna stegrekord, det kunde bli 10-15 steg åt gången. Igår blev det vid vissa tillfällen ännu fler. Oftast så ramlar hon redan efter några steg, men då reser hon på sig och försöker igen. Så nu är hon modigare och visar att hon verkligen VILL gå. Jag tror till och med att hon går mer än hon kryper nu.

Filmkväll

Igår jobbade Dennis dagpass. När jag lämnat Nelly på förskolan så la jag mig i sängen tillsammans med Hanna och sov i en och en halv timme. Hannas kroppstemperatur var lägre denna dag.

Efter förskolan åkte vi till 4h-gården för att fika, titta på djuren och träffa Anneli med hennes Sebastian och William. Väl hemma igen så satt vi i lekparken och njöt av solen. Det är lite skillnad nu i lekparken med ett tiotal barn och några föräldrar mot för en dryg månad sedan när det var helt tomt. När Dennis kom hem åt vi bandpasta med kassler och bacon i ostsås.

Idag var det ännu ett dagpass för Dennis. Hannas feber var i morse helt borta. Medan Hanna sov på förmiddagen så passade jag på att sy hål som blivit i kläderna och att röja lite i lägenheten. Vi åkte till ICA för att köpa billiga köttbullar och billigt godis. På eftermiddagen lekte Nelly med Emilia.

När Dennis kom hem åkte jag till Petra där jag blev bjuden på tacopaj och tittade på film. Vi hade hyrt The kids are all right, en dramakomedi. Den handlar om ett lesbiskt par som har två tonårsbarn. Barnen letar reda på sin biologiska pappa, spermadonatorn.

Premiärgrillning

I morse var det Dennis tur att ha sovmorgon, men han överlät den till mig. Hanna har vaknat många gånger de senaste nätter. Skulle tro att det är tänder på gång...

När jag vaknat så åkte jag och Nelly till Stockholm för att hälsa på Cicci och hennes Tilda. Vi tillbringade 3,5 timme på deras altan och gräsmatta. Vi blev bjudna på lunch och glass. Tjejerna gungade och lekte i lekstugan. På vägen hem somnade Nelly i bilen. Under tiden så spenderade Hanna dagen med Dennis. De sov en stund tillsammans på förmiddagen och åkte sedan in till stan och fikade i solen.

Tanken var att vi skulle ätit på restaurang i dag då Dennis fyllde år igår. Men tack vare det finfina vädret så blev det istället årets första grillning. Vi åt karré, färskpotatis (från Cypern), tzatziki, bea, coleslaw, grillad majskolv och grillad ananas samt sallad med sugar snaps i. Supermumsigt!

Dennis 32 år

Igår gjorde Dennis helgens sista dagpass. Vi tjejer tog en kort promenad med Hanna så att hon fick somna i vagnen. Nelly cyklade bredvid. Men efter en halvtimme vaknade Hanna och ville inte somna om. Nelly gick till Emilia för att leka en stund.

Efter lunch åkte vi till Storvreta, ca 1 mil, där vi var bjudna på 3-årskalas hos Louise, Emma (födelsedagsbarnet) och Maja. Även jämngamla Adam, med mamma Camilla, var bjuden. Vi fikade inomhus och gick sedan ut på baksidan för att leka och sola. På vägen hem somnade Hanna igen och jag lyfte över henne till vagnen. Men efter 20 minuter så ville hon inte sova mer... Hon var varm när hon vaknade och temperaturen visade 39 grader.

När Dennis kom hem från jobbet fick han presenter av oss. Han fick en tröja och ett stekskydd till stekpannan.





Dag 71 + vägning

Dagens vägning visade +-0 kg. På sju veckor har jag endast gått ner 1,0 kg. Vilket inte är så konstigt... Jag har unnat mig för mycket onyttigt och motivationen har varit dålig. Jag är glad över att jag inte gått upp. Nu är det slut med matrapportering för denna gång. Snart börjar jag jobba så tiden kommer inte att finnas. Men jag fortsätter att lägga in rapporteringar då och då om jag hittar bra recept och berättar hur det går för mig.

