Sista sommardagen

Igår jobbade Dennis dagpass och jag jobbade 8-16. Dennis och hans kollegor hade after work, så jag och barnen åkte till McDonalds och intog middag.

Idag fick Dennis sovmorgon gåvan ska jobba natt. Jag lämnade barnen kl 7 och jobbade 8-14. Ingen promenad denna dag då det har regnat hela tiden. En tråkig eftermiddag inomhus blev det.

Provtagning

I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-14. Jag promenerade hem. Dennis sov hela dagen. Vi var ute i solen och lekte. Dennis åkte till larmcentralen för ett till extra nattpass.

Tisdagen såg precis likadan ut som måndagen.

I onsdags vaknade barnen 7.20 och jag lämnade dem kl 9. Jag åkte in till stan för att ta blodprov och lämna urinprov inför en hälsokontroll vi har genom jobbet nästa vecka. Jag promenerade hem. Dennis sov efter det tredje extra nattpasset i rad så jag passade på att handla lite på Coop. När han vaknade åkte han in till stan för att träffa Andreas och sedan åkte han till tandläkaren. Jag och barnen lekte både ute och inne.

Shopping och brödbak

Idag fick jag sova ut, ingen som väckte mig. Men vaknade vid halv tio och kunde ligga kvar en stund till. Hade tänkt cykla till Gränby köpcentrum men eftersom det småregnade så tog jag bussen istället. Strosade lite i affärer och hittade (ytterligare) ett par skor till mig själv på rean. Jag har tydligen blivit skoshoppare;). Dessa skor av märket Ten Points hade kostat 599 men jag betalade 150 kr. På alla andra skor stod det halva priset, men inte på dessa konstigt nog utan istället en annan röd lapp. Så jag slog till, supersköna. En tunika till Nelly hittade jag också på rean på Cubus. Jag köpte med mig bakingredienser från Coop och sushi från Sushi Wok. På eftermiddagen bakade jag filmjölkslimpa, det var längesedan sist. Jag gjorde i en mindre plåt så att den blev högre. Tre limpor blir ca 40 skivor totalt. På kvällen kom familjen hem och Dennis har åkt till larmcentralen för extra nattpass.

Filmkväll

Igår jobbade jag 8-16. Efteråt mötte jag Petra och vi promenerade tillsammans hem till mig. Vi gjorde i ordning pastasallad och godisskålar. Från vår videobutik i Telias digitalbox hyrde vi filmen Laxfiske i Jemen. Det är ett drama regisserad av Lasse Hallström.

Du gamla, du fria

Jag har läst ut den senaste boken om Annika Bengtzon, skriven av Liza Marklund. Den heter Du gamla, du fria och var spännande, men inte riktigt lika bra som de andra. Det var inte lika mycket undersökande journalistik i denna. Men nu hoppas jag det kommer fler böcker i serien!

Mixer

När jag bar på City Gross i förrgår så köpte jag en mixer/blender grab'n'go. Den är ganska liten och man mixar ingredienserna direkt i muggen som man sedan dricker ur.

Förälskad i Rom

Idag lämnade jag barnen kl nio på förskolan. Dennis fick sova efter sitt nattpass. Jag åkte till arbetsförmedlingen för uppföljning av mitt arbetssökande och redovisade vilka jobb jag sökt. Jag anmälde även mitt intresse för att träffa en jobbcoach från bemanningsföretaget Adecco. Sedan åkte jag förbi inredningsbutiken Chili för att köpa present till Petra.

När barnen kom hem så åkte dem med Dennis till Hedemora. Jag cyklade in till stan för att träffa Petra. Vi åt på Thai Village och gick på bio och såg Förälskad i Rom av Woody Allen. Jag tyckte filmen var bra och skrattade flera gånger.

Förkylningar

Igår lämnade jag barnen kl 7, Dennis fick sovmorgon då han ska jobba natt. Jag skulle ha jobbat 8-16, men fick gå hem kl 14. Jag var så förkyld så en av kollegorna erbjöd sig att byta tid med mig. Hanna har haft hosta några dagar och Nelly har varit täppt i näsan.

På eftermiddagen var Emilia här, men Nelly var så trött och grinig och inte alls någon snäll kompis. Emilia fick gå hem, och jag och Nelly bråkade i ett par timmar innan det äntligen var läggdags. Nelly somnade på en gång och sov sedan 12 timmar, vilket hon behövde.

Fyrishov

I tisdags var vi lediga hela familjen. På eftermiddagen åkte vi till Fyrishov för badlek. Efteråt åt vi mongolisk buffé på Java.

I onsdags jobbade Dennis dagpass och jag jobbade 8-14. Jag promenerade hem och hämtade barnen. Emilia var här och lekte.

