Elementary

Ikväll börjar serien Elementary igen på tv 4 kl 21! Den ska jag se!

Rix Fm

Igår jobbade jag 8-16. Jag gick en sväng på stan nedan jag väntade på att Åsa skulle sluta. Då promenerade vi 2 km till Fyrishov där det var Rix Fm festival med uppträdande av flera olika artister. Vi kom dit kl 18, och då var det precis slut... Åsa hade varit där förra året och då slutade det kl 20. Så vi promenerade tillbaka till stan istället. Vi gick till Båthusets uteservering och drack en Breezer. Sedan gick vi till Riverside i huset bredvid och drack en cider. Därifrån kunde vi höra Miss Li som uppträdde på Flustret på andra sidan ån. Därefter gick vi till Skeppet och drack vin och lyssnade på hårdrock. Då Åsa gillar den musiken så gick vi även till hårdrocksklubben Bullit. Jag avslutade med en tunnbrödsrulle innan jag cyklade hem kl halv ett. Denna gång hade jag nyckel både till porten och lägenheten :).

Idag hade jag sovmorgon. Jag har betalat räkningar, lagat mat och diskat. Sedan cyklade jag till Ikea och köpte cocktailglas och saftglas. Jag skulle även köpa batterier, men dem har de tydligen slutat sälja! Nu säljer de endast uppladningsbara batterier, vilket i och för sig är bra för miljön. Jag handlade på Coop där jag hittade billiga sandaler till Nelly för nästa sommar. Jag cyklade hem med fyra stora kassar. På kvällen tog jag en promenad.

Bio

I onsdags var det dags att jobba igen efter en månads semester. Jag lämnade barnen kl 7 och jobbade 8-14. När jag cyklade till förskolan för hämtning så hoppade kedjan av på min cykel efter halva vägen. Jag ringde Dennis som hämtade mig och cykeln. Medan jag hämtade tjejerna så fixade han kedjan och spände åt den. Jag och tjejerna cyklade hem och fick även med oss Emilia. Efter någon timmes lek kom Helena och hämtade henne.

I torsdags lämnade jag barnen kl 7 och jobbade 8-16. Därefter träffade jag min kollega Åsa och vi åt middag på Tzatziki. Jag åt aubergineröra med bröd och smördegsinbakade räkor med klyftpotatis och tzatziki. Sedan gick vi på bio och såg Hur många kramar finns det i världen?. Den var ok.

I fredags jobbade jag 7-16. Därefter tog jag det lugnt i soffan.

Sommarloppet

I måndags var jag ledig. Jag gjorde som jag brukar när jag är barnledig; tar sovmorgon, läser, handlar, städar, tvättar och promenerade en timme på kvällen. På Lindex köpte jag en finkappa till Nelly, passade på då jag hade en 30%-kupong. Köpte även massa strumpor till henne på City Gross, samtliga med samma motiv så det blir lätt att sortera de tvättade strumporna.

I tisdags kl 9 tog jag bussen till ett företag som heter Fiomi. De sökte friska människor för att använda som referenspersoner i en klinisk studie. Jag fick information, svara på några frågor och lämnade ett blodprov, tog ca 15 min. Som tack fick jag en biobiljett.

Sedan promenerade jag 1,5 km in till stan. Jag köpte skor till Nelly på Skopunkten; finkängor, vinterskor och ett par sportskor (ta 3 betala för 2). Därefter promenerade jag hem. Jag cyklade till förskolan och hämtade barnen.

Jag och barnen tog bussen in till stan då Nelly och Emilia var anmälda till Sommarloppet. Det var start och mål på Stora Torget och sträckan var ca 600 m. (Hon och Dennis hade tränat lite dagen innan så att hon skulle få känna ungefär hur långt det var. Hon orkade då inte springa hela vägen utan gick en bit.) Dennis jobbade dagpass, men kunde smita lite tidigare och hann fram innan start. När loppet startade ville även Hanna springa iväg, så henne fick jag hålla i. Det var ingen tidtagning eller placeringslista på barnloppet. Men det var ca 80 barn och jag skulle gissa att Nelly och Emilia kom på ca 20 plats. Det gick fort och jag tror de sprang hela vägen. De höll varandra i handen när de sprang i mål :). Coop sponsrade loppet och de fick en påse med festis, godis mm och en Coopcheck på 100 kr (lika mycket som anmälningsavgiften).

Me&I

I torsdags var förskolan stängd för planering. Jag och barnen slappade på förmiddagen. Efter lunch tog vi bussen till stan. Vi matade ankorna vid svandammen och promenerade förbi slottet och avslutade på Pelle Svanslös hus med glass, lek och teater.

I fredags var också förskolan stängd. Vi cyklade hem till Dennis för att låna hans bil. Vi åkte hem för lunch, slängde in packning i bilen och åkte till Krylbo. Medan barnen stannade där hälsade jag på Nina och hennes lilla Elsie.