Dag 70

Till lunch blev det rester; mos, köttbullar och sylt. På eftermiddagsfikat åt jag en kanelbulle.

Till middag gjorde jag fajitas bestående av 2 tortilla, 130 g kyckling kryddad med spiskummin, 1 dl salsa, grönsaker och 1 dl vitlökssås gjord på turkisk yoghurt.

Till fredagsmyset hade jag köpt skumchokladägg från påskgodiset. Egentligen hade jag tänkt ha godisförbud från och med 4 april fram till påsk. Det blev inte riktigt så... Men jag har i alla fall låtit bli att spontanhandla godis och därmed lyckats hålla mig från att småäta varje dag.

Totalt 40 p.


4h-gården

Natten till igår vaknade Hanna vid kl 4 med en stor bajsblöja, så det var bara att gå upp. Sedan ville hon inte somna om, hon hostade och gnällskrek i ca en timme innan hon föll i sömn. Kl 7 vaknade jag av att Nelly satt på toan och ropade "klaaaar". Dennis jobbade dagpass.

Vi tjejer åkte till öppna förskolan. Efteråt så handlade vi fredagsmys. På eftermiddagen blev vi bjudna på fika på grannen Maries altan. Solen värmde och Nelly lekte med henns Edvin och Adrian. Pojkarna kom in och lekte inne hos oss en stund. Sedan lekte Nelly med Matilda både ute och inne.

I morse vaknade Hanna kl 5.30 och verkade vilja gå upp. Men jag fick henne att ligga kvar i sängen och hon somnade till slut om. Jag vaknade till vid kl 7 och hörde att Nelly var uppe med Dennis som skulle iväg och jobba dagpass. Nästa gång jag vaknade var kl 8 och Nelly satt snällt och tittade på TV helt ensam, duktiga tjejen.

När det var dags för Hanna att sova igen så tog vi en promenad. Vi gick till Gränby med Nelly på ståbrädan, ca 4 km. Där åt vi lunch på Burger King. Vi gick vidare till en 4h-gård i närheten och tittade på kaniner, grisar, getter, höns, hästar och kor. Det fanns även en liten lekstuga som Nelly gillade att leka i tillsammans med andra tjejer. Vi gick tillbaka till köpcentrumet för att handla och ta bussen hem. Väl hemma spenderade vi tiden i lekparken med Matilda och Klara.




Dag 69

Idag har jag inte räknat points för idag har jag ätit buffé! Jag åt nästan ingenting av varmrätterna, endast ett kycklinglår. Jag valde att koncentrera mig på förrätterna där det blev mycket fisk och skaldjur, små portioner av varje. Jag åt matjessill, siktartar på rosalalimpa, kallrökt laxrulle med gräslök och pepparotscremefyllning, varmrökt lax, kex med sikrom och rödlök, nötköttspastrami, kallrökt skinkrulle med getostfyllning, rökt viltmousse på rågbrödsknapp, kycklingspett, minimozzarella och en massa räkor som jag skalade. Till dessert valde jag chokladmousse och ananassorbet. Sedan åt jag kex med brie, taleggio, grevé och äppelchutney och drack ett glas rött vin. Sedan var jag faktiskt mätt...

Barnen åt köttbullar och strips och en massa chokladrussin.

På McDonalds åt jag fiskburgare (9 p) och lite strips.

Dag 68

Till lunch åt jag 230 g pulvermos, 70 g småköttbullar och 2 msk lingonsylt. Till middag blev det rester; köttfärslimpa. På kvällen blev det glass med chokladsås till Desperate housewives.

Totalt 38 p.

Promenerade sammanlagt 60 minuter och bowlade mot Petra i 60 minuter.