Klippa lugg

Nelly, som försöker spara ut sin lugg, fick ett infall förra veckan och hämtade saxen... Det kanske syns på bilden i förra inlägget när hon står på båten.

Gröna Lund

Även i söndags hade Dennis tagit ledigt. Och måndag och tisdag var vi lediga båda två enligt schemat. Så igår tog vi en utflykt till Stockholm med tåg, tunnelbana och Djurgårdsfärja hamnade vi på Gröna Lund. De öppnade kl 15 och vi var där kvart i. Vi tog kölapp till biljettcenter och hade 120 nummer före oss. Men det tog bara 25 min så var vi inne och redo för karuseller, sockervadd, langos och godisnappar. När vi började känna oss hungriga åt vi grillbuffe på en av deras restauranger. Kl 19.30 började färden tillbaka och vi var hemma kl 22 och det var få dags att hoppa i säng.

Kalas på 4-h

I söndags var Nelly bjuden på Ellas 5-årskalas på 4-gården i Årsta. Så hon och jag cyklade dit på eftermiddagen medan Dennis och Hanna vilade. Vi fikade, tittade på alla djuren och barnen fick rida ponny och gå på skattjakt efter godispåse. När vi kom hem lekte Hanna med i sandlådan med Inez som bor på gården bredvid vår. De går även på samma avdelning på förskolan och det skiljer bara två månader mellan dem. Sedan blev det pizzahämtning.

Car show & kräftskiva

I lördags hade Dennis tagit ledigt. Vi åkte in till stan där det var American car show med bilutställning. Där mötte vi Perra, Teresa och deras Dexter och Kitty från Gävle. När vi kom hem så hjälptes vi åt med grannarna att sätta upp ett partytält och var och en tog med sin egen mat. Vi var 6 familjer som hade kräftskiva tillsammans. Barnen lekte på gården och tittade på film. Hanna somnade i grannens säng vid halv elva tillsammans med 6-årige Edvin. Nelly somnade när hon och jag gick in till våra sängar vid kvart över tolv. Dennis satt ute mycket längre...


Slut på sommaren

I fredags jobbade Dennis dagpass. Jag jobbade 7-16 och det var mitt sista pass som heltidsarbetande sommarvikarie. Nästa vecka återgår jag till mitt normala schema på 55 % och resten som arbetssökande. Jag cyklade till och från jobbet för att kunna hämta barnen fort och hamnade mitt i ett regnväder på väg hem.

Stulen vespa

Igår var jag ledig. Dennis fick sovmorgon. Vi åkte in till stan och åt asiatisk buffé på Fugu. Sedan åkte Dennis iväg till gokarthallen för femkamp med jobbet. Vi andra lekte hemma. När barnen skulle gå och lägga sig så sprang jag ut på en löptur. Sedan åkte Dennis till larmcentralen för ett extra nattpass.

Idag har jag jobbat 8-18. På eftermiddagen upptäckte Dennis att hans vespa var borta! den brukar stå vid vårt cykelställ några meter från altan, men har nu blivit stulen. Troligen under natten.

På kvällen åkte jag och storhandlade både på Coop och city Gross inför helgens kräftskiva.

Jobb, jobb

I lördags jobbade jag 8-16 och promenerade hem. Väl hemma hann jag gå igenom min och tjejernas garderober för att rensa ur lite gammalt.

I söndags jobbade jag 10-17. Efter jobbet kom Dennis med barnen till stan och åkte sedan iväg för nattpass.

I måndags jobbade jag 8-17. Dennis sov hela dagen, hämtade barnen och tog även denna dag med sig dem till stan för att lämna dem till mig. Han åkte till sitt nattpass och jag och barnen tog bussen hem.

I tisdags jobbade jag 8-16. Barnen ville sedan vara hemma hos Emilia och leka, och jag blev bjuden på ett glas vin av hennes mamma Helena på deras altan. Dennis och Bosse tog en båttur på kvällen.

Skoköp

Förra veckan såg jag ett par jättefina skor inne i stan. De var nedsatta från 600 kr till 400 kr. Jag har inte kunnat sluta tänka på dem. Igår såg jag i tidningen att affären hade ytterligare 30 procent rabatt på reapriset. Jag skyndade mig dit efter jobbet och de fanns kvar i min storlek! 280 kr blev det för dem.

I förrgår köpte vi även billiga sportsandaler till Nelly. Ett par lila för 120 kr istället för 400 kr.



En plats i solen

Igår jobbade jag 8-16. Förskolan har nu stängt för planering i två dagar så resten av familjen åkte till Hedemora efter lunch. Jag strosade lite på stan innan jag åkte hem för att lägga mig i soffan och läsa. Jag läste ut Liza Marklunds bok En plats i solen. Nu har jag bara en bok kvar om Annika Bengtzon. Eller finns det fler?