Igår hälsade vi på min mormor. Sedan åkte jag hem till Anna som hade Me&I-party. Väldigt mycket var lockande att köpa, men det blev bara två mössor; en rosa med krona till Nelly och en blå med cupcakes till Hanna. Där träffade jag även Emma, Jenny (med lilla Milo), Nina och Veronica och vi bjöds på fika. På kvällen åt vi kräftor, bruschetta och cheesecake med Marcus och Marie.

Igår var det ett reportage om min bostadsrättsförening och vår grillkväll i Uppsala Nya Tidning. Nelly var med på bild!

Idag åkte vi tillbaka till Uppsala efter lunch. Jag lämnade barnen och bilen hos Dennis. Jag och Helena cyklade in till stan för att hämta nummerlapp till våra barn som ska springa Sommarloppet.

Idag är sista semesterdagen, men då jag är ledig på mitt schema både måndag och tisdag så har jag ett par dagar till ledigt!

Kryssning

I måndags lämnade jag barnen på förskolan. För mig var det dags för uppföljning av arbetssökandet på arbetsförmedlingen. Jag sökte några jobb också, tyvärr har det inte funnits så många nya annonser under sommaren, men det kanske tar fart till hösten. Jag hann med att cykla till Årsta och handla, tvätta och ta en promenad på kvällen.

I tisdags åt jag lunch hemma och tog sedan bussen till stationen och tåget till Stockholm. Där mötte jag upp Marie och vi tog tunnelbana till Slussen. Vi promenerade till hamnen och klev på båten Birka Cruises. Den avgick kl 18 och vi hade bokat buffé till andra delen av första sittningen 18.30. Vi åt mycket gott och drack vin. Sedan kikade vi en sväng i taxfreen, drack en rabarberdrink i paradise lounge, drack en appletini i puben och dansade lite på nattklubben. Vi drog oss tillbaka till hytten vid halv 2.

Vi hade inte bokat någon frukost eller lunch. Vi vaknade kl 10 då frukosten stängde. Vi bokade istället lunchbuffé, sittningen kl 12 var fullbokad så det blev till kl 14 istället. Vi åt en lätt frukost bestående av muffins och smoothie. Vi shoppade i taxfreen; det blev en liter mojito, en liter strawberry daiquiri, ett billigt rödvin, tupla choklad samt barbiefilmer och lego friends till barnen. Vi var tillbaka i hamnen 15.45 och jag var hemma vid 18. Då kom barnen hem till mig.

Furuvik

Gävle

I fredags cyklade vi hem till Dennis efter lunch. Vi åkte med honom till Gävle. Vi släppte av honom hos Perra och åkte vidare till Petra, Johan, William och Inez. Vi fikade, lekte, tittade på film och blev bjudna på tacogratäng. Vi fick sova i deras gästrum.

Igår åkte vi med Petra och Inez till Furuvik. Vi tittade på djur, red ponny, åt pastasallad, åkte karuseller, fiskade plastankor, spelade på chokladhjul, åt sockervadd och badade i pool. Hanna vann 2 kg Plopp på chokladhjul (Nelly vann samma tidigare i somras på Gröna Lund), så hon var lycklig. På eftermiddagen kom en störtskur. Vi hade paraply/regnkläder, men hann bli lite blöta innan vi fick på oss dem. Hanna var för liten för att åka karuseller ensam så jag fick köpa åkband och åka med henne (hon åkte gratis). Efter åtta timmar åkte vi tillbaka till Gävle och åt middag på McDonalds.

Idag har vi hälsat på Emma, Andreas, Linnea och Gustav i Gävle. Barnen lekte en stund. Efter lunch som intogs hos Petra så hämtade vi Dennis hos Perra, Teresa, Dexter och Kitty innan vi åkte tillbaka till Uppsala. Jag och barnen cyklade hem till mig i solsken. En timme senare kom skyfall och hagel.

Saft

I torsdags var det dåligt väder. Vi var inne hela förmiddagen. Efter lunch tog vi buss till Gränby. Vi åt glass och köpte sandaler åt tjejerna på Din Skos rea. Jag köpte koppar på Åhléns för presentkort jag fått av Siv och Carro. På Coop köpte vi en saftsil. När vi kom hem gjorde vi saft av alla röda vinbär barnen plockat. Jag smaksatte med vanilj. Det var första gången jag gjorde saft och det blev drygt en liter. Tjejerna tyckte först inte att den blev så god, men när jag blandade ut den med vatten så blev den inte lika stark och då gick det bättre. Jag gillade den i alla fall.

Hos farfar och i lekpark

Krylbo och grillkväll

I måndags tog jag en promenad när jag vaknat. Jag cyklade sedan till Årsta för att handla på ICA. Till lunch invigde jag min smörgåsgrill då jag grillade både hamburgare och laxburgare. Hade tvättstugan på eftermiddagen. På kvällen gjorde jag varma smörgåsar i grillen också. Dennis kom hit med barnen. De hade åkt båt och badat under dagen. Barnen byggde färdigt Olivias hus av lego.