Dagskryssning

Igår kväll gjorde vi en spontanbokning på en dagskryssning med Viking Line Rosella. Den går från Kapellskär (9 mil från Uppsala) till Mariehamn. Vi åkte hemifrån 10.15 och Hanna somnade i bilen, enligt min plan, medan Nelly tittade på DVD. Kl 12 avgick färjan och vi fick ta med bilen på båten. Vi var tillbaka i hamnen 17.30.

På båten åt vi buffé där det även ingick vin och öl. Vi lekte i lekrummet med bollhav, lego och ritsaker. I taxfreen handlade vi vin, öl och godis medan Hanna sov i vagnen. Tjejerna gillade att spendera tid på dansgolvet där de dansade och drog uppmärksamhet till sig. Vi var även ute på däck en stund och njöt av solen. På hemvägen stannade vi på McDonald's i Norrtälje innan båda barnen somnade i bilen 18.45.

Vi betalade 473 kr för båtresa, parkering och buffé med dryck för hela familjen.


I bilen mot hamnen






På soldäck






I lekrummet






Bowling, men inte bad...

Igår var Dennis ledig och det var hans tur att sova. Jag lämnade Nelly på förskolan och gick hem för att leka med Hanna. Min plan var att försöka hålla henne vaken några timmar så hon skulle klara endast en sovstund denna dag, då skulle vi kunna åka till badhuset på eftermiddagen. Kl 12 gick vi på promenad och hon somnade i vagnen. Men efter en halvtimme vaknade hon och vägrade somna om... Jaha, den lilla sovstunden räcker ju inte. Det var bara att ställa in badutflykten och ta ytterligare en promenad kl 15. 

Nelly lekte med Matilda hela eftermiddagen. Jag åkte till Fyrishov för att bowla med Petra. Vi hann med 3,5 jämna och spännande omgångar. Jag vann två utav dem (och jag hade antagligen inte vunnit den fjärde omgången). Jag tycker inte att jag spelade så bra. Min högsta poäng blev 124 (av 300), fast jag är i alla fall nöjd om jag får över 100 p.  

Dag 67

Idag åt jag lunch på McDonalds. Jag valde nuggets 9 bitar (varav Hanna fick en). Dippades i sötsur sås och currysås. Inga pommes och ingen läsk.

Till middag gjorde jag köttfärslimpa. I den hade jag lagt mozzarella och soltorkade tomater. Till det serverades potatis, brunsås och sylt.

Totalt 30 p.

Dag 66

Till lunch blev det asiatisk buffé. Jag åt 7 bitar sushi, lite ris, nudlar, 3 friterade räkor, 1 minivårrulle och sörsur sås.

När vi fikade på IKEA åt jag chokladmousse.

Till middag åt jag sallad som jag köpt på Martinas Delikatesser. Jag hade "2 för 1"-kupong så jag och Dennis fick varsin. Jag hade en grönsallad med mozzarella och en dressing på soltorkade tomater.

Totalt ca 39 p.

Jag promenerade totalt 65 minuter.

Dag 65

Till lunch gjorde jag omelett på tre ägg som jag blandade med 50 g fetaost, tomat och rödlök innan jag hällde smeten i pannan.

Till middag blev det skräpmat. Jag beställde en kebab med bröd från onlinepizza och fick den hemkörd till dörren.

Totalt 40 p idag.

Juniorstol

Natten till igår kom Nelly in till mig kl 5.30. Då vaknade även Hanna och fick välling. Det tog en timme innan båda barnen kommit till ro och somnat om ordentligt. Men då kunde inte jag somna om... Klockan ringde 8 och jag kunde då ha fått en och en halv timmes sömn till om jag kunnat sova istället för att ligga och tänka på att jag måste somna...