Luleåbesök

I onsdags var jag ledig. På förmiddagen tog jag en löptur och klarade 4,2 km på 29 min. Efter lunch sydde jag ihop lite hål i kläder. Som vanligt så spricker mina byxor i grensömmarna...

Sedan fick vi besök av min bror Magnus, Ulrika och Ludvig. De befinner sig just nu i södra delar av Sverige och var på väg från Stockholm till Krylbo. Vi bjöd på fläskfilé, kyckling och potatissallad. De hade kantareller med sig som vi stekte.

Arabia Azur

Nu är vinterns resa bokad! Två veckor i november kommer att tillbringas på Arabia Azur i Hurghada, Egypten. Hoppas det politiska klimatet i landet håller sig lugnt den kommande tiden...

Potträning

Idag har jag jobbat 8-16. Innan det lämnade jag barnen så Dennis fick sova innan nattpass. När jag kom hem hade vi besök av Jimmie, Karin, Joel och Klara som var på väg hem från Gotland. Hanna har den senaste tiden fått vara utan blöja en hel del. Hemma och på förskolan slipper hon ha den, och en del olyckor har förstås hänt. Men hon är duktig och kissar gärna på toaletten. När hon sover och när vi åker ut någonstans har hon blöja på sig.

I söndags fick jag äntligen sovmorgon. Sedan jobbade jag 12-18.15. Familjen hämtade upp mig och vi köpte med oss thaimat hem. Igår jobbade jag 7-16. Dennis lämnade barnen kl 7 och jobbade dagpass. Jag tog cykeln till jobbet för att kunna hämta barnen innan förskolan stänger. Lite bilder på mig själv för en gång skull

Bullar och bio

I fredags jobbade jag 7-16. Jag handlade på jobbet och blev upphämtad av familjen. I lördags jobbade Dennis 7.30-14.30 på larmcentralen. Jag och tjejerna bakade kanelbullar. Första gången jag gjorde det faktiskt! Det blev ganska mycket färg på dem, men goda ändå. Sedan tog vi bussen in till stan för att handla lördagsgodis. Vi matade ankorna och lekte i Stadsparken. Vi gick till sjukhuset för att möta upp Dennis. Han tog barnen med sig i bilen hem. Jag tog tåget till Stockholm och träffade Marie. Vi åt asiatisk buffé på Pong och såg Cockpit på bio. När jag kom tillbaka hem vid halv tio var hela familjen vaken och satt med grannarna Björn och Melvin på vår altan.

När Nelly var liten köpte jag en bok om hennes första år som heter Grodans babybok. Nu har jag gjort en fotobok till Hanna som heter Grisens babybok. Här kommer några exempel.

El Gouna 2012

Nu har jag fått fotoböckerna jag gjorde på ICA's fotosida. Här kommer några av sidorna ur Egyptenboken.

Livstid

I morse lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. Jag promenerade hem. Vädret är soligt och fint och vi sitter nu på kvällen på altanen och njuter. Nu har jag även läst ut boken Livstid av Liza Marklund. Det tog fyra dagar. Nu är det dags för nästa bok i serien om Annika Bengtzon.

Trolleri

Igår var jag ledig. Dennis fick sovmorgon då han ska jobba natt. Vi åkte hela familjen in till stan och åt asiatisk buffé på Fugu. Sedan gick vi till Parksnäckans scen i stadsparken och tittade på Filiokus-Fredrik. Barnen fick fiska leksaker i fiskdamm och vi vann fyra påsar godis på chokladhjul. När Dennis åkt till jobbet så tog jag och tjejerna cyklarna till Coop (2,5 km) för att köpa blöjor. Nelly kämpade på sin cykel som bara är en 12 tumare. Vid något tillfälle ville hon gå en stund men hoppade på cykeln igen efter bara några sekunder. Vi hade regnkläder och stövlar men vi klarade oss undan dropparna.

DVD-reparation

I tisdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. Jag hade tänkt promenera hem men blev upphämtad av familjen som varit på Clas Ohlson och hämtat bärbara DVDerna som varit på reparation.

Skiftjobb

I söndags fick Dennis sovmorgon då han ska jobba natt. Jag jobbade 12-17. Efter jobbet kom Dennis dit med barnen och det var då hans tur att åka till jobbet. Jag och barnen tog bussen hem. I måndags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-17. Även denna dag kom Dennis till jobbet med barnen och åkte sedan till ambulansen. Jag och barnen åt middag på Burger King och tog bussen hem.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0