I tisdags tog vi tåget till Krylbo. Vi umgicks med Magnus, Ulrika och Ludvig. Tillsammans med dem hälsade vi på min farfar och blev bjudna på fika. Barnen fick gurka från hans växthus och de plockade massor av vinbär från hans buskar.

I onsdags kom även Marcus till Krylbo. Vi åkte till Karlbergsparken för lek. Sedan åt vi buffelunch på Centrumrestaurangen i Krylbo. Vi tog tåget tillbaka till Uppsala.

På kvällen hade vår bostadsrättsförening jubileum och anordnade grillkväll med alla grannar. Det var tipspromenad och levande musik. Vi vann ett paraply och blev bjudna på korv med bröd, läsk och marshmallows. Barnen fick rita teckning och fick en godispåse. De plockade vinbär tillsammans med grannflickan i vår lekpark. Kl 21 var det slut och läggdags.

Aug. 05, 2013

Karlskoga

I fredags hade jag fått låna bilen av Dennis. Jag och tjejerna packade in oss i bilen och åkte mot Karlskoga för att hälsa på min kusin Ulrica med man och fem barn. Vi stannade i Västerås och åt lunch på Pizza Hut och var sedan framme vid kl 15. Nelly och Tuva började genast leka. Barnen badade i deras pool flera gånger. Vi fick tacos till middag och chips och ostbågar till fredagsmys. Vi fick låna Tuvas rum där Nelly sov i säng och jag och Hanna på madrass.

Igår gick vi med barnen till Coop och köpte lördagsgodis. Sedan kom även min moster Siv, Tommy och kusin Carro. Efter lunch gick vi alla till stranden, ca 1,5 km från deras hus. Den var väldigt långgrund och till och med jag tyckte vattentemperaturen var ok. Till middag åt vi grillat kött och kyckling med massa tillbehör.

Idag har barnen badat flera gånger i poolen. Vi gick till Frasses gatukök och åt lunch. Sedan var det dags för hemfärd. Men först gjorde vi ett stopp vid stranden för ett dopp i sjön. Hanna somnade i bilen tills vi gjorde ett glasstopp före Västerås. Vi var hemma vid kl 18 och jag lämnade barnen och bilen hos Dennis. Sedan gick jag en promenad på 50 minuter.

Andra semesterveckan

I måndags tog jag och barnen bussen till stan. Helena och Emilia undrade om vi ville följa med på Pelle Svanslös vandring. Det är en guidad tur där det berättas om Pelle och hans vänner och de ställen där de höll till. Nelly skulle leka med Anna denna dag så hennes mamma släppte av henne på stan så hon fick följa med. Vandringen avslutades efter en timme vid Pelle Svanslös hus och eftersom jag har årskort där så gick vi in och lekte en stund och tittade på teater innan vi tog bussen hem. Tjejerna hann leka en stund hemma också innan Annas mamma hämtade henne.

I tisdags cyklade vi till en lekpark vid Årsta Centrum där vi lekte och fikade. Efter lunch kom Dennis och hämtade barnen. Han hade jobbat natt. Det regnade hela eftermiddagen så jag var bara inne och läste bok och tittade på tv.

I onsdags fick jag besök av Anna och hennes lilla Elise från Avesta. Vi åkte till Gränby köpcentrum för shopping hela dagen. Vi hann även med Biltema där jag köpte krocketspel.

I torsdags tog jag en promenad i 45 min på morgonen. Sedan cyklade jag till Media Markt och köpte en smörgåsgrill, Princess panini toaster heter den. Jag cyklade hem med den och cyklade sedan till Årsta Centrum med plast, glas och metall till återvinningsigloo. Jag handlade på Ica. När jag skulle cykla hem kom en störtskur, men jag väntade en liten stund så gav den med sig. Jag fortsatte läsa i boken En oväntad semester av Marian Keyes. Har läst den för länge sedan men var fortfarande en av de bästa böcker jag läst!

Dennis kom med barnen på kvällen. De fick ett paket av mig som jag köpt från Lekmer.se. Men de fick betala det själva, då de har samlat pengar från belöningsmärken (200 kr var). Paketet innehöll Lego Friends Olivias Hus. Jag hade köpt presentkort från Let's Deal på 500 kr och betalde för det 239 kr. Det var dessutom lite rea just nu på huset. Så istället för 799 kr betalde vi 437 kr. De började bygga första våningen innan det var läggdags.

grodanogrisen

Jag heter Veronika och är den som skriver i denna blogg. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo och två döttrar. Nelly är född i mars 2008 och Hanna i maj 2010. Här får ni följa vår vardag.

RSS 2.0