Igår morse kom Dennis hem från jobbet och kunde lämna Nelly på förskolan. Jag, Hanna och min mamma, som kommit på besök, promenerade in till stan. Vi åt kinalunch och shoppade en liten stund. Vi tog bussen tillbaka hem och mötte upp Dennis och Nelly. Efter mellanmålet promenerade vi till IKEA där vi fikade och köpte en ny matstol till Nelly. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50207036 En svart juniorstol blev det. Vi har tittat på en annan stol som vi tänkte köpa före nyår. Men den har hela tiden varit slutsåld och nu hade det kommit in en ny modell som passar bra i vårt kök.

I morse när Dennis kom hem från jobbet så hade han hunnit med 52 timmars arbete på tre dygn. Han fick då gå och lägga sig. Jag och Hanna åkte till Fyris Park där det idag var outletutförsäljning av kläder och prylar. Vi hade stämt träff där med Louise och lilla Maja. Det enda jag köpte var en pysselbok och tatueringar till Nelly. Vi åt tillsammans på McDonalds bredvid.

På eftermiddagen har Klara och Emilia varit här och lekt.

Klädparty

I söndags åkte jag och tjejerna iväg på familjegympa på Friskis & Svettis medan Dennis fick sova efter nattpasset. Första halvan av gympapasset följer vi en ledare och gör likadana rörelser. Hanna kryper runt på golvet och försöker dansa till musiken. Under andra halvan av passet kom det fyra barnvakter som leker med barnen medan föräldrarna kan gå och träna. Eftersom jag hade Hanna med så stannade jag kvar hos barnen, men fick då sitta vid väggen och titta på när Nelly (och ibland Hanna) lekte med redskapen.

På eftermiddagen gick jag till grannen för att vara med på klädparty, Me and I. Jag hade innan bestämt mig för att köpa endast ett plagg. Det höll på att bli två plagg, men jag lyckades behärska mig. De kostar mellan 200 och 300 kr styck plus frakt på 50 kr. http://meandi.se/sv/produkter/88/111310.aspx Rosa yogapants till Nelly blev det. Storleken blev 110/116 så de kommer vara för stora nu, men till vintern borde det gå bra om man viker upp muddarna eller puffar till tyget.

Nelly och Matilda lekte under tiden, kl 18.30 fick jag lov att ropa in henne för middag och läggning.

Dag 64 + vägning

Dagens vägning visade +0,4 kg. Förra helgens utsvävningar som visar sig. Annars går det väldigt uppåt och neråt tycker jag. Vissa dagar går det alldeles utmärkt att hålla sig till points och andra dagar har jag ingen lust att räkna alls. Som idag...

Lunchen intogs på MAX. Jag år en halv orginalburgare samt pommes med dipsås.

Till middag åt jag två rågkakor med köttfärssås, lök och riven mager ost.

Som snacks har det blivit chips...

Totalt 47 points.

Men en promenad i alla fall på 25 minuter.

Dag 63

Till lunch åt jag 3 skivor blodpudding, 3 skivor stekt bacon och 3 msk lingonsylt.

Till middag blev vi bjudna på ris och kycklingwok. Woken innehöll strimlad biff och massa grönsaker. Ingen speciell sås utan endast stekfettet, så det var en ganska nyttig måltid. Däremot åt jag glass och chokladsås till efterrätt...

Totalt ca 31 points.

Dag 62

Till frukost värmde jag äggröra på två ägg i micron. Åt dem på en skiva rasker.

Till lunch blev det rester; lasagnette.

Till middag gjorde vi helstekt fläskfilé. Som tillbehör hade jag barbequesås, coleslaw på 50 g minifraiche och 25 g lättmajonnäs samt grekisk sallad med 50 g fetaost och italiensk salladsdressing.

På kvällen åt jag 2 digestivekex med 50 g brieost.

Totalt 38 points.


Tjejdag

Idag åkte Dennis till Stockholm för att jobba ett dygnspass. Hanna har börjat vakna tidigare och tidigare för varje morgon. Vid 6-tiden vaknar hon nu. Hon skriker inte, men vill inte ligga still. Jag försöker lägga ner henne och hålla kroppskontakt med henne och då kan hon ligga still några minuter så att jag tror att hon har somnat. Men så fort jag rör lite på mig så börjar hon böka runt igen. Så höll vi på fram till 7.30 då hon absolut inte ville ligga still längre. Nelly däremot sov till 8.30 idag...

Jag försökte vänta så länge som möjligt med Hannas middaglur idag så att det förhoppningsvis skulle räcka med en sovstund. Vid 12-tiden packade jag ner henne i vagnen och tog Nelly på ståbrädan och promenerade till MAX. Där åt vi lunch, men Hanna sov ju inte så länge som jag hade tänkt mig... Vi gick vidare till Skopunkten för att köpa skor till Nelly. Det blev ett par sportskor, ett par sandaler och ett par ballerinaskor. Vi handlade lördagsgodis på Coop och tog sedan bussen hem. Hanna somnade igen på bussen, tack och lov. Hon behövde en lite sovstund till. Nelly lekte både utomhus och inomhus med Matilda.

Medan jag var inne hos Hanna när hon skulle somna så satt Nelly och tittade på Nicke Nyfiken och åt lördagsgodis. När jag kom ut ca 10 minuter senare så hade Nelly somnat på soffan, med ett godissnöre som pannband... Ingen pyamas och ingen tandborstning...

Match & middag

I torsdags hade Dennis utbildningsdag, på sin lediga dag. Jag lämnade Nelly på förskolan och hade tänkt åka in till stan för att göra ärenden. Men jag var så trött så det blev en vilostund med Hanna även denna dag. Vi sov inte så länge så jag tänkte att jag kanske hinner in till stan ändå innan hämtning. Men Hanna var så gnällig och skrek bara så jag orkade helt enkelt inte. Dessutom så hade vi nog blåst bort båda två!

På eftermiddagen var Nelly hemma hos Klara och lekte. Jag och Hanna tog i alla fall en liten promenad till bilverkstaden för att hämta bilen som varit på service.

På kvällen så läste jag ut min bok! Alla 700 sidor tog två veckor att läsa. Hade jag inte haft barn så hade det gått fortare. Nu ska jag nog vänta ett tag innan jag börjar med nästa bokprojekt, annars hinner jag nog inte göra annat än att läsa...

Igår var det min tur att får sovmorgon. Men samtidigt tyckte jag lite synd om Dennis som ska jobba dygn, natt och sedan natt. Så vi delade upp morgonen, jag gick upp först och sedan kom Dennis och tog över så jag kunde lägga mig igen. Dennis och tjejerna åkte in till stan för att leka på biblioteket. När de kom hem igen var det dags för storstädning av lägenheten.

Kl 16.30 gick vi till Allianshallen för att se Julia spela innebandymatch, de vann en jämn och spännande fight. På vägen dit försökte vi få Hanna att somna i vagnen, men efter 40 minuter gav vi upp. Vi tog sedan bilen hem till Olle, Camilla, Emilia och Julia för att äta middag. Inte heller då somnade hon. Vid kl 21 var det dags att bege sig hemåt igen och då slocknade båda barnen direkt i bilen. Hanna hade då inte sovit sedan 13.20.

När vi var på middagen så visade Hanna för första gången att hon kan resa sig utan stöd! Två gånger gjorde hon det!


Dag 61

Imorse behövde jag inte gå till förskolan. Åt därför endast en skorpa med lätta till frukost innan jag sov en stund till. Till lunch blev det rester; stuvade makaroner med kycklingkorv.

På IKEA åt jag chokladmousse.

Till middag gjorde jag lasagnette med hjälp av en pulvermix från Knorr. Jag tillsatte mellanmjölk, vatten och nötfärs. Den är ganska ok pointsmässigt (ca 360 g för 9 p), men jag vill gärna ha min morotssallad till den måltiden. Och i den är det ca 1 msk olja per portion (4 p), vinäger och lite honung.

Totalt 31 points.

Jag tränade på kvällen wii dance workout i 40 minuter. Dansade merengue, salsa, samba och reggaeton.


Dag 60

Till lunch åt vi stuvade makaroner och kycklingkorv. Jag tycker stuvade makaroner är väldigt mättande så jag behöver inte ha lika stor mängd pasta som annars. Däremot måste man ju istället räkna med margarin, mjöl och mjölk. Kycklingkorven är en korvring med 9% fett. Vissa sorter kycklingkorv innehåller mer fett. Senap och ketchup till.

Till middag la jag min köttfärssås på 2 rågkakor tillsammans med 60 g mozzarella och skivad lök. Jag värmde dem i micron.

Till kvällsmellanmålet intogs brieost tillsammans med vaniljglass. Det är faktiskt jättegott, men inte alls nyttigt...

Totalt blev det 38 points.

Jag promenerade 35 min.

Dag 59

Till lunch värmde jag en Pelles Pizza i ugnen. Den väger 200 gram, men Hanna fick en bit av den också.

På eftermiddagen åt jag till mellanmål 2 finn crisp med skivad banan och salladskrydda på.

Till middag gjorde jag spagetti och köttfärssås. Jag har inte i någon grädde eller creme fraiche. Det är bara krossade tomater, vitlök, fond, oregano och peppar.

På kvällen åt jag till mellanmål 2 falu rågrut med lätta, skivad tomat, skivad lök och salladskrydda på. Dessutom en arraksboll och lightläsk.

På tal om lightläsk så hittade jag förra veckan trocadero och portello utan tillsatt socker på ICA Maxi! De sorterna är ju goda, så det blir kul att variera drycken lite. Nu har dessutom påskmusten kommit till butikerna.

Totalt 33 p.

Första stegen

När jag ställde ner Hanna på golvet idag så gick hon fyra små steg framåt! Både jag och Dennis såg det. Så nu är det på gång, snart får vi nog jaga lilltjejen hela tiden.

Utemöbler

Natten till idag var inte rolig. Hanna åt upp sin välling vid kl 19 och somnade i spjälsängen. Vid kl 23 hade hon redan vaknat några gånger och verkade inte vilja somna om. Jag skulle precis gå och lägga mig så hon fick en flaska till. Kl 2 vaknade hon och ville inte alls somna om. Hon ville inte ligga ner, hon ville inte ha nappen utan kastade iväg den. Hon skrek och skrek bara. Jag ville inte ge henne mat igen, tyckte det var för tidigt för att vara hungrig. Jag lyfte upp henne och gick en sväng ut i hallen. Då började Nelly ropa att hon är kissnödig, så jag försökte hjälpa henne samtidigt. Nelly la sig sedan i min säng tillsammans med mig och Hanna. Nelly lyckades faktiskt somna om trots att Hanna fortsatte skrika. Jag gav upp och gick och värmde välling i micron, efter den somnade hon direkt. Kl 5 vaknade hon igen. När jag ger henne en flaska rycker hon den ur händerna på mig, dricker upp hela och somnar om. Kl 7 vaknade båda barnen. Kan hon verkligen vara så hungrig? Det är i och för sig svårt att veta hur mycket hon äter på dagarna, hon äter själv med händerna och tappar mycket av maten på govlet. Eller är det kanske tänderna eller magen som stör, eller bara en tillväxtperiod?

Dennis kom hem från jobbet i morse och lämnade Nelly på förskolan. Jag sov en stund med Hanna, som vanligt. På eftermiddagen gick jag promenad med Hanna till IKEA, Dennis och Nelly åkte bil dit. Vi fikade och köpte kläder till Nellys snuttehund. Vi åkte sedan till en bilverkstad för att lämna in bilen på service. Vi promenerade tillsammans hem. Fast Nelly hade sin cykel med sig och cyklade hela 1,5 km hem. När det är lite uppförsbacke eller mycket grus på cykelvägen så får vi hjälpa till och putta henne i ryggen. Men hon cyklade hela vägen nästan själv.

När vi kom hem ville Nelly vara ute och leka med Matilda. Jag tog fram utemöblerna på altanen, de har stått inpackade under en pressening hela vintern. Men nu kan man sitta på altan, vädret idag har varit underbart vårväder. Nu finns ingen snö kvar alls.

Glass

I måndags skulle Dennis ha jobbat dagpass, men istället hade han tagit semester för att vara på utbildning i Sollentuna (på sitt andra jobb). Jag lämnade Nelly på förskolan och sov sedan en timme tillsammans med Hanna. Dennis kom hem efter halva dagen då han inte mådde så bra, han kände sig lite hängig.

Hanna har däremot varit aktiv och tränar på att röra sig. Hon ställer sig på alla fyra, med fötterna i golvet. Det ser ut som om hon vill resa sig till stående, men hon måste komma på att hon ska böja lite på benen också. Numera kan hon även stå ganska länge utan stöd, speciellt om hon samtidigt håller i någon leksak.

Nelly var ute i lekparken en stund och följde sedan med Klara in och lekte hos henne. När hon kom hem igen så gick vi till bokbussen och lånade bland annat ljudbok med Spöket Laban och Mumintrollet.

Igår fick Dennis sovmorgon eftersom han skulle jobba natt. Jag lämnade Nelly på förskolan och gick hem för att sova med Hanna i en och en halv timme. På eftermiddagen gick jag en promenad med Hanna och åkte sedan och handlade på Kvantum. Nelly lekte sedan hemma hos Emilia och Dennis åkte till jobbet. Hanna lekte medan jag försökte läsa lite i min bok. Det är det enda jag vill göra; läsa, läsa, läsa. Marian Keyes är en helt underbar författare, hon skriver om både komiska situationer och tragiska händelser.

När Nelly fick en glass, så ville naturligtvis även Hanna smaka. Barn nr 1 fick vänta länge med att äta sötsaker. Barn nr 2 fick.... inte det...




Dag 56-58

Denna helg har jag inte fyllt i checklistan alls eftersom vi varit bortresta. Ingen vägning har jag heller hunnit med.

I fredags åt jag mellanmål på öppna förskolan. Till lunch körde jag drive-in på McDonalds med tjejerna och valde att äta 9 bitar nuggets med sötsur sås. Åt hälften av Nellys strips också. Till middag åt jag rester, fylld kycklingfile och coleslaw. På kvällen åt jag kex, brieost, choklad och lite vin.

I lördags fick vi lax, potatis och vitvinssås till lunch i Hedemora. På dopfikat åt jag alldeles för många bakverk, alldeles för goda. På restaurangen valde jag lammracks, med klyftpotatis, rödvinssås och vitlökssmör (jag höll mig borta från bearnaisen i alla fall). Det är min favorit som jag alltid äter på Kings Arms. En annan favorit är desserten friterad camembert med vanlijglass och hjortronsylt, den portionen delade jag och Dennis på. Dessutom ett och ett halvt glas rött vin.

Idag åt jag tacos till lunch. Jag åt två mjuka tortilla och ett tacoskal med alla tillbehör. Till efterrätt blev vi bjudna på lite vanlijglass med hjortronsylt. På vägen hem åt vi lite godis i bilen och till middag åt jag rester från tacolunchen (ett hårt tacoskal och en "tacobåt"). De hårda skalen väger mindre, och är därför billigare i points, än de mjuka tortilla.


Lammracks




Jag åt halva friterade camemberten




Dagens tacomiddag

Dop

I fredags hade Dennis återigen en kursdag (på sin lediga dag, men det betyder dubbelt betalt). Vi tjejer åkte till Årstakyrkan på öppna förskolan. Sedan blev det en tur till City Gross för att köpa fredagsmys. När Dennis kom hem på eftermiddagen så badade småtjejerna och vi åt sedan middag. När vi klätt på tjejerna pyamas, gett Hanna välling och borstat tänderna var det dags att åka till Hedemora. Efter ungefär halva vägen hade båda barnen äntligen somnat. När vi kom fram så bar vi in Nelly till sängen, men Hanna vaknade och fick sitta i soffan med oss en stund.

Igår var det äntligen min tur att få sovmorgon. När jag vaknat tog jag en liten promenad med Hanna, medan Dennis och Nelly åkte iväg för att byta till sommardäck på bilen. Efter lunch for hela familjen iväg till Avesta kyrka där vi skulle få se Ludvig döpas. Den lilla gossen sov och sov och sov lugnt under hela ceremonin. Efteråt följde fika i församlingsgården. Det var ca 70 gäster och fikat bestod av ca 10 olika bakverk. En helt fantastisk bullbuffé hade dukats upp och jag visste inte hur jag skulle kunna välja något att äta. Helst hade jag velat prova alla sorter men det fick inte plats i magen. Jag och Nelly delade på några av de helt underbara bakverken. Även Dennis och Hanna fick äta av vår tallrik. Vi träffade släktingar och vänner som farit från hela Sverige, bland annat från Luleå, Örebro, Skövde och Katrineholm. Detta var en minnesvärd dag.

På kvällen skulle vi ut och äta på restaurang Kings Arms i Avesta tillsammans med ca 30 av dopgästerna. Hanna lämnade vi av hos farmor och farfar i Hedemora. Hon är ju inte van att ha barnvakt, men det hade gått bra ändå. Lite svårt att söva henne på kvällen, hon var alldeles för övertrött efter dagens festligheter. Nelly fick följa med till restaurangen och skötte sig helt perfekt. Hon hade med sig kritor och papper och underhöll oss andra vid bordet. Middagen var mumsig och sällskapet mycket trevligt. När vi åkte tillbaka till Hedemora på kvällen så blev vi en man kort, Nelly stannade hos mormor och morfar.

Natten till idag sov Hanna tillsammans med Dennis och jag fick vara barnfri. Nästan sju timmar i sträck sov jag innan jag blev väckt för att gå upp och roa lilltjejen. Dennis fick sova vidare och vi åkte sedan till Krylbo för att äta god tacolunch. Nelly hade sovit bra trots att hon inte haft sin snuttehund med sig, hon tänkte nog inte ens på att den var kvar i Hedemora.

Lagom till Hannas eftermiddagslur så åkte vi vidare hemåt. Men inte ville hon somna inte... Nelly somnade däremot ganska fort. Vi har nyligen köpt portabel DVD med två skärmar till bilen som båda barnen fick titta på. Det är att rekommendera vid långkörning. Men Hanna tittade bara en liten stund, hon var återigen alldeles för övertrött och skrek hela vägen från Krylbo till Heby. Där gav vi upp och stannade till. Jag lyfte ur henne ur stolen och hon somnade på ett ögonblick i min famn. Men att försöka lägga tillbaka henne gick inte på första försöket. Vi fick vänta några minuter till och då gick det lite bättre. Dock svårt att få på henne bältet igen, det gäller att hon känner kroppskontakt hela tiden. Retsen av resan var betydligt lugnare. Jag fick äntligen en stund till att läsa i min bok som jag blivit beroende av. Nu har jag läst över 300 av de 700 sidorna.


Ulrika med lilla Ludvig och min bror Magnus. Till höger min bror Marcus som är Ludvigs gudfar.



Vi valde dessa fem sorter samt sockerkaka, kanelbulle och snickerskaka som hela familjen åt av.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0